Vineri, 14 Februarie, 2020 - 11:00

Reprezentantul Permanent al României la ONU a susţinut o intervenţie în cadrul dezbaterii deschise a Consiliului de Securitate al ONU pe tema justiţiei de tranziţie La 13 februarie 2020, Reprezentantul Permanent al României la ONU, Ambasadorul Ion I. Jinga, a susţinut o intervenţie în cadrul primei dezbateri deschise a Consiliului de Securitate al ONU pe tema importanţei justiţiei de tranziţie pentru pacea sustenabilă.

Vineri, 10 Ianuarie, 2020 - 10:12

Reprezentantul Permanent al României la ONU, Ambasadorul Ion I. Jinga, a avut o intervenţie la Consiliul de Securitate al ONU, în cadrul dezbaterii pe tema "Rolul Cartei ONU în sprijinul menţinerii păcii şi securităţii internaţionale"

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a avut o intervenţie la Consiliul de Securitate al ONU, la 9 ianuarie 2020, în cadrul dezbaterii deschise pe tema "Rolul Cartei ONU în sprijinul menţinerii păcii şi securităţii internaţionale".

Joi, 19 Decembrie, 2019 - 08:16

Reprezentantul Permanent al României la Naţiunile Unite, ambasadorul Ion I. Jinga, a prezidat miercuri, 18 decembrie 2019, reuniunea Grupului Ambasadorilor francofoni la New York, în prezenţa ministrului afacerilor de externe din Canada,  E.S. François-Philipp Champagne, şi a ministrului afacerilor de externe din Coasta de Fildeş, E.S. Marcel Amon-Tanoh.

Vineri, 22 Noiembrie, 2019 - 08:15

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a subliniat, joi, 21 noiembrie, importanţa punerii în aplicare a Convenţiei privind Drepturile Copilului, cu ocazia Reuniunii la nivel înalt a AG ONU, dedicată aniversării a 30 de ani de la adoptarea acesteia.

Miercuri, 20 Noiembrie, 2019 - 08:17

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a susţinut marţi, 19 noiembrie 2019, o intervenţie în Consiliul de Securitate al ONU, în cadrul dezbaterii deschise privind rolul reconcilierii în menţinerea păcii şi securităţii internaţionale.

Miercuri, 23 Octombrie, 2019 - 10:37
în cadrul sesiunii Comisiei a IV-a a Naţiunilor Unite (Politici Speciale şi Decolonizare), pe tema multilingvismului

Reprezentantul Permanent al României la Naţiunile Unite, ambasadorul Ion I. Jinga, a susţinut o declaraţie pe tema multilingvismului, în calitatea sa de preşedinte al Grupului ambasadorilor francofoni la ONU New York, în cadrul celei de-a 74-a sesiuni a Comisiei a IV-a a ONU (Politici Speciale şi Decolonizare).

Miercuri, 23 Octombrie, 2019 - 10:28

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a condus luni, 21 octombrie 2019, în calitate de vicepreşedinte al Comisiei pentru Consolidarea Păcii (Peacebuilding Commission - PBC), reuniunea pe tema ranforsării conexiunilor dintre tematica Femeile, Pacea şi Securitatea şi consolidarea păcii.

Joi, 11 Iulie, 2019 - 08:12

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a susţinut o intervenţie, miercuri 10 iulie 2019, în cadrul reuniunii Comisiei pentru Consolidarea Păcii (Peacebuilding Commission - PBC) dedicată situaţiei din Ciad. La solicitarea Preşedintelui PBC, Reprezentantul Permanent al României, în calitate de Vicepreşedinte al PBC, a prezidat partea a doua a întâlnirii.

Marţi, 2 Iulie, 2019 - 09:00

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, în calitate de Vicepreşedinte al Comisiei pentru Consolidarea Păcii (Peacebuiling Commission - PBC), a participat, la 1 iulie 2019, la Dialogul Informal Interactiv dintre Banca Mondială şi PBC, care a avut loc la Washington D.C. Întâlnirea a fost găzduită de Mahmoud Mohieldin, Vicepreşedinte al Băncii Mondiale pentru Agenda de Dezvoltare Durabilă 2030, Relaţii cu ONU şi Parteneriate.

Vineri, 28 Iunie, 2019 - 08:26

La 27 iunie 2019, Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a susţinut o intervenţie în cadrul reuniunii plenare a Adunării Generale a ONU pe tema "Responsabilitatea de a proteja pentru prevenirea genocidului, a crimelor de război, a purificării etnice şi a crimelor împotriva umanităţii". Sesiunea a fost deschisă de Preşedintele Adunării Generale a ONU, Maria Fernanda Espinosa Garces. 

Joi, 27 Iunie, 2019 - 08:12

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a susţinut, miercuri, 26 iunie 2019, o intervenţie în cadrul reuniunii informale a Adunării Generale a ONU pe tema "Combaterea Antisemitismului şi a altor forme de rasism şi ură: Provocările învăţării toleranţei şi respectului în era digitală".

Joi, 30 Mai, 2019 - 08:11

Reprezentantul Permanent al României la ONU a condamnat exploatarea şi traficul ilegal al resurselor naturale în cadrul reuniunii Grupului de Lucru al Consiliului de Securitate al ONU pentru prevenirea şi rezoluţia conflictelor în Africa

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a susţinut miercuri, 29 mai 2019, o intervenţie în cadrul reuniunii Grupului de Lucru Ad-hoc al Consiliului de Securitate al ONU pentru prevenirea şi rezoluţia conflictelor în Africa, condamnând exploatarea şi traficul ilegal al resurselor naturale în Africa.

Marţi, 21 Mai, 2019 - 08:26

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a prezentat luni, 20 mai 2019, în plenul reunit al Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, Raportul Preşedinţiei României la Comisia pentru Consolidarea Păcii (Peacebuilding Commission - PBC), funcţie deţinută de ţara noastră în perioada 31 ianuarie 2018 - 28 ianuarie 2019.

Vineri, 17 Mai, 2019 - 08:19

La data de 16 mai 2019, o echipă a Şcolii de balet pentru copii şi tineret a Operei Naţionale Române din Bucureşti, condusă de fosta prim-balerină Magdalena Rovinescu, a susţinut un moment artistic la sediul ONU de la New York, în prezenţa Reprezentantului Permanent al României la ONU, Ambasador Ion I. Jinga. La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la ONU, funcţionari internaţionali ai Organizaţiei şi un grup larg de vizitatori prezenţi în clădirea Adunării Generale ONU. 

Joi, 16 Mai, 2019 - 09:11

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a susţinut miercuri, 15 mai 2019, o intervenţie în cadrul reuniunii Comisiei pentru Consolidarea Păcii (Peacebuilding Commission - PBC) privind Gambia. La eveniment au participat Abubacarr M.

Miercuri, 8 Mai, 2019 - 08:21

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a susţinut marţi, 7 mai 2019, o intervenţie în Consiliul de Securitate, în cadrul dezbaterii deschise pe tema "Investind în pace: Îmbunătăţirea siguranţei şi a performanţei personalului de menţinere a păcii". Reuniunea a fost prezidată de către doamna Retno L.P. Marsudi, ministrul afacerilor externe al Indoneziei, ţară ce deţine preşedinţia Consiliului de Securitate al ONU în luna mai 2019.

Marţi, 7 Mai, 2019 - 09:47
în cadrul reuniunii Comisiei pentru consolidarea păcii privind Guineea-Bissau

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a susţinut, luni, 6 mai 2019, o intervenţie în cadrul reuniunii Comisiei pentru consolidarea păcii (Peacebuilding Commission - PBC) în formatul configuraţiei specifice de ţară privind Guineea-Bissau. La eveniment au participat Observatorul Permanent al ECOWAS la ONU, Directorul Oficiului pentru Consolidarea Păcii din cadrul ONU, Reprezentanţii Permanenţi ai statelor membre ale PBC şi ai celor care se află pe agenda PBC.

Joi, 18 Aprilie, 2019 - 10:31

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a condus, miercuri, 17 aprilie 2019, în calitate de vicepreşedinte al Comisiei pentru consolidarea păcii (Peacebuilding Commission - PBC), reuniunea dedicată priorităţilor de consolidare a păcii în Sri Lanka.

Vineri, 12 Aprilie, 2019 - 08:33

Reprezentantul Permanent al României la ONU a susţinut o intervenţie în dezbaterea deschisă a Consiliului de Securitate pe tema "Rolului femeilor în misiunile ONU de menţinere a păcii"

Reprezentantul Permanent al României la ONU, Ambasadorul Ion I. Jinga, a intervenit la data de 11 aprilie 2019 în cadrul dezbaterii pe tema rolului femeilor în misiunile ONU de menţinere a păcii organizată de preşedinţia germană a Consiliului de Securitate ONU.

Subscribe to Ion I. Jinga