Miercuri, 13 Mai, 2020 - 09:59

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului au vizitat, luni, cinci localitati din judetul Teleorman, unde au oferit ajutor material si financiar mai multor familii aflate in situatie de risc, batrani singuri, familii sarace cu multi copii si alte cazuri sociale, care au primit cu mare bucurie vizita filantropilor. Voluntarii au fost ajutati, de aceasta data, la distribuirea ajutoarelor, de catre reprezentanti de seama ai Jandarmeriei Romane. 

Joi, 16 Ianuarie, 2020 - 21:40

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au fost si in anul 2019 alaturi de familiile defavorizate! Campania “Caravana Bucuriei” a poposit anul trecut la copii, batrani si persoane cu probleme de sanatate din centrele sociale si din spitalele din Bucuresti, dar si din alte judete. Voluntarii le-au oferit acestora alimente, haine, mobilier, produse de curatenie, electro-casnice si jucarii. Fiecare oprire a caravanei a fost pigmentata si cu momente artistice care au adus bucurie pe chipurile oamenilor.

Miercuri, 15 Ianuarie, 2020 - 20:02

In contextul in care Romania ramane printre tarile fruntase la capitolul abandon scolar cauzat de saracie, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au initiat un proiect menit sa faciliteze accesul tinerilor la educatie denumit “Ramaneti in scoala”. Prin intermediul programului, 100 de tineri cu posibilitati materiale reduse care au rezultate bune la invatatura au primit anul trecut ghiozdane echipate cu rechizite, echipament sportiv complet, produse alimentare bio, incaltaminte si haine pentru anotimpul rece.

Marţi, 14 Ianuarie, 2020 - 21:39

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului impreuna cu o echipa de medici de la Institutul Oncologic „Al. Trestioreanu” București (IOB) au efectuat, in anul 2019, 13 activitati in cadrul Campaniei de "Preventie si depistare a cancerului de col uterin". In total, 288 de femei au fost supuse testului Babes - Papanicolau, iar 169 dintre acestea au beneficiat si de un examen clinic la sâni. Programul Ministerului Sanatatii se adreseaza tuturor femeilor, chiar si a celor neasigurate, cu vârste cuprinse între 25-64 de ani. 

Luni, 30 Decembrie, 2019 - 08:45

Moș Crăciun şi voluntarii de la Paraclisul Mantuirii Neamului au revenit la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din comuna Singureni, județul Giurgiu, unde au împărţit pachete cu dulciuri și fructe atât celor 20 de copii înscriși în programul „Rămâneți, în școală”, cât și altor tineri din comună. Oaspeţii au fost intampinati de gazde cu colinde și pricesne.

Luni, 30 Decembrie, 2019 - 08:05

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului si cativa reprezentanti de la Spitalul Penitenciarului Rahova au venit în sprijinul celor 16 persoane cu diferite tipuri de handicap sever de la Fundația „Sfânta Maria”, din comuna Singureni, județul Giurgiu. Darurile au constat în produse alimentare, de îngrijire personală și de curățenie, fructe, legume, produse bio, precum și pachete cu dulciuri. Voluntarii au pregătit și o surpriză muzicală.

Vineri, 27 Decembrie, 2019 - 11:03

Mos Craciun si voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au vizitat cei 70 de copii de la sectiile de Pediatrie Oncologica de la Spitalul Clinic Fundeni, carora le-au dus cadouri. De asemenea, Corul “Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril” al Parohiei Pantelimon 3 i-a incantat pe micutii pacienti cu colinde.

Vineri, 27 Decembrie, 2019 - 10:02

Parintele Arhimandrit Ciprian Gradinaru si voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au vizitat, de Crăciun, persoanele internate la Institutul Oncologic Bucuresti carora le-au adus o mangaiere, pachete cu produse bio si icoane. Actiunea a venit in sprijinul a 300 de beneficiari. Parintele Arhimandrit Ciprian Gradinaru a trecut pe la saloanele pacientilor, i-a binecuvantat si incurajat.

Vineri, 20 Decembrie, 2019 - 10:33

80 de copii de la scolile din Sectorul 4 al Capitalei, cu posibilitati materiale reduse sau tineri implicati in diferite activitati ale Centrului European Cultural si de Tineret pentru UNESCO “Nicolae Balcescu” au primit, joi seara, jucarii, haine si dulciuri de la Voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului si de la alti sponsori. De asemenea, organizatorii au pregatit o piesa de teatru si un concert de colinde incununat de reprezentatia corului Magic.

Luni, 16 Decembrie, 2019 - 17:01

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au organizat vineri, 13 decembrie, prima actiune din cadrul campaniei “Caravana Bucuriei” desfasurata in perioada premergatoare Nasterii Domnului. Beneficiarii au fost 28 de copii care locuiesc in apartamentele rezidentiale de tip familial „Sfanta Maria” aflati, in evidenta DGASPC Sector 5. Actiunea s-a desfasurat la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, unde cei 28 de copii au primit daruri si au ascultat colinde interpretate de membrii grupului psaltic Anastasis.

Duminică, 22 Aprilie, 2018 - 15:00

A cincea ediție a campaniei de "Prevenire și Depistare a Cancerului de Col Uterin", derulată de către Institutul Oncologic "Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu" și Patriarhia Română, a avut loc, sâmbătă, în orașul Bragadiru. Zeci de paciente cu vârste cuprinse între 25 şi 64 ani au fost exameninate gratuit de către specialiști, fiind supuse testului Babeș-Papanicolau.

Vineri, 13 Aprilie, 2018 - 09:00

Institutul Oncologic din București a primit din partea voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului 10 aparate pentru apnee în somn și 10 concentratoare de oxigen. De asemenea, voluntarii au distribuit pacienților internați la IOB 350 de pachete cu produse bio, icoane și 50 de pungi cu jucării. Pacienții au fost bucuroși că părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru și voluntarii i-au vizitat în saloane și le-au transmis mesaje de încurajare.

Luni, 19 Februarie, 2018 - 21:43

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au marcat lăsata secului pentru postul Sfintelor Pasti prin oferirea a peste 100 de punguţe cu dulciuri copilaşilor din parohiile Nuci şi Balta Neagră, aferente judeţului Ilfov. Copiii au fost atât de entuziasmaţi la aflarea veştii că revin voluntarii cu daruri în comuna loc, că nici nu au vrut să mai intre în case şi i-au aşteptat la biserică.

Luni, 19 Februarie, 2018 - 21:12

Duminică, pe aleile parcului Alexandru Ioan Cuza (fost IOR), a avut loc al treilea antrenament oficial al celor care s-au înscris la semimaratonul "Run for Life 2018". Până în prezent, la concurs s-au înscris aproximativ 300 de partipanţi, iar cei care doresc să se alăture semimaratonului mai au la dispoziţie aproximativ 3 săptămâni.

Luni, 19 Februarie, 2018 - 21:00

O nouă ediție a campaniei de "Prevenție și Depistare a Cancerului de Col Uterin" derulată de către Institutul Oncologic "Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu" și Patriarhia Română a avut loc, sâmbătă, în orasul Otopeni. Mai multe femei cu vârste cuprinse între 25-64 ani au fost exameninate gratuit de către specialiști, fiind supuse testului Babeș-Papanicolau. De altfel, este esențial ca toate doamnele să efectueze periodic acest test care permite diagnosticarea precoce a eventualelor leziuni canceroase și astfel să le fie salvată viața.

Luni, 19 Februarie, 2018 - 19:12

Campania de "Prevenție și Educație pentru Sănătate", initiată de către arhimandritul Ciprian Gradinaru, a continuat, sâmbătă, în comuna Colceag, din județul Prahova. Peste 200 de elevi ai şcolilor cu clasele I-VIII din comunele Colceag şi Vilcelele au primit sfaturi pertinente de la un psiholog, un stomatolog și un nutriționist - voluntari ai Paraclisului Catedralei Mânuirii Neamului.  

 

Luni, 19 Februarie, 2018 - 16:20

Numărul copiilor bolnavi de cancer a crescut alarmant în ultimii ani, iar medicii avertizează că această maladie este tot mai agresivă şi loveşte la vârste din ce în ce mai fragede! De "Ziua Internationala a Copilului bolnav de cancer", voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului i-au vizitat pe copiii internaţi la Institutul Oncologic Bucuresti şi au reuşit să-i înveselească prin joacă.

Duminică, 11 Februarie, 2018 - 19:00
Împreună putem învinge cancerul! Aleargă pentru viaţă la Semimaraton "Run for Life 2018"!

Iubeşti mişcarea în aer liber şi vrei să susţii lupta împotriva concerului? Acum, ai ocazia să te înscrii la semimaratonul "Run for Life 2018", organizat de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului. Duminică, pe aleile parcului Alexandru Ioan Cuza (fost IOR), a avut loc primul antrenament oficial al celor care s-au înscris deja la semimaraton. Temerarii au înfruntat vremea neprietenoasă, de astăzi, pentru că doresc să facă diferenţa prin gestul lor generos. 

Sâmbătă, 3 Februarie, 2018 - 11:00

La sarbatoarea Intampinarii Domnului, voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului au desfasurat a 43 a editiei a Campaniei de "Preventie si Educatie pentru Sanatate", in beneficiul a 80 de copii din satele Rotari si Malu Rosu, aferente judetului Prahova.

Marţi, 30 Ianuarie, 2018 - 19:08

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au distribuit, marți, centrului maternal "Casa noastră", din satul Podgoria, jud. Prahova, mai multe pachete cu alimente de bază, dulciuri, haine, produse de igienă personală și pampers. În prezent, în centru maternal locuiesc 3 mame, 7 copii minori și o bătrână de 70 de ani. De altfel, centrul maternal "Casa noastră" oferă cazare permanentă acestor persoane care se află în imposibilităţi financiare.

Duminică, 28 Ianuarie, 2018 - 12:41

A doua ediție a campaniei de "Prevenție și depistare a cancerului de col uterin" derulată de către Institutul Oncologic "Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu" și Patriarhia Română a avut loc, sâmbătă, în satul Nuci, Ilfov. 40 de femei cu vârste cuprinse între 25-64 ani au fost exameninate gratuit de către specialiști, fiind supuse testului Babeș-Papanicolau. De altfel, este esențial ca toate femeile să facă periodic acest test care permite diagnosticarea precoce a eventualelor leziuni canceroase și astfel să le fie salvată viața.

Joi, 25 Ianuarie, 2018 - 20:00
Motto: Cântă, mai frate, române, graiul şi limba ta şi lasă cele străine ei a le cânta!

Parohiile ortodoxe din toată ţara au oficiat, miercuri, slujbe de pomenire pentru cei care au contribuit la înfăptuirea Unirii Principatelor Române. O asemenea slujbă de pomenire a înaintaşilor luptători pentru unitatea naţională şi mulțumire pentru binefacerile revărsate asupra poporului român a fost oficiată şi în comuna Lipaneşti din Prahova. La ceremonie, au participat şi voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, care au sărbătorit şi s-au prins în "Hora Unirii" cu localnicii.

Joi, 25 Ianuarie, 2018 - 17:00
Motto: Să clădim punţi între oameni /Românii fără pământ sunt precum un pai purtat de vânt!

Sărbătoare mare pe 24 ianuarie în localitatea Pleașa, Prahova! Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au sărbătorit "Unire de bază" alături de cetățenii din Pleașa. Evenimentul a debutat cu intonarea imnului național și a continuat cu un concert de muzică tradițională românească și cântece patriotice. Directorul școlii "Mihai Vodă" din Pleasa a recitat două poezii, dintre care, una fiind creație proprie scrisă special pentru ziua de 24 ianuarie. La final, copiii participanți, la eveniment, au primit multe dulciuri. 

Joi, 18 Ianuarie, 2018 - 18:00

Peste o sută de perechi de încălțăminte pentru iarnă au fost dăruite, miercuri seara, de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului oamenilor nevoiași din localitatea Rotari, Prahova. Este vorba despre o nouă serie de produse oferite cu sprijinul Timex Prod Com SRL din Bucuresti, după cele 100 de perechi care au fost distribuite, săptămâna trecută, sătenilor din Cioceni.

 

Duminică, 14 Ianuarie, 2018 - 08:00
Au fost examinate primele paciente din comuna Grădiștea

Patriarhia Română și Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu" Bucureşti au încheiat un nou protocol privind organizarea unor acțiuni medicale în vederea depistării cancerului la femeile cu vârste cuprinse între 25-64 ani. Astfel, o echipă de medici de la Institutul Oncologic împreună cu voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului se vor deplasa periodic la persoane defavorizate din București și Ilfov pentru a derula activități de screening în domeniul cancerului de col uterin, cancerului mamar și celui colorectal.
 

Sâmbătă, 13 Ianuarie, 2018 - 15:03

Peste o sută de perechi de încălțăminte pentru iarnă au fost dăruite de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului oamenilor nevoiași din localitatea Cioceni, Prahova. De altfel, nu este prima dată când sătenii din Cioceni primesc vizita voluntarilor. Aici, au mai fost derulate campaniile "Sănătate pentru sate" și "Prevenţie şi Educaţie pentru Sănătate", dar și alte campanii cu caracter social-filantropic, în cadrul cărora au mai fost dăruite articole vestimentare și încălțăminte.

Joi, 11 Ianuarie, 2018 - 06:02

Zeci de pachete cu mezeluri, fructe și alimente de bază au fost distribuite de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului mai multor familii nevoiașe din localitățile ilfovene Nuci, Sudiți și Merii Petchii. De altfel, pentru unele din aceste familii este pentru a doua sau a treia oară când voluntarii le vizitează şi le ajută cu diverse bunuri materiale. Pachetele oferite de data aceasta au următorul conţinut: 1 kg orez, 1 kg de zahar, 1 litru de ulei, 3 banane, 3 portocale, 3 mere, un kg de crenvurștii, un kg de carnati şi un baton de parizer, la un kg.

Luni, 8 Ianuarie, 2018 - 06:00

Surpriză de proporţii pentru enoriaşii parohiei Jugureni, din Judeţul Prahova! În timpul Sfintei Liturghii de la praznicul Botezului Domnului Nostru Iisus Hristos, oamenii s-au trezit cu voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului în mijlocul lor, în biserică, încărcaţi cu daruri. A fost o surpriză inclusiv pentru părintele paroh care nu ştia de venirea voluntarilor şi i-a recunoscut doar pentru că îi ştia de la televizor.

Subscribe to Danut Viorel Pruna