Joi, 20 Februarie, 2020 - 08:26

Asociaţia Magistraţilor din România (AMR), organizaţie neguvernamentală, apolitică, naţională şi profesională a judecătorilor şi procurorilor, declarată "de utilitate publică" prin Hotărârea Guvernului nr. 530/21 mai 2008 - cu sediul în municipiul Bucureşti, B-dul Regina Elisabeta nr. 53, sector 5, e-mail amr@asociatia-magistratilor.ro -, reprezentată legal de judecător dr. Andreea Ciucă, în calitate de preşedinte interimar,

Vineri, 7 Februarie, 2020 - 10:34
Denumirea de «Secția specială» era una propagandistică, pentru că ducea cu gândul la SS

 „Această secție, care a fost denumită «Secția specială» cumva propagandistic, pentru că prescurtarea era «SS» și ducea cu gândul la celebra instituție nazistă. De fapt, Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție a făcut obiectul unei campanii de manipulare, și îmi asum ceea ce spun, fără precedent.

Marţi, 3 Septembrie, 2019 - 08:19

Secţia de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) are pe ordinea de zi a şedinţei de marţi, 3 septembrie, cererea de renunţare la demisia din magistratură a Danei Gîrbovan.

Dana Girbovan a hotarat, saptamana trecuta, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a decis respingerea numirii acesteia în funcţia de ministru al Justiţiei, sa isi retraga demisia din magistratură. 

Joi, 29 August, 2019 - 13:19

COMUNICAT DE PRESĂ referitor la afirmaţiile Preşedintelui României ce încalcă în mod grav independenţa şi prestigiul justiţiei

În raport de afirmaţiile Preşedintelui României formulate în data de 28 august 2019, cu ocazia respingerii propunerii de numire în funcţia de ministru al justiţiei a unui judecător, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii condamnă public astfel de acte ca fiind ingerinţe deosebit de grave la adresa independenţei justiţiei.

Marţi, 27 August, 2019 - 08:49

Europarlamentarul PMP Traian Băsescu a spus că Dana Gîrbovan este o soluţie de echilibru la portofoliul Justiţie, care ar putea rezolva problema abuzurilor din justiţie.

Luni, 26 August, 2019 - 18:24

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, luni, la Palatul Cotroceni propunerile de miniştri, stabilite în Comitetul Executiv al partidului de săptămâna trecută, conform unor surse politice.

CEx a stabilit, vineri, ca Dana Gîrbovan să fie propusă la Ministerul Justiţiei, Mihai Fifor la conducerea MAI, iar senatorul Şerban Valeca la portofoliul Educaţie, Ana Birchall vicepremier pentru parteneriate, iar Iulian Iancu vicepremier pe probleme economice, a declarat preşedintele PSD, premierul Viorica Dăncilă.

Luni, 26 August, 2019 - 11:44

Dana Gîrbovan susține, într-un mesaj postat pe Facebook, că atunci când a primit propunerea de a ocupa funcția de ministru al Justiției, avea deja în minte o serie de soluții la problemele sistemului judiciar, cu care s-a confruntat în cei 19 ani de experiență ca judecător și ca membru și lider de asociație profesională, la nivel național și european și propune 12 obiective pentru "sporirea eficienţei justiţiei şi întărirea independenţei acesteia".

Luni, 26 August, 2019 - 11:32

 Secţia pentru judecători a CSM a decis luni eliberarea din funcţie prin demisie a judecătoarei Dana Gîrbovan.

Dana Gîrbovan, propunerea premierului pentru funcţia de ministru al Justiţiei, a anunţat, luni, că a înregistrat la Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii solicitarea de a se lua act de demisia ei din magistratură. 

Vineri, 23 August, 2019 - 18:21

Dana Gârbovan, nominalizată în sedința de vineri a Comitetului Executiv al PSD pentru funcția de ministru al Justiției, este de profesie judecător, este fost membru CSM și fondatoarea Uniunii Naționale a Judecătorilor - un ONG despre care ea nu a putut preciza niciodată câți membri are sau reprezintă. Gârbovan a fost, în ultimii 2 ani și jumătate, o susținătoare vocală a controversatelor modificări aduse legilor justiției, care au scos sute de mii de români în stradă. UNJR a fost singurul ONG acceptat la dezbaterile "comisiei speciale" din Parlament, conduse de Florin Iordache.

Sâmbătă, 27 Iulie, 2019 - 21:12
O practica nelegala, bazata pe hotarari secrete ale CSAT, a dus la un veritabil monopol al SRI in materie

Judecătoarea Dana Gîrbovan, preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, lămureşte chestiunea intervenţiei la casa agresorului şi chestiunea absenţei SRI din anchetă.

"Este trista si foarte cinica folosirea cazului de la Caracal pentru ca diversi magistrati, jurnalisti sau formatori de opinie sa isi valideze tezele despre justitie si modificarile aduse legilor justitiei.

Nu exista astfel de legaturi decat in distorsiunea faptelor si a adevarului facuta prin tacticile lor manipulatorii.

Iata cateva dintre astfel de manipulari:

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 12:00

Judecătorul Dana Gîrbovan apreciază că propunerea lui Klaus Iohannis de a include problemele din justiţie într-un pact naţional semnat de toate partidele este demagogie.

Vineri, 17 Mai, 2019 - 14:02

Asociaţia Magistraţilor din România (AMR), organizaţie neguvernamentală, apolitică, naţională şi profesională a judecătorilor şi procurorilor, declarată ca fiind "de utilitate publică" prin HG nr. 530/21 mai 2008 - cu sediul în municipiul Bucureşti, B-dul Regina Elisabeta nr. 53, sector 5, tel./fax. 021.4076286, e-mail amr@asociatia-magistratilor.ro, cod de înregistrare fiscală 11760036, cont bancar RON IBAN RO37RNCB0090000508620001, deschis la banca BCR-Sucursala Lipscani -, reprezentată legal de judecător dr.

Vineri, 1 Martie, 2019 - 11:16
1.422 dosare in curs de solutionare vizand judecatori sau procurori la SIIJ

Președintele UNJR, una dintre cele mai reprezentative asociații ale judecătorilor din România, a comentat declarația de presă a procurorului șef, Gheorghe Stan, făcută în urmă cu puțin timp.

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 10:39
Comentariu pe marginea scrisorii adresate celor 28 de miniștri ai justiției de organizațiile profesionale ale magistraților

Grupul de asociatii profesionale care reprezinta majoritatea judecatorilor si procurorilor din Romania a atacat raportul recent al Comisiei Europene privind progresele inregistrate in Romania in cadrul asa-numitului mecanism de cooperare si verificare (MCV).

O scrisoare deschisa din partea celor trei organizatii pune la indoiala acuratetea raportului de monitorizare al comisiei.

Vineri, 1 Iunie, 2018 - 14:03

Dana Gîrbovan, preşedinte UNJR, apreciază că organizarea unui referendum în urma deciziei CCR privind conflictul instituţional preşedinte-ministrul Justiţiei, ar însemna renunţarea la democraţia constituţională.

Miercuri, 30 Mai, 2018 - 21:33

Dana Gîrbovan, preşedinte UNJR, a spune, după anunţul CCR privind existenţa unui conflict instituţional între preşedinte şi ministrul Justiţiei, că refuzul lui Klaus Iohannis pe motive de oportunitate arată că acesta a încălcat limitele constituţionale.

Vineri, 4 Mai, 2018 - 09:34

Preşedintele UNJR, Dana Gîrbovan, spune, într-o postare pe Facebook, că Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie este necesară  pentru a împiedica existenţa unor cazuri precum cel al judecătoarei Gabriela Bârsan, găsită nevinovată după mai mulţi ani în care a fost suspendată din magistratură.

Duminică, 8 Aprilie, 2018 - 14:00

Diversiunea lui Lazăr: cererea de inculpare a lui Iliescu în dosarul Revoluției /  ”Bomba” protocolului SRI - ÎCCJ /  Contre între Morar și Kovesi pe tema protocolului SRI - DNA /  Curtea Constituțională desființează Comisia SPP/  Nivelul Dunării la cota maximă

Sâmbătă, 7 Aprilie, 2018 - 15:48
Parafraze la parabolele biblice

Șefa Uniunii Judecătorilor din România, Dana Gârbovan, face pe facebook o analiză pornind de la procesul lui Iisus Hristos și arată că principala pildă pe care trebuie să o învățăm cu toții din Patimile Domnului este importanța unui proces echitabil.

”Rastignirea si moartea lui Isus pe cruce, ca urmare a unui proces nedrept, este o buna ocazie de meditatie si introspectie asupra rolului pe care il avem si a responsabilitatii pe care o purtam fiecare in infaptuirea dreptatii.

Miercuri, 4 Aprilie, 2018 - 13:24

Preşedintele UNJR, judecătorul Dana Gîrbovan, a declarat, într-o intervenţie prin videoconferinţă în cadrul plenului CSM de miercuri, că este şocată de faptul că ÎCCJ a semnat un protocol cu un serviciu de informaţii.

Marţi, 3 Aprilie, 2018 - 16:28
Somează Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania şi Asociatia Magistratilor din Romania.

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) si Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) susţin desecretizarea tuturor protocoalelor încheiate de SRI cu instituţii din justiţie, dar şi nevoia ca persoanele care le-au semnat să dea socoteală. UNJR şi AMR multumesc tuturor celor care au sustinut actiunile asociatiilor prin care, incepand cu 2015, am urmarit publicarea tuturor actelor si protocoalelor secrete ce au vizat sau afectat administrarea justitiei in Romania.

Vineri, 30 Martie, 2018 - 16:58
Documentul încalcă normele constituţionale şi internaţionale 

Preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, judecătoarea Dana Gîrbovan,  realizează o primă analiză dură a protocolului de colaborare dintre SRI şi Parchetul General, publicat vineri, 30 martie, după desecretizare. Potrivit ei  documentul încalcă normele constituţionale şi internaţionale de baza privind statul de drept, democratia, separatia puterilor, independenta justitiei si respectarea drepturilor omului.

Joi, 22 Februarie, 2018 - 15:10

Preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR), Dana Gîrbovan, atrage atenția că procurorul general are obligaţia de a da explicaţii de fiecare dată când în spaţiul public apar acuzaţii cu privire la abuzuri ale procurorilor.

Luni, 12 Februarie, 2018 - 15:54

Preşedintele UNJR, Dana Gîrbovan, i-a cerut, luni, procurorului Mihaiela Iorga să spună public care a fost ministrul al cărui dosar ar fi cerut Laura Codruţa Kovesi să fie urgentat.

Subscribe to Dana Gârbovan