Joi, 22 August, 2019 - 03:01
Trump și Iohannis s-au completat în nesinceritate

Unii observatori ai întâlnirii dintre președinții Trump și Iohannis au sesizat un gest  care se repeta în cursul discuțiilor: cei doi interlocutori își împreunau degetele mâinilor într-un mod specific, pe rând sau în același timp. Specialiști britanici în limbajul gesturilor sunt de părere că acest mod de a-și folosi mâinile are o semnificație specială și indică nesinceritate. Practic, când îșî împreunau în acest fel degetele ei transmiteau un semnal.

Joi, 22 August, 2019 - 02:38
Trump a vorbit și Iohannis l-a aprobat

Declarațiile președinților Klaus Iohannis și Donald Trump, de la începutul întâlnirii de la Casa Albă, au durat peste 30 de minute, timp în care liderul american a vorbit despre relația cu Rusia, China și UE, dar a făcut referire și la corupția din România.

Miercuri, 21 August, 2019 - 09:56
A primit o șapcă drept mulțumire de la omologul american

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Donald Trump.

Marţi, 20 August, 2019 - 22:30

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit marţi, la Washington, de omologul său american, Donald Trump, la Casa Albă, la ora locală 14,00 (21,00 ora României).

 

 Discuțiile tete-a-tete, care erau prevăzut pentru o jumătate de oră, s-au încheiat după aproximativ o oră.
 

 

 „Avem o relație foarte bună cu România, mai bună ca oricând”, a declarat Donald Trump, în Biroul Ovală, alături de Klaus Iohannis, despre care a spus că are „respect pentru ceea ce face el și pentru ceea ce se întâmplă în România”.

Marţi, 20 August, 2019 - 18:00

Întâlnire de grad zero pentru România la Casa Albă. Preşedintele Klaus Iohannis va fi primit de liderul american Donald Trump. La întâlnirea din această seară, cap de afiş pe agenda discuţiilor sunt relaţiile militare şi cele din domeniul energetic. Cei doi preşedinţi vor trece în revistă, punct cu punct, stadiul Parteneriatului Strategic dintre Statele Unite şi România.

Marţi, 20 August, 2019 - 10:21

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de decorare post-mortem a alpinistului Zsolt Torok.

Astfel, în semn de înaltă apreciere și recunoaștere pentru importantele performanțe sportive obținute de-a lungul timpului, pentru determinarea și pasiunea  cu care și-a desăvârșit poziția de alpinist la nivel național și internațional, precum și pentru contribuția semnificativă adusă sportului românesc, Președintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler alpinistului Zsolt Torok.

Marţi, 20 August, 2019 - 09:35
Este a doua întrevedere oficială dintre cei doi lideri

Președintele României, Klaus Iohannis, va fi primit marţi, la Washington, de omologul său american, Donald Trump, în cadrul vizitei de lucru pe care o efectuează în SUA, la invitația Președintelui Statelor Unite ale Americii.

Astfel, marți, 20 august a.c., va avea loc, la Casa Albă, întrevederea oficială a Preşedintelui României cu Președintele Statelor Unite ale Americii.

Luni, 19 August, 2019 - 14:00

1. România a înregistrat a doua cea mai mare creștere economică din trimestrul 2 / 2. O „felie” de 22 km de autostradă a fost dată în funcțiune fără acordul constructorului / 3. PSD nu acceptă ultimatumurile lui Tăriceanu și îi arată „pisica” udemeristă / 4. Candidatura pentru postul de ambasador a lui Zuckermann, amânată din motive de hrțuire sexuală / 5. Discursul lui Iohannis de la Ziua Marinei provoacă leșinul unui militar american 

Duminică, 18 August, 2019 - 20:45
Răspunde unei invitații aproape personale a lui Trump

Președintele Klaus Iohannis va face, în perioada 19-20 august, o vizită la Washington, la invitația omologului american, Donald Trump. Premierul Dăncilă a menționat faptul că președintele nu a solicitat mandatul necesar din partea Parlamentului. Dealtfel, președintele nu a făcut niciodată uz de acest instrument constituțional.

Marți, 20 august, va avea loc, la Casa Albă, întrevederea oficială a preşedintelui României cu reședintele Statelor Unite ale Americii, anunță Administrația Prezidențială.

Vineri, 16 August, 2019 - 15:23

Codrin Ştefănescu a reacţionat la imaginile apărute cu un militar american care a leşinat lângă Klaus Iohannis, fără ca acesta să schiţeze un gest. 

„Multi spun astāzi cā Iohannis e rāu si lipsit de orice compansiune! Cā e mincinos si prefācut. Eu zic ca este doar exponentul celor care l-au votat! Si a celor ce l-au sustinut din umbrā. Il meritā! Este de-al lor!”, a scris Codrin Ştefănescu, pe Facebook.

Joi, 15 August, 2019 - 17:47

Președintele Klaus Iohannis a participat la festivitățile de Ziua Marinei, de la Constanța și a ținut un discurs care a provocat leșinul unui militar american.

Pe imaginile înregistrate se observă că militarul american îşi pierde cunoştinţa şi cade pe spate, fiind prins de către alţi soldaţi. Cum nu îşi revine, unul dintre colegi fuge prin spatele preşedintelui după targă. În acest timp, şeful statului îşi continuă discursul.

După încheierea alocuţiunii şefului statului, acesta pleacă, fără să privească în partea dreaptă, acolo unde este militarul leşinat. 

 

Miercuri, 14 August, 2019 - 11:45

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 august a.c., următoarele decrete:

* Decret privind eliberarea din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a domnului Iulian Avram - pensionare;

* Decret privind înaintarea în gradul de general-locotenent - cu trei stele a domnului general-maior - cu două stele Petrescu Daniel din Ministerul Apărării Naţionale.

Luni, 12 August, 2019 - 14:00

1. Iohannis, invitat de Trump la Washington să dea seamă de politica energetică a Guvernului / 2. Tăriceanu pune sula în coaste PSD-ului ca să-l bage pe Ponta în coaliție / 3. Dragnea atacă în justiție alegerea Vioricăi Dăncilă / 4. Miting-cacealma de un sfert de milion organizat de un dentist din Londra / 5. Plumb și Nica propuși comisari europeni

Sâmbătă, 10 August, 2019 - 13:19

Președintele Klaus Iohannis a ieșit în Piața Universității din București, sâmbătă, la startul campaniei de strângere de semnături pentru prezidențiale însoțit de Ludovic Orban și  Rareș Bogdan, alături de mai mulți membri și simpatizanți liberali.

Vineri, 9 August, 2019 - 11:15

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, critică, vineri, pe Facebook, discursul lui Klaus Iohannis de la Consiliul Naţional PNL.

Joi, 8 August, 2019 - 12:00

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj în cadrul Adunării festive aniversare de sărbătorire a 100 de ani de la înfiinţarea Societăţii "Mormintele Eroilor Căzuţi în Război", în careatrage atenţia că instituţiile statului au obligaţia "de a menţine trează conştiinţa identităţii noastre naţionale în rândul tuturor românilor".

Joi, 8 August, 2019 - 10:28
Printr-o filipică anti PSD

Klaus Iohannis va participa, joi, la reuniunea Consiliului Naţional al PNL, anunţă Administraţia Prezidenţială. Evenimentul va marca şi lansarea neoficială a candidaturii lui Klaus Iohannis pentru alegerile prezidenţiale din toamnă. 

Pe ordinea de zi a Consiliului Naţional PNL figurează alegerea unui prim-vicepreşedinte al partidului, prezentarea bilanţului politic al conducerii PNL şi aprobarea fuziunii dintre Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) şi PNL.

Miercuri, 7 August, 2019 - 18:39

Preşedintele Klaus Iohannis va participa joi la reuniunea Consiliului Naţional al PNL, care va avea loc la Romexpo.

La CN al liberalilor, care se va desfăşura începând cu ora 16,00, vor participa peste 3.500 de membri PNL, parlamentari, primari şi aleşi locali.

Potrivit unui comunicat al PNL, şeful statului participă la reuniune la invitaţia preşedintelui liberalilor, Ludovic Orban. Preşedintele Iohannis va participa la CN al PNL începând cu ora 18,00, conform agendei sale.

Miercuri, 7 August, 2019 - 14:00

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 7 august a.c., următoarele decrete:

* Decret privind numirea funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a domnului Ionel Pădurariu prin eliberarea din funcţia de judecător la Judecătoria Zărneşti;

* Decret privind eliberarea din funcţia de judecător la Tribunalul Braşov a domnului Ion Busioc - pensionare, la data de 15 august 2019;

Miercuri, 7 August, 2019 - 08:16
Trump îl cheamă să dea seamă pentru politica energetică a Guvernului

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va efectua în perioada 19-20 august a.c. o vizită la Washington D.C., la invitaţia Preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Donald J. Trump.

Marţi, 20 august a.c., va avea loc, la Casa Albă, întrevederea oficială a Preşedintelui României cu Preşedintele Statelor Unite ale Americii.

Marţi, 6 August, 2019 - 12:23
Procurorul Gheorghe Ivan, eliberat din funcţie

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat marţi, 6 august a.c., următoarele decrete:

* Decret privind eliberarea din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oneşti a doamnei Lidia Paris, delegată în funcţia de prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman - pensionare;

* Decret privind eliberarea din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a domnului Gheorghe Ivan - pensionare.
 

Luni, 5 August, 2019 - 10:27

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul prin care ministrul Culturii, Daniel Breaz, este desemnat ministru interimar al Educaţiei.

Conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat şi decretul prin care Ecaterina Andronescu este revocată din această funcţie.

Reamintim că premierul Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, că a demis-o pe Ecaterina Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei, pentru declaraţiile "profund greşite" făcute de aceasta într-o emisiune televizată.
 

Vineri, 2 August, 2019 - 10:49
Două categorii în care președintele și-ar putea da doctoratul!

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis vineri, 2 august a.c., un mesaj cu prilejul Zilei Internaţionale de Comemorare a Genocidului Romilor.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

Joi, 1 August, 2019 - 12:59

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 1 august a.c., decretele de decorare a Ansamblului Folcloric Profesionist "Cindrelul-Junii Sibiului" şi a doamnei Silvia Macrea, manager al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale "Cindrelul-Junii" Sibiu.

Miercuri, 31 Iulie, 2019 - 13:48

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 31 iulie a.c., următoarele decrete:

* Decret privind eliberarea din funcţia de judecător la Tribunalul Sibiu, delegată în funcţia de preşedinte al Secţiei penale a Tribunalului Sibiu a doamnei Carmen Marilena Popa - pensionare, la data de 1 august 2019;

* Decret privind eliberarea din funcţia de judecător la Curtea de Apel Bucureşti a doamnei Ionelia Drăgan - pensionare, la data de 1 august 2019;

Marţi, 30 Iulie, 2019 - 12:16

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut marţi, 30 iulie a.c., la Palatul Cotroceni, o alocuţiune în cadrul ceremoniei de decorare a Simonei Halep.

Vă prezentăm în continuare textul alocuţiunii:

"Doamnelor şi domnilor,

Avem în faţa noastră o mare campioană, care a oferit românilor nu doar momente de bucurie, ci şi un exemplu de nepreţuit.

Dragă Simona Halep,

Luni, 29 Iulie, 2019 - 15:30

Update: Declarație de presă integrală a Președintelui României, Klaus Iohannis:

"Modificările aduse Codurilor penale de către PSD-ALDE sunt nocive și contrare Constituției

Luni, 29 Iulie, 2019 - 14:00

1.  O crimă odioasă dezvăluie disfuncționalități grave ale sistemului generate de lupta politică / 2. Iohannis nu a mâncat usturoi: el nu a cerut la referendum modificarea Constituției! A pus doar două întrebări... / 3. Partidele la putere își scot pe rând din jobene candidații de turul 2 / 4. Gogoașa lui Intotero: jumătate dintre români ar fi prin străinătăți! / 5. S-a dumirit și madam Gavrilescu că ar trebui „extrași” 140 de urși din nu se știe câți

Luni, 29 Iulie, 2019 - 08:39
Are soluții punctuale pe care să le ia alții

„Încep această declarație prin a-mi exprima regretul profund față de tragedia de la Caracal, în care instituțiile nu au reușit, în urma unui lung șir de erori inacceptabile, să salveze viețile celor două tinere, curmate brutal. Sunt alături de familiile îndurerate și mă alătur românilor care și-au manifestat solidaritatea cu acestea în momentele grele prin care trec.

Vineri, 26 Iulie, 2019 - 15:00

Președintele Klaus Iohannis a retrimis Parlamentului, pentru reexaminare, legea pentru completarea art. 5 din Legea nr. 33/1994 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică ce definește „lucrările de interes public major”, informează Palatul Cotroceni.

Subscribe to Klaus Iohannis