Luni, 30 Decembrie, 2019 - 00:00

[UE Elections, Titanic UE, J.-C. J., F.T., CE, PE, Cons E, UK. F, G]

Joi, 17 Octombrie, 2019 - 13:41

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat joi dimineaţa pe Twitter că s-a ajuns la un "nou acord excelent" de Brexit cu Uniunea Europeană, relatează Reuters şi AFP.

"Avem un nou acord excelent care reia controlul", a transmis liderul conservator britanic, referindu-se la promisiunile făcute de tabăra "Leave", pro-Brexit, la referendumul din iunie 2016 de a relua controlul asupra legislaţiei şi politicilor comerciale britanice.

Johnson a făcut apel totodată la deputaţii britanici să aprobe acest acord în cadrul unei şedinţe extraordinare, sâmbătă.

Luni, 15 Iulie, 2019 - 14:00

1. Simona Halep în cursa pentru președinție? / 2. Legea pensiilor validată pe... cuvântul de onoare al premierului / 3. Juncker ne-a oferit un post de comisar fără portofoliu / 4. Boicot prezidențial la festivitatea de închidere a „rotativei” / 5.Toader se leapădă de SIIJ

Vineri, 5 Iulie, 2019 - 13:19

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat vineri că procesul de desemnare a succesoarei sale, creştin-democrata germană Ursula von der Leyen, nu a fost transparent. 
"Procesul nu a fost foarte transparent", a spus Juncker într-o conferinţă de presă la Helsinki, relatează Reuters.

Nominalizarea va trebui sa primească însă şi aprobarea Parlamentului European.
 

Luni, 1 Iulie, 2019 - 14:00

1. Congresul PSDăncilă. Reconstituirea algoritmului puterii: premier=președinte de partid / 2. Deși nu l-a chemat nimeni, Iohannis nu se mai duce la Consiliu / 3. „Succesuri” marca DNA. Achitări în serie: Greblă și David / 4. Reevaluări: Pașcu - comisar european, Weber - avocat al poporului / 5. Isteria națională „Sorina”. Doar președintele nu s-a pronunțat...

Vineri, 21 Iunie, 2019 - 13:26
Corespondenţă specială de la Carmen Dinu, de la Bruxelles

Dupǎ discuţii care au durat pânǎ târziu în noapte (elicopterul poliţiei belgiene însǎrcinatǎ cu asigurarea protecţiei liderilor UE pe perioada reuniunilor de la Bruxelles aflând-se în zbor de supraveghere deasupra clǎdirii Consiliul de la Place Schumann până noaptea târziu, dupǎ ora 2.30, n.r.), liderii europeni nu au reuşit sǎ ajungǎ la un acord pentru a-și armoniza pozițiile și a identifica un compromis viabil în direcția numirilor care sunt în joc - posturile celor patru președinți – Comisia Europeană, Consiliul European, Parlamentul European, Banca Centrală Europeană – și funcția de Îna

Miercuri, 12 Iunie, 2019 - 09:02

Presedintele francez Emmanuel Macron a declarat intr-un interviu acordat marti RadioTeleviziunii elvetiene (RTS) ca ar sustine-o pe cancelarul german Angela Merkel daca aceasta ar candida pentru a-i succede lui Jean-Claude Juncker la presedintia Comisiei Europene, informeaza Reuters.

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 09:06

Premierul Viorica Dancila se afla intr-o vizita la Bruxelles şi va avea marti intrevederi, printre altii, cu Timmermans si Juncker.

Dancila se intalneste, la ora locala 11:30, cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, la sediul Comisiei Europene.

De la ora 12:00, pe agenda prim-ministrului figureaza o intrevedere doar cu prim-vicepresedintele CE, Frans Timmermans.

Miercuri, 29 Mai, 2019 - 14:38

Discuții contradictorii, lipsa unui acord privind succesorul lui Jean-Claude Juncker la preşedinţia Comisiei Europene și nominalizările pentru celelalte funcții importante la nivel european, implicarea mai mare a Parlamentului European în luarea acestor decizii și termen de 30 de zile pentru găsirea unei poziții comune între Parlament și Consiliu referitor la aceste nominalizări. Acestea sunt ,,piesele,, care compun tabloul primei reuniuni  a liderilor europeni de după alegerile europene de săptămâna trecută.

Marţi, 14 Mai, 2019 - 08:37

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a participat luni, 13 mai a.c., la Bruxelles, la o întâlnire cu reprezentanţii statelor din cadrul Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova, Ucraina).

Întâlnirea a avut loc la invitaţia Preşedintelui Consiliului European, domnul Donald Tusk, cu ocazia aniversării a 10 ani de la lansarea Parteneriatului Estic.

Vineri, 19 Aprilie, 2019 - 14:00

În cursul zilei de joi, 18 aprilie 2019, la ultima sesiune plenară a Parlamentului European din cadrul acestui ciclu instituțional, europarlamentarii au aprobat înțelegerea comună negociată cu Președinția Română la Consiliul Uniunii Europene și Comisia Europeană asupra Fondului European de Apărare. 

Vineri, 22 Martie, 2019 - 13:18

Președinția Română la Consiliul Uniunii Europene a organizat, în perioada 20-22 martie a.c., o vizită de lucru a Grupului de lucru al Consiliului UE privind Asociația Europeană a Liberului Schimb (AELS) în Republica San Marino. Vizita a avut loc la invitația autorităților din San Marino și se înscrie în tradiția Grupului de lucru AELS privind efectuarea unor vizite de lucru și documentare în statele AELS și vest-europene nemembre UE, pe durata fiecărei președinții rotative la Consiliul UE.

Miercuri, 13 Martie, 2019 - 13:33

În perioada 14-15 martie, la București, comisarul european pentru politică regională Corina Crețu va intra în dialog cu liderii regiunilor din Europa, în cadrul celui de-al 8-lea Summit european al regiunilor și orașelor. Înaltul oficial european va susține unul din discursurile principale din cadrul reuniunii, având ca temă consolidarea politicii de coeziune în UE, și va dezbate cu reprezentanții autorităților locale și regionale beneficiile aduse de fondurile structurale și de investiții europene.

Joi, 7 Februarie, 2019 - 10:39
pe perioada campaniei pentru alegerile europarlamentare din luna mai

Guvernul ungar i-a cerut presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, sa il retraga pe Frans Timmermans din functia de prim-vicepresedinte al executivului comunitar pe perioada campaniei pentru alegerile europarlamentare din luna mai.

Gergely Gulyas, seful de cabinet al premierului Viktor Orban, i-a trimis o scrisoare lui Jean-Claude Juncker in care atrage atentia ca executivul Uniunii Europene a fost reprezentat la recenta dezbatere din plenul Parlamentului European privind statul de drept in Ungaria de catre Frans Timmermans, conform MTI.

Duminică, 13 Ianuarie, 2019 - 14:00

1. O „rotativă” emoțională - festivitatea de la Ateneu / 2. Ping pong cu miniștri între Cotroceni și Victoria / 3. Codruța plânge la CEDO drepturile omului / 4. „Unitatea de elită” s-a devoalat în „grup infracțional organizat” / 5. Criza corvetelor. Suspendarea achizițiilor militare navale

Joi, 10 Ianuarie, 2019 - 09:11

Preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România va fi marcată printr-o ceremonie organizată la Ateneul Român la care vor fi prezenţi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, al Parlamentului European, Antonio Tajani, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk şi premierul Viorica Dăncilă.

Toţi cei patru demnitari vor susţine discursuri, înainte de concertul inaugural care va avea loc pe scena Ateneului. Concertul va fi susţinut de Orchestra Uniunii Europene, formată din muzicieni din cele 28 de state UE.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că lansarea oficială a Preşedinţiei române a Consiliului UE are loc în două clădiri simbol pentru ţara noastră - Ateneul Român şi Palatul Victoria.

"Vă asigur că ne vom îndeplini rolul de mediator imparţial, de facilitator de consens, că vom avea ca şi priorităţi provocările existente la nivel european. (...) De asemenea, vreau să vă asigur că fiecare ministru al Cabinetului are pe masa de lucru dosarele la nivel european şi că, începând cu data de 21 luna aceasta, vor merge în comisiile de specialitate din cadrul Parlamentului European", a arătat Dăncilă.

Miercuri, 2 Ianuarie, 2019 - 15:47

Moneda comună a Europei, euro, împlinește 20 de ani, ea fiind lansată la acel moment de 11 state membre ale UE împreună cu politica monetară comună sub supravegherea Băncii Centrale Europene.

Duminică, 30 Decembrie, 2018 - 14:00

1. Anul Nou - fără armistițiu între puteri: Guvernul în echipă incompletă / 2. Apărarea națională provoacă război în CSAT / 3. Guvernul în deplasare - la întâlnirea cu Colegiul Comisarilor, la Bruxelles / 4. Parada militară de 1 decembrie - o vitrină a achizițiilor din 2% PIB / 5. Revoluția omagiată de procurorii militari cu „crime împotriva umanității” / 6. Efectele „razelor” Stanciu-Tarcea asupra completelor incomplete

Duminică, 30 Decembrie, 2018 - 14:00

1. Apărarea națională provoacă război în CSAT / 2. Anul Nou - fără armistițiu între puteri: Guvernul în echipă incompletă / 3. Interviu-fluviu al lui Dragnea despre păpușari și păpuși / 4.Toader insistă să-l transforme pe Lazăr în martir al justiției / 5. Revoluția fiscală face primul pas în Monitorul Oficial

Duminică, 23 Decembrie, 2018 - 14:00

1. Moțiunea „rușinii” și testul de graviditate al Opoziției / 2. Revoluția omagiată de procurorii militari cu „crime împotriva umanității”  / 3. „Revoluția fiscală” și crima de lăcomie bancară / 4. Efectele „razelor” Stanciu-Tarcea asupra completelor incomplete / 5. Predarea ștafetei președinției Consiliului către „paznicul” inelelor democrației

Duminică, 9 Decembrie, 2018 - 14:00

1. Guvernul în deplasare - la întâlnirea cu Colegiul Comisarilor, la Bruxelles / 2. Tentativă eșuată de puci în Parlament / 3. Dăncilă sesizează CCR pentru conflict interinstituțional / 4. Iohannis blochează remanierea în așteptarea deciziei Curții / 5. Juncker ne dă speranțe: Intrăm în Schengen în mandatul lui!

Miercuri, 21 Noiembrie, 2018 - 09:30

Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker şi comisarul european pentru politică regională Corina Creţu se vor afla joi şi vineri în Las Palmas, capitala insulei Grand Canaria (regiunea Insulelor Canare din Spania), cu ocazia Conferinţei anuale a regiunilor ultra-periferice (nouă regiuni situate la mii de km de continentul european). Conferinţa se va desfăşura în prezenţa Maiestăţii Sale Felipe VI, regele Spaniei.

Marţi, 20 Noiembrie, 2018 - 17:00

Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker și comisarul european pentru politică regională Corina Crețuse vor afla joi și vineri în Las Palmas, capitala insulei Grand Canaria (regiunea Insulelor Canare din Spania), cu ocazia Conferinței anuale a regiunilor ultra-periferice (nouă regiuni situate la mii de km de continentul european). Conferința se va desfășura în prezența Maiestății Sale Felipe VI, regele Spaniei.

Luni, 22 Octombrie, 2018 - 19:15

Un fond comun de investiții de 100 milioane de euro, care va purta numele de „Breakthrough Energy Europe” (BEE), va ajuta întreprinderile europene inovatoare să se dezvolte și să introducă pe piață tehnologii energetice nepoluante revoluționare, se prevede într-un acord semnat la Bruxelles de Comisia Europeană și Coaliția Breakthrough Energy.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 19:32
Corespondență din Bruxelles de la Carmen Dinu

În prefaţa Summit-ului liderilor Uniunii Europene, care are loc joi şi vineri la Bruxelles, miercuri s-a derulat şi un Summit social tripartit cu tema  "Consolidarea competitivității, crearea de locuri de muncă durabile și corectitudinea socială în Uniunea Europeană".

Duminică, 14 Octombrie, 2018 - 14:00

1. Avortul Referendumului naște frenezia convenției civile / 2. Culmea sfidării: Juncker își trimite secretara în inspecție la București / 3. Corina Crețu face crize de nervi gândindu-se la lista europarlamentară / 4. Fapte bune din bugetul Apărării: Fifor resuscitează Institutul Cantacuzino / 5. Tudorel în dificultate: Adina Florea respinsă de CSM 

Marţi, 18 Septembrie, 2018 - 13:57

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi o întrevedere cu Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, aflat în vizită în România pentru a participa la Summit-ul Inițiativei celor trei mări.

Cei doi oficiali au avut o discuție cordială, al cărei subiect central a fost pregătirea viitoarei Președinții române a Consiliului Uniunii Europene. Șeful executivului a reafirmat angajamentul său pentru asigurarea unui mandat de succes, orientat către aducerea Uniunii mai aproape de cetățeni și asigurarea unității și coeziunii între statele membre.
 

Marţi, 18 Septembrie, 2018 - 12:29

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat marţi, la sesiunea plenară a Summitului Iniţiativei celor Trei Mări de la Cotroceni, că investiţiile nu au sens fără un stat de drept.

„Respectarea statului de drept este esenţială. Investiţiile nu au niciun sens în absenţa respectării statului de drept”, a declarat, marţi, la Cotroceni, preşedintele CE, Jean-Claude Juncker, în cadrul discursului său.

Vineri, 14 Septembrie, 2018 - 19:22

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va participa pentru prima dată la Summitul Inițiativei celor Trei Mări(link is external), luni și marți, 17 - 18 septembrie, la București.

 

Duminică, 15 Iulie, 2018 - 14:00

1. Dramatica semnare a revocării Codruței Kovesi, după 33 de zile / 2. Iohannis, printre premianții Summit-ului NATO / 3. Transfer miraculos de procuror de la Sibiu la parchetul General / 4. Opinia preliminară a Comisiei de la Veneţia: Modificați Constituția! / 5. Legea OffShore - revelații de culise

Subscribe to Jean-Claude Juncker