Duminică, 17 Februarie, 2019 - 14:00

1. „Icoana” sfărâmată a Anticorupției: Codruța inculpată! / 2. Vot cu strigături în Parlament la Bugetul 2019 / 3. 2018, record de creștere economică: 4,1% / 4. Renunțarea Olguței, bucuria lui Klaus / 5. Reacție furibundă la Cotroceni față de un gest istoric: tăierea bugetelor serviciilor!

Sâmbătă, 16 Februarie, 2019 - 18:07

Klaus Iohannis a participat la cea de-a 55-a Conferință pentru Securitate de la München, în cadrul căreia a susținut o alocuțiune:

„Îmi face o deosebită plăcere să mă adresez unui auditoriu atât de distins, sub prestigioasele auspicii ale Conferinței de Securitate de la München, într-un moment în care țara mea, România, deține Președinția Consiliului Uniunii Europene. Într-adevăr, Securitatea în Europa și Apărarea Europei sunt cu siguranță subiecte esențiale și de actualitate.

Sâmbătă, 16 Februarie, 2019 - 17:59

Președintele Klaus Iohannis, a avut sâmbătă, 16 februarie a.c., o întrevedere bilaterală cu Vicepreședintele Statelor Unite al Americii, Mike Pence, în marja participării la Conferința de Securitate de la München.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 15:38
Laudă doar amendamentul PNL de majorare a alocațiilor, propus fără bază legală

Într-un comunicat dat cu grăbire în absența sa ( fiind deja plecat pentru partida săptămânală de ski), Iohannis face praf bugetul „populist și demagogic” adoptat, singura luminiță de la capătul tunelului PSD/ALDE fiind, după părerea sa, amendamentul propus de PNL (fără o bază legală)privind alocațiile pentru copii.

Joi, 14 Februarie, 2019 - 17:01
Cel care citește luni de zile o motivare, pretinde o „clarificare rapidă a situației”

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut o ieșire din pepeni! Joi, șeful statului, căruia i-au fost necesare luni de zile ca să citească o motivare, i-a solicitat Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie „clarificarea rapidă” a situaţiei în ceea ce priveşte dosarul deschis pe numele fostului procuror-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, care este pe punctul de a deveni „penală”.

Miercuri, 13 Februarie, 2019 - 12:23

Topul încrederii în personalităţile politice este condus de preşedintele Klaus Iohannis, urmat de Gabriela Firea şi Victor Ponta, conform unui sondaj INSCOP realizat în perioada 21 ianuarie - 5 februarie, la comanda Fundaţiei Konrad Adenauer.

Miercuri, 13 Februarie, 2019 - 00:00

[E Iohannis! Trage de timp cu numirile miniștrilor!]

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 20:05
După patru refuzuri, Vasilescu se resemnează să rămână simplu parlamentar

Pe principiul  „cel mai deștept cedează”, ​Olguta Vasilescu anunță că a decis să-și retragă candidatura pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării, după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat de patru ori numirea sa, atât la Transporturi cât și la Dezvoltare. 

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 18:46
„Propunerea de reducere a bugetelor instituțiilor din domeniul securității naționale constituie un demers iresponsabil”

Profund vexat de faptul că guvernul nu face ce-a zis el în CSAT, tăind din sumele (exorbitante) pe care le încasează an de an niște servicii secrete mai numeroase ca în comunism și mai abuzive decît acelea, președintele nu mai catadixește să iasă personal pe scările de la Cotroceni ci dă biroului său de presă sarcina de a transmite un comunicat vitriolant la adresa adversarilor săi politici:

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 10:39
Cu ocazia asta își poate vizita și părinții...

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa, în calitate de invitat de onoare, sâmbătă, 16 februarie a.c., la cea de-a 55-a ediţie a Conferinţei internaţionale de Securitate de la Munchen, Republica Federală Germania.

Vineri, 8 Februarie, 2019 - 13:11

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri, referitor la refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a o nominaliza pe Lia Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării, că şeful statului vrea să blocheze investiţiile.

Vineri, 8 Februarie, 2019 - 11:30

Preşedintele Klaus Iohannis, ca titular al deciziilor de politică externă a României şi ca reprezentant al ţării în plan extern, în conformitate cu prevederile constituţionale, a decis recunoaşterea lui Juan Guaido în calitatea de preşedinte interimar al Venezuelei, a informat, vineri, Administraţia Prezidenţială.

Joi, 7 Februarie, 2019 - 13:31

Lia Olguţa Vasilescu anunţă, joi, pe Facebook, că a început redactarea unei plângeri penale pentru abuz în serviciu pe numele lui Klaus Iohannis.

Joi, 7 Februarie, 2019 - 13:11

Liderul PNL, Ludovic Orban, i-a recomandat premierului Viorica Dancilă să vină cu o altă propunere pentru Ministerul Dezvoltării, de preferat după o consultare cu preşedintele Klaus Iohannis.

Joi, 7 Februarie, 2019 - 12:57

Social-democraţii au transmis, joi pe Facebook, că preşedintele Klaus Iohannis este cel mai iresponsabil şef de stat pe care l-a avut România.

Joi, 7 Februarie, 2019 - 10:24
O spune unul care s-a pregătit intens să fie președinte!

 Consecvent în acțiunea sa de blocare a Guvernului, Klaus Iohannis a respins pentru a treia oară propunerea PSD pentru ministerul Dezvoltării. Klaus Iohannis i-a transmis, astăzi,  premierului României, Viorica Dăncilă, o nouă scrisoare prin care o refuză pe Lia Olguța Vasilescu pe motiv că n-ar avea pregătirea necesară și în care o acuză că face presiuni asupra justiției.

Stimată doamnă Prim-ministru,

Joi, 7 Februarie, 2019 - 09:00

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că l-a sunat marţi pe preşedintele Klaus Iohannis pentru a-i cere un răspuns cu privire la numirile de la Transporturi şi Dezvoltare, iar preşedintele i-a promis că va da un răspuns în zilele următoare.

Miercuri, 6 Februarie, 2019 - 11:23

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 6 februarie a.c., următoarele decrete:

Decret privind eliberarea din funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a doamnei Eugenia Marin - pensionare, la data de 15 februarie 2019;

Decret privind eliberarea din funcţia de judecător la Tribunalul Alba a doamnei Elena Lucia Pascaru Pag - pensionare;

Joi, 31 Ianuarie, 2019 - 11:50

Update:Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut joi, 31 ianuarie a.c., la Palatul Cotroceni, o declaraţie de presă comună cu Secretarul General al NATO, domnul Jens Stoltenberg.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declaraţiei comune de presă:

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis: 

Bună ziua!

Domnule Secretar General al NATO, dragă Jens, este o mare plăcere pentru mine că ne-am întâlnit astăzi la Cotroceni şi am avut ocazia să discutăm chiar în profunzime chestiunile care ne preocupă legate de NATO.

Joi, 31 Ianuarie, 2019 - 11:47

Principalul partid de opoziție, cel Național Liberal, știe deja cine va fi principalul contracandidat al lui Klaus Iohannis pentru alegerile prezidențiale de la finele acestui an. Nimeni altul decât actualul lider al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea. Convingerea îi aparține deputatului liberal Răzvan Prișcă, prezent în platoul emisiunii „Cafeneaua
politică”, moderată în fiecare miercuri seara, la Canal 33, de reputatul jurnalist Horia Alexandrescu.

Marţi, 29 Ianuarie, 2019 - 21:41
Replica (pe facebook) la discursul de la Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană

Partidul Docial Democrat dă replica criticilor emise de președinte la întâlnirea cu oamenii de afaceri din Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană pe facebook:

Marţi, 29 Ianuarie, 2019 - 12:34

Update: Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut marţi, 29 ianuarie a.c., la Palatul Cotroceni, un discurs în cadrul întâlnirii anuale cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti.

Vă prezentăm în continuare textul discursului:

"Vă mulţumesc, domnule Decan al Corpului Diplomatic, pentru cuvintele dumneavoastră amabile!

Domnule ministru al afacerilor externe,
Excelenţe,
Doamnelor şi domnilor,

Marţi, 29 Ianuarie, 2019 - 11:44

La început de an electoral, avem un președinte încrezător. Optimist. Klaus Iohannis încearcă să creeze certitudinea că va obține lejer un al doilea mandat. Cu atât mai mult cu cât, până una alta, este singurul competititor. Nu se așteaptă la surprize. Dar există vreo substanță în spatele afirmațiilor sale? Dintr-o anumită perspectivă - și nu neapărat răuvoitoare - profilul lui Klaus Iohannis ar putea fi definit ca un mare fâs. Un balon, care se umflă și se dezumflă, agitat și zgomotos. Cam asta s-a întâmplat cu tot ce a întreprins. România educată. Un fâs. „Guvernul meu”. Alt fâs.

Luni, 28 Ianuarie, 2019 - 19:41
Comparându-și adversarii politici cu naziștii!

Într-o manieră devenită fixație, președintele Iohannis folosește orice eveniment festiv pentru a-și ataca „inamicii” politici pe care reușește performanța - remarcabilă pentru ereditatea sa - de a-i compara cu ...naziștii! A făcut-o și la festivitatea de comemorare a Holocaustului:

Joi, 24 Ianuarie, 2019 - 13:14

La început de an electoral, avem un președinte încrezător. Optimist. Klaus Iohannis încearcă să creeze certitudinea că va obține lejer un al doilea mandat. Cu atât mai mult cu cât, până una alta, este singurul competititor. Nu se așteaptă la surprize. Dar există vreo substanță în spatele afirmațiilor sale? Dintr-o anumită perspectivă - și nu neapărat răuvoitoare - profilul lui Klaus Iohannis ar putea fi definit ca un mare fâs. Un balon, care se umflă și se dezumflă, agitat și zgomotos. Cam asta s-a întâmplat cu tot ce a întreprins. România educată. Un fâs. „Guvernul meu”. Alt fâs.

Joi, 24 Ianuarie, 2019 - 12:56
atât intern, cât şi internaţional

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut joi, 24 ianuarie a.c., la Palatul Patriarhiei, o alocuţiune în cadrul sesiunii de comunicări ştiinţifice "Unirea Principatelor Române, bază a Statului Român modern".

Vă prezentăm în continuare textul alocuţiunii:

"Preafericirea Voastră,
Domnule Preşedinte al Academiei Române,
Onoraţi membri ai Academiei Române,
Preacucernici Părinţi,
Dragi studenţi,
Doamnelor şi domnilor,

Marţi, 22 Ianuarie, 2019 - 15:26
Noile (vechi) propuneri de miniștri

Președintele României,  Klaus Iohannis, a susținut marți, 22 ianuarie a.c., la Aachen (Germania), declarații de presă la finalul ceremoniei de semnare a Tratatului de cooperare și integrare franco-german. Subiectele - cele uzuale...

Președintele României,  Klaus Iohannis: Bună ziua!

Marţi, 22 Ianuarie, 2019 - 14:36
Mai nou, constituționalitatea se decide la Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, în Germania, că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader ar trebui să renunţe la emiterea unei OUG pentru rejudecarea proceselor, întrucât „chestiunea este cras neconstituţională” şi că o lege nu poate să acţioneze retroactiv:

Marţi, 22 Ianuarie, 2019 - 14:19
Omagiu românesc pentru „motorul franco-german”, căruia noi îi putem asigura combustibilul...

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut marți, 22 ianuarie a.c., la Aachen (Germania), o alocuțiune în cadrul ceremoniei de semnare a Tratatului de cooperare și integrare franco-german.

 

Doamnelor și domnilor,

Vă felicit pentru semnarea Tratatului de prietenie, a Tratatului de la Aachen!

Mă bucură și mă onorează să reprezint România, ca stat care exercită Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, și să iau parte la ceremonia semnării acestui acord bilateral cu profunde semnificații europene.

Luni, 21 Ianuarie, 2019 - 12:30

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa marţi, 22 ianuarie a.c., la Aachen, Germania, la ceremonia de semnare a Tratatului de cooperare şi integrare franco-german, la invitaţia Cancelarului Republicii Federale Germania, Angela Merkel, şi a Preşedintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron.

Subscribe to Klaus Iohannis