Miercuri, 17 Iunie, 2020 - 08:45

Preşedinta Comisiei pentru Afaceri Europene a Senatului, Gabriela Creţu, a declarat în cadrul Reuniunii Extraordinare COSAC: "Bruxelles-ul a avut un răspuns bun şi destul de rapid la epidemie (), dar avem nevoie de o viziune pe termen lung pentru a transforma criza în oportunitate"

Preşedinta Comisiei pentru Afaceri Europene (CAE) a Senatului, Gabriela Creţu, a participat marţi, 16 iunie, la videoconferinţa Reuniunii Extraordinare a Conferinţei Organelor Specializate în Afaceri Comunitare şi Europene (COSAC), desfăşurată în regim de videoconferinţă.

Miercuri, 26 Februarie, 2020 - 13:27

Comisia pentru afaceri europene a Senatului a organizat marți, 25 februarie a.c., o  masa rotundă cu tema ”Rolul României în redefinirea politicii externe europene”.
La eveniment au participat reprezentanți ai Guvernului, foști miniștri de externe, cercetători, membri ai corpului diplomatic.

Joi, 20 Februarie, 2020 - 18:42

Preşedinta Comisiei pentru Afaceri Europene (CAE) a Senatului, Gabriela Crețu, a participat în perioada 18 – 19 februarie 2020, la Bruxelles, la Conferința inter-parlamentară pe Stabilitate, Coordonare Economică și Guvernanță în Uniunea Europeană. Conferința se desfășoară în cadrul Săptămânii Parlamentare Europene, unde organizatori au fost, în egală măsură, Parlamentul European și cel Croat, ca parte a dimensiunii parlamentare a Președinției Croației la Consiliul Uniunii Europene.

Marţi, 21 Ianuarie, 2020 - 13:17

Preşedinta Comisiei pentru Afaceri Europene (CAE) a Senatului, Gabriela Creţu, a participat în perioada 19 - 20 ianuarie 2020, la Zagreb, la Reuniunea preşedinţilor Conferinţei Organelor Specializate în Afaceri Comunitare şi Europene (COSAC). Reuniunea deschide seria evenimentelor organizate de Croaţia, în cadrul dimensiunii parlamentare a preşedinţiei rotative a Consiliului UE, după mandatul deţinut de Finlanda.

Joi, 7 Noiembrie, 2019 - 10:44

Președinta Comisiei pentru afaceri europene a Senatului României, Gabriela Crețu, a prezidat, la data de 6 noiembrie a.c., lucrările de deschidere a celei de-a cincea ediții a Forumului Național al Studenților la Științe Politice și Relații Internaționale.
“Îmi doresc să fiți curajoși pentru că ne lipsește fundamental o utopie în care să credem!” le-a transmis președinta Comisiei pentru afaceri europene, studenților reuniți în cadrul Forumului Național al Studenților la Științe Politice și Relații Internaționale.

Marţi, 15 Octombrie, 2019 - 19:10

Camera Deputaților a adoptat un proiectul de lege conform căruia coșul lunar pentru un trai minim decent reprezintă principalul element de fundamentare a salariului minim pe economie și a politicilor salariale. 

Miercuri, 24 Iulie, 2019 - 12:12

Preşedinta Comisiei de afaceri europene, Gabriela Crețu, la COSAC/Helsinki: România a făcut eforturi pentru a avea documente de negociere utile, o bază pentru ca Finlanda să încheie un acord pentru viitorul Cadru multianual financiar

Marţi, 23 Iulie, 2019 - 12:05

Preşedinta Comisiei pentru Afaceri Europene (CAE) a Senatului și a Comisiei speciale comune pentru coordonarea activităților parlamentare ale Președinției României la Consiliul UE, Gabriela Crețu, a participat în perioada 21-22 iulie a.c., la Helsinki, la Reuniunea preşedinţilor Conferinţei Organelor Specializate în Afaceri Comunitare şi Europene (COSAC)

Luni, 15 Iulie, 2019 - 13:08

Preşedinta Comisiei pentru afaceri europene, Gabriela Crețu, a reprezentat Senatul, în perioada 10-12 iulie 2019, la cea de-a 16-a ediție a Conferinței internaționale de la Batumi (Georgia), dedicată aniversării a 10 ani de la lansarea Parteneriatului Estic.
În deschiderea conferinței, au susținut alocuțiuni: Preşedintele Georgiei, Salome Zourabichvili, Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk şi Prim-Ministru  Georgiei, Mamuka Bakhtadze.

Vineri, 22 Martie, 2019 - 11:33

Joi, 21 martie, Gabriela Crețu, președinta Comisiei pentru afaceri europene și coordonatoare a dimensiunii parlamentare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, a participat la cea de-a VI-a Conferinţă a parlamentarilor din Regiunea Dunării, organizată la Palatul Parlamentului.

Miercuri, 21 Noiembrie, 2018 - 10:45
și peste 100 de participanți la prima ediție a Forumului Cantus Mundi București

Pe 15 noiembrie a avut loc prima ediție a Forumului Cantus Mundi București cu tema „Promovarea și integrarea mișcării corale în școala românească”, organizat la Hotel Sheraton București, la care au participat peste 100 de specialiști în educație.

Marţi, 30 Octombrie, 2018 - 09:58

Luni, la Sala Rondă a Hotelului Intercontinental, Profesorul John Mearsheimer, de la Universitatea din Chicago, a vorbit despre politica externă a marilor puteri dar si despre influenta acesteia asupra Europei si asupra României. Formatul a presupus o expunere de 40 de minute (The future of great power politics in the 21st century), urmată de comentarii din partea a trei panelisti (Gabriela Cretu, Adrian Năstase si Adrian Severin) si de o sectiune Q&A cu participantii din sală.

Luni, 29 Octombrie, 2018 - 12:27

Senatul României se situează între primele zece dintre cele 41 de camere parlamentare care au transmis cel mai mare număr de opinii în 2016 și este considerat ca fiind unul dintre cele mai active în 2017,  se arată în Raportul anual pe 2017 privind relațiile dintre Comisia Europeană și parlamentele naționale, elaborat recent de Comisie.

Vineri, 14 Septembrie, 2018 - 12:10

Joi, 13 septembrie a.c., senator Gabriela Crețu, președinta Comisiei pentru afaceri europene din Senatul României, a prezidat întrevederea comisiilor parlamentare reunite pentru afaceri europene și agricultură ale Senatului și Camerei Deputaților cu Phil Hogan, Comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală.

Joi, 13 Septembrie, 2018 - 11:41

Senatorul Gabriela Crețu, președinta Comisiei pentru afaceri europene din Senatul României, a participat în perioada 9-10 septembrie a.c. la Congresul internațional al femeilor parlamentar desfășurat la Dublin Castle, Irlanda. Din delegația României au mai făcut parte doamna deputat Cristina Iurișniți, președinta Comisiei pentru egalitate de șanse pentru bărbați și femei și doamna deputat Oana-Mioara Bîzgan-Gayral, membră a Comisiei pentru egalitate de șanse pentru bărbați și femei.

Miercuri, 21 Martie, 2018 - 15:11

Participarea doamnei senator Gabriela Creţu, preşedinta Comisiei pentru Afaceri Europene din Senatul României la Conferinţa 'Extinderea estică a zonei euro', organizată de Friedrich Ebert Stiftung şi Banca Naţională a Croaţiei la Zagreb, în perioada 20-21 martie.

Preşedinta Comisiei pentru afaceri europene a Senatului României, senatoarea Gabriela Creţu, a participat în perioada 20-21 martie la Conferinţa 'Extinderea estică a zonei euro' organizată de Friedrich Ebert Stiftung şi Banca Naţională a Croaţiei la Zagreb.

Miercuri, 22 Noiembrie, 2017 - 14:29

Comisia pentru Afaceri Europene patronează cea de-a treia ediție a Forumului Național al Studenților la Științe Politice și Relații Internaționale
Comisia pentru Afaceri Europene patronează cea de-a treia ediție a Forumului Național al Studenților la Științe Politice și Relații Internaționale (FNSSPRI), eveniment organizat de Centrul de Studii în Idei Politice (CeSIP) în perioada 23-26 noiembrie a.c.

Subscribe to Gabriela Crețu