Vineri, 21 Iunie, 2019 - 13:26
Corespondenţă specială de la Carmen Dinu, de la Bruxelles

Dupǎ discuţii care au durat pânǎ târziu în noapte (elicopterul poliţiei belgiene însǎrcinatǎ cu asigurarea protecţiei liderilor UE pe perioada reuniunilor de la Bruxelles aflând-se în zbor de supraveghere deasupra clǎdirii Consiliul de la Place Schumann până noaptea târziu, dupǎ ora 2.30, n.r.), liderii europeni nu au reuşit sǎ ajungǎ la un acord pentru a-și armoniza pozițiile și a identifica un compromis viabil în direcția numirilor care sunt în joc - posturile celor patru președinți – Comisia Europeană, Consiliul European, Parlamentul European, Banca Centrală Europeană – și funcția de Îna

Miercuri, 12 Iunie, 2019 - 09:02

Presedintele francez Emmanuel Macron a declarat intr-un interviu acordat marti RadioTeleviziunii elvetiene (RTS) ca ar sustine-o pe cancelarul german Angela Merkel daca aceasta ar candida pentru a-i succede lui Jean-Claude Juncker la presedintia Comisiei Europene, informeaza Reuters.

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 19:11
În absența lui Dragnea cei doi cred că s-ar putea „relua progresele în cadrul MCV”

Aflată în vizită de lucru la Bruxelles, prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere, marți, 4 iunie, cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, au salutat abordarea europeană a prim-ministrului Viorica Dăncilă și sprijinul Guvernului României pentru proiectul european, precum și dorința de a continua colaborarea strânsă cu Comisia Europeană.

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 09:06

Premierul Viorica Dancila se afla intr-o vizita la Bruxelles şi va avea marti intrevederi, printre altii, cu Timmermans si Juncker.

Dancila se intalneste, la ora locala 11:30, cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, la sediul Comisiei Europene.

De la ora 12:00, pe agenda prim-ministrului figureaza o intrevedere doar cu prim-vicepresedintele CE, Frans Timmermans.

Miercuri, 29 Mai, 2019 - 14:38

Discuții contradictorii, lipsa unui acord privind succesorul lui Jean-Claude Juncker la preşedinţia Comisiei Europene și nominalizările pentru celelalte funcții importante la nivel european, implicarea mai mare a Parlamentului European în luarea acestor decizii și termen de 30 de zile pentru găsirea unei poziții comune între Parlament și Consiliu referitor la aceste nominalizări. Acestea sunt ,,piesele,, care compun tabloul primei reuniuni  a liderilor europeni de după alegerile europene de săptămâna trecută.

Luni, 27 Mai, 2019 - 00:00

[UE Elections, Titanic UE, J.-C. J., F.T., CE, PE, Cons E, UK. F, G]

Marţi, 14 Mai, 2019 - 08:37

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a participat luni, 13 mai a.c., la Bruxelles, la o întâlnire cu reprezentanţii statelor din cadrul Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova, Ucraina).

Întâlnirea a avut loc la invitaţia Preşedintelui Consiliului European, domnul Donald Tusk, cu ocazia aniversării a 10 ani de la lansarea Parteneriatului Estic.

Marţi, 7 Mai, 2019 - 20:30
Cum l-a calificat televiziunea poloneză de stat

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, sa grăbit să-și apere prietenul și colegul, președintele Consiliului UE Donald Tusk, după ce acesta a fost comparat atât cu Hitler, cât și cu Stalin, de către televiziunea de stat poloneză.

Tusk, un fost prim-ministru polonez și arhitect al partidului naționalist de drept și justiție (PiS), care a preluat puterea la sfârșitul anului 2015, a emis o lovitură zdrobitoare a actualului guvern polonez în timpul unei vizite săptămâna trecută la Varșovia,  pentru nerespectarea statului de drept și a constituției.

Marţi, 7 Mai, 2019 - 18:44

La 9 mai 2019, liderii UE se vor întâlni la Sibiu, după cum a sugerat președintele Juncker în discursul său din 2017 privind starea Uniunii, pentru a discuta viitoarea agendă strategică a UE pentru perioada 2019-2024. Aceștia vor discuta despre provocările și prioritățile UE în perspectiva următorilor ani. Agenda actuală a fost convenită în iunie 2014 de Consiliul European și a fost transpusă în cele 10 priorități politice ale Comisiei Juncker.

Luni, 6 Mai, 2019 - 20:13

Miercuri, 8 mai, ora 18:00 (EET), președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, participă, la Sibiu, alături de președintele României, dl. Klaus Werner Iohannis, la o dezbatere despre viitorul Europei cu 300 de tineri din statele membre ale Uniunii Europene.

Dezbaterea încheie lucrările unui forum dedicat tinerilor din Uniunea Europeană – "Să modelăm viitorul Europei împreună!", organizat la Sibiu de Comisia Europeană.

 

Marţi, 30 Aprilie, 2019 - 20:23

Bruxelles, 30 aprilie 2019.Înaintea reuniunii liderilor UE-27 care va avea loc la Sibiu, în România, la 9 mai 2019, Comisia Europeană prezintă astăzi o serie de recomandări de politică privind modul în care Europa își poate modela viitorul într-o lume tot mai nesigură și multipolară.

Vineri, 19 Aprilie, 2019 - 14:00

În cursul zilei de joi, 18 aprilie 2019, la ultima sesiune plenară a Parlamentului European din cadrul acestui ciclu instituțional, europarlamentarii au aprobat înțelegerea comună negociată cu Președinția Română la Consiliul Uniunii Europene și Comisia Europeană asupra Fondului European de Apărare. 

Miercuri, 3 Aprilie, 2019 - 09:29

Preşedintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker şi alţi reprezentanţi ai CE se vor reuni, miercuri la Bruxelles, pentru a discuta despre situaţia statului de drept în România.
„Juncker şi Comisia Europeană trebuie să acţioneze pentru garantarea principiilor statului de drept. Colegiul Comisarilor va discuta mâine despre statul de drept în România. #EuranetPlusSummit2019”, a scris Mina Andreeva, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, marţi, pe Twitter.

Vineri, 22 Martie, 2019 - 13:18

Președinția Română la Consiliul Uniunii Europene a organizat, în perioada 20-22 martie a.c., o vizită de lucru a Grupului de lucru al Consiliului UE privind Asociația Europeană a Liberului Schimb (AELS) în Republica San Marino. Vizita a avut loc la invitația autorităților din San Marino și se înscrie în tradiția Grupului de lucru AELS privind efectuarea unor vizite de lucru și documentare în statele AELS și vest-europene nemembre UE, pe durata fiecărei președinții rotative la Consiliul UE.

Miercuri, 13 Martie, 2019 - 13:33

În perioada 14-15 martie, la București, comisarul european pentru politică regională Corina Crețu va intra în dialog cu liderii regiunilor din Europa, în cadrul celui de-al 8-lea Summit european al regiunilor și orașelor. Înaltul oficial european va susține unul din discursurile principale din cadrul reuniunii, având ca temă consolidarea politicii de coeziune în UE, și va dezbate cu reprezentanții autorităților locale și regionale beneficiile aduse de fondurile structurale și de investiții europene.

Miercuri, 6 Martie, 2019 - 13:49

Banca Europeană de Investiții (BEI) acordă un împrumut de 12 milioane de euro, în completarea fondurilor alocate prin politica de coeziune, Societății Regionale de Apă a județului Alba pentru a finanța îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă potabilă și de canalizare pentru circa 332.000 de cetățeni din județul Alba, România. Această tranzacție este sprijinită de Fondul european pentru investiții strategice (FEIS), pilonul central al Planului de investiții pentru Europa, numit și „Planul Juncker”.

Joi, 7 Februarie, 2019 - 10:39
pe perioada campaniei pentru alegerile europarlamentare din luna mai

Guvernul ungar i-a cerut presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, sa il retraga pe Frans Timmermans din functia de prim-vicepresedinte al executivului comunitar pe perioada campaniei pentru alegerile europarlamentare din luna mai.

Gergely Gulyas, seful de cabinet al premierului Viktor Orban, i-a trimis o scrisoare lui Jean-Claude Juncker in care atrage atentia ca executivul Uniunii Europene a fost reprezentat la recenta dezbatere din plenul Parlamentului European privind statul de drept in Ungaria de catre Frans Timmermans, conform MTI.

Duminică, 13 Ianuarie, 2019 - 14:00

1. O „rotativă” emoțională - festivitatea de la Ateneu / 2. Ping pong cu miniștri între Cotroceni și Victoria / 3. Codruța plânge la CEDO drepturile omului / 4. „Unitatea de elită” s-a devoalat în „grup infracțional organizat” / 5. Criza corvetelor. Suspendarea achizițiilor militare navale

Vineri, 11 Ianuarie, 2019 - 16:55
Tajani a afirmat că adeziunea României și Bulgariei la Schengen este importantă pentru securitate

Jean Claude Juncker, a declarat, vineri, că a purtat numeroase discuții cu premierul olandez în care l-a informat că România e pregătită să intre în spațiul Schengen și că așteaptă de la acesta progrese în privința opiniei privind adeziunea României la Schengen.

Vineri, 11 Ianuarie, 2019 - 13:00

Preşedintele Comsiei Europene, Jean Claude Juncker, a fost primit la Palatul Victoria de către premierul Viorica Dăncilă.

"Nu fac declaraţii despre declaraţii pe care le-am dat altă dată. Am discutat cu publicaţia germană deschis şi v-aţi răspuns la întrebare punând accentul la eforturile necesare pentru un consens naţional în ajunul preluării preşdinţiei. În urma discuţiilor cu premierul sunt liniştit. De altfel, şi în urma discuţiei cu preşedintele. Am încredere că problemele interne nu se vor reflecta la nivel european pentru că ar fi dăunător", a declarat Jean Claude Juncker.

Vineri, 11 Ianuarie, 2019 - 10:00

Update: Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că statul de drept nu este unul negociabil: "Statul de drept din România nu e negociabil, am reiterat de multe ori (...) Discuţia pe legile justiţiei şi Coduri din România e o disucţie complicată, care se poartă de doi ani şi sper să existe la toţi cei implicaţi de a duce discuţia spre un final conform, nu numai cu aşteptările mele pe care le cunoaşteţi, ci cu ale românilor, aşteptărilor exprimate ale Comsiie de la Veneţia.

Joi, 10 Ianuarie, 2019 - 22:16

#Rezistenții care-și puseseră mari speranțe în acest eveniment, nu au avut ocazia să își exprime frustrările direct către Europa.

Joi, 10 Ianuarie, 2019 - 09:11

Preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România va fi marcată printr-o ceremonie organizată la Ateneul Român la care vor fi prezenţi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, al Parlamentului European, Antonio Tajani, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk şi premierul Viorica Dăncilă.

Toţi cei patru demnitari vor susţine discursuri, înainte de concertul inaugural care va avea loc pe scena Ateneului. Concertul va fi susţinut de Orchestra Uniunii Europene, formată din muzicieni din cele 28 de state UE.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că lansarea oficială a Preşedinţiei române a Consiliului UE are loc în două clădiri simbol pentru ţara noastră - Ateneul Român şi Palatul Victoria.

"Vă asigur că ne vom îndeplini rolul de mediator imparţial, de facilitator de consens, că vom avea ca şi priorităţi provocările existente la nivel european. (...) De asemenea, vreau să vă asigur că fiecare ministru al Cabinetului are pe masa de lucru dosarele la nivel european şi că, începând cu data de 21 luna aceasta, vor merge în comisiile de specialitate din cadrul Parlamentului European", a arătat Dăncilă.

Marţi, 8 Ianuarie, 2019 - 20:08

Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker și Colegiul Comisarilor se vor afla la București în perioada 10 – 11 ianuarie pentru a marca începerea oficială a Președinției române, ce va debuta cu un concert de deschidere începând cu ora 20:00 (EET).

Joi, 10 ianuarie, președintele Juncker va ține un discurs cu această ocazie, la fel ca dna. Vasilica-Viorica Dăncilă, prim-ministrul României, dl Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, și dl Donald Tusk, președintele Consiliului European. 

Miercuri, 2 Ianuarie, 2019 - 15:47

Moneda comună a Europei, euro, împlinește 20 de ani, ea fiind lansată la acel moment de 11 state membre ale UE împreună cu politica monetară comună sub supravegherea Băncii Centrale Europene.

Luni, 31 Decembrie, 2018 - 18:47
Reprezentanta CE la București este cea care îi livrează „dubii” lui Juncker

"Cel putin curioasa pendularea subita a domnului Junker in atitudinea fata de Romania, cu numai cateva zile inainte de preluarea Presedintiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. La o prima vedere, as fi tentat sa spun ca distinsul domn Junker confunda Palatul Victoria cu Palatul Cotroceni si simte o nevoie aproape parinteasca sa dojeneasca Guvernul. Stiind insa cum isi ia informatia orice oficial european, chiar si domnul Junker, adica prin intermediul reprezentantilor diplomatici, nu ma mai mira nimic.

Duminică, 30 Decembrie, 2018 - 14:00

1. Anul Nou - fără armistițiu între puteri: Guvernul în echipă incompletă / 2. Apărarea națională provoacă război în CSAT / 3. Guvernul în deplasare - la întâlnirea cu Colegiul Comisarilor, la Bruxelles / 4. Parada militară de 1 decembrie - o vitrină a achizițiilor din 2% PIB / 5. Revoluția omagiată de procurorii militari cu „crime împotriva umanității” / 6. Efectele „razelor” Stanciu-Tarcea asupra completelor incomplete

Duminică, 30 Decembrie, 2018 - 14:00

1. Apărarea națională provoacă război în CSAT / 2. Anul Nou - fără armistițiu între puteri: Guvernul în echipă incompletă / 3. Interviu-fluviu al lui Dragnea despre păpușari și păpuși / 4.Toader insistă să-l transforme pe Lazăr în martir al justiției / 5. Revoluția fiscală face primul pas în Monitorul Oficial

Sâmbătă, 29 Decembrie, 2018 - 22:06

Vizita lui Jean-Claude Juncker la Bucureşti, alături de Colegiul Comisarilor şi un concert la Ateneu marchează, pe 10 ianuarie, preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului UE, conform www.romania2019.eu, dedicat preşedinţiei române: „Pe 10 ianuarie ceremonia de deschidere a preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene va beneficia de vizita preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi a Colegiului Comisarilor

Sâmbătă, 29 Decembrie, 2018 - 11:10
"Un front unit este necesar acasă pentru a promova unitatea Europei în timpul preşedinţiei Consiliului"

România este "din punct de vedere tehnic foarte bine pregătită" pentru misiunea de şase luni, a declarat Juncker pentru ziarul german Welt am Sonntag."Dar cred că guvernul de la Bucureşti nu a înţeles pe deplin ce înseamnă să prezidezi ţările UE", a adăugat el. "Acţiunea prudentă necesită o disponibilitate de a-i asculta pe alţii şi o dorinţă puternică de a pune deoparte propriile preocupări ale cuiva".

Subscribe to Jean Claude Juncker