Luni, 8 Octombrie, 2018 - 00:00

[-Eu nu am văzut la TV decât huligani paşnici!]

Vineri, 5 Octombrie, 2018 - 20:09

Luni, urmărind Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European, reunit într-o şedinţă extraordinară pe tema situaţiei din România, și apoi miercuri, în timpul dezbaterii din plenul Parlamentului European, am asistat la o execuție a României, la un simulacru de dezbatere care aduce aminte de procesele de acum 70 de ani, prin care Tribunalul Poporului executa, printr-o procedură sumară și rapidă, dușmanii poporului.

Joi, 4 Octombrie, 2018 - 08:59

Cei care și-au pus speranțe într-o  prestație de slabă calitate a Vioricăi Dăncilă în Parlamentul de la Strasbourg au suferit o cruntă deziluzie. Au uitat, în primul rând, că aceasta se afla într-un mediu care îi era familiar și printre persoane pe care le cunoștea mai bine decât pe cele de la București, pentru că le frecventase vreme de nouă ani. În comparație cu Ponta și cu umilința la care acesta a fost supus de Barroso în urmă cu vreo șapte ani când i s-a înmânat ca unui școlar repetent celebra „to do list”, Viorica Dăncilă a avut momentul său astral, dacă e să îi spunem așa.

Miercuri, 3 Octombrie, 2018 - 13:03
Fenomenul nu a fost băgat în seamă în rapoartele MCV

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat miercuri, în Parlamentul European, că este nevoie de o investigaţie asupra protocoalelor secrete încheiate în ţară între SRI şi structuri din justiţie şi care au stat la baza multor anchete penale. Această declarație vine după ce europarlamentari români i-au atras atenția că Comisia nu a avut nici o reacție fașă de abuzurile justiției, care nu s-au regăsit în niciunul dintre rapoartele MCV.

Miercuri, 3 Octombrie, 2018 - 10:16
Dezbaterea constituie o „prefață” a noului Raport MCV pentru 2017. Același ca cele de până acum

Statul de drept, legile justiției, modificarea codurilor penale și violențele de la protestul din 10 august sunt dezbătute astăzi, începând cu ora 10.00, în plenul Parlamentului European. Discuțiile de la Strasbourg au fost precedate de dezbaterile aprinse din Comisia LIBE, prilej pentru prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, să lanseze un avertisment dur la adresa autorităților de la București.

Marţi, 2 Octombrie, 2018 - 22:49
S-a discutat, într-o „atmosferă constructivă” și despre protocoalele pe care le ignora vicepreședintele Comisiei

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut marți, 2 octombrie, cu prilejul vizitei sale la Strasbourg, o întrevedere cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

La întrevedere au participat miniștrii Rovana Plumb și Tudorel Toader, precum și Dan Nica, europarlamentar.

Marţi, 2 Octombrie, 2018 - 20:39

S-a lăsat cu scandal în comisia parlamentară la discuțiile pe marginea legii Offshore. Surprinzător, nemulțumiți de forma modificată au fost membrii ALDE care s-au retras de la lucrări, colegii bănuindu-l pe Vozganian de a fi fost capacitat de investitori, cărora li se reduce procentul de deducere de la 50 la 30%.

Duminică, 30 Septembrie, 2018 - 14:33
Un „schimb de opinii” cu scântei, în prezența lui Timmermans

Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European se reuneşte, luni seară, la Strasbourg, într-o „şedinţă extraordinară” pe tema situaţiei din România, înaintea dezbaterii din plenul PE referitoare la protestele din 10 august şi statul de drept.

Joi, 28 Iunie, 2018 - 18:22

 Întrevederea dlui Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului României, cu dl Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene,
responsabil pentru o mai bună legiferare, relații interinstituționale, statul de drept si Carta drepturilor fundamentale
 

Joi, 28 Iunie, 2018 - 10:40

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, va avea joi, la Bruxelles, o întrevedere cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. 

Întâlnirea a fost anunțată de Senat, printr-un comunicat de presă, în care se precizează că pe agenda discuţiilor se vor afla stadiul monitorizării Justiţiei din România de către Comisia Europeană, prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare, şi alte teme de interes bilateral vizând Uniunea Europeană.

Miercuri, 20 Iunie, 2018 - 10:33

Un număr de 12 reprezentanți ai unor organizații filosofice și neconfesionale din întreaga Europă au avut la Bruxelles o întâlnire cu reprezentanţi ai Comisiei Europene pe tema „Inteligența artificială: abordarea provocărilor etice și sociale”. Reuniunea a fost prezidată de vicepreședintele Andrus Ansip.

Marţi, 12 Iunie, 2018 - 17:43

Pentru a răspunde la provocările crescânde în materie de migrație, mobilitate și securitate cu care se confruntă UE, Comisia propune pentru  următorul buget pe termen lung al UE pentru perioada 2021-2027, suplimentarea fondurilor neecsare finanțării pentru migrație și gestionarea frontierelor, de la 13 miliarde de euro, cât era pachetul financiar alocat acestui domeniu în perioada precedentă, la 34,9 miliarde de euro.

Miercuri, 18 Aprilie, 2018 - 12:36

Întărirea securității cărților de identitate și reducerea posibilităţii falsificării acestor documente, asigurarea accesului autorităților de aplicare a legii și al celor judiciare la probe electronice și la informații financiare, impunerea de noi restricții asupra accesului teroriștilor la precursorii de explozivi și consolidarea controalelor asupra importului și exportului de arme de foc sunt câteva dintre măsurile propuse la nivelyl Uniunii Europene de către executivul european pentru a restrânge și mai mult spațiul de manevră al teroriștilor și infractorilor, lipsindu-i de mijloacele ne

Joi, 12 Aprilie, 2018 - 13:13

Joi, Comisia Europeană propune „Noile avantaje pentru consumatori” menite să asigure că toți consumatorii europeni beneficiază pe deplin de drepturile conferite de legislația Uniunii.

Marţi, 10 Aprilie, 2018 - 08:39
Ungaria și Polonia manifestă tentative de „evadare” - semnalizează Timmermans

UE are "datoria" de a preveni reinstaurarea dictaturii în spaţiul comunitar, a declarat Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene, făcând referire la situaţia din Ungaria şi Polonia, informează site-ul de ştiri EUobserver.

Timmermans a efectuat o vizită în Polonia pentru a discuta cu oficialii polonezi privind controversata reforma a justiţiei propusă de Executivul de la Varşovia, despre care UE susţine că va avea ca efect trecerea sistemului judiciar sub controlul politic al majorităţii parlamentare, 

Sâmbătă, 31 Martie, 2018 - 17:00

Desecretizarea protocolului secret SRI - PG / Lista neagră” generează un prim acces de demnitate: Dăncilă îi cere socoteală lui Juncker / Congresul PSD: Alegeri cu răspundere limitată! / Am expulzat un rus - au expulzat un român: alba/neagra diplomatic / Ședință festivă dedicată centenarului Unirii cu Basarabia - boicotată de Iohannis / Pompierul comunitar Timmermans vine să stingă al doilea incendiu la Justiție / Diploma lui Teodorovici demolează Academia SRI / Curtea Constituțională se debarasează de MCV / CSM a motivat pe 50 de pagini un aviz pronunțat în 30 de minute / Pamfletarul Iohannis - show la bilanțul DNA

Marţi, 13 Martie, 2018 - 00:00

[CE, RO]

Vineri, 9 Martie, 2018 - 23:38

 Ca să nu iasă vorbe degeaba, toate candidaturile pentru funcțiile scoase la licitație în congres au fost acceptate.

Duminică, 4 Martie, 2018 - 14:00

Ședința CSM: Codruț la Codruță nu-și scoate ochii * Pamfletarul Iohannis - show la bilanțul DNA * Pompierul comunitar Timmermans vine să stingă al doilea incendiu la Justiție * Dăncilă, iertată la „Discriminare” * Episodul polar nu a prins-o pe Firea nepregătită. Ba chiar prea pregătită...

Joi, 1 Martie, 2018 - 23:09

 Socialul-democratul Frans Timmermans, vicepreședinte al Comisiei Europene, a venit la București ca să-și tragă de urechi colegii de partid pentru că se ocupă de justiție în loc de autostrăzi, școli și spitale STOP  Înaltul (și latul) oaspete i-a aliniat pe responsabilii de criza actuală și pe unii i-a mângâiat pe creștet, pe alții i-a mustrat și pe câțiva i-a ignorat pur și simplu STOP  Concluzia optimistă a vizitei este vechea placă: ați făcut progrese remarcabile, mai aveți puțin și, dacă n-o luați înapoi, s-ar putea ca la sfârșitul lui 2019 să scăpați d

Joi, 1 Martie, 2018 - 18:22

Mi-a zis și mie de această senzație și l-am întrebat pe el și doamna Cristea, care era lângă el, dacă știu ca eu să fi făcut ceva împotriva sistemului judiciar. Din partea mea nu a existat nicio acțiune împotriva sistemului judiciar. Nu există niciun fel de râcă sau scandal cu sistemul judiciar. Noi ne ghidăm după Constituție și dupoă legi. Constituția spune într-un singur fel. Noi propusesem schimbarea procedurii, să facă CSM, să desfacă CSM, și a spus CSM sub nicio formă.

Joi, 1 Martie, 2018 - 17:55

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat joi, într-o conferință, că România este pregătită să intre în Spaţiul Schengen și a precizat că că nu pot exista critici la adresa României pe această temă.

Joi, 1 Martie, 2018 - 16:32

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Bucureşti, că în ultimii 20 de ani România a obţinut atât de multe lucruri în ceea ce priveşte independenţa justiţiei, iar de la aderarea României în Uniunea Europeană, în ultimii 11 ani, s-au obţinut, de asemenea multe lucruri.

Joi, 1 Martie, 2018 - 12:03

Joi, 1 martie 2018, Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului României, l-a primit pe Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, responsabil pentru o mai bună legiferare, relaţii interinstituţionale, statul de drept şi Carta drepturilor fundamentale. Întâlnirea a avut loc la solicitarea înaltului oficial UE aflat în vizită de lucru la Bucureşti.

Luni, 26 Februarie, 2018 - 19:24

Frans TIMMERMANS, prim-vicepreședintele Comisiei Europene (CE), responsabil pentru mai buna legiferare, relații interinstituționale, statul de drept și Carta drepturilor fundamentale, va efectua o vizită oficială la București, în data de 1 martie 2018.

Înaltul oficial european se va întâlni cu Klaus Werner IOHANNIS, președintele României, dl. Călin POPESCU-TĂRICEANU, preşedintele Senatului României, Liviu DRAGNEA, președintele Camerei Deputaților din România, și cu dna Vasilica-Viorica DĂNCILĂ, prim-ministrul României.

Joi, 22 Februarie, 2018 - 20:27

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans se va afla în perioada 28 februarie- 1 martie în vizită oficială în România.
"Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans, responsabil pentru o mai bună legiferare, relaţii interinstituţionale, statul de drept şi Carta drepturilor fundamentale, se va afla într-o vizită oficială, în România, în perioada 28 februarie - 1 martie 2018", se arată pe site-ul Comisiei Europene.

Duminică, 28 Ianuarie, 2018 - 14:00

Definirea, în premieră, a „fișei postului” de premier: administrator! „Dragnea 3” - guvern făcut de organizațiile PSD. Corespondență (ab)surdă C.E. - PSD/ALDE: Care legi? Care justiție? Curtea Constituțională lovește dur: instanțele pentru magistrați sunt OK! Simona Halep face meciul carierei la AO.

Vineri, 26 Ianuarie, 2018 - 14:33

La sesiunea sa plenară din ianuarie (#CoRplenary), CoR ia poziție cu privire la politica de coeziune a UE, la viitorul buget al UE și la politica în domeniul transporturilor, în prezența viceprim-ministrului Bulgariei

Miercuri, 24 Ianuarie, 2018 - 14:35
Declarație comună a președintelui Jean-Claude Juncker și prim-vicepreședintelui Frans Timmermans privind evoluțiile recente din România 

Declarație comună a președintelui Jean-Claude Juncker și prim-vicepreședintelui Frans Timmermans privind evoluțiile recente din România 

Urmărim cu îngrijorare evoluțiile recente din România. Independența sistemului judiciar românesc și capacitatea sa de a combate în mod eficace corupția constituie pietre de temelie fundamentale ale unei Românii puternice în cadrul Uniunii Europene.

O condiție esențială pentru a putea renunța treptat la mecanismul de cooperare și de verificare (MCV) este ca progresele realizate până acum în cadrul acestuia să fie ireversibile.

Subscribe to Frans Timmermans