Miercuri, 27 Mai, 2020 - 11:17

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă a organizat Marţi, 26 mai (video)conferinţa "RO-HYDROHUB, hidrogenul ca vector alternativ de energie". Evenimentul s-au desfăşurat atât fizic, la Palatul Victoria, cât şi online pe o platformă de vide-conferinţă, unde au participat peste 70 de persoane.

Luni, 7 Octombrie, 2019 - 17:45

Reprezentanții Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului au avut astăzi, la Palatul Victoria, o serie de discuții cu o echipă de experți ai Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), cu privire punerea în practică a Strategiei Naționale pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030.

Vineri, 4 Octombrie, 2019 - 00:54

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, din cadrul Guvernului României, organizează pe 4 octombrie Conferința internațională: „Implementation of the UN 2030 SDGs in the Black Sea Region”.

Conferința își propune să ofere o platformă de dialog și schimb de bune practici între agenții guvernamentale, universități, ONG-uri, dar și alte entități în vederea implementării Obiectivelor pentru Dezvoltare Durabilă în regiunea Mării Negre.

Miercuri, 25 Septembrie, 2019 - 19:17

În contextul celei de-a 74-a Adunări Generale a ONU, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), împreună cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), a organizat, la New York, un eveniment de înalt nivel prin care a fost lansat Global Hub on the Governance for the SDGs. Guvernul României prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă se află printre inițiatorii acestui demers, alături de Guvernul Columbiei. La eveniment a avut o intervenție, în numele Guvernului României, ministrul Finanțelor Publice Eugen Teodorovici.

Joi, 29 August, 2019 - 13:43

Cât de importante sunt râurile pentru prosperitatea şi ridicarea profilului comunităţilor pe care le traversează? Se poate democratiza accesul la apă pentru orice cetăţean? Acestea vor fi principalele subiecte ale conferinţei naţionale "Apele Unite ale României - AUR pentru 2030", organizată de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă împreună cu Asociaţia Ivan Patzaichin - Mila 23 la Tulcea, pe 1 septembrie.

Joi, 18 Iulie, 2019 - 16:22

László Borbély a coordonat delegația României care a participat săptămâna aceasta la Forumul Politic de Nivel Înalt (HLPF) privind Dezvoltarea Durabilă, organizat la New York sub egida Consiliului Economic şi Social al ONU (ECOSOC). Din delegație au mai făcut parte reprezentanți ai Ministerului de Externe, Ministerului Mediului și ai Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă. Conferința s-a desfășurat în perioada 9-18 iulie și a avut ca principal scop urmărirea procesului de implementare a Agendei 2030 și revizuirea acesteia.

Miercuri, 17 Iulie, 2019 - 12:34

În cadrul Forumului Politic de Nivel Înalt privind Dezvoltarea Durabilă care se desfășoară zilele acestea la New York sub egida Consiliului Economic şi Social al ONU (ECOSOC), România a fost coorganizator al evenimentului conex „Governance of the SDGs: Learning from country experiences and defining an agenda for the future”.  Conferința a fost inițiată de Guvernul României prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă în parteneriat cu Guvernul Islandei și OCDE. 

Marţi, 25 Iunie, 2019 - 12:36

Prima reuniune a Comitetului Interdepartamental pentru Dezvoltare Durabilă a avut loc astăzi, la Palatul Victoria. Ședința a fost prezidată de prim-ministrul Viorica Dăncilă care a specificat că acest organism are rolul de a monitoriza și evalua implementarea Strategiei naționale pentru dezvoltarea durabilă a României 2030.

Marţi, 16 Aprilie, 2019 - 18:29

Aproximativ 300 de persoane din peste 40 de state au participat, astăzi, la Conferința internațională Agenda 2030: Parteneriate pentru Dezvoltare Durabilă, care a avut loc la Palatul Parlamentului. Evenimentul a fost organizat de către Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă  împreună cu Ministerul Afacerilor Externe și s-a desfășurat sub egida Președinției României la UE. 

Marţi, 16 Aprilie, 2019 - 18:12

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, și consilierul de stat László Borbély s-au întâlnit marți, la Palatul Victoria, cu Secretarul general adjunct al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Masamichi Kono.
Întrevederea a avut loc în contextul Conferinței Internaționale “Agenda 2030: Parteneriate pentru dezvoltare durabilă”, organizată la București, de către Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă al Guvernului, în cadrul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Sâmbătă, 23 Martie, 2019 - 14:06

Reprezentanții Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă au participat în aceste zile la Forumul Regional pentru Dezvoltare Durabilă de la Geneva, dar și la mai multe evenimente conexe. De asemenea, Consilierul de stat László Borbély a avut o serie de întâlniri bilaterale cu lideri ai unor instituții internaționale.

Joi, 7 Martie, 2019 - 08:45

Consilierul de stat Laszlo Borbely a participat miercuri, 6 martie 2019, în calitate de panelist, la reuniunea Consiliului OECD dedicată Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă. În cadrul evenimentului, România a primit felicitări de la secretarul general OECD, Jose Angel Gurria, pentru rolul activ în domeniul dezvoltării durabile.

Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă a subliniat importanţa implicării organismelor internaţionale în procesul de implementare a Agendei 2030.

Luni, 10 Decembrie, 2018 - 16:45

Luni, 10 decembrie 2018 a avut loc evenimentul de lansare a Strategiei naționale pentru dezvoltarea durabilă a României 2030, organizat de către Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă. Strategia cuprinde o serie de recomandări care vor asigura implementarea Agendei 2030 în România.

Luni, 22 Octombrie, 2018 - 17:35

Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, László Borbély, a subliniat importanța finanțării și implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă 2030, în cadrul unui eveniment de schimb de bune practici desfășurat, la Geneva, în cadrul World Investment Forum.

Joi, 11 Octombrie, 2018 - 04:25

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului a organizat marți, 9 octombrie a.c., la Camera de Comerț și Industrie a României, Simpozionul pentru dezvoltare durabilă în industria textilă, un eveniment organizat în premieră.

Prin organizarea acestui eveniment, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă și-a propus să atragă atenția asupra reutilizării și reciclării deșeurilor din industria textilă și, totodată, să transmită un mesaj public de conștientizare a importanței economiei circulare, aplicată în industria textilă din România. 

Joi, 27 Septembrie, 2018 - 13:25

Ocupația de ”expert în dezvoltare durabilă” a fost inclusă în categoria meseriilor recunoscute în România, la propunerea Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă. În acest sens, a fost publicat în Monitorul Oficial ordinul comun al ministrului muncii şi justiţiei sociale şi al președintelui Institutului Naţional de Statistică privind modificarea şi completarea nomenclatorului Clasificării ocupațiilor din România.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 18:48

Luni, la București, a avut loc o dezbatere pe tema implementării obiectivelor Agendei 2030 privind dezvoltarea durabilă, la care au participat reprezentanți ai Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă și oameni de afaceri din România.

Marţi, 17 Aprilie, 2018 - 10:37

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului a organizat la Iași, în data de 16 aprilie, Conferința Națională ,,Contribuția mediului academic la revizuirea Strategiei pentu Dezvoltare Durabilă’’. Evenimentul a avut loc la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Sala Senatului și a fost prezidat de László Borbély, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

Miercuri, 14 Martie, 2018 - 18:59

Guvernul României a fost reprezentat la reuniunea membrilor Consiliului Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), desfășurată astăzi, la Paris, de către coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, Laszlo Borbely, care a prezentat progresele făcute de România în domeniul dezoltării durabile și a implementării Agendei 2030. 

Duminică, 4 Martie, 2018 - 15:00
În materie de dezvoltare durabilă

O delegație condusă de Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, László Borbély, a reprezentat România la Forumul Regional privind Dezvoltarea Durabilă al Regiunii UNECE, desfășurat în perioada 1-2 martie, la Geneva. Forumul este organizat anual de Comisia Economică a Organizației Națiunilor Unite pentru Europa (UNECE), pentru a monitoriza și analiza implementarea Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă și a Obiectivelor sale de Dezvoltare Durabilă (ODD) la nivel regional, în cadrul Comisiei Economice a ONU pentru Europa (UNECE), din care face parte și România.

Miercuri, 14 Februarie, 2018 - 08:48

Consilierul de Stat şi Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, Laszlo Borbely, a dezbătut revizuirea Strategiei pentru Dezvoltare Durabilă, la Călăraşi, alături de reprezentanţii instituţiilor publice locale şi a societăţii civile din regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia.

Subscribe to Laszlo Borbely