Vineri, 24 Aprilie, 2020 - 08:14

În după amiaza zilei de 23 aprilie 2020, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis o scrisoare de mulţumire adresată Sanctităţii Sale Papa Francisc pentru darul făcut de acesta Spitalului Judeţean "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava.

Donaţia, constând în cinci ventilatoare pulmonare, 200 de combinezoane, 900 de măşti FFP2 şi 5000 de măşti sanitare, a fost oferită în contextul în care sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe este una foarte importantă pentru Papa Francisc, care a primit la botez şi numele de Jorge (Gheorghe).

Joi, 23 Aprilie, 2020 - 11:49

Papa Francisc s-a rugat joi dimineaţă în capela reşedinţei sale din Casa Sfânta Marta pentru familiile care se confruntă cu probleme cauzate de pandemia coronavirusului şi a criticat speculanţi care profită de aceste vremuri tulburi

Vineri, 31 Mai, 2019 - 09:27

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a transmis că speră ca valorile pe care le reprezintă Papa Francisc, precum credinţă în demnitatea persoanei, grija faţă de cei în nevoi, simplitatea, sinceritate şi fraternitatea să îi inspire pe toţi românii.

Vineri, 31 Mai, 2019 - 09:00
Suveranul Pontif a fost întâmpinat, pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", de preşedintele Klaus Iohannis

Update: "În urmă cu mai puţin de o săptămână acest destin european a fost confirmat cu forţă de românii din ţară şi străinătate. Diplomaţia pontificală continuă să reprezinte un factor pacificator. (...) Vizita Sanctităţii Voastre vine la un an de la Centenarul Marii Unirii. Astăzi, românii îl slăvesc pe cel de sus fără nicio teamă şi piedică, în limba română şi a minorităţilor naţionale.Vizita Sanctităţii Voastre are şi o semnificaţie majoră pentru relaţiile României cu Sfântul Scaun anticipând aniversarea în 2020 a 100 de ani de relaţii diplomatice bilaterale.

Joi, 30 Mai, 2019 - 12:33

Pe toată durata desfăşurării evenimentelor prilejuite de vizita în România a Papei Francisc, IGSU va lua toate măsurile pentru gestionarea eficientă a potenţialelor situaţii de urgenţă.

În cele patru oraşe din ţară în care Sanctitatea Sa va oficia slujbe religioase şi se va întâlni cu pelerinii, se vor afla echipaje de pompieri şi paramedici SMURD care pot acorda sprijin şi prim-ajutor populaţiei. Atât credincioşii, cât şi localnicii pot solicita şi primi asistenţă medicală de urgenţă în punctele de prim-ajutor şi spitalele mobile SMURD amplasate în aceste zone.

Joi, 30 Mai, 2019 - 10:49

Accesul pentru pelerini la evenimentele publice la care va participa Papa Francisc în România se va face după trecerea prin filtrele de securitate, transmite Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019”. Pelerinilor li se recomandă să ajungă din timp la zonele de acces.

Redăm programul vizitei Papei Francisc, vineri, 31 mai:

Papa Francisc va pune piciorul pe pământ românesc la 11.30, când va ateriza pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

„Papa Francisc poate fi salutat, la sosirea în România, pe data 31 mai,

Miercuri, 29 Mai, 2019 - 11:48

La invitația Președintelui României, a autorităților statului și a Bisericii Catolice din România, Sanctitatea Sa Papa Francisc va întreprinde o vizită în țară noastră, în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. 
Programul vizitei Papei Francisc la Patriarhia Română cuprinde o întrevedere în Palatul Patriarhiei cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și cu membrii Sinodului Permanent al Bisericii Ortodoxe Române, vineri, 31 mai 2019, de la ora 15.45. 

Miercuri, 29 Mai, 2019 - 08:33

Având în vedere sosirea la Bucureşti, în data de 31 mai, a Sanctităţii Sale Papa Francisc, eveniment care face parte din vizita apostolică a Suveranului Pontif în România, care va avea loc în perioada 31 mai - 2 iunie, pe teritoriul Capitalei va funcţiona un plan integrat de securitate de cel mai înalt grad, considerat ca fiind unul identic cu cel întâlnit la o vizită a preşedintelui Statelor Unite.

Vizita de trei zile a Papei Francisc vine la două decenii după cea a Papei Ioan Paul al II-lea şi este a doua călătorie apostolică a unui Suveran Pontif în România.

Marţi, 28 Mai, 2019 - 12:08

Unităţile de învăţământ au posibilitatea de a analiza oportunitatea suspendării orelor de curs şi pentru joi cu aprobarea consiliilor de administraţie, în contextul vizitei Sanctităţii Sale, Papa Francisc, a anunţat, marţi, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Luni, 27 Mai, 2019 - 10:47

Romfilatelia, în parteneriat cu Oficiul Poștal al Statului Vatican, va introduce în circulație vineri, 31 mai 2019, emisiunea comună de mărci poștale România-Vatican 2019. Vizita Apostolică a Papei Francisc în România.
Emisiunea este alcătuită dintr-o coliță dantelată a cărei valoare nominală este de 11,50 lei.

Vizita se va desfășura sub motto-ul ”Să mergem împreună!” si va avea loc în perioada 31 mai – 2 iunie în București, Șumuleu Ciuc, Iași și Blaj.

Luni, 5 Noiembrie, 2018 - 11:21

Episcopii romano-catolici şi greco-catolici din România vor efectua, în perioada 5-10 noiembrie 2018, vizita ad limina apostolorum, la Roma, în cadrul căreia se vor întâlni cu Papa Francisc şi cu reprezentanţi ai diferitelor oficii din Curia Romană.

Subscribe to Francisc