Joi, 14 Mai, 2020 - 19:57
„Am văzut iresponsabilitatea unor parlamentari gata să facă inoperabilă starea de alertă” - profitând de „vidul legislativ” provocat de Orban

După ce cu o zi în urmă Klaus Iohannis  s-a milogit pur și simplu de „majoritatea toxică” din Parlament să nu arunce țara în brațele anarhiei, profitând de neglijența și ignoranța legislativă a cabinetului  care lăsa cele trei zile dintre stări într-un așazis „vid legislativ”, odată trecut hopul și-a reluat discursul agresiv  lansând, de la Palatul Cotroceni, un nou atac la adresa politicienilor și, mai ales, a parlamentarilor, chiar în ziua în care expiră starea de urgență. 

Luni, 27 Aprilie, 2020 - 21:14

Autorităţile relaxează restricțiile de circulație în cazul persoanelor în vârstă de peste 65 de ani. Astfel, acestea vor avea la dispoziţie 7 ore pe zi să meargă la cumpărături, să-şi rezolve treburi urgente sau să facă mișcare. Măsura anunţată de preşedintele Klaus Iohannis și detaliată de ministrul de Interne, Marcel Vela, se regăseşte în Ordonanţa Militară nr. 10. Până la anunțarea altor măsuri, rămân obligatorii declarațiile pe proprie răspundere pentru fiecare ieșire din casă. 

Ordonanța Militară nr. 10

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 16:06
Guvernul e pregătit să dea OUG care permite amânarea plăţii ratelor la bancă

Preşedintele Klaus Iohannis discută, miercuri, cu membri ai Guvernului pe tema noului coronavirus.

Joi, 12 Martie, 2020 - 17:43
Conu Zaharia de la Cotroceni trage sforile guvernării fantomă, după ratarea definitivă a anticipatelor

Al doilea premier desemnat (și nevotat) din partea PNL să formeze un guvern, Florin Cîțu, și-a depus mandatul în plină epidemie de coronavirus și - culmea! - președintele Klaus Iohannis a acceptat. După ce s-a intrat în faza II de COVID-19, a intrat și clasa politică în Faza III a crizei guvernamentale:

Luni, 10 Februarie, 2020 - 09:58

Zilele trecute, președintele unui important partid din România declara că are două vești. Prima este bună – actualul „președinte” nu va mai putea candida, a doua este rea – actualul „președinte” mai stă patru ani. În contextul „alegerilor  prezidențiale”, un respectabil senator se întreba cum de unii pot vota cu cineva care cinci ani nu a făcut nimic, care nu a fost în stare să poarte o dezbatere publică și care nu a promis nimănui ceva.

Într-adevăr, nimic nu a ieșit în ultimii, deja, șase ani.

Cum se vede bine pe ceea ce se petrece în clipa de față, performanță economică nu intră în discuție. Acum se mută accentul de pe motorul consumului intern, folosit în ultimii trei ani,  pe stimularea companiilor. Nu se va rezolva nimic, nici pentru muncă nici pentru capital, doar că se întrerupe dezvoltarea!

Performanță instituțională? Trebuie cunoștințe pentru așa ceva. Deocamdată, s-a dezvoltat cel mai securist stat după 1989.

Performanță socială nu are de unde să iasă. Noroc cu social-democrații care au guvernat până mai ieri, care au ameliorat veniturile populației, înviorând, în același timp, economia.

Performanța politică nici atât, căci țara este mai scindată ca oricând după 1989. Iar emigrarea cetățenilor proprii în condiții de pace și comerțul cu ființe umane face din România campioană.

Performanță culturală nicicum. Degradarea ia forma creșterii confuziei valorilor și a aducerii nepregătiților la decizii. În fiecare zi se reproșează ceva cuiva, dar lipsesc, la decidenți, ideile construcției.

Performanța europeană este aproape de zero. Vătafii de azi nici măcar nu cunosc problemele actuale al Uniunii Europene, de cum să le și înțeleagă!

Performanța pregătirii viitorului este la fel. Nu se vede capacitatea de a concepe vreun program. Se imită, eventual, programe vechi.

Performanța morală? Atunci când nu restitui bani necuveniți, după ce te lauzi că te-ai opus la grațiere și amnistie chiar la sărbătoarea Centenarului statului, după ce ai insistat ca rivalii să fie arestați, după ce încalci orice meritocrație, unde să fie morală?

Trei lucruri i-au ieșit, însă, actualului navetist la Cotroceni: amatorismul, politica internă de învrăjbire și politica externă de excursii. Se dau funcții unor neisprăviți, iar aceștia se agită spre a stârni iluzii. Se încalcă legitimarea violând alianțe votate de cetățeni în alegeri parlamentare. Se organizează „alegeri” cu numărătoare militarizată a voturilor, suprapuse cu „referendumuri” ce nu spun nimic. Se împiedică orice dezbatere de interes public. Se întrețin mai mulți generali decât în armata americană și se dau bugete la servicii secrete mai mari decât în Franța. Toate în slujba excursiilor, din care ies poze!

Să presupunem că i se dă aceluia toată puterea: se fac „alegeri” anticipate, se face „Guvernul meu”, ba și „Parlamentul meu”, pe lângă noua Securitate și justiția aservită. Și atunci, ce?

Nu au de unde să fie idei mai multe, iar soluții de dezvoltare, nici atât. Doar că România se condamnă singură, în vreme ce alte țări iau avans!

De la un timp, nici nu mai contează însă ce nu face sau face respectivul. Nefiind vreun gând înalt și curat, proliferează, ca nicăieri în Europa,  prostul gust, câștigurile fără merit, lovitura pe la spate și alte maladii. Într-o țară care are nevoie de altceva!

Unii cred că așa „se face politica”. Nici vorbă – nimeni în țări respectabile nu o practică în acest fel. Alții cred că așa se ajunge la democrație – or, la democrație nu se ajunge decât cu democrație. Alții își spun că cine poate, își întărește puterea – dar aceasta amintește de pagini sinistre ale istoriei. Alții că personajul fost „ales” – de acord, dar două treimi din electoratul României actuale nu l-au ales.

Situația în care se află acum România ne spune mult și despre ceea ce se petrece când, deși există Constituție, nu este cultură constituțională, iar constituționalismul este fictiv. Ca oriunde, acestea rămân cheia.

Am recitit recent analize juridice și istorice asupra constituționalismului de după 1989. Nu am găsit decât puține observații directe la situația din România, aproape toate, însă, critice.

Duminică, 22 Decembrie, 2019 - 08:48
DOCUMENTE

Ce nu trebuie scăpat din vedere în afacerile ilegale cu case derulate la Sibiu de actualul preşedintele Klaus Werner Iohannis este modul în care acesta se doreşte extras din ecuaţie, deşi pe documentele incriminante apare exclusiv semnătura acestuia: şi în nume propriu şi pentru falsul moștenitor.

 

Este tristă ziua în care Justiția confirmă că avem un președinte hoț de case!

Miercuri, 4 Decembrie, 2019 - 09:03
Conversație la care a asistat și doamna Iohannis...

Presedintele Klaus Iohannis a discutat cu presedintele Donald Trump, la receptia de la Palatul Buckingham in cinstea liderilor veniti la summit-ul NATO. Cei doi sefi de stat au fost insotiti si de sotiile lor.

Marti, presedintele Iohannis va lua parte la receptiile oferite de catre regina Elisabeta a II-a si de premierul Marii Britanii, Boris Johnson, in onoarea sefilor de stat si de guvern care vin la reuniunea NATO.

Marţi, 26 Noiembrie, 2019 - 17:45

Sensibilă la tratamentul ultrapreferențial de care s-a bucurat la aceste alegeri, diaspora l-a făcut, practic, președinte pe Klaus Iohannis. Cel puțin așa a interpretat faptele autorul acestei inspirate șarje grafice.

Joi, 14 Noiembrie, 2019 - 15:55

Biroul Electoral Central a anunțat, joi, rezultate finale la alegerile prezidențiale 2019. Klaus Iohannis a obținut 37,82% din voturi, Viorica Dăncilă 22,26%, iar Dan Barna 15,02% din voturi.

Miercuri, 16 Octombrie, 2019 - 08:33
În termen de 10 zile de la desemnare, acesta va cere votul de (ne)încredere al Parlamentului

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe liderul PNL, Ludovic Orban să formeze noul guvern al României. Ce se întâmplă în continuare?

Începe o procedură care durează maxim 10 zile și este posibil ca la finalul săptămânii viitoare să avem un vot în Parlament pentru învestirea noului Guvern. Conform unor surse politice, votul pentru guvernul Orban ar putea fi dat în Parlament săptămâna viitoare joi sau vineri.

Sâmbătă, 5 Octombrie, 2019 - 08:07
Iohannis ține ocupată și propria sa catedra de la liceul Brukenthal din Sibiu

PSD anunță, prin vocea purtătorul de cuvânt al partidului, Valeriu Steriu, că vor fi consultări cu juriștii pentru a găsi „o cale legală” ca să stopeze „abuzul” președintelui Klaus Iohannis. Steriu susține că membrii PSD sunt mai uniți decât opoziția și că nu se va repeta „eroarea” de la votul de miercuri din Parlament.

Joi, 19 Septembrie, 2019 - 13:45
Va participa și la Sesiunea ONU

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va conduce, în perioada 24-26 septembrie a.c., delegația României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU), care va avea loc la New York, Statele Unite ale Americii. Este a doua deplasare în mai puțin de o lună pe care președintele o face peste ocean.

Duminică, 7 Iulie, 2019 - 18:06
Dăncilă i-a scris lui Juncker în acest sens

Președintele și premierul au avut o convorbire telefonică legată de acest subiect și au convenit să susțină varianta unui comisar interimar, în condițiile în care Corina Crețu, fostul comisar european din partea României, a devenit europarlamentar.

Subscribe to Klaus Johannis