Miercuri, 19 Iunie, 2019 - 18:37
Și nu scoate o vorbă despre succesul moțiunii!

Cu aplombul dirigintelui care somează „loazele” clasei să se apuce să învețe după notițele luate la cursul său, președintele Klaus Iohannis cere modificări substanțiale ale legislației electorale, printre care vot anticipat timp de 8 zile la alegerile prezidențiale, crearea unui sistem în care listele suplimentare să fie generate în mod electronic la secțiile din străinătate, creșterea numărului de secții de vot, a cabinelor de vot și ștampilelor. În caz contrat va pedepsi parlamentarii cu o sesiune specială care le va reduce substanțial vacanța.

Miercuri, 19 Iunie, 2019 - 13:25

Update: Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut miercuri, 19 iunie a.c., la Palatul Cotroceni, o declaraţie de presă comună cu Preşedintele Republicii Arabe Egipt, domnul Abdel Fattah El-Sisi.

Vă prezentăm în continuare declaraţia Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis:

"Bună ziua!
Domnule Preşedinte, 
Onoraţi membri ai delegaţiilor, 
Doamnelor şi domnilor,

Este o deosebită plăcere pentru mine să îl primesc astăzi în vizită oficială în România pe domnul Abdel Fattah El-Sisi, Preşedintele Republicii Arabe Egipt. 

Marţi, 18 Iunie, 2019 - 18:19

Preşedintele României,  Klaus Iohannis, va participa, în perioada 20-21 iunie a.c., la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, Regatul Belgiei.

Marţi, 18 Iunie, 2019 - 17:03

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut marţi, 18 iunie a.c., la Palatul Cotroceni, o alocuţiune cu prilejul primirii echipei Special Olympics România.

Vă prezentăm în continuare textul alocuţiunii:

"Dragi sportivi,

Vă urez bun venit, aici, la Palatul Cotroceni şi mă bucur că suntem astăzi, aici, împreună, în Sala Unirii!

Voi aţi reuşit, datorită muncii şi dăruirii cu care abordaţi fiecare competiţie, să atingeţi excelenţa în activitatea voastră sportivă.

Marţi, 18 Iunie, 2019 - 14:03

Preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a primit marţi, 18 iunie a.c., la Palatul Cotroceni, pe Procurorul General al SUA, William Barr, cu ocazia vizitei pe care acesta o efectuează în România, în contextul participării la reuniunea ministerială UE-SUA în domeniul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), organizată de Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 12:00

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de eliberare din funcţia de procuror a lui Gheorghe Stan, procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acesta urmând să fie numit la CCR.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 20:06

Klaus Iohannis a declarat, la semnarea de către PNL, USR, PMP și Pro România a acordului politic național care vizează consolidarea parcursului european al României, că lista semnatarilor rămâne deschisă. El a precizat că „e posibil ca pe parcurs și alții să revină la gânduri mai bune.”

Joi, 13 Iunie, 2019 - 13:13

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 13 iunie a.c., următoarele decrete:

- Decret privind eliberarea din funcţia de judecător la Curtea de Apel Constanţa a domnului Cristian Deliorga - pensionare, la data de 14 iunie 2019;

- Decret privind eliberarea din funcţia de judecător la Judecătoria Braşov, delegat la Penitenciarul Codlea a domnului Marian Marius Isac - pensionare;

- Decret privind acordarea Drapelului de luptă Bazei Aeriene de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic;

Miercuri, 12 Iunie, 2019 - 11:50

Update:

Vă prezentăm în continuare textul alocuţiunii şi transcrierea intervenţiilor Preşedintelui României:

"Mie dialogul cu dumneavoastră mi se pare de-a dreptul normal.
Stimaţi membri ai Coaliţiei pentru Dezvoltarea României,
Dragi întreprinzători şi reprezentanţi ai mediului de afaceri,
Excelenţe,
Doamnelor şi domnilor,

Miercuri, 12 Iunie, 2019 - 10:23

Preşedintele Klaus Iohannis a spus că guvernanţii au modificat mai des Codul Fiscal decât câte zile a avut anul trecut.

Luni, 10 Iunie, 2019 - 17:10

Ana Birchall - ministrul Justiţiei, Roxana Mînzatu - ministrul Fondurilor Europene şi Natalia Intotero - ministrul pentru Românii de Pretutindeni au depus, luni, jurământul de învestitură, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

La ceremonie au mai participat premierul Viorica Dăncilă, preşedintele Camerei, Marcel Ciolacu şi alţi reprezentanţi ai Guvernului.

Duminică, 9 Iunie, 2019 - 14:00

1.Eșec memorabil la ONU. Părțile (i)responsabile dau vina una pe alta / 2.Băsescu, finalmente dat în vileag ca turnător, chiar dacă n-a semnat nimic / 3.Tăriceanu, salvat de la inculpare cu prețul renunțării la candidatură / 4.Pactul - ultimatum al lui Iohannis nu impresionează PSD / 5.Consiliul informal AGRIFISH -succes incontestabil al președinției române

Sâmbătă, 8 Iunie, 2019 - 10:11

Purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor, susţine că preşedintele Klaus Iohannis „poartă cea mai mare parte din vină”, în calitate de şef al diplomaţiei româneşti, pentru eşecul înregistrat în obţinerea locului de membru nepermanent al României în Consiliul de Securitate al ONU.

Șansele României de a câștiga votul au fost însă afectate de încercările guvernului Dăncilă de a muta ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, intenție dezavuată public de unele state arabe, care au votat împotriva țării noastre.

Sâmbătă, 8 Iunie, 2019 - 07:44
Acuză „o serie de declarații politice nediplomatice, iresponsabile și contraproductive”, bineînțeles ale PSD

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat notă, cu regret, de faptul că România nu a fost aleasă pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, pentru intervalul 2020-2021, în urma votului care a avut loc vineri, 7 iunie a.c., în cadrul Adunării Generale a ONU de la New York.

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 16:19
Fără diminuarea salariului

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea prin care norma de predare-învăţare-evaluare pentru personalul didactic de predare şi instruire practică, cu o vechime în învăţământ de peste 25 de ani, cu gradul I, şi cel din corpul profesorilor mentori se poate reduce cu două ore săptămânal, fără diminuarea salariului. 

Actul normativ vizează modificarea art. 262 alin. (4) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011.

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 15:16

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de numire pentru doar 3 dintre cele 4 persoane propuse de premierul Viorica Dăncilă. Iohannis nu a semnat și pentru numirea lui Titus Corlățean ca viceprim-ministru. Șeful statului i-a transmis Vioricăi Dăncilă o scrisoare referitoare la această situație.

Potrivit Administrației prezidențiale, Klaus Iohannis a semnat vineri următoarele decrete:

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 13:21

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 7 iunie a.c., următoarele decrete:

* Decret privind promulgarea Legii pentru acceptarea Deciziei Consiliului (UE, Euratom) 2018/994, adoptată la Bruxelles, la 13 iulie 2018, de modificare a Actului privind alegerea membrilor Parlamentului European prin vot universal direct, anexat la Decizia 76/787/CECO, CEE, Euratom a Consiliului din 20 septembrie 1976 (PL-x 1/04.02.2019);

* Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 262 alin. (4) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011 (PL-x 301/28.06.2016).
 

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 12:00

Judecătorul Dana Gîrbovan apreciază că propunerea lui Klaus Iohannis de a include problemele din justiţie într-un pact naţional semnat de toate partidele este demagogie.

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 09:37

Somăm Guvernul Dăncilă să implementeze urgent şi fără alte eschivări recomandările Comisiei de la Veneţia privitoare la ultimele Ordonanţe de Urgenţă din domeniul Justiţiei, exprimate la sesizarea PNL

Miercuri, 5 Iunie, 2019 - 18:00

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după ce a finalizat consultările cu toate partidele parlamentare în urma rezultatelor referendumului și alegerilor europarlamentare că a decis să invite partidele politice parlamentare să semneze un acord național pentru consolidarea parcursului european al României.

Miercuri, 5 Iunie, 2019 - 09:44

Update: Călin Popescu Tăriceanu a declarat că i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis că ALDE este de acord cu ambele întrebări la referendum.

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 15:00

Preşedintele Klaus Iohannis a început marti consultările cu partidele, pentru punerea în aplicare a referendumului. Reprezentanţii PNL și cei ai USR au ieșit deja de la întâlnirea cu președintele, urmează cei ai UDMR.

Preşedintele USR, Dan Barna, a apreciat marţi, la finalul consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis, că iniţiativa 'Fără penali în funcţii publice' va trebui să facă parte din revizuirea Constituţiei, menţionând că preşedintele a fost de acord cu acest lucru. 

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 12:40

Update: Liberalii susţin toate iniţiativele de revizuire a Constituţiei.

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 12:40

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, la Palatul Cotroceni, că la consultările cu partidele vor fi abordate şi chestiuni legate de urmările politice ale votului de la referendum.

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 12:20

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat, marţi, votul din Senat pe cererea procurorilor DNA de urmărire penală în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 12:08

Trebuie PSD, după această palmă primită de la electorat, să se abţină de la orice OUG", a avertizat preşedintele Klaus Iohannis, marţi. 
"Ar fi fost bine să existe această cale de atac fiindcă PSD nu a ştiut să găsească decât să aplice OUG în domeniul alegerilor locale pentru consiliile judeţene, respectiv preşedinţii consiliilor judeţene. O abordare fundamental greşită din partea PSD. Trebuie PSD, după această palmă primită de la electorat, să se abţină de la orice OUG", a mai spus Klaus Iohannis.
 

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 11:49

Preşedintele Klaus Iohannis speră ca întreaga societate românească să se implice activ în aşa fel încât politicienii să nu poată ignora rezultatul referendumului pe justiţie.

Luni, 3 Iunie, 2019 - 08:25

Preşedintele României, Klaus Iohannis, îşi exprimă profundul regret pentru tragicul incident petrecut duminică, 2 iunie a.c., în judeţul Timiş, în urma căruia un poliţist român, aflat la datorie, şi-a pierdut viaţa din cauza unor răni prin împuşcare.

Preşedintele Klaus Iohannis transmite condoleanţe familiei îndurerate şi are deplină încredere că organele abilitate vor depune toate eforturile astfel încât făptuitorul să fie urgent prins şi deferit justiţiei.

Vineri, 31 Mai, 2019 - 10:48

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis vineri, 31 mai a.c., un mesaj cu prilejul Zilei Rezervistului Militar.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

"Celebrăm astăzi 'Ziua Rezervistului Militar', prilej cu care mă adresez tuturor celor care şi-au dedicat destinul carierei militare şi care au slujit drapelul tricolor cu devotament şi dăruire.

Vineri, 31 Mai, 2019 - 09:00
Suveranul Pontif a fost întâmpinat, pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", de preşedintele Klaus Iohannis

Update: "În urmă cu mai puţin de o săptămână acest destin european a fost confirmat cu forţă de românii din ţară şi străinătate. Diplomaţia pontificală continuă să reprezinte un factor pacificator. (...) Vizita Sanctităţii Voastre vine la un an de la Centenarul Marii Unirii. Astăzi, românii îl slăvesc pe cel de sus fără nicio teamă şi piedică, în limba română şi a minorităţilor naţionale.Vizita Sanctităţii Voastre are şi o semnificaţie majoră pentru relaţiile României cu Sfântul Scaun anticipând aniversarea în 2020 a 100 de ani de relaţii diplomatice bilaterale.

Subscribe to Klaus Iohannis