Vineri, 5 Iulie, 2019 - 08:48

Tur de forţă instituţională în cele 26 de luni de mandat al preşedintelui Liliana Ţuroiu la conducerea Institutului Cultural Român în perioada 2017-2019: peste 5.000 de evenimente în ţară şi străinătate, organizate sau sprijinite de ICR, acţiuni culturale de amploare în cadrul a trei mari programe de anvergură (Sezonul România-Franţa, Centenarul Marii Uniri şi deţinerea Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene de către România), precum şi pregătirea participării ţării noastre, cu statut de ţară invitată, la Festivalul EUROPALIA ROMANIA.

Marţi, 25 Iunie, 2019 - 16:24
S-a transferat din funcția de șef la București în aceea de subaltern la Bruxelles

Președintele Institutului Cultural Român, Liliana Țuroiu, a primit, marți, aviz pozitiv din partea Comisilor reunite de Cultură și Media și de Politică Externă din Senat pentru funcția de director al ICR Bruxelles. Țuroiu mai are acum nevoie doar de un Ordin comun emis de Ministerul Culturii, Ministerul Afacerilor Externe și Institutul Cultural Român pentru a deveni șefa ICR Bruxelles.

Joi, 20 Iunie, 2019 - 11:33

Două evenimente, sub egida Institutului Cultural Român (ICR), se vor desfăşura astăzi în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS, 14-23 iunie 2019). De la ora 13.00, la Bursa de Spectacole (Hotel Ibis Sibiu, Sala Turandot), va fi lansat parteneriatul strategic cu ICR, iar de la ora la ora 14.00, va fi vernisată expoziția „Ruinele Scenei”, semnată de Dragoș Buhagiar, care a reprezentat România la Cvadrienala de Scenografie și Spațiu Performativ de la Praga. 

Luni, 27 Mai, 2019 - 11:21

Institutul Cultural Român va reprezenta România, în perioada 6-16 iunie 2019, în calitate de partener strategic, alături de instituţii de prestigiu din Republica Cehă, la cel mai important eveniment cultural al anului 2019 desfăşurat în ţara de reşedință: Cvadrienala de Scenografie și Spațiu Performativ de la Praga 2019. Cea de-a XIV-a ediţie a Cvadrienalei - cea mai mare expoziție de arhitectură teatrală și scenografică din lume - găzduieștedin 1967 reprezentanți ai peste 70 de țări.

Miercuri, 22 Mai, 2019 - 08:26

S-ar putea crede că meseriile artistice, prin cultura lor ancestrală, rămân un domeniu rigid, formatat deja şi fără viitor; totuşi, suntem constrânşi să constatăm că dimpotrivă, peste tot în lume, artiştii ai tradiţiei continuă să inoveze, să transforme, aşa cum scria Charles Baudelaire, pentru "a descoperi noul".

Marţi, 26 Martie, 2019 - 13:25
şi a fost onorat pentru sprijinul acordat cinematografiei româneşti, la Gala U.A.R.F. 2019

Personalităţi ale culturii române au fost premiate în cadrul Galei Uniunii Artiştilor şi Realizatorilor de Film (U.A.R.F.), eveniment care a avut loc, luni, 25 martie, la Hotel Marshal Gardens din Bucureşti. Preşedintele Institutului Cultural Român, Liliana Ţuroiu, invitat de onoare al evenimentului, a fost premiat pentru sprijinul acordat celei de-a şaptea arte şi a recompensat, la rândul său, două creaţii dedicate Centenarului cu diplome “100 de ani de la Marea Unire -100 de ani de film românesc”.

Vineri, 15 Martie, 2019 - 12:54

Cel mai mare eveniment dedicat cărţii în Franţa, Livre Paris, ediţia a 39-a, s-a deschis joi seară, la Porte de Versailles, în prezenţa unui public numeros, celebrând Europa şi valorile ei. La standul ICR, poziționat în centrul Salonului, sute de cărţi scrise în limba română și în limba franceză de autori contemporani au fost răsfoite de vizitatori. Vizita-supriză la standul României a fost, însă, a ministrului francez al Culturii, Frank Riester, care a fost întâmpinat de preşedintele ICR, Liliana Ţuroiu, alături de E.S.

Luni, 25 Februarie, 2019 - 12:28

Liliana Țuroiu și Pierre Buhler, la spectacolul "L’Art des Convergences" organizat de  ICR la Paris
Unul dintre evenimentele-cheie ale Sezonului România-Franța, organizat de Institutul Cultural Român la Paris, ”L’Art des Convergences”, a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute în prezența a numeroase personalități din lumea culturală și artistică. 

Marţi, 15 Ianuarie, 2019 - 12:38

Mesajul președintelui Institutului Cultural Român, Liliana Țuroiu, cu ocazia Zilei Culturii Naționale:

Marţi, 15 Ianuarie, 2019 - 11:23

Nume de excepție ale picturii românești se reunesc pe 15 ianuarie 2019, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, într-o expoziție al cărei vernisaj va avea loc în Sala Mare a Institutului Cultural Român, cu începere de la ora 18.00. Deschiderea expoziției „Pictori români în Franța”, organizată de Institutul Cultural Român și Asociația „Soleil de l’Est”, va avea loc în prezența E.S. doamna Michèle Ramis, Ambasadorul Franței în România, a conducerii Institutului Cultural Român, a unora dintre artiștii expozanți și a altor invitați de prestigiu din sfera culturii. 

Marţi, 11 Decembrie, 2018 - 12:51

În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi în cadrul efortului constant de a construi relaţii culturale durabile între România şi Marea Britanie, Institutul Cultural Român va dezveli miercuri, 12 decembrie 2018, în orașul Ashford din Marea Britanie, locul naşterii Reginei Maria, un monument de for public dedicat celei mai importante personalităţi-punte dintre cele două țări. 

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 13:44

Preşedintele Institutului Cultural Român, Liliana Ţuroiu, a deschis, pe 19 septembrie 2018, la Lisabona, expoziţia pictorului Horea Paştina "Ascult şi privesc". Expoziţia are un concept unitar şi este alcătuită din 60 de lucrări, pictură şi ceramică, ce acoperă toate etapele şi ariile stilistice pe care le-a frecventat artistul. Vernisajul a avut loc la Galeria ICR din capitala Portugaliei, în prezenţa a numeroase personalităţi române şi portugheze. Expoziţia va rămâne deschisă până pe 19 octombrie 2018. 

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 13:15

Președintele Institutului Cultural Român, doamna Liliana Țuroiu, a deschis, pe 19 septembrie 2018, la Lisabona, expoziția pictorului Horea Paștina „Ascult și privesc”. Expoziția are un concept unitar și este alcătuită din 60 de lucrări, pictură și ceramică, ce acoperă toate etapele şi ariile stilistice pe care le-a frecventat artistul. Vernisajul a avut loc la Galeria ICR din capitala Portugaliei, în prezența a numeroase personalități române și portugheze. Expoziția va rămâne deschisă până pe 19 octombrie 2018. 

Sâmbătă, 8 Septembrie, 2018 - 17:46
Prima participare a României la The Great River Race

Regata Marii Unirii - Flotila România Centenar” este primul eveniment al toamnei derulat la Londra de Institutul Cultural Român, în zilele de 8 și 9 septembrie, proiect ce face parte din amplul program de celebrare a Centenarului Marii Uniri.

Marţi, 28 August, 2018 - 08:43

Prima zi a Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române 2018 a inclus trei sesiuni plenare în cadrul cărora au fost dezbătute subiecte de interes major privind politica externă a României.

Miercuri, 30 Mai, 2018 - 21:20

Institutul Cultural Român se afirmă la ediția din acest an a Târgului de Carte Bookfest, desfășurat la Romexpo, în perioada 30 mai – 3 iunie 2018, printr-un stand care face o notă cu totul aparte – atât prin conceptul inedit ce pune în valoare titluri recent publicate, cât și prin opera celebrului artist român Mihai Țopescu, operă de artă contemporană integrată firesc în peisajul târgului de carte.

 

Vineri, 25 Mai, 2018 - 13:08

Liliana Ţuroiu, preşedintele Institutului Cultural Român, a discutat cu Prinţul Charles despre continuarea parteneriatului dintre ICR și „Fundația Prințul de Wales” din România

Vineri, 16 Martie, 2018 - 18:09

Salonul cărţii de la Paris, desfăşurat în perioada 16-19 martie, s-a deschis, miercuri seară, în prezenţa preşedintelui Emmanuel Macron. Numeroase oficialităţi, diplomaţi, scriitori, traducători, editori şi jurnalişti au participat alături de doamna  Liliana Țuroiu, președintele ICR, de E.S. Luca Niculescu, ambasadorul României în Franța, de domnul Adrian Cioroianu, ambasadorul României pe lângă UNESCO, la inaugurarea standului României, organizat de Institutul Cultural Român.

Marţi, 13 Martie, 2018 - 19:11

Președintele Institutului Cultural Român, doamna Liliana Țuroiu, va co-prezida, împreună cu ambasadorul Tom Fletcher, reuniunea bianuală a Consiliului Internațional al Federației Industriilor Creative (CIF), care se va derula la sediul ICR Londra miercuri, 14 martie 2018. Doamna Liliana Țuroiu a fost cooptată în influentul organism la sfârșitul anului trecut, ca o recunoaștere a eforturilor de promovare a industriilor creative românești, devenite obiectiv strategic al Institutului Cultural Român. 

Vineri, 9 Martie, 2018 - 09:15

România va fi prezentă la ediția din acest an a Livre Paris/Salonului cărții de la Paris, desfășurată între 16 și 19 martie 2018, cu un stand și cu o serie de evenimente organizate de Institutul Cultural Român. Logo-ul  participării românești de anul acesta la Livre Paris este Roumanie, comme vous ne l’avez jamais lue“/ „România, așa cum nu aţi mai citit-o“.

Subscribe to Liliana Țuroiu