Marţi, 25 August, 2020 - 12:28

Artişti internaţionali de mare valoare, protagonişti şi câştigători ai Festivalului şi Concursului Internaţional George Enescu, vor susţine la Sibiu o serie de concerte excepţionale

Începând de marţi, 1 septembrie, în cadrul Stagiunii Camerale George Enescu, vor avea loc o serie de concerte excepţionale susţinute de câştigători şi protagonişti ai Festivalului şi Concursului George Enescu: Victoria Vassilenko, Gyehee Kim, Daria Parkhomenko, alături de cei trei fraţi Zamfirescu, virtuoşi ai chitarei clasice.

Victoria Vassilenko şi Gyehee Kim marchează concertul de deschidere

Marţi, 18 August, 2020 - 13:47

O zi dedicată muzicianului care a adus României apreciere şi recunoaştere internaţională - pe 19 august, la TVR 3: o serie de programe şi materiale rarissime, documente de mare valoare patrimonială.

Luni, 16 Septembrie, 2019 - 13:43

De la George Enescu la Vladimir Cosma, trecând prin Brâncuși și Cioran, artista Augusta de Schucani revizuiește aceste icoane cu o tehnică eminamente personală, inovatoare și iconoclastă. Ea își va expune portretele la Institutul Cultural Român din Paris, cu un vernisaj ce va avea loc vineri, 20 septembrie, la ora 19, în cadrul „Săptămânii culturilor străine” organizată de FICEP.

Marţi, 3 Septembrie, 2019 - 13:41

În perioada 31 august – 22 septembrie, vizitatorii care vor intra în AFI Cotroceni vor accesa universul fascinant al Festivalului Internațional George Enescu. Peste 70 de coriști și  instrumentiști din Programul Național Cantus Mundi vor transforma muzica corală într-o experiență inedită. Proiectul muzical face parte din Orașul cântă, program asociat festivalului și derulat în premieră, menit să aduc muzica clasică și corală mai aproape de publicul larg.
Program Orașul cântă în AFI Cotroceni: 7 – 8 septembrie, 14 – 15 septembrie, 21– 22 septembrie 

Marţi, 27 August, 2019 - 12:29

De la 150.000 la 500.000, aceasta este creșterea pe care proiectul Orașul cântă și-o dorește pentru publicul dornic de muzică din București. 

Muzica Festivalului Internațional George Enescu va depăși granițele sălilor de concert prin Programul Național Cantus Mundi, care propune în ediția cu numărul XXIV a Festivalului o extindere a proiectelor muzicale ale acestuia cu peste 250 de noi micro-concerte și recitaluri, care vor avea loc în parcuri, muzee, centre comerciale și clădiri de birouri din toate colțurile Bucureștiului, în perioada 31 august – 22 septembrie.

Miercuri, 5 Iunie, 2019 - 12:58

Andrei Licareţ, unul dintre cei mai talentați și apreciați pianiști concertiști din România, a cărui „bogată maturitate artistică şi profunzime depăşesc limitele unei simple abilități“ (L’Unione Sarda), este artistul lunii iunie în populara Serie a „Concertelor Enescu” de la sediul Institutului Cultural Român din Londra. Pe 6 iunie, acesta revine în capitala britanică cu un recital ce cuprinde lucrări de George Enescu, Robert Schumann și Frédéric Chopin.

Luni, 18 Martie, 2019 - 11:40

Primăria Municipiului București prin Casa Artelor "Dinu Lipatti" invită publicul, între 19 și 24 martie 2019, la cea de-a treia ediție a Festivalului "I Love Lipatti", ce se va desfășura între orele 18.00 – 21.00 la Casa Artelor “Dinu Lipatti” din Bulevardul Lascăr Catargiu, nr. 12. 

Miercuri, 6 Martie, 2019 - 11:59

Seria "Concertelor Enescu" de la ICR Londra îi are ca invitați speciali, la concertul din 7 martie, pe reputatul violoncelist român Mirel Iancovici, alături de pianistul olandez Jeroen Riemsdijk. Cei doi muzicieni vor omagia geniul muzical al lui George Enescu, interpretând câteva dintre cele mai recunoscute lucrări ale sale (Doina, Preludio monodico, Lăutarul și Sonata „Torso”), precum şi compoziţii ale renumiţilor săi profesori de la  Conservatoarele din Viena şi Paris: Robert Fuchs, Jules Massenet şi Gabriel Fauré.

Miercuri, 21 Noiembrie, 2018 - 11:11

“Iată-ne după 10 zile, la sfârșitul turneului Un secol de muzică tradițională românească pe scena filarmonicii, care a marcat sărbătorirea Centenarului Marii Uniri prin repertoriul abordat. Peste tot, spectatorii încântați de versiunea vioară solo - orchestră de coarde, ne-au spus că pentru ei acest concert a reprezentat un fragment de identitate națională, că s-au simțit mândri că sunt români. Cred că acest turneu și-a atins scopul principal și anume acela de a prezenta publicului meloman aceste bijuterii muzicale într-o versiune inedită.

Marţi, 3 Aprilie, 2018 - 15:02

Ca parte a ambițiosului program de celebrare a Anului Centenarului în Marea Britanie,  ICR Londra a conceput, în cadrul popularei serii a „Concertelor Enescu”, un ciclu de patru evenimente speciale (recital precedat de o prelegere) menite să reconstituie, pentru melomanii britanici, 100 de ani de creativitate muzicală românească, componistică și interpretativă.
  

Subscribe to George Enescu