Duminică, 17 Mai, 2020 - 14:12

Actualul ministru al Agriculturii, Adrian Oros, a declarat public de mai multe ori că despăgubiri pentru secetă nu s-au mai acordat de peste zece ani și că demersul din acest an, care se derulează cu destule greutăți, ar fi primul. Este contrazis de fostul secretar de stat Daniel Botănoiu:

„În anul 2012, pe la începutul lunii mai, m-a sunat un bun prieten, șef la o organizație puternică, și mi-a spus că în curând am să fiu numit secretar de stat la ministerul Agriculturii, căci a văzut un act semnat de premierul de atunci Victor Ponta.

Marţi, 29 Octombrie, 2019 - 16:58
Unul dintre efecte în cazul plafonării va fi legat de divizarea fermelor

România nu poate să accepte plafonarea plăţilor directe în noua Politică Agricolă Comună (PAC), pentru că există câteva specificităţi în ceea ce priveşte agricultura românească, a declarat, marţi, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu, la un eveniment pe teme agricole.

El a precizat că unul din efecte în cazul plafonării va fi legat de divizarea fermelor.

Vineri, 23 August, 2019 - 13:07

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre DAEA, a participat joi, 22 august 2019, alături de secretarul de stat Daniel BOTĂNOIU, la o întâlnire de lucru organizată cu directorii Direcțiilor Agricole din toate județele României (DAJ). La ședința de lucru a fost prezent, de asemenea, și directorul general al Agenției Naționale de Zootehnie, Constantin Viziteu, precum și Elena Tatomir, director general al Direcției Generale Politici Agricole și Amelia Rus, director general al Directiei Generale de Politici în Industrie Alimentară.

Marţi, 6 August, 2019 - 12:45

În data de 5 august 2019, secretarul de stat Daniel Botănoiu a avut la sediul MADR o întâlnire de lucru cu reprezentanții Organizației Naționale Interprofesionale Vitivinicole (ONIV). La întâlnire au participat secretarul de stat Daniel Eugeniu Crunțeanu, Claudiu Necșulescu, președinte ONIV, directori și experți ai direcțiilor de specialitate din MADR și instituțiile subordonate. 

Luni, 22 Iulie, 2019 - 12:11
Petre Daea : “Dezvoltarea sectorului montan înseamnă muncă în echipă, colaborare cu partenerii sociali”

Petre DAEA, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, s-a întâlnit la sediul MADR cu întreg personalul Agenției Naționale a Zonei Montane (ANZM). Alături de ministru s-au aflat secretarul de stat Daniel Dumitru BOTĂNOIU, precum și directorul general al ANZM, Lazăr Latu, directorul Dănuț Gâțan și Veronica Baciu, director.

Întâlnirea a avut ca scop prezentarea rezultatelor obținute în activitate, de la înființare (anul 2015) și până în prezent, precum și cunoașterea personalului Agenției de la nivelul întregii țări.

Luni, 15 Aprilie, 2019 - 15:55
În domeniile agriculturii și sanitar-veterinar

Daniel Dumitru Botănoiu, secretar de stat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, împreună cu Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, au semnat luni, 15 aprilie 2019, un Memorandum de Înțelegere cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale al Republicii Socialiste Vietnam. Scopul principal al acestuia este de a stabili cadrul general de cooperare în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, al sănătății animale și al siguranței alimentare.

 

Marţi, 19 Martie, 2019 - 20:20
Reuniune dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune

Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat în 19 martie 2019 la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.

Vineri, 15 Martie, 2019 - 22:48

Secretarul de Stat Daniel Dumitru Botănoiu a fost prezent astăzi, 15 martie 2019, la Tulcea pentru a participa la seminarul “Agricultura ecologică-pilon de susținere al turismului responsabil în Delta Dunării”, eveniment organizat de Consiliului Județean Tulcea, Asociația de Management a Destinației Turistice Delta Dunării și a Delta Organic Crops.  

Vineri, 15 Martie, 2019 - 13:30

România şi-a propus ca, în anul 2021, să aibă 500.000 de hectare cultivate ecologic, a dat asigurări vineri, la Tulcea, secretarul de stat din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), Daniel Botănoiu.

Miercuri, 27 Februarie, 2019 - 11:28
Petre Daea: Foarte importantă pentru sectorul ovin este sănătatea animalelor

La sediul Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale au fost invitate asociațiile crescătorilor care dețin registrele genealogice ale raselor de ovine. Ministrul Petre DAEA si secretarul de stat Daniel Dumitru BOTĂNOIU au analizat problemele fermierilor, principala temă a discuțiilor fiind cea legată de acordarea ajutorului de stat pentru ameliorare și modificarea HG nr 1179/2014.

Miercuri, 6 Februarie, 2019 - 17:51
Daniel Botănoiu: „Apa potabilă este cel mai important ”aliment”, iată de ce trebuie să avem un respect profund față de aceasta”

Marți, 5 februarie 2019, Daniel BOTĂNIOIU, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a participat la workshop-ul “Water and Agriculture - Investment Needs”, eveniment organizat de către Comisia Europeană și Ministerul Apelor și Pădurilor. Manifestarea a ajuns la cea de-a doua ediție   dintr-o serie de trei workshop-uri regionale organizate la nivelul Uniunii Europene, în perioada 2018-2019 de către Grupul de Coordonare al Comisiei Europene privind “Apa și Agricultura”.

Joi, 13 Decembrie, 2018 - 09:42

Secretarul de stat Daniel Dumitru BOTĂNOIU a participat, în data de 12 decembrie 2018, la  conferința intitulată "100 de ani de pescărie românească". Organizată de către Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură, cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, conferința s-a desfășurat în cadrul proiectului “Sprijinirea monitorizării, controlului și executării din sectorul pescăresc al României” și a avut loc la Constanța.

 

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 13:35
Sunt alocate 435 milioane euro din fonduri europene derulate prin PNDR 2014-2020

Marți, 11 decembrie 2018, la inițiativa ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre DAEA, a fost convocată o întâlnire de lucru cu reprezentanții Organizațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații pentru a discuta stadiul proiectelor finanțate prin PNDR 2014-2020 prin intermediul sM 4.3 - Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 19:43

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Dumitru Botănoiu, se află în Emiratele Arabe Unite, în contextul vizitei de lucru conduse de către premierul Viorica Dăncilă, în perioada 16-19 octombrie 2018.

 

Duminică, 4 Februarie, 2018 - 12:04
Caravana „Alege oaia!” a lui Petre Daea merge înainte

Caravana „Alege oaia!” inițiată de ministrul Agriculturii Petre Daea, în scopul promovării consumului de carne de ovine (sortiment deficitar în alimentația românilor, în ciuda unor vechi și sănătoase tradiții) a poposit sâmbătă la Buzău, unde s-a bucurat de toată atenția oficilalităților locale, în frunte cu primarul Constantin Toma.
Perimetrul destinat manifestării (parcarea celui mai nou supermarket Kaufland) a fost invadată de standurile producătorilor din județ, iar pe scena amenajată în centru s-au perindat interpreți de folclor cunoscuți și apreciați de localnici.

Marţi, 23 Ianuarie, 2018 - 13:55

Programul "Alege oaia!" a deschis calea producătorului român către piaţa din România, a declarat, marţi, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu.

""Alege oaia!" este un program care a deschis, să spunem aşa, şi minţile, şi sufletele, şi a deschis, totodată, calea producătorului român către piaţa din România şi cred că este extrem de important", a spus Botănoiu, la Iaşi.

Duminică, 14 Ianuarie, 2018 - 14:52
Anul acesta există mai multe programe decât anul trecut care vor fi gestionate de către minister

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre DAEA, a participat duminică, 14 ianuarie 2018, alături de secretarul de stat Daniel BOTĂNOIU, la întâlnirea lunară organizată cu directorii Direcțiilor Agricole din toate județele României (DAJ). Desfășurată la sediul MADR, întâlnirea a vizat o analiză a activităților anului 2017, dar mai ales stabilirea punctuală a principalelor obiective realizabile în anul 2018.

Duminică, 10 Decembrie, 2017 - 17:10

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre DAEA, a participat duminică, 10 decembrie 2017, alături de secretarul de stat Alexandru POTOR și de secretarul general Constantin APRODU, la o primă întâlnire de lucru cu întreaga conducere a Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) de la nivel central, regional şi judeţean.

Subscribe to Daniel Botănoiu