Duminică, 9 August, 2020 - 13:48
O gardă militar(izat)ă a însoțit cortegiul până la cimitir

Interlopul Emi Pian, liderul clanului Duduienilor, a fost înmormântat astăzi. Cortegiul funerar care s-a îndreaptat spre capela unde a fost depus sicriul, escortat de polițiști.

Duminică diminața a fost agitație în curtea casei familiei lui Emi Pian, și pe stradă. Zona erae împânzită de jandarmi și polițiști care, de mai multe zile, de la violențele care au dus la uciderea lui Pian, asigură paza (?) în scopul evitării eventualelor conflicte care pot apărea între clanuri.

Miercuri, 29 Iulie, 2020 - 19:00

Proiectul de reorganizare a Ministerului Afacerilor Interne, care prevede înfiinţarea Poliţiei Animalelor, schimbarea numelui Poliţiei Române în Poliţia Naţională, va fi făcut public în următoarele săptămâni, a anunţat, miercuri, ministrul Marcel Vela.

Ministrul de Interne a precizat, cu prilejul unui eveniment de prezentare a noilor achiziţii pentru Poliţie, că proiectul de reorganizare a ministerului a fost în consultare publică în ianuarie. Au fost primite peste 400 de propuneri de la sindicate, corpul ofiţerilor din MAI, ONG-uri, ataşaţi pe Afaceri interne.

Vineri, 24 Iulie, 2020 - 10:31

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

Ref. Vizită de lucru a ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, în județul Caraș-Severin

 

 

București, 23 iulie 2020

 

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a efectuat astăzi o vizită de lucru în județul Caraș-Severin, alături de ministrul de Interne, Marcel Vela. 

 

Vineri, 10 Iulie, 2020 - 10:35

Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat, vineri, ca semneaza un deceret prin care se simplifica procesul de inmatriculare a vehiculelor. Toti dealerii de masini, inclusiv producatorii Dacia Renault si Ford au posibilitatea sa inmatriculeze direct masinile noilor cumpărători printr-un document pe care proprietarul il intocmeste împreună cu producatorul.

Vineri, 10 Iulie, 2020 - 10:17

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, vineri, că toţi dealerii de autoturisme, de autovehicule din România, inclusiv producătorii, cei trei mari producători - Dacia, Renault şi Ford - vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari printr-un simplu document.

Miercuri, 1 Iulie, 2020 - 18:42

Pompieri şi poliţişti din toată ţara au fost detaşaţi la malul mării pentru acest sezon estival. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a stat de vorbă cu o parte din forțele de ordine care trebuie să aibă grijă ca turiștii să respecte măsurile impuse de epidemie, dar și să asigure ordinea și paza.

Reprezentanții tuturor armelor - ai poliției, jandarmerie, ai poliției de frontieră, ai pompierilor scafandrii  - au fost prezenți pe faleza de la Cazinoul Constanța. Ei au purtat măști și au respectat măsurile de distanțare.

Duminică, 28 Iunie, 2020 - 08:52

Ministrul de Interne, Marcel Vela, afirmă, după inundaţiile din Valea Jiului, că ”proiectele cu finanţare europeană pentru amenajarea hidrografică a zonei au fost neglijate ani de zile de către guvernele PSD şi că acestea vor trebui demarate în cel mai scurt timp”. De asemenea, Vela apreciază că lucrările de reparaţii pe fonduri guvernamentale, făcute în unele localităţi de pe cursul Jiului în urma inundaţiilor din anii anteriori, ”nu au fost de cea mai bună calitate”.

Vineri, 26 Iunie, 2020 - 17:18

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a luat notă de raportul Departamentului de Stat al SUA cu privire la prevenirea şi combaterea traficului de persoane în 2019 şi lucrează permanent pentru reducerea traficului de persoane, astfel ca evaluarea pe acest an să fie pozitivă, a declarat, vineri, ministrul Marcel Vela.

Vineri, 5 Iunie, 2020 - 19:00

E ministrul care a girat cele mai dure restricții din România post -decembristă, dar și ministrul care a impus amenzi colosale, care au atras atenția presei internaționale, însă Marcel Vela are o latură sensibilă.  Acesta este un mare iubitor de animale și spune că are patru câini și un al cincilea de care are grijă. Ieri, Marcel Vela a anunțat că a MAI a luat în grijă un cățel aruncat la gunoi. Animaluțul abandonat a fost botezat Max și e deja mascota de la Interne.

Joi, 4 Iunie, 2020 - 18:19

Autoritățile analizează posibilitatea reluării zborurilor către Marea Britanie, din 15 iunie. Ministrul de Interne a făcut anunțul într-un răspuns oferit la întrebările pe care cetățenii i le adresează pe Facebook. Marcel Vela a precizat însă că decizia finală depinde de evoluția epidemiologică.

O altă posibilă schimbare îi vizează pe cei care se întorc din străinătate și care acum trebuie să stea în izolare la domiciliu.

Marţi, 19 Mai, 2020 - 17:42

Liderul grupului parlamentar PSD din Senat, Radu Preda, a anunţat marţi, în plen, depunerea unei moţiuni simple intitulate "Democraţia românească în derivă. Cu vela ruptă, în timp de pandemie" formulată împotriva ministrului de Interne, Marcel Vela.

"În conformitate cu prevederile Regulamentului, depun moţiunea simplă la adresa ministrului de Interne, Marcel Vela, cu titlul 'Democraţia românească în derivă. Cu vela ruptă, în timp de pandemie'. Vă rog să dispuneţi conform Regulamentului dezbaterea şi votul pentru această moţiune", a afirmat Radu Preda, de la tribuna Senatului.

Miercuri, 13 Mai, 2020 - 22:04
Discurs melodramatic de mulțumire pentru disciplina izolaților

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a susținut o declarație de presă la scurt timp după ce Camera Deputaţilor a adoptat, cu modificări, proiectul privind măsurile din starea de alertă.

Principalele puncte din declarația ministrului de Interne:

Marţi, 12 Mai, 2020 - 14:17

Persoanele care strănută în metrou și nu poartă mască riscă dosar penal pentru că ar putea fi infectate și astfel i-ar putea îmbolnăvi pe cei din jur. Ministrul de Interne, Marcel Vela, sfătuiește populația să se adreseze forțelor de ordine și chiar să sune la 112 dacă văd persoane care nu respectă măsurile de prevenție recomandate de autorități.

Ministrul de Interne recomandă cetățenilor vigilență maximă dacă văd la metrou persoane care nu poartă mască și strănută.

Luni, 11 Mai, 2020 - 10:09

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, duminică seara, că lista cu măsuri pentru prima etapă de relaxare va fi finalizată din punct de vedere juridic, dezbătută şi apoi aprobată în următoarea săptămână.

Joi, 7 Mai, 2020 - 15:05

Data de 15 mai este şi data de când vom putea circula liber fără niciun fel de restricţie, deşi liderii politici vorbeau până acum de limite de deplasare.

Aceste limite nu se pot impune, a explicat ministrul de Interne Marcel Vela, așa că vom putea ieși din localitate şi vom putea merge oriunde, fără să fie nevoie să justificăm motivul deplasării.

Joi, 7 Mai, 2020 - 10:53

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, miercuri, că după data de 15 mai vor fi permise deplasările fără a ţine cont de limita de municipiu sau de judeţ.

"Puteţi să mergeţi, să părăsiţi localitatea fără a ţine cont de limita de municipiu sau de judeţ. Aşadar, nu este impusă o limită, pentru că era foarte dificil de impus limita în zonele metropolitane şi în consecinţă nu va exista o limită teritorială administrativă în cadrul căreia să vă puteţi sau să nu vă puteţi deplasa", a spus Vela, într-o înregistrare video pe pagina sa de Facebook. 
 

Miercuri, 6 Mai, 2020 - 15:00

Şeful executivului a fost întrebat miercuri despre redeschiderea spaţiilor comerciale după data de 15 mai, subiect care ar fi fost discutat în cadrul reuniunii conducerii PNL de marţi seară, inclusiv cu ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela. Premierul a indicat că magazinele din mall-uri care au intrări exterioare vor fi deschise după ridicarea stării de urgenţă.

Luni, 4 Mai, 2020 - 14:00

1. Iohannis: Săriți! Ne iau ungurii Ardealul! / 2. Școlile nu se mai deschid. Cel mai scurt an școlar din istorie poartă marca „Anisie” / 3. Relansarea IMM Invest sub protecția Serviciilor / 4. Sondaj IMAS: PNL pierde lunar cte 4 procente / 5. Ofensivă militarizată Anti-grătar de 1 Mai

Luni, 4 Mai, 2020 - 12:21

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, luni, că este "un lucru evident" că se fac abuzuri de către poliţişti în cazul verificărilor cetăţenilor cu privire la libera circulaţie şi i-a sfătuit pe cei care se simt nedreptăţiţi să conteste în instanţă amenzile.

Duminică, 3 Mai, 2020 - 11:59
120 milioane de euro „teoretici”, pentru că nu-i va vedea nimeni în realitate

Ministrul de interne Marcel Vela a declarat sâmbătă seara la Digi24 că amenzile date în perioada stării de urgență pentru nerespectarea restricțiilor din ordonanțelor militare se ridică la peste 600 de milioane de lei (120 de milioane de euro), iar acești bani vor merge către zona medicală și persoanele vulnerabile.Evident, când și dacă vor fi încasați, pentru că se presupune că marea majoritate a amenzilor var fi în cele din urmă contestate în justiție, decizia aplicării lor fiind suspectă de neconstituționalitate.

Vineri, 1 Mai, 2020 - 09:04
Dacă nu suntem cuminți, vom fi nevoiți să ne lăsăm plete

Ministrul de Interne, Marcel Vela, susține că deschiderea frizeriilor și a cabinetelor stomatologice va depinde de modul în care românii vor respecta restricțiile impuse de Ordonanțele Militare până în data de 15 mai.

Luni, 27 Aprilie, 2020 - 21:17

A fost prelungită suspendarea zborurilor din şi spre România cu 12 ţări, a anunțat, luni, seară, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela: Spania, Austria, Belgia, Elveția, Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos, Turcia, Italia, Franța, Germania și Iran.

Ordonanța Militară Nr.10

Luni, 27 Aprilie, 2020 - 21:14

Autorităţile relaxează restricțiile de circulație în cazul persoanelor în vârstă de peste 65 de ani. Astfel, acestea vor avea la dispoziţie 7 ore pe zi să meargă la cumpărături, să-şi rezolve treburi urgente sau să facă mișcare. Măsura anunţată de preşedintele Klaus Iohannis și detaliată de ministrul de Interne, Marcel Vela, se regăseşte în Ordonanţa Militară nr. 10. Până la anunțarea altor măsuri, rămân obligatorii declarațiile pe proprie răspundere pentru fiecare ieșire din casă. 

Ordonanța Militară nr. 10

Miercuri, 22 Aprilie, 2020 - 09:27

Preşedintele Klaus Iohannis va avea, miercuri, la Palatul Cotroceni, o nouă şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19.

La întâlnire participă prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat. Sedinţa va avea loc la ora 12,00.

La finalul reuniunii, şeful statului va susţine o declaraţie de presă.

 

Marţi, 21 Aprilie, 2020 - 09:50

Preşedintele Klaus Iohannis va avea, marţi, la ora 12,30, la Palatul Cotroceni, o şedinţă cu membri ai Guvernului pentru evaluarea măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei de COVID-19.

Joi, 16 Aprilie, 2020 - 18:10

Marcel Vela a susținut o declarație de presă după ședința avută la sediul MAI cu premierul Ludovic Orban și cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. 

Puncte principale din declarația ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela:

Joi, 16 Aprilie, 2020 - 00:13
Vela a încheiat un nou acord cu Patriarhia, fix pe dos decât cel vechi

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat, miercuri seara, ca acordul cu Biserica Ortodoxa Romana a fost modificat.
NU VOM AVEA VOIE sa mergem la biserica: atat painea binecuvantata, cat si Lumina, vor fi aduse la domiciliul romanilor.

Totodata, spre deosebire de protoculul initial, in care era precizat ca bisericile vor fi ajutate la distribuirea Sfintei Lumini de angajati MAI, noul acord prevede ca distribuirea se va face de catre "personal clerical si voluntari ai bisericii".

Miercuri, 15 Aprilie, 2020 - 11:25

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a spus, miercuri, că preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban au fost informaţi şi au fost de acord cu înţelegerea dintre Poliţia Română şi Biserica Ortodoxă Română privind distribuirea Luminii de Paşte.

Miercuri, 15 Aprilie, 2020 - 10:17

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR solicită Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, Prim-Ministrului României, domnul Ludovic Orban, Ministrului Afacerilor Interne, domnul Marcel Vela, Ministrului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, domnul Lucian Bode, Ministrului Afacerilor Externe, Domnul Bogdan Aurescu, intervenția urgentă, pe cale diplomatică, pe lângă autoritățile din Germania, Austria, Ungaria și alte state membre UE, pentru a permite șoferilor profesioniști români să circule cu autoturisme, inclusiv vehicule de transport persoane

Marţi, 14 Aprilie, 2020 - 18:30
Acces între 07.00 și 17.00, cu precizare în declarație!

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, precizări despre regulile de Paști: vineri și sâmbătă, lângă biserici se va distribui pâinea sfințită.

Subscribe to Marcel Vela