Joi, 5 Martie, 2020 - 13:19

Femei remarcabile, sărbătorite la Ambasada României în Franţa, cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii şi aniversării a 50 de ani de Francofonie

Ambasada României în Franţa a găzduit miercuri, 4 martie 2020, o seară dedicată sărbătoririi rolului femeii în societatea contemporană, în contextul Zilei Internaţionale a Femeii şi al marcării a 50 de ani de Francofonie.

Vineri, 7 Februarie, 2020 - 08:14

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, în prezenţa ambasadorului Luca Niculescu, s-a întâlnit la Paris cu medicii români care activează în centrele medicale franceze. Această întâlnire, în premieră, a fost de bun augur şi a deschis dialogul cu o comunitate destul de numeroasă stabilită în Franţa.

Miercuri, 16 Octombrie, 2019 - 08:42

Marţi, a avut loc la Paris inaugurarea "Promenadei Regina Maria a României" (în franceză: Marie de ROUMANIE, 1875-1938, Reine de Roumanie), pe o porţiune a cheiului Senei, în faţa Turnului Eiffel. Iniţiativa numirii unui spaţiu din capitala Franţei după Regina Maria a aparţinut Ambasadei României la Paris care, în urmă cu un an, a trimis propunerea Primăriei Paris. Decizia a fost luată la 8 iulie 2019, în unanimitate.

Miercuri, 17 Aprilie, 2019 - 10:07

După aproape cinci luni cu peste 300 de evenimente, secvenţa din Franţa a Sezonului România-Franţa s-a încheiat astăzi, 16 aprilie, cu inaugurarea unei expoziţii istorice: Broderii liturgice de tradiţie bizantină din România la Muzeul Luvru din Paris.

Vineri, 22 Martie, 2019 - 13:49

Sub preşedinţia ambasadorului României, Luca Niculescu, Grupul Ambasadorilor Francofoni din Franţa (GAFF) a lansat joi, 21 martie, Marele Premiu al GAFF. Acest premiu este rezultatul unui parteneriat cu Academia Franceză şi Academia de Ştiinţe Morale şi Politice din Franţa şi are sprijinul Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF). În fiecare an, ambasadorii francofoni vor recompensa o carte scrisă în limba franceză având ca temă relaţiile internaţionale, politica sau istoria.

Vineri, 15 Martie, 2019 - 12:54

Cel mai mare eveniment dedicat cărţii în Franţa, Livre Paris, ediţia a 39-a, s-a deschis joi seară, la Porte de Versailles, în prezenţa unui public numeros, celebrând Europa şi valorile ei. La standul ICR, poziționat în centrul Salonului, sute de cărţi scrise în limba română și în limba franceză de autori contemporani au fost răsfoite de vizitatori. Vizita-supriză la standul României a fost, însă, a ministrului francez al Culturii, Frank Riester, care a fost întâmpinat de preşedintele ICR, Liliana Ţuroiu, alături de E.S.

Luni, 25 Februarie, 2019 - 12:28

Liliana Țuroiu și Pierre Buhler, la spectacolul "L’Art des Convergences" organizat de  ICR la Paris
Unul dintre evenimentele-cheie ale Sezonului România-Franța, organizat de Institutul Cultural Român la Paris, ”L’Art des Convergences”, a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute în prezența a numeroase personalități din lumea culturală și artistică. 

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 09:48

Au răsunat urale în Piața Victoriei când a fost făcut anunțul condamnării lui Liviu Dragnea, participanții la mitingul de protest împotriva legilor Justiției considerând-o drept o victorie tefelistă STOP  La fel au reacționat și liderii opoziției – Orban, Cioloș, Băsescu și cei de la USR, care și-au văzut visul cu ochii deschiși de a scăpa de PSD STOP  Instanța de trei judecători de la Înalta Curte l-a condamnat pe liderul PSD la trei ani și jumătate închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu.

Subscribe to Luca Niculescu