Miercuri, 27 Martie, 2019 - 08:43

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a condus, marţi 26 martie 2019, în calitate de vicepreşedinte al Comisiei pentru consolidarea păcii (Peacebuilding Commission - PBC), panelul "Coerenţă operaţională şi politică, leadership, responsabilitate şi capacitate pentru sprijinirea consolidării şi permanentizării păcii", în cadrul primului Dialog Informal Interactiv între Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite şi PBC.

Marţi, 26 Martie, 2019 - 08:40

La iniţiativa Misiunii Permanente a României pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite şi a Institutului Cultural Român din New York, în perioada 25-29 martie 2019, se desfăşoară la sediul ONU din New York, expoziţia de fotografie "Atlasul Frumuseţii", a fotografei românce Mihaela Noroc. Expoziţia a fost inaugurată luni, 25 martie, de către reprezentantul permanent al României la Naţiunile Unite, ambasadorul Ion Jinga, împreună cu directorul Institutului Cultural Român din New York, Dorian Branea, în prezenţa reprezentanţilor corpului diplomatic acreditat la ONU.

Joi, 21 Martie, 2019 - 10:23

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a susţinut, miercuri 20 martie 2019, o intervenţie în cadrul reuniunii la nivel ambasadorial a Comisiei pentru Consolidarea Păcii (Peacebuilding Commission - PBC), cu tema "Sisteme de protecţie socială care iau în calcul dimensiunea de gen şi accesul la servicii publice în contexte de consolidare a păcii: Conectarea perspectivei locale a femeilor cu politicile şi priorităţile locale", organizată în marja celei de-a 63-a sesiuni a Comisiei pentru Statutul Femeii (Commission on the Status of Women). 

Miercuri, 20 Martie, 2019 - 13:21

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a fost invitat, în calitate de Preşedinte al Grupului Ambasadorilor Francofoni, să susţină o intervenţie cu ocazia ceremoniei lansării Ghidului Contribuitorului la Operaţiunile de Menţinere a Păcii ale ONU (Guide du Contributeur aux Operations de Paix des Nations Unies).

Marţi, 12 Martie, 2019 - 10:28

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius-Constantin Budăi, a participat, la New York, la cea de a 63-a sesiune a Comisiei pentru Statutul Femeii (CSW) a Organizaţiei Naţiunilor Unite, cu tema 'Sistemele de protecţie socială, accesul la serviciile publice şi o infrastructură durabilă pentru egalitatea de gen şi împuternicirea femeilor şi fetelor', în contextul deţinerii Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene de către România. 

Joi, 28 Februarie, 2019 - 09:02

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a susţinut miercuri, 27 februarie 2019, o intervenţie în Consiliul de Securitate, în cadrul dezbaterii deschise pe tema "Să facem armele să tacă în Africa: Cooperarea ONU cu organizaţiile regionale". Reuniunea a fost prezidată de către ministrul afacerilor externe al Guineei Ecuatoriale, ţară ce deţine preşedinţia Consiliului de Securitate ONU în luna februarie 2019.

Vineri, 22 Februarie, 2019 - 09:08

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a susţinut o intervenţie joi, 21 februarie 2019, în calitate de co-gazdă a celui de-al doilea eveniment de nivel înalt pe tema bolilor rare, organizat de Comitetul Organizaţiilor Non-Guvernamentale pentru Boli Rare. 

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 08:37

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a participat luni, 11 februarie 2019, la deschiderea lucrărilor celei de a 57-a sesiuni a Comisiei pentru Dezvoltare Socială (CSocD).

Marţi, 29 Ianuarie, 2019 - 08:34

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a prezidat la 28 ianuarie 2019, ultima reuniune a Comisiei pentru consolidarea păcii (Peace building Commission - PBC), sub mandatul României la preşedinţia acestui organism, deţinut începând cu data de 31 ianuarie 2018. În cadrul aceleiaşi reuniuni, România a fost aleasă, tot pentru un mandat de un an, vicepreşedinte al PBC, funcţia de preşedinte al PBC fiind preluată, pentru anul 2019, de către Columbia.

Vineri, 21 Decembrie, 2018 - 08:34

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a fost invitat să prezinte joi, 20 decembrie, în Consiliul de Securitate al ONU, o intervenţie cu tema 'Pacea şi securitatea în Africa: Strategia Integrată a Naţiunilor Unite pentru Sahel, un răspuns integrat la consolidarea şi permanentizarea păcii în Sahel', în calitate de preşedinte al Comisiei pentru consolidarea păcii (Peacebuilding Commission - PBC).

Joi, 13 Decembrie, 2018 - 09:13

Reprezentantul Permanent al României la ONU, Ambasadorul Ion Jinga, a moderat prima sesiune a celui de-al treilea seminar cu tema "Avansarea Agendei 2030: Lecţii învăţate din primul ciclu al Forumului Politic la Nivel Înalt privind Dezvoltarea Durabilă - cât de departe putem ajunge?" organizat de Grupul de Prieteni ai Guvernării pentru Dezvoltare Durabilă miercuri, 12 decembrie 2018. 

România este un membru activ al Grupului de Prieteni din anul 2014, exercitând împreună cu Republica Coreea şi Nigeria şi funcţia de co-preşedinte al grupului. 

Joi, 6 Decembrie, 2018 - 10:58

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a susţinut marţi, 4 decembrie, o declaraţie în cadrul reuniunii ONU la nivel înalt privind "Succesele şi provocările în implementarea Agendei 2030 pentru ţările cu venituri medii".

Miercuri, 14 Noiembrie, 2018 - 08:51

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, în calitatea sa de preşedinte al Comisiei pentru Consolidarea Păcii (Peacebuilding Commission - PBC), a co-prezidat reuniunea comună a Consiliului Economic şi Social (ECOSOC) şi a PBC, care a avut loc la 13 noiembrie 2018, la sediul ONU din New York. Anul acesta, subiectul evenimentului comun a fost dedicat Conexiunilor dintre schimbările climatice şi consolidarea şi permanentizarea păcii în regiunea Sahel. 

Vineri, 26 Octombrie, 2018 - 13:32
pe tema Femeile, pacea şi securitatea

Reprezentatul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a susţinut, la data de 25 octombrie a.c., o intervenţie în cadrul dezbaterii deschise a Consiliului de Securitate al ONU, cu tema "Promovarea implementării agendei Femeile, pacea şi securitatea şi susţinerea păcii prin autonomizarea politică şi economică a femeilor", iniţiativă a preşedinţiei boliviene a CSONU. 

Luni, 22 Octombrie, 2018 - 08:36

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a participat în perioada 15 - 19 octombrie 2018, în calitate sa de Preşedinte al Comisiei pentru Consolidarea Păcii (Peacebuilding Commission - PBC), alături de Reprezentantul Special al Secretarului General ONU pentru Africa de Vest şi Sahel (SRSG), Mohamed Ibn Chambas, şi de şeful Biroului de Sprijin pentru Consolidarea Păcii (Peacebuilding Support Office), Asistentul Secretarului General ONU (ASG), Oscar Fernandez-Taranco, la un turneu în patru ţări din Africa de Vest şi Sahel (Gambia, Senegal, Coasta de Fildeş şi Burkin

Joi, 13 Septembrie, 2018 - 08:35

Reprezentantul Permanent al României la ONU a susţinut o intervenţie în dezbaterea deschisă a Consiliului de Securitate pe tema reformei operaţiilor de menţinere a păcii

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a susţinut miercuri, 12 septembrie, o intervenţie în cadrul dezbaterii pe tema reformei operaţiilor de menţinere a păcii, organizată de preşedinţia americană a Consiliului de Securitate ONU.

Miercuri, 25 Iulie, 2018 - 08:33

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a prezentat, la 24 iulie 2018, în reuniunea de management şi coordonare a Consiliului Economic şi Social (ECOSOC), bunele practici rezultate din experienţa Comisiei pentru Consolidarea Păcii (Peacebuilding Commission - PBC) în relaţia cu ţările africane.

Miercuri, 6 Iunie, 2018 - 09:19

Ambasadorul Ion Jinga, Reprezentantul Permanent al României la Organizaţia Naţiunilor Unite, a fost ales prin aclamare preşedinte al Comisiei ONU pentru Dezarmare ţi Securitate Internaţională (Comisia I), în cadrul alegerilor desfăşurate la 5 iunie 2018 în plenul Adunării Generale ONU. Mandatul reprezentantului României va fi exercitat pe durata celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale, în perioada septembrie 2018 - septembrie 2019. 

Vineri, 25 Mai, 2018 - 14:03

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a prezentat, în calitate de preşedinte al Comisiei pentru Consolidarea Păcii (Peacebuilding Commission - PBC), la 24 mai 2018, în plenul Adunării Generale a ONU, priorităţile PBC pentru anul 2018: consolidarea rolului catalizator al Comisiei, focalizarea sprijinului acesteia pentru regiunea Sahel, întărirea parteneriatelor şi continuarea angajamentului PBC în Republica Gambia.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 09:19

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a susţinut marţi, 22 mai 2018, o intervenţie în Consiliul de Securitate al ONU, în cadrul dezbaterii publice pe tema "Protecţia civililor în conflictele armate", organizată de către preşedinţia poloneză a Consiliului, în prezenţa ministrului afacerilor externe al Poloniei,domnul Jacek Czaputowicz. 

Joi, 3 Mai, 2018 - 11:12

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a subliniat într-o declaraţie susţinută în cadrul Segmentului de Integrare ECOSOC "Echilibrul dintre Dezvoltarea Infrastructurii şi Sustenabilitate" "necesitatea unui management sustenabil la nivelul oraşelor, pentru a le permite să fie motoarele creşterii economice".

Marţi, 10 Aprilie, 2018 - 20:16
Am ajuns la 189 state cu care avem relații , cele mai multe inutile

România şi Antigua & Barbuda au convenit stabilirea de relaţii diplomatice după ce, pe 5 aprilie, la sediul Misiunii Permanente a Antigua & Barbuda pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite din New York, a avut loc ceremonia de semnare a comunicatului comun privind stabilirea de relaţii diplomatice la nivel de ambasadori.

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 09:37
Adică a fost mai bun decât George Maior?

Ambasadorul României la ONU a primit distincţia "Best Romanian Diplomat in the United States 2017", acordată de Romanian American Business Council

La 13 decembrie 2017, Reprezentantul Permanent al României la ONU, Ambasadorul Ion Jinga, a primit distincţia "Best Romanian Diplomat in the United States în anul 2017" în cadrul Galei de Crăciun a Consiliului de Afaceri Româno-American (RABC - Romanian American Business Council) organizată la New York.

Subscribe to Ion Jinga