Joi, 21 Martie, 2019 - 11:00

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut joi, 21 martie a.c., la Bruxelles, Regatul Belgiei, o alocuţiune în cadrul conferinţei anuale Transatlantice organizate de AmCham EU.

Vă prezentăm în continuare traducerea alocuţiunii în limba română:

"Excelenţe,
Doamnelor şi domnilor,

Îmi face o deosebită plăcere să fiu oaspete al Camerei de Comerţ Americane din Europa şi să mă adresez acestui distins auditoriu.

Vreau să încep prin a evidenţia rolul important al AmCham în sprijinirea cooperării transatlantice.

Vineri, 22 Februarie, 2019 - 13:06

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a trimis Curţii Constituţionale vineri, 22 februarie a.c., o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019.

Vă prezentăm textul integral al sesizării:

Bucureşti, 22 februarie 2019

Domnului VALER DORNEANU
PREŞEDINTELE CURŢII CONSTITUŢIONALE

Marţi, 5 Februarie, 2019 - 10:30

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a scris marţi dimineaţă pe Facebook că a transmis preşedintelui Klaus Iohannis trei propuneri pentru funcţii de conducere în Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorist (DIICOT).

Luni, 28 Ianuarie, 2019 - 11:29

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 28 ianuarie a.c., decretul privind trecerea în rezervă a  general-locotenentului cu trei stele Tonea Adrian. 
 

Luni, 21 Ianuarie, 2019 - 11:56

Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis o nouă scrisoare lui Klaus Iohannis în care îi cere să-i numească la Dezvoltare şi Transporturi pe Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici:

Joi, 17 Ianuarie, 2019 - 11:58

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a trimis Curţii Constituţionale joi, 17 ianuarie a.c., o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative în materie electorală.

Vă prezentăm textul integral al sesizării:

Bucureşti, 17 ianuarie 2019

Domnului VALER DORNEANU
PREŞEDINTELE CURŢII CONSTITUŢIONALE

Joi, 10 Ianuarie, 2019 - 22:06
În discursul de la Ateneu, președintele l-a omis - neprotocolar - din adresare pe Florin Iordache

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut joi, 10 ianuarie a.c., la Ateneul Român, un discurs în cadrul ceremoniei de lansare a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

Vineri, 4 Ianuarie, 2019 - 11:55
La fel cum nu a revocat-o nici pe Codruța Kovesi...

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat vineri că nu îl va revoca pe procurorul general Augustin Lazăr.

"Pot să vă răspund foarte simplu – nu voi revoca pe procurorul general Augustin Lazăr. Procurorul general face o treabă foarte bună acolo. Sunt mulţumit de activitatea domniei sale", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, vineri.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut vineri, 4 ianuarie a.c., la Palatul Cotroceni, declarații de presă.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declarațiilor de presă:

Vineri, 28 Decembrie, 2018 - 12:19
Update: Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de prelungire a mandatului generalului Nicolae Ciucă, actualul şef al Statului Major al Apărării.

Update: Declaraţie de presă susţinută de Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, la finalul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a susţinut vineri, 28 decembrie a.c., la Palatul Cotroceni, o declaraţie de presă, la finalul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declaraţiei de presă:

Joi, 6 Decembrie, 2018 - 13:42
9 din 10 români consideră că poporul român ar fi trebuit consultat despre acceptarea unor populaţii străine în România

Asociaţia Pro Consumatori a realizat în perioada 23 noiembrie – 5 decembrie 2018 un sondaj de opinie pe Facebook pentru a afla părerea consumatorilor români despre intenţia Guvernului României de a semna Pactul global de migraţie de la Marrakech din 10 decembrie 2018. În urma prelucrării răspunsurilor la cele 2 întrebări care au făcut obiectul sondajului, s-au obţinut următoarele rezultate:

Considerați că poporul român ar fi trebuit consultat prin referendum despre aducerea unor populații străine în România în vederea stabilirii acestora în țara noastră?

Subscribe to Klaus Verner Iohannis