Joi, 12 Martie, 2020 - 11:11

Președintele României, Klaus Iohannis, sprijină deschiderea Casei Memoriale-Muzeu ,,Doina Cornea”. Administrația Prezidențială s-a alăturat, prin Muzeul Național Cotroceni, proiectului ,,Lumina din întuneric”, lansat de Fundația ,,Doina Cornea” și susținut de Casa de Licitații Artmark, constând într-o licitație caritabilă la care se vor vinde obiecte personale ce au aparținut cunoscutei disidente comuniste, ce a încetat din viață în luna mai a anului trecut.

Luni, 2 Martie, 2020 - 11:11

Celebrul violonist Alexandru Tomescu și ansamblul „Flauto Dolce” vor susține un concert caritabil în beneficiul fundației „Doina Cornea”. Evenimentul are drept scop strângerea fondurilor necesare pentru înființarea fundației, care să le amintească viitoarelor generații despre importanța și costul unor valori precum curajul de a spune adevărul și libertatea de conștiință. 

Miercuri, 26 Februarie, 2020 - 10:06

Celebrul violonist Alexandru Tomescu și ansamblul „Flauto Dolce” vor susține în 7 martie un concert caritabil în beneficiul fundației „Doina Cornea”. Evenimentul urmărește să strângă fondurile necesare pentru înființarea fundației, care să le amintească viitoarelor generații despre importanța și costul unor valori precum curajul de a spune adevărul și libertatea de conștiință. 

Luni, 23 Decembrie, 2019 - 12:38

Doina Cornea a fost, în anii ’80, printre puținii opozanți la politicile distructive ale lui Nicolae Ceauşescu, susținute şi impuse de Partidul Comunist cu “brațul său armat”, Securitatea şi tolerate de marea majoritate a cetățenilor României. După 1989 a avut o activitate continuă în direcția democratizării şi așezării României pe un făgaș firesc în care îi este locul: crearea statului de drept, poziționarea României pe plan internațional, în Uniunea Europeană, în Alianța NATO şi, nu în ultimul rând, printre puternicele monarhii constituționale. 

Luni, 13 Mai, 2019 - 11:00

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, la Braşov, că Dacian Cioloş a fost militar în trupele de Securitate şi paznic la poarta dizidentei anticomuniste Doina Cornea.

Luni, 7 Mai, 2018 - 14:33

Luptătoarea anticomunistă Doina Cornea a fost înmormântată luni. Cei care au dorit să îi aducă un ultim omagiu au venit să se reculeagă, duminică, în Catedrala Greco-Catolică din Cluj-Napoca.

Pe unul dintre pereții capelei au fost proiectate fotografii cu Doina Cornea, dintre care unele alături de personalități ale istoriei României, precum regele Mihai I sau Corneliu Coposu.

Până la ora 14:30 sicriul va fi expus în Foaierul Colegiului Academic din Cluj.

Apoi, cortegiul funerar va porni spre Cimitirul Central unde va avea loc înhumarea.

Duminică, 6 Mai, 2018 - 12:51

Dacă nu vede și nu-l deranjează derapajele din justiția pe care o dorește pe mai departe așa cum e, președintele se dovedește sensibil la cele din presă. Nu a pierdut prilejul de a comenta incidentul de la TVR provocat de Pătraru, afirmând că presa trebuie să fie liberă. Mai ales când e vorba să critice Puterea. Sau o anumită parte a ei STOP  TVR este o instituție media unică din acest punct de vedere. Acolo, colaboratorii își pot permite ceea ce nici nu ar visa la un canal privat.

Vineri, 4 Mai, 2018 - 12:38

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis vineri, 4 mai a.c., un mesaj de condoleanţe în urma decesului Doinei Cornea.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

"Am aflat cu profundă tristeţe despre dispariţia doamnei Doina Cornea, una dintre cele mai importante voci ale disidenţei anticomuniste.

Vineri, 4 Mai, 2018 - 09:05

Disidenta anticomunistă Doina Cornea a murit, în cursul nopţii de joi spre vineri, în locuinţa sa, la vârsta de 88 de ani.

Doina Cornea era bolnavă de mai mult timp.

Doina Cornea (n. 30 mai 1929, Brașov, România – d. 3 mai 2018[1]) a fost o publicistă și disidentă anticomunistă din România.
A fost asistentă universitară la catedra de limba franceză din cadrul Facultății de Filologie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj.

Subscribe to Doina Cornea