Marţi, 10 Decembrie, 2019 - 10:35
Ambasadorul american își încheie lungul și dubiosul mandat

 Klaus Iohannis il va decora pe Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti.

Potrivit decretului publicat in Monitorul Oficial, acesta va fi distins cu Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Mare Cruce, iar ceremonia va avea loc marti, la ora 13:15, la Cotroceni.

Hans Klemm si-a inceput mandatul la Bucuresti in septembrie 2015 si urmează sa fie inlocuit de Adrian Zuckerman pana la finalul anului.

Mandatul său a fost marcat de conflicte deschise cu autoritățile și cu acțiuni partizane în favoarea „statului paralel”.

Vineri, 29 Noiembrie, 2019 - 13:14

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit vineri, 29 noiembrie 2019, în vizită de rămas-bun, la sediul MAE, pe ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm.

Ministrul Bogdan Aurescu a exprimat aprecierea deosebită a părţii române şi a sa personală pentru întreaga activitate a ambasadorului Klemm pe parcursul mandatului acestuia la Bucureşti şi pentru implicarea personală substanţială şi foarte eficientă în dezvoltarea şi aprofundarea Parteneriatului Strategic bilateral.

Duminică, 17 Noiembrie, 2019 - 11:25
Lunga așteptare a lui Klemm ia sfârșit

Senatul american urmează să voteze luni, 18 noiembrie, pentru numirea lui Adrian Zuckerman în funcția de ambasador al Statelor Unite la București, informează site-ul oficial al instituției.

Adrian Zuckerman a primit avizul Comisiei de specialitate a Senatului american pentru a deveni noul ambasador al SUA la București.

Acesta a fost propus pentru funcția de ambasador SUA la București de către președintele american Donald Trump.

Vineri, 8 Noiembrie, 2019 - 19:11
Guvernul susține întărirea și dezvoltarea Parteneriatului Strategic cu SUA Prim-ministrul Ludovic Orban a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu Terri Sewell, membru al Camerei Reprezentanților din Cong

Prim-ministrul Ludovic Orban a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu Terri Sewell, membru al Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, și Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii  în România.

Cele două părți au convenit aprofundarea și dezvoltarea Parteneriatului Strategic între România și Statele Unite ale Americii în toate dimensiunile sale, cu accent asupra cooperării în domeniile militar și securitate.

Luni, 19 August, 2019 - 14:00

1. România a înregistrat a doua cea mai mare creștere economică din trimestrul 2 / 2. O „felie” de 22 km de autostradă a fost dată în funcțiune fără acordul constructorului / 3. PSD nu acceptă ultimatumurile lui Tăriceanu și îi arată „pisica” udemeristă / 4. Candidatura pentru postul de ambasador a lui Zuckermann, amânată din motive de hrțuire sexuală / 5. Discursul lui Iohannis de la Ziua Marinei provoacă leșinul unui militar american 

Vineri, 16 August, 2019 - 10:16
În dosarul său figurează acuzații de hărțuire sexuală

Adrian Zuckerman a fost respins, pentru moment, de Senatul SUA, după ce Donald Trump l-a propus pentru funcția de Ambasador al României în SUA. Senatorul Bob Mendez, democrat de New Nersey, a cerut explicații privind acuzații de hărțuire și mediu de lucru ostil, care îl vizează pe Zuckerman, anunță Newsbeezer.com.

Discuțiile privind postul de Ambasador vor fi reluate în luna septembrie, după ce Senatul va primi explicații de la Casa Albă.

Marţi, 9 Iulie, 2019 - 11:31

A 11-a ediție a Festivalului de Film și Istorii Râșnov (FFIR) va debuta vineri, 19 iulie, cu un concert al trupei byron, în Grădina Cetății Râșnov, și cu proiecția filmelor „Leto / O vară rock’n’roll”, în aer liber, și „Milk”, în Cinematograful Amza Pellea. Tema principală a FFIR 2019 va fi Libertatea.

Vineri, 5 Iulie, 2019 - 10:12

DISCURSUL AMBASADORULUI SUA, HANS KLEMM, LA RECEPŢIA DE ZIUA INDEPENDENŢEI SUA
 
 
4 iulie 2019
 
Domnule președinte, doamnă prim-ministru, stimați reprezentanți ai Președinției României, stimați reprezentanți ai Guvernului României, stimați membri ai Corpului Diplomatic, doamnelor și domnilor,
Bună seara și bine ați venit!

Miercuri, 29 Mai, 2019 - 12:23

Prim-ministrul Guvernului României, Viorica Dăncilă, l-a primit astăzi, 29 mai 2019, pe ambasadorul Statelor Unite la București, E. S. Hans Klemm. În cadrul discuției au fost abordate aspecte ale ultimelor evoluții de pe scena politică internă, precum și aspecte ale cooperării bilaterale.

Duminică, 5 Mai, 2019 - 14:00

1. Ayatollahul Johannis declară Jihadul anti-PSD prin Referendum / 2. Președintele respinge - din nou - propunerile de remaniere / 3. Parlamentul a adoptat modificările Codului Penal / 4. La final de mandat Lazăr cere daune morale de 1 leu / 5. Achitarea lui Tăriceanu - un „penal” mai puțin la vârf 

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 08:42

Ana Birchall: Creşterea nivelului investiţiilor americane în România, dar şi încurajarea companiilor româneşti care vor să investească în SUA rămân obiective prioritare ale guvernării PSD-ALDE

Viceprim-ministrul Ana Birchall a participat, luni, 22 aprilie 2019, la recepţia oferită de Ambasada SUA din România, în parteneriat cu Camera de Comerţ Americană din România (AmCham), cu ocazia promovării participării companiilor româneşti la programul guvernamental SelectUSA 2019, din luna iunie de la Washington.

Vineri, 12 Aprilie, 2019 - 11:00

Presedintele Senatului si liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, il acuza pe ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, ca a contribuit la "prezentarea distorsionata a realitatilor din Romania" in Statele Unite.

Duminică, 7 Aprilie, 2019 - 14:00

1. Dăncilă, reacţie tăioasă, în premieră, la adresa "sindicatului ambasadorilorîngrijoraţi" / 2. Discurs violent-golănesc la aniversarea NATO  / 3. EURO-CODRUŢA, proiect eşuat pe altarul negocierii politice / 4. Tarcea o salvează pe Kovesi din ghearele controlului Judiciar / 5. Artizanii uitaţi ai aderării nord-atlantice

Sâmbătă, 6 Aprilie, 2019 - 21:53

Consiliul Mondial Român dă publicității următoarea poziție, la care invită să se alăture orice alte asociații și organizații care se simt solidare cu ideile cuprinse.
Un exemplar va fi trimis Administrației Trump.

4 Aprilie 2019

Recenta scrisoare publică din 3 Aprilie 2019, a 12 ambasade din România adresată Guvernului României, a creat o stare de frustrare în cadrul societății românești.

Joi, 28 Martie, 2019 - 21:06
FUMIGENE DE WEEKEND (79)

FUMIGENE DE WEEKEND (79)

Înghesuială mare săptămâna asta, la București. Se calcă activiștii pe bombeuri: forum global la Cotroceni, cu Ramona Brad la pupitru, dirijându-i pe americanii de la ASH și belgienii de la ENSP, conferință de trei zile, cu Radu Loghin în duet cu Florin Mihălțan (ENSP și Societatea de pneumologie), plus “be smart, don’t start”, un mic recital susținut de vectorul Raed Arafat, acompaniat de studenții la farmacie (SSFB) STOP La Cotroceni, adunarea "Drepturile omului şi o lume fără tutun" a încercat să acrediteze ideea “dreptului incipient al omului de a controla tutunul” până la anihilare. De altfel, România e model în domeniu, pe locul șapte mondial la restricții și campioana Europei centrale și de est STOP Președintele Iohannis a ținut-o pe a lui, aplicand regula numărul unu: PSD e de vină pentru orice: “din păcate, guvernarea PSD a eșuat și în ceea ce privește prevenția, care nu reprezintă o prioritate pentru actuala guvernare” 

Duminică, 17 Februarie, 2019 - 14:00

1. „Icoana” sfărâmată a Anticorupției: Codruța inculpată! / 2. Vot cu strigături în Parlament la Bugetul 2019 / 3. 2018, record de creștere economică: 4,1% / 4. Renunțarea Olguței, bucuria lui Klaus / 5. Reacție furibundă la Cotroceni față de un gest istoric: tăierea bugetelor serviciilor!

Vineri, 4 Ianuarie, 2019 - 18:01
Adrian Zuckermann va trebui renominalizat sau înlocuit

La aproape patru ani de când Hans Klemm a fost numit ambasador în România, SUA nu au finalizat încă procesul de numire a unui succesor. Preşedintele Donald Trump l-a nominalizat pe 25 iulie 2018 pe Adrian Zuckerman pentru postul de ambasador în România, însă Senatul SUA nu a validat încă propunerea.

Miercuri, 5 Decembrie, 2018 - 12:30

Editura Cartea Copiilor, Citim Împreună România şi Biblioteca Metropolitană Bucureşti vor organiza vineri, 14 decembrie, la ora 17:00, o seară de lectură care îl va avea ca invitat special pe ambasadorul Hans Klemm. La filiala „Emil Gârleanu” a Bibliotecii Metropolitane, ambasadorul S.U.A la Bucureşti va citi împreună cu copiii cartea „Minunea de Crăciun a lui Jonathan Toomey" de Susan Wojciechowski.

Joi, 1 Noiembrie, 2018 - 15:34

București, 1 noiembrie, 2018: Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) în colaborare cu Ambasada SUA la București a organizat, astăzi 1 noiembrie, Forumul Securitatea Alimentelor și a Resurselor de Apă, eveniment ce are loc în marja Târgului Comercial Indagra, aflat în desfășurare la Romexpo.

 

Joi, 1 Noiembrie, 2018 - 11:57

Ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, a participat, joi, la „Forumul pentru siguranța alimentară și securitatea resurselor de apă”, organizat de Ambasada Statelor Unite ale Americii în București, în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), la Centrul Expozițional Romexpo, în cadrul Târgului Comercial IndAgra.

Joi, 11 Octombrie, 2018 - 21:26

Ambasadorul Klemm - se putea altfel? - aplaudă eșecul referendumului. Era și timpul să aibă și el o mulțumire, după șirul aproape neîntrerupt de eșecuri din ultima vreme - vezi Kovesi și Offshore STOP   Tragedie! S-a prăbușit casa din Hobița a lui Brâncuși, care în ultima vreme servea drept coteț de găini. Ministrul Ivașcu este „profund îndurerat”, deși casa memorială de alături este intactă.

Duminică, 7 Octombrie, 2018 - 14:00

1. Dăncilă la Strasbourg: „N-am venit să dau socoteală!” / 2. Referendum în doi timpi cu emoții pentru cvorum / 3. Coaliția scârțâie din balamaua Offshore / 4. Udrea și Bica - la „Beciul Domnesc” din Costa Ricav5. Klemm - atacat și de judecători și de procurori pentru discursul de la ”Drept”

Duminică, 7 Octombrie, 2018 - 14:00

1. Jihadul primăriței din Voluntari împotriva „dictatorului” din Alexandria / 2.Trei mări și un ocean - summit pe „persoană fizică” / 3. Angajament sinucigaș al lui Dragnea: legea Offshore nu se modifică!

Miercuri, 3 Octombrie, 2018 - 15:20
Asociația Procurorilor din România transmite că "a luat cunoștință cu îngrijorare de discursul public al ambasadorului

Asociația Procurorilor din România transmite că "a luat cunoștință de discursul public al ambasadorului SUA, domnul Hans Klemm, discurs susținut la data de 01.10.2018 la Facultatea de Drept a Universității București – cu ocazia deschiderii anului universitar 2018-2019".

Asociația Procurorilor din România afirmă, într-un comunicat de presă, că "a constatat cu îngrijorare că referirile la Inspecția Judiciară, respectiv faptul că „în ultimul an și jumătate aceasta a devenit manipulată politic”, sunt afirmații nesusținute de starea de fapt".

Marţi, 2 Octombrie, 2018 - 20:39

S-a lăsat cu scandal în comisia parlamentară la discuțiile pe marginea legii Offshore. Surprinzător, nemulțumiți de forma modificată au fost membrii ALDE care s-au retras de la lucrări, colegii bănuindu-l pe Vozganian de a fi fost capacitat de investitori, cărora li se reduce procentul de deducere de la 50 la 30%.

Marţi, 2 Octombrie, 2018 - 17:48
„Aprecieri inoportune și selective în legătură cu conduita magistraților”

Ambasadorul SUA a declarat luni, la deschiderea anului studențesc, că ”noua legislaţie judiciară oferă mai multe oportunităţi pentru constrângere şi pedepsire a magistraţilor ce creează agitaţie, prin intermediul unei Inspecţii Judiciare mai puternice şi a unui nou creat birou realizat doar pentru a pedepsi judecători şi procurori". "Aceste schimbări cumulate ameninţă să întoarcă timpul la începutul anilor 2000, când Justiţia era afectată de corupţie şi influenţă politică", a adăugat Klemm.

Reacția CSM:

Luni, 1 Octombrie, 2018 - 17:15
Discursul ambasadorului Hans Klemm “Progres și provocări în justiție”, Facultatea de Drept a Universității București, 1 octombrie 2018

Domnule Rector Dumitru, Domnule Decan Baias, distinşi profesori, draga mea colegă, Ambasadoare a Franţei, domnule consilier prezidenţial Aurescu, domnule fost ministru al Justiţiei Stoica, distinşi oaspeţi, doamnelor şi domnilor.

Duminică, 23 Septembrie, 2018 - 14:00

1.Trei mări și un ocean - summit pe „persoană fizică” / 2.Puciști și loialiști - pupat Piața Endependenții / 3.Șefii jandarmeriei - inculpați pentru reprimare violentă a protestatarilor „pașnici”/ 4.Partida anti-dragnea: scrisoare și strategie pierdute / 5.Șoc la Salzburg: Iohannis nu mai comentează din străinătate politica internă!

Joi, 20 Septembrie, 2018 - 10:36
Prezența lui Perry la „Inițiativă” și „oferta de nerefuzat” transmisă lui Dragnea din partea lui Trump a fost decisivă

Două amendamente importante introduse la legea offshore, aflată în comisiile din Senat la reexaminare, introduse chiar de un senator PSD, garantează companiilor petroliere că nu va creşte taxarea gazului extras din Marea Neagră pe toată durata exploatării, iar cheltuielile de explorare de miliarde de euro vor fi scăzute din impozitul pe care firmele îl vot datora . Acestea erau principalele solicitări ale companiilor petroliere înainte de a lua decizia finală de investiţie în Marea Neagră, scrie e-nergia.ro.

Duminică, 2 Septembrie, 2018 - 14:00

1. PSD a găsit candidat pentru prezidențiale: Tăriceanu! / 2. Presiunea legii Offshore: Klemm, inopinat în biroul lui Dragnea / 3. Presat de președinte, Guvernul ia măsuri anti-porcină / 4. Maior, amenințat cu rechemarea! / 5. CExN de la Neptun: Dragnea pare că pierde controlul

Subscribe to Hans Klemm