Miercuri, 6 Noiembrie, 2019 - 09:21
care vor să studieze sau să se pregătească în străinătate

Comisia Europeană a publicat astăzi, 5 noiembrie, solicitarea de propuneri pe anul 2020 pentru programul Erasmus +. 2020 este ultimul an al actualului program al Uniunii Europene pentru mobilitate şi cooperare în educaţie, formare, tineret şi sport. Bugetul estimat de peste 3 miliarde de euro, în creştere cu 12% faţă de cel din 2019, va oferi şi mai multe oportunităţi tinerilor europeni de a studia, a se pregăti sau câştiga experienţă profesională în străinătate.

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 13:41
Semestrul european 2019 – Pachetul de primăvară: Comisia adresează un avertisment României cu privire la abaterea din 2018

Comisia Europeană prezintă astăzi, 5 iunie, recomandările specifice fiecărei țări pentru 2019, în care definește orientările de politică economică adresate tuturor statelor membre ale UE pentru următoarele 12-18 luni. De asemenea, Comisia a adresat un avertisment României cu privire la abaterea semnificativă constatată în 2018 și sugerează Consiliului să recomande corectarea acesteia.

Joi, 24 Ianuarie, 2019 - 15:37

Austria intenționează să taie alocaţiile pentru copiii de imigranţi. La Viena s-a votat o lege care ajustează alocaţia copiilor la media naţională a ţării de domiciliu şi nu la media ţării de rezidenţă a părinţilor.

Comisia Europeană a notificat oficial Austria că se deschide procedura de infrigement pentru această lege și arată că această decizie nu respectă legislația europeană. Austria are 2 luni la dispoziție pentru a schimba decizia, în caz contrar va fi activată procedura de infrigement.

Miercuri, 5 Decembrie, 2018 - 19:18

Reuniunea comună a Guvernului României și a colegiului Comisarilor, organizată în mod tradițional înaintea preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene de către un stat membru, a avut loc astăzi la Bruxelles.

Principalul obiectiv al întrevederii a fost acela de a prezenta liniile majore ale Programului de priorități în perspectiva Președinției române a Consiliului UE . În același timp, reuniunea a oferit ocazia realizării unui schimb de opinii cu membrii colegiului pe principalele tematici europene.

Joi, 3 Mai, 2018 - 09:15
Carmen Dinu, Corespondență specială de la Bruxelles

Statele membre acordă, în reformele lor, tot mai multă atenție asigurării unor pensii adecvate și sustenabile cetăţenilor europeni, dar sunt încă necesare măsuri suplimentare în viitor, se arată într-un raport al Comisiei Europene dat publicităţii la Bruxelles, 

Raportul privind adecvarea pensiilor pe 2018 analizează modul în care actualele și viitoarele pensii contribuie la prevenirea sărăciei în rândul persoanelor în vârstă și la menținerea veniturilor bărbaților și femeilor pe toată durata pensionării.

Subscribe to Marianne Thyssen