Sâmbătă, 1 Februarie, 2020 - 00:00
  • Astăzi îşi aniversează ziua de naştere:

Alexandru Conovaru, actor al Teatrului de Comedie (n. 1979);

Constantin Ciubotariu, scenograf, pictor, ilustrator, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România (n. 1955);

Luni, 30 Decembrie, 2019 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă 3 decenii, în 1989?

."TRĂDÎNDU-L PE TIRAN, NU ŞI-A TRĂDAT PROPRIUL POPOR!"

Un erou al revoluţiei -generalul VASILE MILEA
În dimineaţa istoricei zile de 22 decembrie 1989, cînd s-a aprins năvalnica torţă a revoluţiei împotriva tiraniei ceau-şiste, între mulţi alţi martiri ai neamului, a căzut eroic la datorie, victimă a odioasei dictaturi, generalul de armată post-mortem Vasile Milea, ministrul apărării naţionale al României.

Vineri, 18 Mai, 2018 - 14:00

Vineri, 18 mai, la ora 12.00, Asociaţia Română pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii (ARPIA) Cluj a organizat la Casa Radio, din str. Donath, nr. 160, expoziția de fotografie și conferința: „Aviația română în războiul pentru reîntregire națională. Misiunea militară franceză, factor determinant în modernizarea Armatei României”.

Joi, 12 Aprilie, 2018 - 23:40

Adunarea Generala ARPIA din 12 aprilie 2018 de la Palatul Cercului Militar Național a fost o plăcută si utilă intalnirea anuală a membrilor asociatiei sub genericul „ARPIA pentru toţi şi toţi pentru ARPIA şi Aviaţia Română”.
Scopul adunării a fost prezentarea raportului periodic cu activitătațile ARPIA din perioada 2014 – 2017 şi in detaliu, pentru anul 2017 pe care il reproducem în extenso.
Lucrările au fost conduse de preşedintele ARPIA România Gl. (r) Iosif Rus secondat de  Gl. (r) Alexandru Găluşcă.

Vineri, 17 Noiembrie, 2017 - 18:00
Organizat de Asociaţia Româna pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii din Cluj

Asociaţia Româna pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii Cluj a organizat la Cinematograful Mărăşti un simpozion dedicat aniversarii a 135 de ani de la naşterea celebrului aviator Aurel Vlaicu. Au sustinut prelegeri Gl. av. (r.) Iosif Rus, preşedinte naţional ARPIA, prof. Tudor Vasile si ing. Dan Antoniu, istorici ai aviaţiei române. Au fost prezentate filme documentare şi lansată cartea "Albumul Aurel Vlaicu", apărută sub egida ARPIA Cluj, la Editura Trend.

Vineri, 16 Iunie, 2017 - 22:20
Premiera filmului "Măndiţa. Foşnet de mătase alba"

În prezenta unei delegatii a ARPIA (Asociaţia Română pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii) condusa de Gl. av. (r.). Iosif Rus, presedintele in exercitiu, a avut loc, vineri 16 iunie, la Cinematograful Marasti din Cluj-Napoca un eveniment in doua etape: Adunarea generala extraordinara a ARPIA Cluj, prilej cu care la sfarsit de mandat, presedintele (asociatiei) Cpt. cdr. av.

Duminică, 11 Decembrie, 2016 - 00:00
Istoria industriei aeronautice române - Priorități românești în aviația mondială

Vernisajul expozitiei "Istoria industriei aeronautice române - Priorități românești în aviația mondială" organizată de Asociaţia Română pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii (ARPIA) Cluj  a avut loc  miercuri, 7 decembrie 2016 în incinta Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca în zona de legătură dintre Terminalul Plecări şi cel de Sosiri cu prilejul „Zilei Internaţionale a Aviatiei Civile".

Vineri, 7 Octombrie, 2016 - 10:03

​În cursul diminetii, premierul Ciolos însoţit de ​vicepremierul Costin Borc dar și miniștrii Apărării din România Mihnea Motoc și din Portugalia Jose Alberto de Azeredo Lopes a participat la ceremonia prilejuită de primirea primelor avioane F-16 Fighting Falcon, care a avut loc la Baza Aeriană 86 "Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă" din Borcea. Cele sase aparate au fost preluate, pe 28 septembrie, de la baza portugheză Monte Real, in cadrul unei ceremonii la care au participat premierul Portugaliei, Antonio Luis Santos Da Costa, si ministrul portughez al apararii. 

Miercuri, 20 Iulie, 2016 - 15:34
Cel mai "inalt " oficial a fost primarul Sectorului 1, Dan Tudorache

La Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor din București a fost organizată o ceremonie militară şi religioasă, cu depuneri de coroane de flori, în memoria eroilor aviatori de Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene ce se sărbătoreşte în fiecare an la 20 iulie, odată cu prăznuirea ridicării la cer a Sfântului Mare Proroc Ilie, Tesviteanul, ocrotitorul aviatorilor și patronul apicultorilor.

Joi, 30 Iunie, 2016 - 21:15
28 iunie - 10 iulie la Cercul Militar Sibiu

Marţi 28 iunie a.c, la Cercul Militar Sibiu, s-a desfăşurat vernisajul expoziţiei inițiate de Cdor. (r) Laurențiu Buzenchi, președintele  Asociaţiei Române pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii din Cluj, avînd ca expozanți: Muzeul Naţional al Aviaţiei Române din Bucureşti, Muzeul Militar Naţional Bucureşti, I.A.R. Braşov, Autorii "Istoriei Aviaţiei Militare Române-100 de ani”, Muzeul Naţional de Istorie al Transilvaniei din Cluj-Napoca, Casa memorială Traian Vuia din Lugoj, Casa memorială Hermann Oberth din Mediaş, Colecţia familiei Sireteanu Bucureşti, Colecţia ing.

Miercuri, 16 Martie, 2016 - 19:41

Pe 18 martie 1906, la Montesson, lângă Paris, Traian Vuia a reușit primul zbor autopropulsat cu un aparat mai greu decât aerul. „Vuia I" și-a botezat pionierul aviației mondiale aparatul de zbor. Pe 18 martie 2016, în sala de consiliu a Primăriei din Montesson, vor avea loc o masă rotundă, o expoziţie şi o proiecţie de film pe tema vieţii şi performanţelor inventatorului român. La eveniment vor participa, cu sprijinul ICR Paris, general (rtr) Iosif Rus, preşedintele Asociaţiei Române pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii (ARPIA), şi colonel Eugen-Constantin Bucoveanu.

Vineri, 31 Ianuarie, 2014 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu două decenii, în 1994?

De la o săptămână la alta
România şl Bulgaria sunt satisfăcute de instituirea "Parteneriatului pentru pace"
Astăzi are loc o nouă întrunire a... Consiliului Suprem al Apărării
Senatorul Sergiu Nicolaescu a preluat comanda Comisiei de ancheta a evenimentelor din decembrie '89
Săptămâna politică - "Dacă voi nu ne vreţi, noi vă vrem!"
 

Subscribe to Iosif Rus