Luni, 28 Septembrie, 2020 - 16:45

Frans Timmermans, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, a anunţat luni că este în autoizolare după ce a avut contacte cu o persoană infectată cu noul coronavirus, informează site-ul Politico.eu.

"Sunt în autoizolare şi lucrez de acasă", a declarat Frans Timmermans, prin Twitter. "Voi sta aici, aştept rezultatele testelor şi voi efectua perioada de carantină", a precizat Frans Timmermans.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 14:00

1. Restituirea dosarului Mineriadei la Parchet / 2. Discursul cominternist al ambasadorului Superman / 3. Avocatul Poporului reclamă la CCR OUG 26 / 4. PSD face pace cu socialiștii europeni / 5. Ministrul demis „Grindă” rescrie istoria

 

Luni, 30 Decembrie, 2019 - 00:00

[UE Elections, Titanic UE, J.-C. J., F.T., CE, PE, Cons E, UK. F, G]

Luni, 7 Octombrie, 2019 - 17:37

Consiliul de Miniștri a adoptat astăzi, 7 octombrie, Directiva privind protecția persoanelor care raportează încălcări ale dreptului Uniunii, în cadrul Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) din Luxemburg.

07/10/2019

Luni, 1 Iulie, 2019 - 20:03
Celor doi le plătesc polițe esteuropenii

Un acord la care se ajunsese între câţiva lideri europeni pentru a-l numi pe socialistul Frans Timmermans ca preşedinte al Comisiei Europene a eşuat la summit-ul de urgenţă al UE de duminică după ce liderii est-europeni şi de centru dreapta au respins planul, informează Reuters.

Socialistul olandez Timmermans părea iniţial favoritul pentru a-l înlocui pe Jean-Claude Juncker ca preşedinte al Comisiei după ce liderii Germaniei, Franţei şi Spaniei au căzut de acord să îl susţină.

Sâmbătă, 22 Iunie, 2019 - 20:00
Și pentru noi!

Candidaţii popularilor şi socialiştilor europeni pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene, Manfred Weber şi Frans Timmermans, ''au eşuat'' în demersul de a prelua conducerea executivului comunitar, a declarat  premierul ungar Viktor Orban, adăugând că aceasta este o ''veste bună'' pentru Ungaria, întrucât poporul ungar nu dorea să-i vadă pe niciu

Marţi, 11 Iunie, 2019 - 09:36

Traian Băsescu îl critică, marţi, pe prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, pentru că "se face că nu vede" situaţia din Republica Moldova.

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 09:06

Premierul Viorica Dancila se afla intr-o vizita la Bruxelles şi va avea marti intrevederi, printre altii, cu Timmermans si Juncker.

Dancila se intalneste, la ora locala 11:30, cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, la sediul Comisiei Europene.

De la ora 12:00, pe agenda prim-ministrului figureaza o intrevedere doar cu prim-vicepresedintele CE, Frans Timmermans.

Marţi, 28 Mai, 2019 - 09:54
Corespondenţă specială de la Carmen Dinu, Bruxelles

Alegerile pentru Parlamentul European tocmai s-au încheiat, iar rezultatele finale privind compoziţia viitorului for legisislativ urmează să fie anunţate, însă discuțiile și marile manevre pentru posturile-cheie în instituţiile Uniunii Europene au fost deja lansate. 

Duminică, 5 Mai, 2019 - 14:00

1. Ayatollahul Johannis declară Jihadul anti-PSD prin Referendum / 2. Președintele respinge - din nou - propunerile de remaniere / 3. Parlamentul a adoptat modificările Codului Penal / 4. La final de mandat Lazăr cere daune morale de 1 leu / 5. Achitarea lui Tăriceanu - un „penal” mai puțin la vârf 

Marţi, 30 Aprilie, 2019 - 17:23
Cu atât mai straniu cu cât deținem (încă) președinția Consiliului

Membrii Comisiei Europene au discutat marţi despre situaţia statului de drept în România, a declarat un purtător de cuvânt al instituţiei.Discuâia a avut loc în absența vreunui reprezentant al țării care deține președinția Consiliului, situație în care discuția apare ca o manevră ocultă.

Întrebat dacă Executivul UE va acţiona rapid în relaţia cu România în contextul problemelor statului de drept, purtătorul de cuvânt a afirmat, potrivit agenţiei de presă austriece APA şi site-ului TT.com: "Da, aşa se va întâmpla, Colegiul Comisarilor a fost informat".

Duminică, 28 Aprilie, 2019 - 14:00

1. Ayatollahul Johannis declară Jihadul anti-PSD prin Referendum / 2. Parlamentul a adoptat modificările Codului Penal / 3. Președintele respinge - din nou - propunerile de remaniere / 4. Achitarea lui Tăriceanu - un „penal” mai puțin la vârf / 5. La final de mandat Lazăr cere daune morale de 1 leu

Vineri, 26 Aprilie, 2019 - 19:23
Candidat fără șanse la președinția Comisiei, „olandezul zburător” își face campanie pe seama noastră

Comisia Europeană şi Partidul Socialiştilor Europeni (PSE) nu vor accepta ca România să reducă intensitatea acţiunilor anticorupţie, a declarat, în cursul unei dezbateri organizate de postul Euronews, Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele CE şi candidat la postul de preşedinte al Executivului UE.

Duminică, 7 Aprilie, 2019 - 14:00

1. Dăncilă, reacţie tăioasă, în premieră, la adresa "sindicatului ambasadorilorîngrijoraţi" / 2. Discurs violent-golănesc la aniversarea NATO  / 3. EURO-CODRUŢA, proiect eşuat pe altarul negocierii politice / 4. Tarcea o salvează pe Kovesi din ghearele controlului Judiciar / 5. Artizanii uitaţi ai aderării nord-atlantice

Miercuri, 3 Aprilie, 2019 - 13:40

Comisia Europeană lansează un proces de reflecție privind statul de drept în Uniunea Europeană, trasând posibile piste pentru acțiuni viitoare.Comunicarea prezentată astăzi trece în revistă instrumentele disponibile pentru monitorizarea, evaluarea și protejarea statului de drept în Uniune. Aceasta analizează, de asemenea, experiențele dobândite în ultimii ani, astfel încât să putem lansa o dezbatere mai amplă la nivel european asupra modului în care statul de drept ar putea fi consolidat în continuare.

Duminică, 17 Martie, 2019 - 14:00

1. #și eu - primul protest în interes național! / 2. Promulgarea - tardivă - a bugetului / 3. Summit promoțional al PPE la București / 4. Doctorul HC Timmermans ne mai pune odată diagnosticul / 5. Dragnea iese la bătaie: „leneșul de la Cotroceni”

Miercuri, 13 Martie, 2019 - 13:33

În perioada 14-15 martie, la București, comisarul european pentru politică regională Corina Crețu va intra în dialog cu liderii regiunilor din Europa, în cadrul celui de-al 8-lea Summit european al regiunilor și orașelor. Înaltul oficial european va susține unul din discursurile principale din cadrul reuniunii, având ca temă consolidarea politicii de coeziune în UE, și va dezbate cu reprezentanții autorităților locale și regionale beneficiile aduse de fondurile structurale și de investiții europene.

Luni, 11 Martie, 2019 - 23:00
N-a „văzut” progrese după MCV, la fel cum nu a vrut să vadă nici „protocoalele”

Aflat în Romînia pentrua i se decerna titlul de Doctor Honoris causa de către SNSPA, poentru calități și realizări incerte, vicepreședintele Comisiei Europene nu a ratat ocazia de a ne trage o flegmă „în direct”, declarând ca de cand CE a publicat raportul MCV nu a vazut niciun progres și afirmand ca acesta va fi unul dintre subiectele pe care le va aborda la intalnirea cu premierul Viorica Dancila.

Vineri, 8 Martie, 2019 - 17:17

O delegaţie formată din 30 de judecători şi procurori, de la toate instanţele, de toate nivelurile din întreaga ţară, vor merge în data de 4 aprilie la Bruxelles pentru a discuta cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, căruia îi vor expune motivele protestului magistraţilor români, a anunţat vineri Cristian Danileţ

Marţi, 5 Martie, 2019 - 00:00

[PES, PSD, -Noi îl susținem pe Timmermans pentru că, la fel ca noi, nu are nici o șansă!]

Luni, 4 Martie, 2019 - 13:25
Poate că asta îl va ajuta să câștige cursa pentru președinția Comisiei

Luni, 11 martie 2019, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) va acorda înalta distincţie de Doctor Honoris Causa prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans. Evenimentul se va desfăşura în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”, începând cu ora 16:00”, se arată într-un comunicat transmis de instituţie.

Marţi, 26 Februarie, 2019 - 11:22

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că a avut o discuţie ”lungă şi bună” cu Frans Timmermans.

”Am avut o întâlnire cu France timmermans. O discuţie lungă şi, după părerea mea, bună în care fiecare cred că am înţeles cum stăm şi fiecare a înţeles de la celălalt ce îşi doreşte. Am convenit ca în perioada următoare să avem discuţii în aşa fel încât să nu mai existe informaţii nereale care să circule de la unul la altul”, a declarat, luni, Liviu Dragnea.

Luni, 25 Februarie, 2019 - 19:00

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans îi cere lămuriri primului ministru Viorica Dăncilă despre ultimele ordonanțe de urgență privind legile Justiției.

Într-o scrisoare trimisă premierului României, oficialul european își exprimă dezamăgirea și îngrijorarea că modificările aduse legilor justiției nu sunt în acord cu recomandările Comisiei de la Veneția și ale grupului Greco.

Timmermans face referire la înființarea rapidă și fără o consultare  a Secției speciale de investigare a infracțiunilor din Justiție.

Luni, 25 Februarie, 2019 - 11:53

Marian Oprişan, vicepreşedinte PSD, a declarat luni că este nevoie de corectarea OUG care vizează justiţia si că Secţia pentru anchetarea magistraţilor trebuie să fie în subordinea procurorului general.

Vineri, 22 Februarie, 2019 - 20:19
Deși șansele lui sunt mici...

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat vineri, la Congresul socialiștilor europeni, că a avut o discuţie cu preşedintele PES, Serghei Stanishev, şi cu Frans Timmermans, candidatul PES pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. Dragnea recunoaşte că relaţiile PSD-PES s-au răcit, însă promite o revitalizare bazată pe dialog.

"Am avut o discuţie cu Serghei, cu Frans. Am propus soluţii pentru o comunicare mai bună. Din partea noastră este toată deschiderea. Trebuie să restabilim îndreptarea, să corectăm erorile", a declarat Dragnea, în discursul susţinut la Congresul PES.

Joi, 7 Februarie, 2019 - 19:32
Corespondență specială de la Carmen Dinu

Conferințǎ internațională la Bruxelles dedicată combaterii antisemitismului

 

Joi, 7 Februarie, 2019 - 10:39
pe perioada campaniei pentru alegerile europarlamentare din luna mai

Guvernul ungar i-a cerut presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, sa il retraga pe Frans Timmermans din functia de prim-vicepresedinte al executivului comunitar pe perioada campaniei pentru alegerile europarlamentare din luna mai.

Gergely Gulyas, seful de cabinet al premierului Viktor Orban, i-a trimis o scrisoare lui Jean-Claude Juncker in care atrage atentia ca executivul Uniunii Europene a fost reprezentat la recenta dezbatere din plenul Parlamentului European privind statul de drept in Ungaria de catre Frans Timmermans, conform MTI.

Joi, 31 Ianuarie, 2019 - 11:40

Lumea Justitiei a formulat sesizare penala la DIICOT impotriva autorilor Raportului MCV din 13.11.2018, care au falsificat realitatea si au transformat raportul de monitorizare intr-un Dictat politico-juridic la adresa Romaniei. Raportul MCV a refuzat sa ia act de protocoalele secrete, pe care le-au bagatelizat drept “alegatii” si a ordonat inghetarea procesului legislativ, incalcand Tratatul Uniunii Europene. Sunt vizati: Frans Timmermans si Vera Jourova, scrie Luju.ro.

Sâmbătă, 8 Decembrie, 2018 - 11:19
Are însă șanse mici în fața lui Weber, candidatul...Angelei Merkel

Partidul Socialistilor Europeni (PES) isi aproba, sambata, candidatul cap de lista pentru alegerile europene din 2019, olandezul Frans Timmermans, in prezent prim-vicepresedinte ale Comisiei Europene, in cadrul uni congres care are loc la Lisabona, in Portugalia.
Timmermans speră sa ii succeada in functie actualului presedinte al CE, Jean-Claude Juncker, dupa alegerile care vor avea loc in luna mai, relateaza DPA.

Subscribe to Frans Timmermans