Miercuri, 27 Mai, 2020 - 12:10

Emisiunea de euroobligațiuni lansată în data de 19 mai 2020 de Ministerul Finanțelor Publice s-a bucurat de un interes excepțional din partea investitorilor, România reușind o serie de performanțe care i-au consolidat, încă o dată, poziția de emitent sofisticat pe piețele externe de capital:

Vineri, 22 Mai, 2020 - 13:11

Un număr de 152.000 de clienţi ai sistemului financiar-bancar au beneficiat până în prezent de prevederile Ordonanţei 37 privind amânarea ratelor iar totalul creditelor cu rate amânate până la 9 luni este de aproximativ 3,3 miliarde de lei, a spus ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

Luni, 18 Mai, 2020 - 12:31

Dialog și responsabilitate. Aceste două principii au stat la baza oricărui demers al Ministerului Culturii în creionarea măsurilor pentru diminuarea impactului covid-19.
Săptămâna trecută am reușit, împreună cu Asociația Română a Organizatorilor de Evenimente, să oferim alternative pentru salvarea marilor evenimente culturale, care nu își mai pot desfășura activitățile în această vară, cu mare grijă față de efectele asupra fiecărui român. Prin OUG nr. 70/2020, sectorul cultural creativ va beneficia de următoarele reglementări:

Luni, 11 Mai, 2020 - 20:47
Motiunea anti-Cîțu este sustinuta de 70 de parlamentari si votul pe ea va fi dat in sedinta de miercuri

Camera Deputatilor a dezbatut, luni, motiunea simpla depusa de PSD impotriva ministrului de Finante, Florin Citu, intitulata "Virusul Citu a infectat economia nationala", prilej pentru un schimb de replici si acuzatii extrem de dure intre PSD si PNL.

Ministrul de Finante s-a aparat cu cifre si date statistice, laudand masurile adoptate de guvernul Orban si amplificand efectele lor. In schimb, PSD a lansat mai multe atacuri la adresa lui si a guvernarii PNL, negand rezultatele pozitive care s-ar fi inregistrat la nivelul economiei romanesti.

Vineri, 8 Mai, 2020 - 11:10

Preşedintele Klaus Iohannis va avea, vineri, la Palatul Cotroceni, o şedinţă cu membri ai Guvernului şi guvernatorul BNR pentru evaluarea situaţiei economice în contextul crizei generate de epidemia de COVID-19.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, la această şedinţă, care va avea loc la ora 12,00, vor participa prim-ministrul Ludovic Orban, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu. 

 

Marţi, 5 Mai, 2020 - 19:00

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat, marți, că nu va exista nicio creștere de taxe în perioada următoare. Ministrul a prezentat scenariul unei reveniri economice în V  și a vorbit despre mai multe scenarii legate de creșterea pensiilor din toamnă, decizia urmând să fie politică.

Vă spun că nu vom crește taxele. Dacă este mai complicat să reducem, vă spun că nu vom crește taxele în această perioadă. Ar fi sinucidere să creștem taxele în acest moment indiferent în ce sector al economiei am face-o , a subliniat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Marţi, 5 Mai, 2020 - 12:49

Perspectivele de venituri bugetare pentru lunile următoare venite din declaraţiile companiilor sunt mai mari decât era de aşteptat, însă acest lucru este insuficient, a declarat, marţi, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă.

Luni, 4 Mai, 2020 - 14:00

1. Iohannis: Săriți! Ne iau ungurii Ardealul! / 2. Școlile nu se mai deschid. Cel mai scurt an școlar din istorie poartă marca „Anisie” / 3. Relansarea IMM Invest sub protecția Serviciilor / 4. Sondaj IMAS: PNL pierde lunar cte 4 procente / 5. Ofensivă militarizată Anti-grătar de 1 Mai

Luni, 27 Aprilie, 2020 - 09:56

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a afirmat că una dintre măsurile la care lucrează împreună cu instituţiile financiare internaţionale vizează investiţia directă a statului în companii private.

Vineri, 24 Aprilie, 2020 - 12:36

Site-ul IMM INVEST o să fie lansat săptămâna viitoare şi este foarte probabil că acesta să fie accesat de cel puţin 4 milioane de oameni în prima oră de la lansare, a anunţat pe Facebook ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

Joi, 23 Aprilie, 2020 - 12:00

Toate cheltuielile bugetare, inclusiv plata pensiilor, salariilor şi finanţarea investiţiilor vor depinde de execuţia bugetară, a spus Florin Cîţu, ministrul de finanţe al României, la Realitatea Plus.

Miercuri, 22 Aprilie, 2020 - 08:48

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat, marţi, că economia României va ieşi din această criză mai bine decât ne aşteptăm şi va fi mult mai puternică, soluţiile pentru criza economică fiind mult mai uşor de implementat.

Marţi, 21 Aprilie, 2020 - 09:50

Preşedintele Klaus Iohannis va avea, marţi, la ora 12,30, la Palatul Cotroceni, o şedinţă cu membri ai Guvernului pentru evaluarea măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei de COVID-19.

Miercuri, 15 Aprilie, 2020 - 19:16

Prin proiectul de rectificare, în cifrele bugetului, nu s-a schimbat nimic nici pe partea de pensii și nici în privința alocațiilor pentru copii, transmite ministrul finanțelor prin intermediul Guvernului.

"Nu s-a umblat la acele cifre", a transmis Florin Cîțu. Reamintim că actuala legislație prevede majorări uriașe ale pensiilor în luna septembrie și ale alocațiilor pentru copii în luna august.

Miercuri, 15 Aprilie, 2020 - 18:11

​​Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu prezintă prima rectificare bugetară din acest an, aceasta având loc mai devreme din cauza crizei cauzată de coronavirus. 

Principalele declarații:

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 10:14

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, spune că, la minister nu există niciun proiect privind restructurarea aparatului bugetar sau tăieri de salarii în sectorul public.

Luni, 6 Aprilie, 2020 - 09:20

Preşedintele Klaus Iohannis va avea luni, la ora 12,00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de evaluare a măsurilor de gestionare a epidemiei COVID-19 cu premierul şi cu membri ai Guvernului.

Miercuri, 1 Aprilie, 2020 - 09:33

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a spus că a cerut o situaţie privind preţurile la anumite produse, dar că nu ar vrea să intervină în controlul preţurilor pentru că ar putea apărea o altă problemă, respectiv penuria.

Joi, 26 Martie, 2020 - 21:00
Cererea trebuie depusă până la sfârșitul stării de urgență

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat la finalul ședinței de guvern cine sunt beneficiarii OUG-ului prin care se amână ratele românilor.

"Toate persoanele fizice şi juridice beneficiază de această ordonanţă. Toţi cei care sunt persoane fizice, juridice, care au calitate de împrumutat în contractele de credit. Ratele se suspendă la cererea debitorului cu până la 9 luni, dar nu mai mult de 31.12.2020", a anunţat Florin Cîţu.

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 15:24

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, propune o amânare de până la 9 luni a plăţii ratelor la bănci, în funcţie de cum decide fiecare debitor.

Ministrul Florin Cîțu a declarat, meircuri, într-o postare pe Facebook că amânarea se aplică pentru toate tipurile de credite şi pentru întreg sistemul bancar. Clienţii trebuie să solicite băncilor amânarea prin telefon care trebuie să confirme ulterior cererea via e-mail.

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 11:15

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, propune o amânare de până la 9 luni a plăţii ratelor la bănci, în funcţie de cum decide fiecare debitor.

Marţi, 24 Martie, 2020 - 09:34

Măsurile privind ratele la bancă, creditele pentru IMM-uri şi companiile mari vor fi funcţionale săptămâna aceasta, a anunţat ministrului Finanţelor, Florin Cîţu.

"În această săptămână avem tot, cred, şi pentru rata la bancă, şi pentru IMM-uri, funcţional. Şi pentru companiile mari tot în această săptămână. Şomajul tehnic, acolo deja a trecut ordonanţa şi Ministerul Muncii trebuie să o implementeze", a declarat, luni seara, la B1TV, Florin Cîţu, care a daugat că procedura privind creditele pentru IMM-uri va fi gata în două-trei zile.

Miercuri, 18 Martie, 2020 - 10:19

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a afirmat marţi seara, la Digi 24, că se află în discuţii cu oficialii Ford de la Craiova pentru a găsi soluţii de ajutor.

Luni, 16 Martie, 2020 - 08:12

Executivul intenţionează să acorde IMM-urilor garanţii pentru a avea acces la capital de lucru cu dobândă zero, în valoare de maximum 10 milioane lei, impactul pozitiv în economie fiind estimat la circa 70 miliarde lei, a scris, duminică seara, pe pagina sa de Facebook, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

Vineri, 13 Martie, 2020 - 10:50

Ministrul Florin Cîţu a declarat vineri că mandatul său de premier desemnat a fost acela de a menţine perspectiva alegerilor anticipate şi că nu ar fi acceptat să primească voturile PSD şi ALDE.

Joi, 12 Martie, 2020 - 17:43
Conu Zaharia de la Cotroceni trage sforile guvernării fantomă, după ratarea definitivă a anticipatelor

Al doilea premier desemnat (și nevotat) din partea PNL să formeze un guvern, Florin Cîțu, și-a depus mandatul în plină epidemie de coronavirus și - culmea! - președintele Klaus Iohannis a acceptat. După ce s-a intrat în faza II de COVID-19, a intrat și clasa politică în Faza III a crizei guvernamentale:

Joi, 12 Martie, 2020 - 12:12

Ministrul interimar al Finanţelor, Florin Cîţu, solicită, joi, parlamentarilor să nu voteze "pomeni electorale" pentru ca banii vor fi necesari pentru susţinerea sectoarelor din economie care vor fi afectate de criza corona virusului.

Miercuri, 11 Martie, 2020 - 13:50

România este pregătită cu resurse şi instrumente fiscale pentru a face faţă oricărei provocări, iar în acest moment importantă este creşterea puterii de cumpărare, scrie miercuri ministrul interimar al Finanţelor, Florin Cîţu, pe pagina sa de Facebook.

Miercuri, 4 Martie, 2020 - 09:21

Update: Bogdan Gheorghiu a primit miercuri aviz negativ pentru funcţia de ministru al Culturii din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

Audierile miniştrilor propuşi în Guvernul Cîţu continuă miercuri în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului.Audierile miniştrilor propuşi în Guvernul Cîţu continuă miercuri în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului.

Luni, 2 Martie, 2020 - 15:47

Audierea miniştrilor propuşi în Guvernul Cîţu va avea loc în comisiile parlamentare marţi, miercuri şi joi, şedinţa Parlamentului pentru învestire urmând să fie stabilită după audieri, au decis Birourile permanente reunite.

Potrivit unor surse parlamentare, şedinţa de învestire a noului Guvern ar putea avea loc, cel mai probabil, luni, 9 martie.

Vicepreşedintele Senatului, social-democratul Titus Corlăţean, a declarat, la încheierea şedinţei Bpr, că cei prezenţi au adoptat în unanimitate calendarul de audieri în cazul miniştrilor propuşi.

Subscribe to Florin Cîţu