Sâmbătă, 14 Decembrie, 2019 - 00:00
  • Astăzi îşi aniversează ziua de naştere:

Alina Văcariu, fotomodel (n. 1984);

Anca Serfozo, grafician (n. 1981);

Aura Urziceanu, cântăreață și compozitoare de jazz (n. 1946);

Luni, 8 Iulie, 2019 - 17:55

Declaraţie de presă a deputatului PNL Ovidiu Raeţchi: PNL şi USR au atacat la CCR legea Carmen Dan - Florin Iordache menită să legitimeze violenţele din 10 august

Partidul National Liberal si USR au depus astăzi sesizarea de neconstituţionalitate referitoarea la modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice (PLx nr. 254/2019) cu scopul de a bloca la CCR aplicarea unor prevederi neclare şi cu evident potenţial abuziv din cadrul acesteia. 

Luni, 8 Iulie, 2019 - 14:00

1. După patru amânări CCR admite „obiecția Iordache” / 2. CSM boicotează confirmarea Adinei Florea la ISSJ sub pretext „GRECO” / 3. Mâna de fier în mănușa de catifea lovește în stil „Dragnea” / 4. În democrație eternitatea se măsoară în mandate: Isărescu, a șasea oară reales! / 5. Bilanțul președinției agricole: competență și performanțe certificate european

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 09:12

Delegaţia Comisiei de la Veneţia se va întâlni joi cu reprezentanţii Parlamentului şi se va discuta despre modificarea legilor Justiţiei.

Miercuri, 27 Martie, 2019 - 15:55

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul legislativ inițiat de Florin Iordache, care prevede instituirea unui termen de maximum 15 zile în care hotărârile Parlamentului pot fi atacate la Curtea Constituțională, după publicarea acestora în Monitorul Oficial.

Propunerea legislativă pentru completarea art.27 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale a fost adoptată în plenul Camerei Deputaților cu 168 voturi „pentru”, 91 voturi „împotrivă” și trei abțineri.

Luni, 25 Martie, 2019 - 20:00

Florin Iordache a sesizat Curtea Constitutionala în legătura cu un posibil conflict între Inalta Curte si Parlament.

A făcut asta în calitate de Președinte al Camerei Deputaților, fiind delegat de Liviu Dragnea. Potrivit sesizării, Inalta Curte nu a respectat legea și nu a constituit completuri specializate pe corupție.

Luna aceasta, Liviu Dragnea a cerut ICCJ să îi desființeze sentința de trei ani și șase luni din dosarul angajărilor ilegale pe motiv ca a fost dată de un complet obișnuit și nu de unul specializat în corupție.

 

Duminică, 13 Ianuarie, 2019 - 14:00

1. O „rotativă” emoțională - festivitatea de la Ateneu / 2. Ping pong cu miniștri între Cotroceni și Victoria / 3. Codruța plânge la CEDO drepturile omului / 4. „Unitatea de elită” s-a devoalat în „grup infracțional organizat” / 5. Criza corvetelor. Suspendarea achizițiilor militare navale

Duminică, 23 Decembrie, 2018 - 14:00

1. Moțiunea „rușinii” și testul de graviditate al Opoziției / 2. Revoluția omagiată de procurorii militari cu „crime împotriva umanității”  / 3. „Revoluția fiscală” și crima de lăcomie bancară / 4. Efectele „razelor” Stanciu-Tarcea asupra completelor incomplete / 5. Predarea ștafetei președinției Consiliului către „paznicul” inelelor democrației

Duminică, 9 Decembrie, 2018 - 14:00

1. Guvernul în deplasare - la întâlnirea cu Colegiul Comisarilor, la Bruxelles / 2. Tentativă eșuată de puci în Parlament / 3. Dăncilă sesizează CCR pentru conflict interinstituțional / 4. Iohannis blochează remanierea în așteptarea deciziei Curții / 5. Juncker ne dă speranțe: Intrăm în Schengen în mandatul lui!

Miercuri, 5 Decembrie, 2018 - 20:45

Scene incredibile la Camera Deputaților. Sătui să le tot pice moțiunile, membrii opoziției au organizat un puci prin care să dea jos binomul Dragnea-Iordache. Cu forța.

Miercuri, 5 Decembrie, 2018 - 14:56

Dupa ce coalitia PSD-ALDE a ramas fara majoritate in Camera Deputatilor prin plecarea mai multor deputati la partidul condus de Victor Ponta, Opozitia a decis sa faca un test, cerand miercuri introducerea pe ordinea de zi a hotararilor de revocare a presedintelui Liviu Dragnea si a vicepresedintelui Florin Iordache.

Marţi, 4 Decembrie, 2018 - 20:00

Președintele Comisiei pentru legile justiției, Florin Iordache, a anunțat că se așteaptă motivarea CCR pe Codul Penal, iar după aceea se va intra în Comisie, obiectivul fiind ca noul Cod Penal să treacă de Parlament până la începutul vacanței de iarnă.

”Așteptăm motivarea la Codul Penal din partea CCR pentru că noi ne-am propus ca până plecăm în vacanța de iarnă să votăm Codul Penal. Vom pune în concordanță toate articolele din Codul Penal cu solicitările Curții Constituționale.”, a declarat Florin Iordache.

Miercuri, 28 Noiembrie, 2018 - 11:34

CCR dezbate miercuri sesizarea Camerei Deputaţilor cu privire la existenţa unui conflict între Parlament şi Ministerul Public, care atenţionează că efectele protocoalelor continuă să se producă, chiar şi după denunţarea lor.

Miercuri, 14 Noiembrie, 2018 - 21:46

În timp ce președintele exulta pur și simplu în urma rezoluției Parlamentului European și a MCV-ului, premierul Dăncilă dădea dovadă de un puseu de demnitate - în linia celui la participarea la ședința Parlamentului European. „Sunt dezamăgită și revoltată!

Miercuri, 24 Octombrie, 2018 - 10:54

După repetiția făcută la Adunarea Generală ONU, Iohannis s-a descurcat excelent în fața scaunelor goale din aula Parlamentului European de la Bruxelles.

Marţi, 23 Octombrie, 2018 - 17:22

Florin Iordache a afirmat că experţii Comisiei de la Veneţia au fost induşi în eroare de către unii reprezentanţi ai autorităţilor române cu care s-au întâlnit, menţionând în acest sens criticile lui Klaus Iohannis, ale procurorului general, Augustin Lazăr, a fostei şefe DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Luni, 22 Octombrie, 2018 - 13:23

Preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru legile justiţiei, deputatul PSD Florin Iordache, a declarat luni la RFI că recomandările Comisiei de la Veneţia nu vor fi preluate în totalitate.

Joi, 18 Octombrie, 2018 - 12:33

Președintele Comisiei pentru legile justiției, Florin Iordache, a declarat, joi, pentru Mediafax, că singurii care pot interpeta o lege sunt Parlamentul sau Guvernul, însă vor fi luate în considerare și observațiile CSM, în procedura parlamentară de aprobare a OUG pe Legile justiției. 

Duminică, 16 Septembrie, 2018 - 14:00

1. Scrisoarea pierdută a celor „28 anti-dragnea” / 2. Vizita lui Phil Hogan cojoc contra ajutoare europene / 3. Audiere cu „răsteli” a ambasadorului Maior / 4. SRI face inventarul sutelor de protocoale / 5. Gondola Comisiei de la Veneția la București

Vineri, 27 Iulie, 2018 - 13:30

COMUNICAT DE PRESĂ AL PNL: TUDOREL TOADER TRANSMITE MESAJUL "JUSTIŢIA SUNT EU, NU MAGISTRAŢII"

Decizia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de a refuza desemnarea unui candidat pentru poziţia de procuror-şef al DNA, arată abordarea politică în acest proces, în slujba PSD-ALDE, de sfidare a sistemului judiciar.

Este inadmisibil ca dintre cei patru candidaţi care şi-au manifestat dorinţa de a ocupa această poziţie Tudorel Toader să decidă să nu facă nicio nominalizare.

Miercuri, 4 Iulie, 2018 - 10:20

Update: Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul care aduce modificări la Codul Penal, cu 167 de voturi pentru 97 împotrivă, 19 abţineri, în calitate de for decizional.

Update: Abuzul în serviciu a trecut în forma adoptată în comisie. Propunerile PNL, USR şi UDMR de respingere au primit vot negativ.

Luni, 2 Iulie, 2018 - 17:25
Astfel, Dragnea scapă de dosar

Comisia Iordache a votat luni pragul pentru abuzul în serviciu. Astfel, a fost aprobată propunerea PSD, care pornește de la forma înaintată de Ministerul Justiției: prag de 1 900 lei, nivelul unui salariu minim brut pe economie, dar cu pedeapsă mai ușoară: închisoare de la 2 la 5 ani sau amendă, față de inchisoarea de la 2 la 7 ani, cum e în forma actuală.

Joi, 28 Iunie, 2018 - 15:25
In favoarea... "beneficiarilor"!

Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei, condusă de Florin Iordache, a început joi dezbaterile şi votul asupra modificărilor aduse Codului penal.

UPDATE 14.20 Confiscarea averii nu se mai aplică pentru spălarea de bani, prevedere eliminată din Codul penal

Joi, 21 Iunie, 2018 - 11:59

Deputatul PSD, Florin Iordache, a spus, joi, că forţele de ordine ”şi-au făcut datoria” la protestul de miercuri seara din Piaţa Victoriei.

”Eu cred că forţele de ordine şi-au făcut datoria. Forţele de ordine trebuie să păstreze nişte condiţii minimale pentru cei care vor să poată circula. Dacă eu sau dvs. vrem să trecem prin acea zonă şi nu avem nimic de-a face cu protestele, de ce ni se încalde dreptul de liberă circulaţie? Dacă vor să protesteze, am înţeles că e un spaţiu acolo şi pot protesta, pot să spună ce nemulţumiri au”, a declarat Florin Iordache.
 

Miercuri, 13 Iunie, 2018 - 08:29

Marți, a avut loc conferinţa naţională cu tema "Acreditarea: Oferă o lume mai sigură" organizată la Palatul Parlamentului cu prilejul aniversării a 20 de ani de activitate a Organismului Naţional de Acreditare - RENAR, organizaţie membră CNMR.

Marţi, 29 Mai, 2018 - 17:43

Senatul a adoptat, marţi, propunerea legislativă de modificare a Codului de procedură civilă. Propunerea legislativă a fost adoptată cu 72 de voturi favorabile, 6 împotrivă şi 27 de abţineri.

Joi, 17 Mai, 2018 - 16:40

Președintele Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul justiției, deputat Florin Iordache, a făcut joi, 17 mai, câteva precizări, referindu-se la afirmațiile făcute de procurorul Bogdan Gabor, președintele Asociației Procurorilor din România:

Joi, 3 Mai, 2018 - 13:43

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat joi, la un eveniment legat de Referendumul pentru Familie, că în jurul datei de 10 iunie ar putea fi organizat referendumul după decizia CCR de a respinge sesizările PNL şi USR pe legea referendumului.

Miercuri, 2 Mai, 2018 - 09:47

Comisia specială pentru legile justiţiei, condusă de Florin Iordache, se reuneşte, miercuri, pentru a dezbate modificarea Codului penal, a Codului de procedură penală, dar şi a Codului de procedură civilă. Ședința începe la ora 12.00.

Potrivit ordinii de zi, după vacanţa de 1 mai, parlamentarii care fac parte din Comisia specială pentru legile justiţiei vor dezbate asupra iniţiativelor legislative de modificare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penală şi Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă.

Joi, 19 Aprilie, 2018 - 12:09

Comisia specială pentru legile justiţiei a decis, joi, amânarea discuţiilor privind modificarea codurilor penale pentru 2 mai, ora 12.00. 

Subscribe to Florin Iordache