Vineri, 2 Noiembrie, 2018 - 11:44

Un eveniment editorial de excepție a avut loc joi la Biblioteca Academiei. La inițiativa unui grup de profesori conduși de dr. Codrin Munteanu, secretar general la MApN, au fost identificate și fotocopiate câteva sute de documente din Arhivele diplomatice ale Ministerului de Externe francez, referitoare la Procesul optanților unguri. Moderatorul Adrian Năstase a ghidat dezbaterea din jurul acestor documente, alături de profesorii Ioan Scurtu și Dumitru Preda, dar și de dr. Mihai Nicolae, directorul editurii Stefadina. În final, a vorbit inițiatorul proiectului – dr. Codrin Munteanu.

Vineri, 9 Martie, 2018 - 11:32

Membrii juriului Premiilor "Dragalina", ale Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor "Regina Maria", au decis să acorde, la ediţia a IV-a, 2017, Marele Premiu "Virgil Alexandru Dragalina", în valoare de 1000$, lucrării:

- Colonel (r) Remus Macovei, De la Turtucaia la Budapesta. Prinosul de sânge al militarilor constănţeni în campania 1916-1919. Editura Next Book, 2017, Constanţa.

Joi, 21 Decembrie, 2017 - 00:00

Prin durată, proporții și intensitate, Bătălia de la Mărășești a fost cea mai mare bătălie de pe frontul românesc pe durata Primului Război Mondial. Cartea de față este una de excepție, poate cea mai bună sinteză apărută până acum, datorată unor nume de prestigiu: Dumitru Preda, profesor universitar și diplomat, autor, coautor și editor al aproape 60 de volume, și Nicolae Ciobanu, general și profesor universitar, președinte de onoare al Comisiei Române de Istorie Militară, până la moartea sa din urmă cu doi ani.

Subscribe to Dumitru Preda