Vineri, 4 Decembrie, 2020 - 19:00

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut vineri, în ultima zi a campaniei electorale înainte de alegerile parlamentare de duminică, o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni.

Declarații Klaus Iohannis:

 

Joi, 3 Decembrie, 2020 - 15:45

Procesul de reparare a legilor justiției a început, dar procesul nu a fost finalizat din cauză că majoritatea parlamentară este ostilă unor reforme reale ale sistemului judiciar, spune Klaus Iohannis la ședința CSM: „S-a și dedicat trup și suflet adoptării unor legi menite să-i apere pe infractori”.

Joi, 3 Decembrie, 2020 - 12:50

Alocuţiunea susţinută de Preşedintele României, Klaus Iohannis, în cadrul şedinţei anuale de bilanţ a Consiliului Superior al Magistraturii

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut joi, 3 decembrie a.c., o alocuţiune în cadrul şedinţei anuale de bilanţ a Consiliului Superior al Magistraturii.

Vă prezentăm în continuare textul alocuţiunii:

Miercuri, 2 Decembrie, 2020 - 13:28

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că numărul de cazuri noi de infectări cu SARS-CoV-2 a scăzut semnificativ în ultima perioadă şi că la sfârşitul acestei săptămâni vor fi redeschise pieţele.

Marţi, 1 Decembrie, 2020 - 11:47

Discursul Preşedintelui României, Klaus Iohannis, susţinut în cadrul ceremoniei organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut marţi, 1 decembrie a.c., un discurs în cadrul ceremoniei organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Vă prezentăm în continuare textul discursului:

Dragi români,

În această piaţă, care a fost martora atâtor sărbători, astăzi suntem mult mai puţini ca de obicei.

Sâmbătă, 28 Noiembrie, 2020 - 12:02
Iohannis a mai făcut un lot de 48 de generali

Decrete semnate de Președintele României,in cinstea Zilei naționale și a alegerilor parlamentare. Plutonu avansarilor este condus de MAI cu 21 beneficiari, urmat de MApN cu 16, STS cu 8 și SPP cu 3. Avansările de la Servicii sunt deocamdată...secrete:

 

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 19:00

Președintele Klaus Iohannis a atacat la CCR legea inițiată de senatorul Șerban Nicolae care prevede că activitățile de turism și agrement din insule și grinduri scutite de la impozite.

Președintele Klaus Iohannis a făcut o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii privind unele măsuri de regim fiscal derogatoriu aplicabil anumitor terenuri, construcții edificate pe acestea și anumitor activități economice autorizate.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 15:22

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă prin care se acordă zile libere pentru părinţi în vederea supravegherii copiilor, dacă se limitează sau suspendă activităţile didactice care presupun prezenţa efectivă a copiilor în unităţile de învăţământ, ca urmare a răspândirii coronavirusului SARS-COV-2.

Legea extinde această facilitate şi în cazul părinţilor ai căror copii suferă de o boală cronică, chiar dacă nu sunt suspendate cursurile.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 04:58

Iată că de la Cotroceni vin și vești care nu mai au în prim plan „pesedeul”, ci nevoile populație!

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 13:20

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 26 noiembrie a.c., următoarele decrete:

- Decret privind acreditarea domnului Ştefan-Alexandru Tinca în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Turcia, cu reşedinţa la Ankara;

- Decret privind acreditarea domnului Radu-Cătălin Mardare în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Libaneză, cu reşedinţa la Beirut;

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 06:33
Răspuns standard la întrebările incomode: O să mă documentez și o să vă spun părerea mea

Neobosit - ca niciodată - propagandist de campanie al PNL, Klaus Iohannis nu ține cont de reglementările CNA în materie de campanie electorală și umple  seară de seară ecranele televizoarelor cu atacuri la adresa „pesedeului”.

„Am avut astăzi o ședință cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul sănătății Nelu Tătaru și secretarul de stat Raed Arafat pe tema situației epidemiologice actuale din România.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 11:31
„A recunoscut că îi pare rău că nu a făcut nimic”

"Ieri seară, dl Iohannis a ieșit DIN NOU la TV! De data asta ca să ne spună că a trecut un an de când a fost ales președinte. A recunoscut că îi pare rău că nu a făcut nimic. De fapt, că a făcut cam ce a făcut și în primul mandat: NIMIC!

Ieșirile propagandistice ale lui Klaus Iohannis continuă cu un singur scop: să ne distragă atenția de la adevăratele probleme ale țării! De la întrebările pe care ar trebui să le punem zilnic “Guvernului Meu”:

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 21:06
Aniversare incendiară a unui an din noul mandat în care nu a făcut nimic din cauza „pesedeului”

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat marţi, la un an de la alegerea sa, un atac dur la adresa PSD, afirmând că România a fost grav afectată de corupţia guvernelor PSD, că nicio reformă nu a fost dusă până la capăt. ”Ne-am trezit în plină pandemie cu lipsuri majore în sistemul medical”, a afirmat preşedintele. El a subliniat că PNL e partidul care a avut curajul să-şi asume o guvernare ştiind că preia un buget secătuit.

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 18:21

Președintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire, marți, cu premierul Ludovic Orban și cu câțiva lideri liberali la Vila Lac, unde ar fi discutat despre Planul Național de Redresare și Reziliență, au declarat, surse liberale.

Potrivit surselor citate, participanții la întâlnirea de la Vila Lac au discutat despre Planul Național de Redresare si Reziliență.

Liderii USR au acuzat luni Ministerul Fondurilor Europene că a publicat pe site Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), dar l-a retras după câteva ore.

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 13:34

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 24 noiembrie a.c., următoarele decrete:

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 20:03
Nici care este „personalul din domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății ”?

Luni, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a făcut noi precizări referitoare la campania de vaccinare anti-coronavirus. Șeful statului a susținut că din grupurile prioritate la vaccinare fac parte: tot personalul sanitar, ca și cel din centre rezidențiale și sociale, populația cu risc ridicat și personalul din domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății.

Vaccinarea se va face la locul de muncă pentru personalul sanitar, centru mobile și centre drive-thru pentru restul populației, a mai spus șeful statului.

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 17:16

Şedinţa privind campania de vaccinare anti-COVID-19 convocată de preşedintele Klaus Iohannis a avut loc luni, de la ora 14,00, la Palatul Cotroceni, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

La şedinţă participă ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Şeful statului a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute întâlnirea de la Cotroceni.

Vineri, 20 Noiembrie, 2020 - 15:05

Președintele Klaus Iohannis susține o declarație de presă, de la ora 15,00, după întâlnirea pe care a avut-o vineri cu reprezentanții Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA) și a Consiliului Tinerilor Instituționalizați cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului.

Discursul președintelui:

Stigmatizarea, discriminarea și abuzurile, nu pot fi sub nicio formă tolerate. Bătaia nu e ruptă din rai!

Joi, 19 Noiembrie, 2020 - 18:51
Legat de propunerile de „compromis” pentru bugetul european

Administrația Prezidențială anunță că președintele Klaus Iohannis a avut joi, 19 noiembrie a.c., o convorbire telefonică cu Cancelarul Republicii Federale Germania, doamna Angela Merkel, la solicitarea acesteia. Pe lângă un mesaj de condoleanțe transmis de Merkel, pentru incendiul de la Piatra Neamț, Klaus Iohannis a asigurat-o cancelara germană că România este de acord cu „propunerile de compromis” referitoare la bugetul UE.

Joi, 19 Noiembrie, 2020 - 16:01

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că economia României îşi revine, dar "finanţele publice au rămas puţin în urmă".

Joi, 19 Noiembrie, 2020 - 10:00

Pe 19 noiembrie este celebrată Ziua Internațională a Bărbatului. În România, Legea nr. 22/2016 pentru declararea zilei de 8 martie - Ziua femeii şi 19 noiembrie - Ziua bărbatului a fost promulgată de preşedintele României, Klaus Iohannis, la 3 martie 2016.

Miercuri, 18 Noiembrie, 2020 - 17:06

Președintele Klaus Iohannis susține miercuri, de la ora 17,00, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă.

Declarațiile vin după o ședință de evaluare a măsurilor luate în criza COVID-19, la care au participat Ludovic Orban, Nelu Tătaru, Raed Arafat și reprezentanți ai unor spitale.

Miercuri, 18 Noiembrie, 2020 - 13:00

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 18 noiembrie a.c., decretul privind promulgarea Legii pentru declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon (PL-x 521/28.10.2019).

Marţi, 17 Noiembrie, 2020 - 18:10

Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă, după ședința de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei Covid-19, la care au participat și premierul, miniștrii Apărării, al Sănătății, șeful DSU, dar și Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.

Strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus va fi făcută publică săptămâna viitoare, iar Coordonatorul campaniei de vaccinare va fi Valeriu Gheorghiță, medic primar la Spitalul Militar Central, a anunțat marți seara președintele Klaus Iohannis.

Marţi, 17 Noiembrie, 2020 - 16:00

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Elevului și Studentului. El susține că tinerii au capacitatea de a se adapta rapid oricărui nou mediu și speră că aceștia vor depăși cu bine perioada dificilă în care se află România.

Președintele Klaus Iohannis susține, într-un mesaj postat marți pe Facebook, că Ziua Internațională a Elevului și Studentului este sărbătorită în acest an într-un context dificil pentru cei care învață.

Vineri, 13 Noiembrie, 2020 - 15:46

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care modifică plafonul pentru aplicarea cotei reduse de TVA de 5% asupra bazei de impozitare pentru livrarea de locuinţe care au o suprafaţă utilă de maximum 120 de metri pătraţi.

Potrivit legii pentru modificarea art. 291 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, plafonul în acest caz se modifică de la 450.000 lei la 140.000 euro.

Vineri, 13 Noiembrie, 2020 - 12:25

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat un apel, vineri, pentru respectarea noului set de măsuri restrictive impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

Joi, 12 Noiembrie, 2020 - 22:02

Domnule Klaus Iohannis,

După ce am afirmat despre dumneata că ești la fel de inteligent ca un dulap săsesc, am revenit cerându-i scuze dulapului pentru nedreapta comparație. În afara frumuseții arhaice, un dulap are încărcătura simbolică a generozității față de cel flămând, sentiment izgonit din magazia dumitale sufletească și din retorica prezidențială producătoare de baloturi de suficiență și câlți.

Joi, 12 Noiembrie, 2020 - 13:18

Preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut, joi, prefecţilor, fermitate în aplicarea măsurilor restrictive impuse de pandemia de COVID-19.
"Aştept de la dumneavoastră, de la toţi, fermitate, claritate, implicare totală şi o bună comunicare publică. Comunicaţi măsurile, comunicaţi ce se întâmplă, însă să nu deveniţi sursă de ştiri panicarde. Ar fi o eroare fundamentală", a afirmat Iohannis la videoconferinţa cu prefecţii.

Miercuri, 11 Noiembrie, 2020 - 13:00

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 11 noiembrie a.c., următoarele decrete:

* Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea, post-mortem, domnului colonel Popa Daniel-Gheorghe din Ministerul Afacerilor Interne;

* Decret privind eliberarea din funcţia de judecător militar a domnului colonel Radu Stancu, vicepreşedinte al Curţii Militare de Apel Bucureşti - pensionare;

* Decret privind eliberarea din funcţia de judecător la Tribunalul Alba a doamnei Georgeta Bişu-Predan - pensionare.
 

Subscribe to Klaus Iohannis