Vineri, 18 Octombrie, 2019 - 09:12

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis joi, 17 octombrie a.c., un mesaj în cadrul deschiderii lucrărilor Congresului Societăţii Române de Neurochirurgie. Mesajul a fost prezentat de către doamna Diana-Loreta Păun, Consilier de Stat - Departamentul Sănătate Publică, la Sibiu.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

Vă mulţumesc pentru invitaţia de a adresa un cuvânt în deschiderea lucrărilor Congresului Societăţii Române de Neurochirurgie, chiar aici, în oraşul de care mă leagă un ataşament profund.

Joi, 17 Octombrie, 2019 - 12:31

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 17 octombrie a.c., următoarele decrete:

- Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 22/2009 privind înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (PL-x 712/21.11.2018);

Joi, 17 Octombrie, 2019 - 11:30

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a trimis joi, 17 octombrie a.c., Parlamentului, spre reexaminare, Legea pentru modificarea art. 260 alin. (1) lit. i) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii.

Vă prezentăm textul integral al cererii:

Bucureşti, 17 octombrie 2019

Domnului Teodor-Viorel Meleşcanu

Preşedintele Senatului

În temeiul articolului 77 alineatul (2) din Constituţia României, republicată,

formulez următoarea

CERERE DE REEXAMINARE

asupra

Joi, 17 Octombrie, 2019 - 09:13

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 octombrie a.c., la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Subiectele aflate pe agenda de discuții a reuniunii se referă, în principal, la viitorul buget multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027, ultimele evoluții în procesul privind retragerea Marii Britanii din UE, următorul ciclu instituțional la nivel european, combaterea schimbărilor climatice, extinderea Uniunii, precum și relația cu Turcia. 

Miercuri, 16 Octombrie, 2019 - 11:48

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut miercuri, 16 octombrie a.c., la Suceava, o alocuţiune cu prilejul inaugurării Ambulatoriului integrat de specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou".

Vă prezentăm în continuare textul alocuţiunii:

Domnule Preşedinte al Consiliului Judeţean,
Domnule Primar,
Domnule manager,
Distinşi medici şi asistenţi medicali,
Doamnelor şi domnilor,
Bună ziua şi felicitări!

Miercuri, 16 Octombrie, 2019 - 10:28

Senatorul Mihai Fifor, secretar general al PSD, apreciază că Ludovic Orban, premierul desemnat de şeful satului, nu va trece de votul Parlamentului.

Marţi, 15 Octombrie, 2019 - 18:57

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat marţi că îl invită pe preşedintele Klaus Iohannis, candidat la un nou mandat pentru alegerile prezidenţiale, la o confruntare "unu la unu".

Marţi, 15 Octombrie, 2019 - 18:11
Se conturează un guvern rotativ „în jurul PNL”

După ce s-a jucat vreo trei zile cu nervii românilor, candidatul Iohannis a făcut „deîndată” dezvăluirea senzațională așteptată de popor. Sarcina de a prelua „greaua moștenire ” pesedistă cade pe umerii plăpânzi ai unui liberal de nădejde. Nimeni altul decât Ludovic Orban! Iată cum și-a prefațat și prezentat anunțul:

„Bună ziua!

Marţi, 15 Octombrie, 2019 - 17:04

Update: "Sunt onorat să îmi asum această responsabilitate în numele PNL şi garantez că voi pune toată experienţa, toate cunoştinţele, toată energia de care dispun în slujba servirii interesului public. (...) Vom da românilor ceea ce aşteaptă de la noi şi anume cinste, competenţă, integritate, dedicare în servirea interesului public şi soluţii pentru marile probleme cu care se confruntă România azi", a spus Ludovic Orban, la Cotroceni.
 

Luni, 14 Octombrie, 2019 - 10:18

Președintele Klaus Iohannis are, luni, noi consultări cu partidele parlamentare într-o formulă mai restrânsă, în vederea formării unui nou Guvern. Șeful statului a precizat că va desemna, cel târziu marți, un prim-ministru.

Duminică, 13 Octombrie, 2019 - 17:20

​Președintele Klaus Iohannis participă duminică după-amiază, de la ora 16.00, la Timișoara, la Adunarea regională a organizațiilor PNL din vestul țării. Este primul eveniment electoral de la debutul oficial al campaniei electorale la care ia parte Iohannis, candidat PNL pentru un al doilea mandat la Cotroceni.

La Adunarea Regională PNL de la Timișoara, care are loc la Sala Polivalentă Constantin Jude, participă aproximativ 3.500 de liberali din Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara.

Joi, 10 Octombrie, 2019 - 21:02
Acum are nevoie urgentă de guvern

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va convoca mâine partidele parlamentare la prima rundă de consultări, subliniind că este nevoie urgentă de un guvern, după ce moţiunea de cenzură a fost adoptată în Parlament.

Joi, 10 Octombrie, 2019 - 16:18

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, într-o discuție informală cu jurnaliștii, că se va implica la nivelul UE pentru a nu fi acceptat un comisar european propus de un Guvern demis, respectiv europarlamentarul PSD Dan Nica.

„Mă voi implica la nivel european ca să nu fie acceptat un comisar european propus din partea unui Guvern demis”, le-a spus informal șeful statului jurnaliștilor prezenți, joi, la Palatul Cotroceni.

Sâmbătă, 5 Octombrie, 2019 - 15:41
Morții să trăiască!

Președintele Klaus Iohannis a acuzat guvernarea PSD de ”nepăsare criminală” în ceea ce privește infrastructura rutieră a României, lucru care a condus inclusiv la tragedii precum accidentul care a avut loc în această dimineață pe șoseaua dintre Slobozia și Urziceni, care a dus la moartea a zece persoane.

Vineri, 4 Octombrie, 2019 - 18:57

Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis, vineri, președintelui Klaus Iohannis, alte patru propuneri de interimari.

Ministrul Dezvoltării Daniel Suciu este propunerea PSD pentru funcția de ministru interimar la Justiție.

Luni, 30 Septembrie, 2019 - 20:49

Klaus Iohannis a cerut, luni seara, de la Palatul Cotroceni, demisia șefului DIICOT, Felix Bănilă. El i-a reproşat acestuia modul în care a fost instrumentată ancheta în cazul de la Caracal. Șeful statului condamnă modul în care a fost tratată familia Melencu.

Luni, 30 Septembrie, 2019 - 19:26
La fel de „îndată” cum a validat și el miniștrii remaniați

Viorica Dăncilă a anunțat, la sediul PSD, că va propune un nou nume de comisar european, după ce Rovana Plumb a fost respinsă de Comisia JURI. Liderul PSD a răspuns și la propunerea lui Klaus Iohannis de a se consulta la Palatul Cotroceni pentru un nume care să reprezinte România în viitoarea Comisie Europeană.

Vineri, 27 Septembrie, 2019 - 14:29

România își va amplifica eforturile pentru realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă până în 2030, unul dintre pași fiind acela de a accelera implementarea coaliției pentru dezvoltare durabilă, a transmis președintele Klaus Iohannis, într-un discurs susținut miercuri, la New York. 

Joi, 26 Septembrie, 2019 - 13:04

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut miercuri, 25 septembrie a.c., la New York, în marja participării la segmentul de nivel înalt a celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, o întrevedere bilaterală cu Preşedintele Georgiei, Salome Zurabişvili.

Cu această ocazie, au fost discutate perspectivele de consolidare a relaţiilor bilaterale şi a dialogului politic de nivel dintre România şi Georgia.

Joi, 26 Septembrie, 2019 - 11:26

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, o întrevedere bilaterală cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, în marja segmentului de nivel înalt a celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, context în care a subliniat necesitatea remedierii corespunzătoare a problemelor provocate de Legea Educaţiei adoptată de această ţară, care a afectat drepturile persoanelor aparţinând minorităţii române.

Joi, 26 Septembrie, 2019 - 10:25

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o scurtă întrevedere la New York cu Igor Dodon şi i-a transmis acestuia că integrarea europeană a Republicii Moldova este o prioritate pentru el.

Întâlnirea cu preşedintele Republicii Moldova a avut loc, miercuri, în marja participării la segmentul de nivel înalt a celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

Miercuri, 25 Septembrie, 2019 - 17:30

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut miercuri, 25 septembrie a.c., la New York, o intervenţie în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Vă prezentăm în continuare textul intervenţiei, în limba engleză, precum şi traducerea în limba română:

Honourable President,

Honourable Secretary General,

Excellencies,

Ladies and Gentlemen,

Miercuri, 25 Septembrie, 2019 - 11:05

Preşedintele Klaus Iohannis susţine miercuri, în calitate de şef al delegaţiei României, intervenţia naţională în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a ONU care se desfăşoară la New York. Potrivit agendei şefului statului, intervenţia va fi susţinută la ora 16.15 (ora României).

Duminică, 22 Septembrie, 2019 - 19:45

Biroul Electoral Central a validat înregistrarea candidaturilor lui Klaus Iohannis, Dan Barna, Mircea Diaconu şi Kelemen Hunor la alegerile prezidenţiale, însă a respins înregistrarea candidaturii lui Miron Cozma. Instituţia precizează că peste 270.000 de semnături din totalul de 309.656 depuse erau, de fapt, fotocopii s-au prezentau elemente de similitudine evidentă. Florentin Pandele s-a retras pe motiv că soția sa o susține pe Viorica Dăncilă.Primul înscris - Viorel Cataramă a prezentat peste 80.000nsemnături dubioase.

Vineri, 20 Septembrie, 2019 - 18:00

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la depunerea candidaturii pentru alegerile prezidenţiale, că a strâns peste 2.200.00 de semnături şi că îşi doreşte o Românie normală pentru toţi cetăţenii.

Vineri, 20 Septembrie, 2019 - 13:03

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, ca răspuns la afirmaţiile candidatului USR-PLUS la alegerile prezidenţiale, Dan Barna, că a fost un fel de "pompier atomic" care a prevenit prăbuşirea României.

Vineri, 20 Septembrie, 2019 - 12:43
Președintele și-a depus candidatura pe acordurile unui pamflet anti-PSD

Presedintele Klaus Iohannis a declarat vineri la sediul BEC, unde si-a depus candidatura pentru al doilea mandat, ca in primul mandat a prevenit „stricaciunile” planificate de PSD, iar in al doilea mandat vrea cu un Guvern PNL sa reconstruiasca Romania:

Joi, 19 Septembrie, 2019 - 13:39

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va conduce, în perioada 24-26 septembrie a.c., delegaţia României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), care va avea loc la New York, Statele Unite ale Americii.

Joi, 19 Septembrie, 2019 - 13:37

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 19 septembrie a.c., următoarele decrete:

Decret privind eliberarea din funcţia de judecător la Curtea de Apel Bucureşti a domnului Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran - demisie;

Decret privind eliberarea din funcţia de judecător la Judecătoria Darabani, delegat în funcţia de preşedinte al acestei instanţe, a domnului Georgel-Teofil Mardar - pensionare;

Decret privind eliberarea din funcţia de judecător la Judecătoria Caracal a domnului Marian Ivan - pensionare

Joi, 19 Septembrie, 2019 - 10:24

Iată minuta publicată de CCR, după ce Klaus Iohannis a tras concluzia personală că guvernul trebuie să meargă cu remanierea la Parlament:

 

Subscribe to Klaus Iohannis