Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 12:30

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, moţiunea simplă intitulată „PSD îngroapă cultura chiar în anul celebrării Centenarului”, prin care PNL a cerut demisia ministrului Culturii, George Ivaşcu.

Moţiunea simplă a avut 147 de voturi contra, 88 de voturi împotrivă şi 14 abţineri.

Joi, 11 Octombrie, 2018 - 17:54

Am citit cu durere în suflet despre prăbușirea ultimelor vestigii ale Casei de la Hobiţa, cea în care s-a născut marele Constantin Brâncuşi și, care, din păcate, se afla de foarte mult timp într-o stare avansată de degradare. Construcția în paragină este proprietate privată și, din acest motiv, statul nu a putut interveni. Cu toate acestea, Direcția Județeană pentru Cultură Gorj, din subordinea Ministerului Culturii și Identității Naționale, intenționează să întreprindă o inspecție la fața locului.

Miercuri, 3 Octombrie, 2018 - 15:05

Torța Patrimoniului Religios, proiect organizat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, prin Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală, a fost găzduit vineri, 28 septembrie, la Ateneul Român, în prezența Ministrului Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu. 

Joi, 30 August, 2018 - 09:34

În cadrul Comitetului Interministerial pentru Centenar, desfăşurat astăzi, 29 august 2018, la Guvernul României, sub conducerea prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, a fost supusă spre aprobare Lista manifestărilor, acţiunilor şi proiectelor de aniversare a Centenarului Marii Uniri (1918-2018) şi a Primului Război Mondial, depuse de persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial.

Miercuri, 22 August, 2018 - 13:36

Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, efectuează în perioada 22 – 25 august 2018 o vizită oficială la Edinburgh (Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Scoția).

Joi, 28 Iunie, 2018 - 16:24

Guvernul României, prin Ministerul Culturii și Identității Naționale, rămâne responsabil în problematica  de securitate națională cu privire la Roșia Montană și propune soluția rațională: amânarea cererii de includere a Peisajului Cultural Minier de la Roșia Montană în lista Patrimoniului Mondial Unesco, până la finalizarea procesului de la Curtea de Arbitraj de la Washington.

Marţi, 26 Iunie, 2018 - 19:11

"E ziua Tricolorului, dar nu voi vorbi astăzi nici despre Plevna sau Mărășești, nici măcar despre ardelenii și aromânii care își brodau culorile sacre ale românismului pe sub cojoc, lângă inimă și ceva mai ferite de privirile aspre ale asupritorilor. Pentru mine, Tricolorul este o poveste personală.

Vineri, 15 Iunie, 2018 - 12:35

Zilele acestea are loc cea mai grandioasă ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu de până acum, care aduce în fața publicului iubitor de teatru nu mai puțin de 3.300 de artişti și invitaţi din 73 de ţări, care prezintă 525 de spectacole în 73 de spaţii de joc. Ediția aniversară a festivalului, organizat de Teatrul Național ”Radu Stanca”, a beneficiat anul acesta de o finanțare-record din partea Ministerul Culturii și Identității Naționale, în valoare de 4 milioane de lei.

Miercuri, 13 Iunie, 2018 - 10:22

Ministrul George Ivașcu s-a deplasat marți, 12 iunie 2018, la Timișoara, având ca obiectiv principal evaluarea și analiza stadiului pregătirii programului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2021, de importanță strategică pentru valorificarea culturii române în spațiul european și pentru care, în vederea unei reprezentări valoroase a României, pregătirile trebuie făcute din timp, cu mult profesionalism, dăruire și coeziune comunitară.

Miercuri, 6 Iunie, 2018 - 13:55

Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, a semnat miercuri, 6 iunie 2018, contractul pentru realizarea Monumentului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, al sculptorului Mihai Buculei.

Potrivit contractului, autorul își asumă că monumentul va fi realizat, amplasat și finalizat până la cel târziu 26 noiembrie a.c., la timp pentru festivitățile prin care se vor marca 100 de ani de la Marea Unire, la 1 decembrie 2018.

Vineri, 18 Mai, 2018 - 17:10

În urma întâlnirilor din ultimele săptămâni, vineri, 18 mai 2018, când totodată celebrăm Ziua Internațională a Muzeelor, Ministerul Culturii și Identității Naționale, prin ministrul George Ivașcu, și Federația Cultură și Mass-Media FAIR MediaSind, federație reprezentativă pentru sectorul de activitate ”Cultură și mass-media”, prin președintele Leonard Pădureț și președintele executiv Cristinel Godinac, au semnat un acord de colaborare, în vederea identificării soluțiilor care să răspundă la problemele din domeniul culturii semnalate de organizațiile sindicale.

Vineri, 18 Mai, 2018 - 13:01

În urma întâlnirilor din ultimele săptămâni, vineri, 18 mai 2018, când totodată celebrăm Ziua Internațională a Muzeelor, Ministerul Culturii și Identității Naționale, prin ministrul George Ivașcu, și Federația Cultură și Mass-Media FAIR MediaSind, federație reprezentativă pentru sectorul de activitate ”Cultură și mass-media”, prin președintele Leonard Pădureț și președintele executiv Cristinel Godinac, au semnat un acord de colaborare, în vederea identificării soluțiilor care să răspundă la problemele din domeniul culturii semnalate de organizațiile sindicale.

Marţi, 15 Mai, 2018 - 13:07

Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, a oferit patronajul MCIN pentru prima conferință din România dedicată exclusiv culturii digitale, care va avea loc miercuri, 16 mai 2018, începând cu ora 9:00, la World Trade Center București.

Marţi, 15 Mai, 2018 - 08:31

Alocuţiunea pe care a susţinut-o ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu, în deschiderea Festivalului Internaţional de Poezie Bucureşti, ediţia a IX-a

Voi începe cu o întrebare: ce poate să le spună un ministru unor poeţi? 

Cred că poate să se bucure, nu doar că l-au primit printre ei, în această aulă în care au vibrat vocile cele mai prestigioase ale culturii române, ci în primul rând să se bucure să-i vadă împreună aici, la Bucureşti. 

Miercuri, 25 Aprilie, 2018 - 09:11

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu, transmite următorul mesaj de condoleanţe după aflarea veştii morţii academicianului Dinu C. Giurescu.

"În plin an de comemorări istorice, aflu cu adâncă durere trecerea în nefiinţă a unui nume greu cât o întreagă bibliotecă: academicianul Dinu C. Giurescu ne-a părăsit, după o viaţă aproape la fel de lungă şi plină ca cea a României unite.

Joi, 19 Aprilie, 2018 - 14:08

Joi, 19 aprilie, a fost lansat proiectul O viaţă cât un Centenar, în cadrul unei ceremonii organizate la sediul MAI, la care au participat ministrul afacerilor interne Carmen Dan şi ministrul culturii şi identităţii naţionale, George Ivaşcu.

Marţi, 17 Aprilie, 2018 - 13:36

Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, și Ministrul de Stat, Excelența Sa dr. Sultan Ahmed al-Jaber, au semnat astăzi, 17 aprilie 2018, în cadrul lucrărilor Comisiei Mixte de Cooperare Interguvernamentală România – Emiratele Arabe Unite, desfășurate la Palatul Parlamentului, ”Memorandumul de Înțelegere în domeniul cooperării culturale între Ministerul Culturii și Identității Naționale din România și Ministerul Culturii și Dezvoltării Cunoașterii din Emiratele Arabe Unite”.

Vineri, 6 Aprilie, 2018 - 10:21

Consecvent cu afirmațiile făcute în Parlamentul României, astăzi, 5 aprilie 2018, Ministrul  Culturii şi Identității Naționale, George Ivașcu, s-a aflat într-o vizită la Alba Iulia, unde a avut întâlniri de lucru cu primarul Municipiul Alba Iulia, Mircea Hava, cu preşedintele Consiliului Județean, Ion Dumitrel, specialişti ai celor două autorități locale, cu primarul Municipiului Sebeş, Dorin Nistor, precum şi cu deputatul Florin Roman, pentru a evalua şi analiza acțiunile şi evenimentele în pregătire şi care sunt preconizate a se desfăşura cu ocazia Aniversării Centenarului, atât în munici

Miercuri, 4 Aprilie, 2018 - 13:11

Moţiunea simplă iniţiată de Opoziţie împotriva ministrului Culturii, George Ivaşcu, a fost respinsă miercuri de plenul Camerei Deputaţilor, cu 159 pentru voturi "împotrivă", 94 de voturi "pentru" şi 7 abţineri.

Moţiunea simplă a opoziției este intitulată "PSD calcă în picioare cea mai mare sărbătoare a românilor de pretutindeni - Centenarul Marii Uniri".

Marţi, 27 Martie, 2018 - 14:21

Mesaj al Ministrului Culturii și Identității Naționale la un secol de la unirea Basarabiei cu România

Marţi, 27 Martie, 2018 - 08:43

PSD calcă în picioare cea mai mare sărbătoare a românilor de pretutindeni - Centenarul Marii Uniri

Domnule Preşedinte,

Stimaţi colegi deputaţi,

Domnule ministru George Vladimir Ivaşcu,

Duminică, 18 Martie, 2018 - 09:21

Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, a avut  o întâlnire cu Pierre Buhler, Președintele Institutului Francez Paris, cu Excelența Sa Michele Ramis, Ambasadorul Franței la București, și cu François Laurent, Director al Direcției de Afaceri Europene și Internaționale din Ministerul Culturii din Franța.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 22:39

 Ne-a lăudat șeful NATO în raportul său anual: suntem pe primul loc la cheltuielile pentru înarmare! Dăm mai mulți bani decât orice alt stat membru (proporțional cu PIB-ul) pe rachete, avioane și transportoare blindate, și mai puțin pe grădinițe, școli și spitale. Securitatea costă!(și astăzi, ca și ieri) STOP  Membrii CSM au trudit din greu ca să aștearnă pe 50 de pagini motivatea avizului (pe care l-au dat în cîteva minute, după audiere) cererii ministrului Justiției de revocare a șefei DNA.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 10:14

Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, a declarat joi seara că banii din donațiile pentru achiziția sculpturii lui Constantin Brâncuși "Cumințenia Pământului" nu pot fi returnați persoanelor care au donat.

"Sunt oameni de bună-credință care au participat și au donat. Conform legii, donația nu mai poate fi returnată. Și atunci, trebuie găsit un mecanism prin care oamenii care doresc, normal, să-și recupereze banii, să poată fi plătiți", a declarat Ivașcu joi seara la televiziunea publică.

De vină pentru această situație ar fi un mecanism financiar.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 08:48

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu, a afirmat joi că la preluarea mandatului său a constatat că standul României pentru participarea ca ţară invitată de onoare la Târgul de Carte de la Leipzig nu era încă realizat.

Joi, 15 Martie, 2018 - 11:43

Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, a solicitat, ca urmare a evaluării din prima lună de mandat, aprobarea unei misiuni a Corpului de Control al Prim-ministrului cu privire la verificarea activităţii Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale în mai multe domenii, în special privind subiecte referitoare la:

Cuminţenia Pământului; 
Monumentul Marii Uniri de la 1918 din Arad; 
Monumentul Marii Uniri de la Alba Iulia; 
precum şi activităţi desfăşurate în cadrul Secretariatului General al Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

Vineri, 9 Martie, 2018 - 15:55

Anul acesta, România este țara invitată de onoare a Târgului Internațional de Carte de la Leipzig, cel mai important eveniment european de profil dedicat promovării lecturii și unul dintre cele mai vechi târguri de carte din întreaga lume, care va debuta săptămâna viitoare, pe 15 martie. Astfel, Ministerul Culturii și Identității Naționale, alături de partenerii săi, i-au arătat atenția cuvenită, organizând peste 60 de evenimente și invitând în fața cititorilor germani peste 40 de autori. 

Vineri, 9 Martie, 2018 - 15:32

Ministerul Culturii și Identității Naționale (MCIN) și Academia Română au semnat astăzi, 9 martie 2018, protocolul prin care se înființează Senatul Culturii, organism cu rol consultativ, prin intermediul căruia MCIN va beneficia de expertiza Academiei Române în configurarea politicilor publice din domeniul culturii. 

Joi, 8 Martie, 2018 - 14:51

Ministrul Culturii și Indentității Naționale, George Ivașcu, a avut joi, 8 martie 2018, o întâlnire cu o delegație a Universal Studios prezentă în România. Pe parcursul discuției, cele două părți și-au exprimat dorința de a crea împreună un cadru guvernamental pentru a revigora industria românească de film, prin aducerea în România a studiourilor de producție hollywoodiene.

Miercuri, 21 Februarie, 2018 - 18:18

Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, a avut astăzi, 21 februarie 2018, o întâlnire cu o delegație a Google prezentă în România. Pe agenda discuțiilor dintre cele două părți s-a aflat propunerea de Directivă privind Dreptul de Autor în Piața Unică Digitală dar și intenția Google de a se alătura Ministerului Culturii și Identității Naționale (MCIN)  în a susține inițiative ce vizează aniversarea Centenarului Marii Uniri.

Subscribe to George Ivaşcu