Joi, 25 Aprilie, 2019 - 20:28
Referendumul are aatiuni electorale

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, consideră că întrebările pentru referendumul din 26 mai sunt ”neclare”, apreciind că acest demers al preşedintelui Iohannis se face ”cu încălcarea” recomandărilor Comisiei de la Veneţia şi a deciziei CCR.

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 20:18

„Nu am urmarit (declaratia lui Iohannis - n.r.). Si eu si colegii mei am avut pozitii publice exprimate. Suntem de acord, sunt de acord cu aceste intrebari, nu le analizam din punct de vedere constitutional. Nu e treaba noastra. Aceste doua intrebari eu zic ca-s trei, au o aprobare cvasiunanima in populatie si nu raspund unei controverse care ar fi in societate pe aceasta tema si sunt multe voci care spun ca de fapt referendumul este inutil pentru scopul prezentat public si ca de fapt este un mijloc pentru a se implica in campanie sa ajute partidele din jurul dumnealui.

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 20:05
Întrebarea acestui referendum este alta: sunteți de acord ca un președinte care nu este capabil să pună corect o întrebare în limba română să poată candida la o funcție publică în statul român?"

 Liderul ALDE afirmă că întrebările ar trebui să fie aprobate de Curtea Constituţională şi îl acuză pe Iohannis că nu e capabil să formuleze două întrebări în limba română.

"Sunt de acord cu dl Iohannis! Da, dragi români, dl Iohannis are dreptate! Constituția României trebuie modificată!

Trebuie modificată în asemenea fel încât un Președinte al Republicii, care noaptea visează niște întrebări fără subiect și predicat pentru un referendum inutil să nu mai poată să pună în practică, pe banii și munca românilor, orice fantezie!

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 19:52
„Voi fi acuzat că fac campanie, dar este normal”

Mesajul public adresat de Președintele României, Klaus Iohannis:

„Bună seara! Dragi români, avem referendum pe 26 mai. Am semnat astăzi decretul și am convocat acest referendum împreună cu alegerile europarlamentare. Vă aștept la vot, la referendum și la europarlamentare!

La referendum avem două întrebări.

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 16:00

Purtătorul de cuvânt al Președintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a susținut joi, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă, în care a prezentat întrebările adresate românilor la referendumul pe justiţie din 26 mai, organizat simultan cu alegerile europarlamentare.

Președintele a decretat că poporul român este chemat să își exprime voința cu privire la următoarele probleme de interes național:

1. interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție;

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 12:15

Update: Decret semnat de Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, pentru organizarea unui referendum naţional

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 25 aprilie a.c., decretul pentru organizarea unui referendum naţional.

Vă prezentăm în continuare textul decretului:

Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 20:00

Primăriile vor putea aloca bani de la buget pentru organizarea de evenimente și târguri pentru Ziua națională a vinului și a gastronomiei, care se va sărbători în ultima duminică a lunii octombrie, potrivit unei legi promulgate astăzi de președintele Klaus Iohannis.

Iohannis a semnat decretul de promulgare a legii pentru instituirea „Ziua naţională a gastronomiei şi a vinului românesc”, inițiată, printre alții, de Liviu Dragnea.

Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 19:45

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele privind demisiile din Guvern ale lui Tudorel Toader, Rovana Plumb și Natalia Intotero și pentru numirea de interimari în locul acestora.

Astfel, Ana Birchall va prelua interimatul la ministerul Justiției, Eugen Teodorovici la Fondurile europene și Ștefan-Radu Oprea la ministerul pentru românii de pretutindeni.

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 19:08
Sub pretextul că remanierea e o „farsă”!

Declarațiile de presă ale președintelui Iohannis: 

 Iohannis: Bună ziua! În legătură cu propusa remaniere guvernamentală, am analizat întreaga situație și, după părerea mea, această remaniere este un fel de farsă. Nu are absolut, dar absolut nimic, de a face cu îmbunătățirea actului de guvernare, chit că de așa ceva am avea nevoie. Nu are absolut nicio treabă cu agenda românilor sau cu agenda României. Este cauzată de o răfuială mai degrabă din interiorul PSD. Ca atare, mi se pare că este, această remaniere întreagă, neavenită.

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 13:39

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte miercuri, la Palatul Cotroceni, cu delegaţia Comisiei de la Veneţia.

"Miercuri, 24 aprilie - întrevedere cu grupul de raportori ai Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia), la sediul Ministerului Justiţiei" - arată agenda ministrului, publicată pe pagina de internet a instituţiei. 
 

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 10:42

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis marţi, 23 aprilie a.c., un mesaj cu ocazia Zilei Forţelor Terestre.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

"Armata României sărbătoreşte, pe 23 aprilie, Ziua Forţelor Terestre, prilej de a evidenţia activitatea şi profesionalismul celor care fac parte din cea mai numeroasă categorie de forţe a Armatei.

Forţele Terestre continuă să asigure o participare foarte consistentă la misiunile asumate de către România în teatrele de operaţii din Afganistan, Irak şi Balcanii de Vest.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 15:36
Pe semnătura lui Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 22 aprilie, decretul privind eliberarea din funcția de procuror a domnului Mircea Negulescu, în prezent suspendat din funcție, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina - ca urmare a aplicării sancțiunii disciplinare constând în excluderea din magistratură.

Duminică, 21 Aprilie, 2019 - 14:00

1. Pildă biblică: „Lazăre, ridică-te și mergi!”. La pensie... /  2. Răsplata jertfei patriotice Iohannis face cadou o pensie-record /  3. Seism în GDS. fondatorii se leapădă de satana... anticomunistă /  4. Dar din dar: Lazăr îi transferă distincția sa victimei  /  5. Bilanț la unu-zero-zero” zile de președinție europeană

Vineri, 19 Aprilie, 2019 - 18:39

​Președintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului spre reexaminare legea de aprobare a OUG 90/2018 privind operaționalizarea secției de investigare a magistraților, cerând punerea textului în acord cu recomandările cuprinse în raportul MCV, observațiile Comisiei de la Veneția și cu recomandările GRECO. Președintele mai argumentează și prin nevoia de a evita haosul legislativ în domeniu. 

Vineri, 19 Aprilie, 2019 - 13:32

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de pensionare a procurorului general Augustin Lazăr, începând cu data de 27 aprilie.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 19 aprilie a.c., decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a domnului Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la data de 27 aprilie 2019 – pensionare", se arată într-un anunţ al Administraţiei Prezidenţiale.

Joi, 18 Aprilie, 2019 - 13:32

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că a primit propunerile de revocare şi de numire a noilor miniştri şi că prima impresie este aceea că remanierea guvernamentală se realizează ca lucrurile să meargă mai prost, adăugând că îi va transmite premierului un răspuns săptămâna viitoare.

Joi, 18 Aprilie, 2019 - 13:11

Preşedintele Klaus Iohannis a spus joi că în ultimii doi ani, legi fundamentale într-un stat de drept au fost modificate în funcţie de interesul unor persoane.

Miercuri, 17 Aprilie, 2019 - 19:51
Lansat la Curtea Veche

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a lansat miercuri, 17 aprilie, la Teatrul Naţional, a treia sa carte, intitulată "EU.RO. Un dialog deschis despre Europa". În cadrul evenimentului, Iohannis a fost solicitat să explice motivele pentru care euroscepticismul se răspândeşte în Uniunea Europeană. Preşedintele a dat vina pe presa care dă în principal ştiri negative şi pe politicienii (de la putere) care caută să dea vina pe alţii (opoziție și președinție) pentru propriile lor nerealizări.

Miercuri, 17 Aprilie, 2019 - 13:11
Cu 0,02% din această sumă făceam toalete în toate școlile...

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut miercuri, 17 aprilie a.c., la Palatul Cotroceni, o alocuţiune în cadrul conferinţei internaţionale "Întărirea Flancului Estic al NATO: Provocări şi strategii pentru coerenţa măsurilor din regiunea Mării Baltice şi a celor din regiunea Mării Negre".

Vă prezentăm în continuare textul alocuţiunii:

"Domnule ministru,

Mr. Deputy Assistant Secretary Boyse,

Mr. President Doran,

Doamnelor şi domnilor parlamentari,

General Hodges,

Excelenţe,

Doamnelor şi domnilor,

Miercuri, 17 Aprilie, 2019 - 11:19

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a votat miercuri hotărârea parlamentară de consultare a referendumului pe justiţie, la solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis.
S-au înregistrat 263 de voturi "pentru", 9 "împotrivă" o abţinere.

 

Marţi, 16 Aprilie, 2019 - 17:25
„Situația în care se găsesc încă multe școli din țară este o rușine națională pentru România europeană a anului 2019”

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, consideră că tragedia recentă din județul Iași, în care un copil de 3 ani și-a pierdut viața după ce a căzut în fosa septică din curtea unei școli, este dureroasă și revoltătoare.

Această dramă, care din nefericire nu este un caz singular, arată că, în continuare, în multe școli din România siguranța spațiului educațional nu este garantată și nici nu reprezintă o prioritate.

Luni, 15 Aprilie, 2019 - 20:06

Preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a primit luni, 15 aprilie a.c., pe Prim-ministrul Georgiei, Mamuka Bakhtadze, care efectuează o vizită în România.

Cei doi oficiali au discutat despre căile de aprofundare a relaţiilor dintre România şi Georgia, modalităţile optime de susţinere din partea ţării noastre a aspiraţiilor europene şi euroatlantice ale Georgiei şi de interacţiune la Marea Neagră, în sprijinul securităţii regiunii şi al dezvoltării sale economice, cu valorificarea conexiunii directe dintre porturile la Marea Neagră ale celor două state.

Luni, 15 Aprilie, 2019 - 18:17

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 15 aprilie a.c., următoarele decrete:

Vineri, 12 Aprilie, 2019 - 18:28
Iohannis i-a primit cu bucurie pe foștii deținuți politici delegați de PSD

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut vineri, 12 aprilie a.c., la Palatul Cotroceni, o declarație de presă, la finalul consultărilor cu partidele și formațiunile politice:.

Bună ziua! Astăzi am continuat seria de consultări cu partidele politice. Au venit la consultări cei delegați de la PSD, am avut o discuție pe justiție, mai exact pe modificările legilor justiției, despre abordarea generală. Cred că nu este o surpriză pentru nimeni dacă spun că opiniile lor cu ale mele sunt destul de diferite despre aceste chestiuni.

Vineri, 12 Aprilie, 2019 - 18:14
Iohannis a făcut scurtă la mână semnând decretele

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 12 aprilie a.c., decretele de numire în funcţia de judecător sau procuror a candidaților care au promovat examenul de capacitate organizat în perioada 2 noiembrie 2018 – 13 martie 2019.

Numire în funcția de judecător:

Vineri, 12 Aprilie, 2019 - 10:54

13.07 Update: Iohannis, după consultările de la Cotroceni: 

Joi, 11 Aprilie, 2019 - 21:01
Iar Orban se vede deja premier, după

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, în urma consultărilor de la Cotroceni cu reprezentanţii PNL, USR, PMP, UDMR şi Minorităţi că a obţinut susţinerea tuturor acestora pentru organizarea referendumului pe 26 mai, în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare.

Joi, 11 Aprilie, 2019 - 08:31

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a participat miercuri, 10 aprilie a.c., la Bruxelles (Regatul Belgiei), la reuniunea extraordinară a Consiliului European (Art. 50) pe tema retragerii Regatului Unit din Uniunea Europeană (UE).

Discuţiile au vizat solicitarea adresată de Prim-ministrul britanic, doamna Theresa May, cu privire la acordarea unei prelungiri până la data 30 iunie a.c.

Duminică, 7 Aprilie, 2019 - 14:00

1. Dăncilă, reacţie tăioasă, în premieră, la adresa "sindicatului ambasadorilorîngrijoraţi" / 2. Discurs violent-golănesc la aniversarea NATO  / 3. EURO-CODRUŢA, proiect eşuat pe altarul negocierii politice / 4. Tarcea o salvează pe Kovesi din ghearele controlului Judiciar / 5. Artizanii uitaţi ai aderării nord-atlantice

Sâmbătă, 6 Aprilie, 2019 - 15:02
Cât timp Iohannis va tăcea pe această temă (Lazăr) îl vom considera nu dezinteresat de subiect ci complice al foștilor torționari

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a trimis vineri o scrisoare președinților partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, prin care îi invită, săptămâna viitoare, la consultări, la Palatul Cotroceni, pe tema situației din justiție.

Potrivit Administrației Prezidențiale, consultările vor fi pe tema situației din justiție, iar ALDE și PSD au fost convocate pentru ziua de vineri, în timp ce restul partidelor vor merge luni. Liviu Dragnea a anunțat că el nu merge la Cotroceni, dar va trimite o echipă din PSD

Subscribe to Klaus Iohannis