Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 12:14

Preşedintele României,  Klaus Iohannis, a susţinut vineri, 14 decembrie a.c., la Bruxelles (Regatul Belgiei), declaraţii de presă înaintea participării la reuniunea Consiliului European.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declaraţiilor de presă:

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 10:26

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că moţiunea de cenzură este principalul instrument al Opoziţiei în Parlament şi că acest demers este un test important.
„Moţiunea de cenzură este principalul instrument al opoziţiei în Parlament. Ar fi chiar ciudat să renunţe la acest instrument. Au dreptul o dată pe sesiune să facă moţiune de cenzură şi o vor face. Este un test important şi pentru Opoziţie şi pentru Putere”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, înaintea reuniunii Consiliului European.
 

Joi, 13 Decembrie, 2018 - 18:58

Întrevederea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu Cancelarul Republicii Federale Germania, doamna Angela Merkel

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut joi, 13 decembrie a.c., o întrevedere cu Cancelarul Republicii Federale Germania, doamna Angela Merkel, în marja reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, Regatul Belgiei.

Joi, 13 Decembrie, 2018 - 18:55

Declarații de presă susținute de Klaus Iohannis, înaintea participării la reuniunea Consiliului European

Președintele României,  Klaus Iohannis, a susținut joi, 13 decembrie a.c., la Bruxelles (Regatul Belgiei), declarații de presă înaintea participării la reuniunea Consiliului European.

Jurnalist: Știm că aveți o întâlnire cu domnul Donald Tusk. Cu ce mesaj veți merge la întâlnire?

Joi, 13 Decembrie, 2018 - 12:10

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 13 decembrie a.c., următoarele decrete:

* Decret privind eliberarea din funcţia de judecător la Judecătoria Râmnicu Vâlcea a doamnei Felicia Constantinescu - pensionare, la data de 15 decembrie 2018;

* Decret privind eliberarea din funcţia de judecător la Tribunalul Argeş a doamnei Ioana Pârvu - pensionare, la data de 15 decembrie 2018;

* Decret privind eliberarea din funcţia de judecător la Judecătoria Călăraşi a domnului Ionel Dincă - pensionare, la data de 24 decembrie 2018;

Joi, 13 Decembrie, 2018 - 10:56

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a trimis Curţii Constituţionale joi, 13 decembrie a.c., o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 96/2016 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniile educaţiei, cercetării, formării profesionale şi sănătăţii.

Vă prezentăm textul integral al sesizării:

Bucureşti, 13 decembrie 2018

Domnului VALER DORNEANU
PREŞEDINTELE CURŢII CONSTITUŢIONALE

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 17:22

Bibliotecarul Avram Iancu, cunoscut pentru recordul parcurgerii Dunării înot, fără costum de neopren, a fost decorat miercuri de președintele Klaus Iohannis cu ordinul național ”Steaua României” în grad de Cavaler. 

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 12:25

Update: Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut miercuri, 12 decembrie a.c., la sediul CSM, o alocuţiune în cadrul şedinţei plenului Consiliului Superior al Magistraturii.

Vă prezentăm în continuare textul alocuţiunii:

"Doamnă Preşedinte Marcu,
Doamnă Preşedinte Tarcea,
Domnule Procuror General,
Domnule Vicepreşedinte,
Onoraţi membri ai CSM,

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 11:50
Update: Lia Savonea a fost validată, miercuri, de către plenul Consiliului Superior al Magistraturii pentru funcţia de preşedinte CSM

Update: Lia Savonea a fost validată, miercuri, de către plenul Consiliului Superior al Magistraturii pentru funcţia de preşedinte CSM, judecătorul fiind singurul candidat pentru această poziţie. Totodată, Nicolae-Andrei Solomon a fost validat pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM pentru anul 2019.

 

Update: Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut miercuri, 12 decembrie a.c., la sediul CSM, o alocuţiune în cadrul şedinţei plenului Consiliului Superior al Magistraturii.

Vă prezentăm în continuare textul alocuţiunii:

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 11:27

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a adresat miercuri, 12 decembrie a.c., un mesaj de condoleanţe Preşedintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron, în urma tragicului atac armat care a avut loc la Strasbourg.

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 07:00

 În tăcerea care s-a lăsat după tentativa de puci, pe culoarele Parlamentului se aude cum se ascut cuțitele moțiunii. PNL ar dori să îndeplinească visul lui Iohannis, chiar cu riscul de a nesocoti sfatul lui Juncker, de a se face pace pe perioada președinției, deși nimic nu indică faptul că UDMR și Minoritățile ar putea trece în barca opoziției fără nici o compensație.

Marţi, 11 Decembrie, 2018 - 11:05

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 decembrie a.c., la Viena, la Forumul la nivel înalt Africa-Europa, la invitaţia Cancelarului Federal al Republicii Austria, domnul Sebastian Kurz, şi a Preşedintelui Republicii Rwanda, domnul Paul Kagame, în calitate de înalţi reprezentanţi ai ţărilor care deţin Preşedinţia Consiliului UE, respectiv Preşedinţia Uniunii Africane.

Marţi, 11 Decembrie, 2018 - 10:23

Update: Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a început. La reuniune participă premierul Viorica Dăncilă, directorul SRI, Eduard Hellvig, dar şi miniştrii Niculae Bădălău, Eugen Teodorovici şi Tudorel Toader.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat şedinţa CSAT pe data de 11 decembrie, la Palatul Cotroceni, începând cu ora 13.00, informează Adminstraţia Prezidenţială. 

Luni, 10 Decembrie, 2018 - 11:12

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 13 - 14 decembrie a.c., la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, Regatul Belgiei. De asemenea, în marja reuniunii Consiliului European, Preşedintele României va participa şi la Summitul Euro în format extins.

Duminică, 9 Decembrie, 2018 - 14:00

1. Guvernul în deplasare - la întâlnirea cu Colegiul Comisarilor, la Bruxelles / 2. Tentativă eșuată de puci în Parlament / 3. Dăncilă sesizează CCR pentru conflict interinstituțional / 4. Iohannis blochează remanierea în așteptarea deciziei Curții / 5. Juncker ne dă speranțe: Intrăm în Schengen în mandatul lui!

Sâmbătă, 8 Decembrie, 2018 - 12:06
A primit legea la promulgare în 21 noiembrie, dar - ca deobicei, nu a avut timp să o analizeze

Preşedintele Klaus Iohannis a sesizat încă odată, vineri, Curtea Constituţională în legătură cu Legea privind declasificarea unor documente, motivând că, "prin modul în care a fost adoptată, precum şi prin conţinutul normativ", contravine unor norme şi principii constituţionale.

 

Şeful statului solicită CCR să constate că legea, care i-a fost transmisă pentru promulgare pe 21 noiembrie, este neconstituţională în ansamblu.

Vineri, 7 Decembrie, 2018 - 13:09

UPDATE: "Doamna premier mi-a trimis în scris, fără să mă contacteze o solicitare de remaniere a guvernului, după care fără să aştepte răspunsul mi-a mai trimis o solicitare fără să caute o discuţie sau un dialog cu mine. În definitiv, doamna premier m-a sunat ieri. Ce credeţi că m-a întrebat? Dacă am terminat analiza şi am ajuns la un răspuns. Şi i-am răspuns că nu. Sincer, mă aşteptam să mă caute, să mă sune şi să mă întrebe – domnule preşedinte de ce nu-mi daţi un răspuns? Care este problema? Noi nu suntem puşi aici să trimitem hârtii.

Vineri, 7 Decembrie, 2018 - 13:08

Imagine emblematică a momentului, fotografia care imortalizează, la ceremoniile de la Alba Iulia, noua ordine politică în care parteneriatul binominal se face pe față, a făcut înconjurul mediilor politice și sociale. Președintele, aflat în plină campanie electorală, nu găsește că mai este cazul să facă un secret din relația sa specială cu „noile” Servicii, cele cu epoleții la vedere, nu pe sub cămașă, afișându-se curajos în compania lor și dând astfel un avertisment adverasrilor săi.

Vineri, 7 Decembrie, 2018 - 10:23

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) cer clarificarea situației de la Ministerul Transporturilor, care a făcut posibilă o situație fără precedent în istoria postdecembristă: un ministru demisionar a reușit să mai semneze un Ordin de Ministru și să se abțină de la un vot, astfel încât să distrugă și transporturile rutiere de persoane, și pe cele de marfă.

Joi, 6 Decembrie, 2018 - 21:42

 Dăncilă a pus mâna pe telefon și l-a întrebat pe președinte ce are de gând cu propunerile pentru remaniere.

Joi, 6 Decembrie, 2018 - 10:34

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 5 decembrie a.c., un mesaj cu prilejul deschiderii celei de-a doua ediţii a ,,International Medical Students' Congress of Bucharest". Mesajul a fost prezentat de către doamna Diana-Loreta Păun, Consilier de Stat - Departamentul Sănătate Publică.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

"Distinşi profesori şi medici,
Dragi studenţi,

Miercuri, 5 Decembrie, 2018 - 14:04

Lia Olguţa Vasilescu a declarat, miercuri, că deputatul PNL Nicolae Neagu i-ar fi cerut preşedintelui de şedinţă, Florin Iordache, să elibereze scaunul de la prezidiul Camerei Deputaţilor şi să discute la telefon cu preşedintele Klaus Iohannis.

Marţi, 4 Decembrie, 2018 - 19:37

Președintele Klaus Iohannis a convocat ședința CSAT pe data de 11 decembrie, la Palatul Cotroceni, începând cu ora 13.00, informează Administrația Prezidențială. Pe ordinea de zi figurează planul de înzestrarea a Armatei pentru perioada 2019-2028 și prioritățile pentru anul viitor.

Luni, 3 Decembrie, 2018 - 20:00

Casa consilierului prezidențial Delia Dinu, șefa departamentului de Protocol al Președinției, care se află în Domnești, Ilfov, a fost spartă sâmbătă. Imobilul a fost călcat de hoți în timp ce aceasta l-a însoțit pe președintele Klaus Iohannis la paradele de la București și Alba Iulia.

”Polițiștii din Ilfov au fost sesizați ieri, 1 decembrie, în privința acestui incident, iar în prezent, aceștia desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat”, a precizat Dragoș Romanescu, purtătorul de cuvânt al Poliției Ilfov.

Luni, 3 Decembrie, 2018 - 18:18

Miercuri, 5 decembrie a.c., ora 17:00, la Palatul Cotroceni, va avea loc lansarea în dezbatere publică a rezultatelor proiectului „România Educată”, inițiat de președintele României, Klaus Iohannis.

Luni, 3 Decembrie, 2018 - 12:40

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 3 decembrie a.c., următoarele decrete:
•    Decret pentru promulgarea Legii privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice și private asupra mediului (PL-x 485/26.09.2018);
•    Decret pentru promulgarea Legii privind reducerea emisiilor naționale de anumiți poluanți atmosferici (PL-x 502/08.10.2018);

Luni, 3 Decembrie, 2018 - 11:53
In actualul său mandat, Iohannis nu a acordat nici un interviu presei române

Klaus Iohannis - care în tot mandatul de până acum nu a dat nici un interviu presei române - a acordat un interviu publicaţiei austriece Kurier, din care cităm câteva paragrafe.

Luni, 3 Decembrie, 2018 - 08:35

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis duminică, 2 decembrie a.c., un mesaj cu prilejul Sărbătorii Hanuka. Mesajul a fost prezentat de către domnul Sergiu Nistor, Consilier Prezidenţial - Departamentul Cultură, Culte şi Centenar, la Tempul Coral din Bucureşti.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

"Cu prilejul Sărbătorii Hanuka, doresc să adresez salutul meu călduros, însoţit de sincere urări de pace şi prosperitate tuturor membrilor comunităţilor evreieşti din România.

Duminică, 2 Decembrie, 2018 - 14:00

1. Miting neautorizat de ISU la Catedrală / 2. Parada militară de 1 decembrie - o vitrină a achizițiilor din 2% PIB /     3. Sezonul Franco-Român de la Paris - în decor de „10 august” românesc / 4. O ședință INCONGRUENTĂ cu solemnitatea, la Parlament / 5. Iohannis și Dragnea mai au puțin și trec la înjurături

Duminică, 2 Decembrie, 2018 - 14:00

1. Parada militară de 1 decembrie - o vitrină a achizițiilor din 2% PIB / 2. Sezonul Franco-Român de la Paris - în decor de „10 august” românesc /3. O ședință INCONGRUENTĂ cu solemnitatea, la Parlament / 4. Livia Stanciu, prigonită de INM / 5. Teodorovici a avut o idee

Subscribe to Klaus Iohannis