Miercuri, 20 Ianuarie, 2021 - 15:37

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri, la Guvern, că restaurantele se pot redeschide în București dacă rata de infectare cu noul coronavirus se menține la sub 3 la mie.

„Masurile din perioada sarbatorilor au dat rezultate, desi masurile nu au fost populare, si acum Bucurestiul a trecut sub 3 la mie si daca se pastreaza acest trend inseamna vesti bune pentru HORECA, inseamna ca putem redeschide restaurantele daca ramane sub 3 la mie in perioada urmatoare”, a declarat premierul.

Miercuri, 20 Ianuarie, 2021 - 15:15

Premierul Florin Cîțu a anunțat că reforma companiilor de stat care în prezent sunt pe pierdere va începe din luna februarie. Acesta a cerut ministerelor o evaluare a companiilor care au dificultăți financiare. Cîțu spune că toate companiile care sunt pe pierdere vor fi obligate să prezinte planuri concrete de restructurare pentru a mai primi bani de la stat.

"Memorandumul a fost votat. Așteptăm de la ministere. Acolo sunt mai multe lucruri, e vorba de identificarea companiilor cu probleme. Avem până pe 4 fabruarie", a declarat Florin Cîțu.

Duminică, 17 Ianuarie, 2021 - 15:30

Guvernul Cîțu pregătește concedieri în companiile de stat, informează Antena 3. Ministrul Finanțelor Publice, Alexandru Nazare, are deja în vedere restructurări în companiile mari care au pierderi uriașe. Pe listă se află Metrorex, CFR și TAROM, ale căror conduceri au salarii substanțiale, în ciuda dificultăților financiare.

Premierul Florin Cîțu a declarat încă de când a preluat madatul că marile companii de stat care cer ajutor de stat nu vor mai primi bani în absența unor planuri clare de restructurare, care să ofere garanția unei reale schimbări.

 

Duminică, 17 Ianuarie, 2021 - 15:00

Guvernul Cîțu pregătește concedieri în companiile de stat, a anunat postul de televiziune Antena 3. Ministrul Finanțelor Publice, Alexandru Nazare, are deja în vedere restructurări în companiile mari care au pierderi uriașe. Pe listă se află Metrorex, CFR și TAROM, ale căror conduceri au salarii substanțiale, în ciuda dificultăților financiare.

Premierul Florin Cîțu a declarat încă de când a preluat madatul că marile companii de stat care cer ajutor de stat nu vor mai primi bani în absența unor planuri clare de restructurare, care să ofere garanția unei reale schimbări.

 

Sâmbătă, 16 Ianuarie, 2021 - 12:59

Premierul Florin Cîțu s-a vaccinat împotriva Covid-19 la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”. La ieșire, a răspuns la întrebările jurnaliștilor.

În ceea ce privește platforma de programare pentru vaccinare, premierul a dat vina pe numărul mare de români care vor să se vaccineze. El a anunțat că programările vor fi făcute pe măsură vom primi noile doze de vaccin iar dacă vor fi autorizate și alte vaccinur vor fi cumpărate și acelea.

Vineri, 15 Ianuarie, 2021 - 10:20

Categoric, Florin Cîțu vrea să rămână în istorie. El inițiază o nouă metodă de privatizare a marilor proprietăți ale statului în economie. Sau cel puțin așa crede. Până una alta, rezultatul acestui demers pare imprevizibil.  Pentru că de fapt nu se știe în ce constă el. Dar oare Cîțu însuși știe?

Vineri, 15 Ianuarie, 2021 - 10:08

Premierul Florin Cîțu se va vaccina public împotriva COVID-19 sâmbătă, 16 ianuarie a.c., începând cu ora 12:00,  la Spitalul Universitar de Urgență Militar "Dr. Carol Davila", în etapa a doua a campaniei de vaccinare.

La momentul vaccinării vor avea acces doar cameramanul și fotograful oficial, precum și cameramanul TVR. Evenimentul va fi transmis live pe contul oficial de Facebook al Guvernului, iar semnalul poate fi preluat de televiziuni și de la TVR, urmând să transmitem ulterior coordonatele de satelit.

Joi, 14 Ianuarie, 2021 - 12:15

Guvernul analizează, în vederea elaborării proiectului de buget pentru 2021, situaţia sporurilor acordate în sectorul public, pentru a vedea care dintre ele se justifică, a declarat astăzi premierul Florin Cîţu. 

Joi, 14 Ianuarie, 2021 - 11:52

Premierul Florin Cîţu a declarat despre la campania de vaccinare împotriva COVID, că "merge bine".

Joi, 14 Ianuarie, 2021 - 10:53

Premierul Florin Cîţu a anunţat, joi, că Legea privind neînstrăinarea acţiunilor deţinute de stat la companiile naţionale va fi abrogată.

Miercuri, 13 Ianuarie, 2021 - 15:24

Premierul Florin Cîţu a anunţat că, în cursul zilei de sâmbătă, se va vaccina, public, anti-COVID.

"Sâmbătă mă voi vaccina şi va fi public", a declarat Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, finalul şedinţei de Guvern.

Vineri începe a doua etapă de vaccinare anti-COVID pentru populaţia cu grad ridicat de risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale.

Miercuri, 13 Ianuarie, 2021 - 15:11

Guvernul a aprobat, miercuri, actul normativ prin care se stabileşte salariul minim brut pe ţară pentru 2021 la 2.300 de lei lunar, a anunţat prim-ministrul Florin Cîţu.

Marţi, 12 Ianuarie, 2021 - 15:10

Premierul Florin Cîțu a dispus distribuirea de alimente și alte bunuri necesare familiilor sinistrate în urma incendiului din data de 7 ianuarie, din Miercurea Ciuc.

Produsele acordate ca ajutor umanitar de urgență constau în alimente (ulei, zahăr, făină, conserve) și materiale de strictă necesitate (paturi, saltele, pături, saci de dormit etc.), sunt în valoare de peste 300.000 de lei și au fost scoase din rezervele de stat.

Decizia prim-ministrului va fi transpusă printr-o Hotărâre ce urmează să fie aprobată de Guvern.

Joi, 7 Ianuarie, 2021 - 13:42

Premierul Florin Cîţu a susține joi că în 2020 a fost stopată căderea economiei generată de criza de sănătate şi a fost generată "cea mai rapidă revenire din istorie după o perioadă de criză".

"În 2020 am stopat căderea economiei generată de criza de sănătate şi am generat cea mai rapidă revenire din istorie după o perioadă de criză. O revenire a economiei în V. Reformele pe care le vom implementa în acest guvern, împreună cu tot ce am făcut în 2020, garantează o creştere economică solidă în 2021", a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Joi, 7 Ianuarie, 2021 - 12:32

Comisia Europeană este alertată că datoria publică a României va ajunge la 100% din PIB şi confirmă că Guvernul Cîţu va fi obligat să ia măsuri de consolidare fiscală - adică austeritate, a avertizat, joi, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Marţi, 5 Ianuarie, 2021 - 12:35

Guvernul intenţionează ca de la jumătatea săptămânii viitoare să înceapă etapa a doua de vaccinare anti-COVID-19, a declarat premierul Florin Cîţu, marţi, într-o videoconferinţă cu prefecţii.

Marţi, 29 Decembrie, 2020 - 12:03

Ioana Lazăr va exercita, pentru o perioadă de şase luni, prin detaşare, funcţia publică de secretar general al Ministerului Educaţiei.

Marţi, 29 Decembrie, 2020 - 10:10

Lucian Isar a fost numit consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîţu, printr-o decizie publicată luni seara în Monitorul Oficial.

Conform deciziei, activitatea lui Lucian Isar este neremunerată.

Luni, 28 Decembrie, 2020 - 14:23

Președintele Klaus Iohannis discută, de la ora 14.00, la Palatul Cotroceni, cu premierul Florin Cîțu și ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare despre stadiul construcției bugetului de stat.

Florin Cîțu a declarat, miercuri, după ce Guvernul său a primit votul de încredere, că proiectul de buget va fi gata în prima parte a anului viitor.

Luni, 28 Decembrie, 2020 - 13:08

Guvernul are în vedere creşterea salariului minim brut pe ţară garantat în plată pentru anul 2021 cu un nivel care să depăşească rata inflaţiei, respectiv cu 70 de lei brut, de la 2.230 de lei la 2.300 de lei brut/lunar.

Duminică, 27 Decembrie, 2020 - 11:49

Premierul Florin Cîţu apreciază că momentul vaccinării primei persoane împotriva COVID-19 în România este unul ''istoric'', ''de referinţă'' pentru România în lupta împotriva noului coronavirus.

Joi, 24 Decembrie, 2020 - 12:30

Prim-ministrul Florin Cîţu şi ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, au declarat, joi, că se vor vaccina anti-COVID.

"Da, când îmi vine rândul mă voi vaccina, cu siguranţă", a declarat Cîţu, la sediul Ministerului Finanţelor, cu ocazia preluării mandatului de ministru al Finanţelor de către Alexandru Nazare..

"Sigur mă voi vaccina", a adaugat ministrul Alexandru Nazare.
 

Joi, 24 Decembrie, 2020 - 11:46

Noul Guvern ieșit din spuma mării ne informează că bugetul va fi gata abia în ianuarie. Atunci va fi probabil trecut pe repede înainte prin Parlament. Conform unei vechi și nenorocite cutume. Și asta se întâmplă în ciuda faptului că Florin Cîțu, în fosta lui calitate de premier desemnat, a anunțat că lucrează pe brânci la buget. Și că acesta a putea fi ajustat fără probleme, imediat după finalizarea negocierilor coaliției și instalarea noului Guvern. Nu a fost să fie. Cred că Executivul nu vrea să ne strice sărbătorile de iarnă.

Miercuri, 23 Decembrie, 2020 - 17:00

Liberalii au stabilit, în noaptea de marți spre miercuri, lista cu miniștrii care vor face parte din Guvernul Florin Cîțu și cu care vor să ajungă miercuri în plen, pentru votul de învestitură. Premierul desemnat Florin Cîțu a anunțat, după ședința Biroului Permanent Național al PNL, cine sunt miniștrii care vor face parte din Executiv.

Miercuri, 23 Decembrie, 2020 - 11:03

Premierul desemnat, Florin Cîțu, a depus miercuri dimineață la Birourilor Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului programul de guvernare și lista miniștrilor cabinetului.
 

Programul de guvernare...

Miercuri, 23 Decembrie, 2020 - 07:09

Liderii PNL s-au reunit marți, de la ora 22:30, într-o ședință a conducerii, pentru a valida lista miniștrilor propuși de partid în Guvernul Cîțu. S-au înregistrat 63 de voturi pentru, 2 împotrivă și 5 abțineri. 

Duminică, 20 Decembrie, 2020 - 16:28

Bugetul pentru anul viitor va fi definitivat de noul Guvern, a declarat, duminică, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, candidat al PNL pentru funcţia de premier.

Vineri, 18 Decembrie, 2020 - 12:20

Liderii PNL şi USR PLUS ar fi ajuns la un consens în vederea formării viitoarei coaliţii de guvernare, care să-l aibă premier pe Florin Cîţu, conform unor surse.
De asemenea, preşedinţia Camerei Deputaţilor ar urma să îi revină preşedintelui PNL, Ludovic Orban, iar preşedinţia Senatului reprezentantului USR PLUS.
 

Miercuri, 16 Decembrie, 2020 - 13:15

Finanţarea pentru prima parte a anului viitor este asigurată şi nu există nicio problemă pentru cheltuieli, a dat asigurari miercuri ministrul interimar al Finanţelor, Florin Cîţu, într-un mesaj video pe pagina sa de Facebook.

Marţi, 15 Decembrie, 2020 - 10:26

Dinamica sectorului industrial a devenit pozitivă în octombrie 2030, iar revenirea acestui sector reprezintă dovada clară că în 2021 România poate avea o creştere economică peste aşteptări, a scris marţi ministrul interimar al Finanţelor, Florin Cîţu, pe pagina sa de Facebook.

Subscribe to Florin Cîţu