Miercuri, 10 Iulie, 2019 - 15:17

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut o declaraţie de presă, la Palatul Cotroceni. Este prima reacție a președintelui, după publicarea raportului GRECO.

Raportul GRECO publicat marţi este ''un nou cartonaş roşu'' pentru guvernul PSD-ALDE, a declarat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis, în declarația făcută la Palatul Cotroceni.

Președintele a arătat  că documentul se înscrie în aceeaşi linie cu raportul MCV şi recomandările Comisiei de la Veneţia:  "PSD-ALDE ignoră toate aceste avertismente, care arată că direcţia în care vor ei să îndrepte România este greşită."

Sâmbătă, 18 Mai, 2019 - 14:32
Noi toți vom plăti pentru această guvernare PSD-istă eșuată!

Klaus Iohannis, a susținut sâmbătă, 18 mai a.c., la București, o alocuțiune violentă la mitingul electoral al Partidului Național Liberal:

„Ați venit astăzi, la această întâlnire, dragii mei, dragi români, din toată țara! Și atunci vă spun: Bună ziua, România!”

Ne-am întâlnit astăzi fiindcă vin alegerile. Avem alegeri europarlamentare și avem un referendum. Dar, înainte să vă povestesc de ce e bine, e absolut necesar să mergem la vot, dați-mi voie să apreciez întreaga echipă care este în spatele meu. Cea mai tare echipă!

Miercuri, 15 Mai, 2019 - 13:54

Președintele României,  Klaus Iohannis, i-a transmis miercuri, 15 mai a.c., Prim-ministrului României, Vasilicai-Viorica Dăncilă, scrisorile referitoare la propunerile de numire în funcția de ministru al justiției, de ministru pentru românii de pretutindeni și în funcția de ministru al fondurilor europene.

Vă prezentăm, în continuare, textul scrisorilor:

Doamnei Vasilica-Viorica Dăncilă,

Prim - ministrul României

Stimată doamnă Prim - ministru,

Luni, 13 Mai, 2019 - 18:54

Preşedintele Klaus Iohannis conduce în preferinţele românilor în perspectiva alegerilor prezidenţiale din toamna acestui an, potrivit Barometrului de Opinie Publică lansat luni de Academia Română.

Conform studiului, şeful statului întruneşte 45,8% dintre preferinţe, fiind urmat de Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) - 18%, Liviu Dragnea (PSD) - 14,3%, Dacian Cioloş (USR şi PLUS) - 9,9%.

Joi, 9 Mai, 2019 - 16:01

Cei 27 de lideri ai Uniunii Europene prezenți la summitul informal găzduit de președintele Klaus Iohannis au adoptat Declarația de la Sibiu un angajament în zece puncte. "Uniunea de astăzi este mai puternică decât cea de ieri și dorim să continuăm să o facem tot mai puternică pentru ziua de mâine. Acesta este angajamentul nostru pentru generațiile viitoare. Acesta este spiritul de la Sibiu și spiritul unei noi Uniuni în 27 pregătită să își îmbrățișeze viitorul ca un corp unitar".

Declarația de la Sibiu:

Joi, 9 Mai, 2019 - 13:09
Pe banii guvernului român

Summitul PPE de la Sibiu. Liderii PPE, Manfred Weber şi Joseph Daul, şeful statului Klaus Iohannis şi liderul PNL Ludovic Orban au susţinut declaraţii de presă la summitul politic de la Sibiu care îl precedă pe cel al UE,.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Summit-ul PPE de la Sibiu, că ameninţarea statului de drept reprezintă un efect negativ pentru fiecare cetăţean european şi că există în continuare forţe politice ai căror lideri vor să se situeze deasupra legii.

Miercuri, 8 Mai, 2019 - 20:31
Procedura ANI - „o aiureală la momentul respectiv”

Declarații de presă susținute de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, la finalul ședinței Biroului Executiv al Partidului Național Liberal:

Iohannis: Românii au șansa să își exprime opțiunea la aceste alegeri, au șansa să își exprime opțiunea la referendum. Ne găsim într-o perioadă complicată nu numai pentru Europa, o perioadă complicată și pentru România. Suntem după doi ani și jumătate de guvernare eșuată PSD.

Au vorbit pesediștii despre autostrăzi, spitale, școli, grădinițe. Ce s-a realizat? Nimic.

Miercuri, 8 Mai, 2019 - 20:20
Undeva, cândva...

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 8 mai a.c., la Sibiu, declarații de presă după participarea la deschiderea conferinței „Viitorul Europei: Perspectivele Evoluțiilor Contemporane”.

 

Duminică, 5 Mai, 2019 - 19:56

Scrisoare deschisa catre:

Dl. Klaus Iohannis – presedintele Romaniei

D-na Viorica Dancila – prim-ministrul Romaniei

Ma numesc Gabriel Antoniu Lavrincic, reprezint si promovez industria romaneasca de mobila si textila in Rusia, republicile ex-URSS, Europa, Asia si America. In calitate de director comercial, aduc bani grei in Romania prin exportuile pe care le fac impreuna cu colegii mei.

 

Joi, 2 Mai, 2019 - 14:25

Președintele României, Klaus Iohannis, a trimis joi, 2 mai a.c., Parlamentului, spre reexaminare, Legea pentru modificarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executărilor lucrărilor de construcții.

Vă prezentăm textul integral al cererii:

Domnului Călin Popescu-Tăriceanu

Președintele Senatului

 

În temeiul articolului 77 alineatul (2) din Constituția României, republicată,

formulez următoarea

 

CERERE DE REEXAMINARE

asupra

Joi, 2 Mai, 2019 - 11:00

Președintele Klaus Iohannis a dat startul campaniei pentru referendum în mediul online, publicând pe Facebook o fotografie cu mesajul ”#Referendum26mai. Decide pentru viitorul tău! Votează!”. 

În poza publicată pe pagina oficială de Facebook a președintelui, pe post de cover photo, apare Iohannis introducând buletinul de vot în urnă. 

Șeful statului a convocat referendum privind justiția pe 26 mai, în ziua alegerilor europarlamentare. El a anunțat că se va implica direct în campanie.

Cele două întrebări, la care românii pot răspunde cu "Da" sau "Nu": 
 

Duminică, 28 Aprilie, 2019 - 14:00

1. Ayatollahul Johannis declară Jihadul anti-PSD prin Referendum / 2. Parlamentul a adoptat modificările Codului Penal / 3. Președintele respinge - din nou - propunerile de remaniere / 4. Achitarea lui Tăriceanu - un „penal” mai puțin la vârf / 5. La final de mandat Lazăr cere daune morale de 1 leu

Subscribe to Kalus Iohannis