Luni, 26 August, 2019 - 16:19

Universitatea de Vest din Timişoara va fi gazda celei de-a treia ediţii a proiectului "Youth Elite @Timişoara", respectiv ediţia inaugurală a "Open Robotics Intelligent Grid", eveniment organizat în colaborare cu echipa de robotică a Colegiului Naţional Pedagogic "Carmen Sylva" Timişoara, cu sprijinul reţelei de parteneri ai UVT din mediul economic local. Participanţii, elevi şi mentori implicaţi activ în comunităţile din care fac parte, vor contura un nou capitol al şcolii de orientare în carieră, între 31 august - 7 septembrie.

Luni, 24 Iunie, 2019 - 10:25

Universitatea de Vest din Timişoara este dată ca exemplu naţional de către OECD şi şi Comisia Europeană, care subliniază bunele practici ale UVT în domeniul antreprenorial şi al inovării

Luni, 5 Noiembrie, 2018 - 09:38

Universitatea de Vest din Timișoara prețuiește excelența, ca rezultat gradual și permanent al efortului de a fi mai bun. În demersul său de recunoaștere a valorilor României, UVT va acorda, în 23 noiembrie, titlul de Doctor Honoris Causa sportivei numărul 1 mondial în tenis, o adevărată personalitate și un ambasador de prim rang al României în lume: Simona Halep.

Vineri, 19 Octombrie, 2018 - 12:35

Demersurile de coagulare a comunității de alumni a Universității de Vest din Timișoara au cunoscut săptămâna aceasta o nouă etapă, internațională, printr-o întâlnire a reprezentanților instituției cu absolvenții săi care lucrează în Bruxelles, cea de-a doua din ultimii ani. Astfel, UVT este consecventă în dezvoltarea activității sale de peste graniță, prin atragerea de noi forțe, care să-i sprijine demersurile de la nivel european.

Joi, 20 Septembrie, 2018 - 10:27

După ce recent a câștigat trei proiecte europene în valoare de 8 milioane de euro, Universitatea de Vest din Timișoara anunță un nou succes în atragerea de finanțări, de această dată într-o competiție națională. UVT va derula din octombrie 2018 un proiect de dezvoltare instituțională finanțat de Ministerul Cercetării și Inovării, în cadrul Planului național de cercetare-dezvoltare și inovare, subprogramul dedicat performanței și excelenței instituționale. Bugetul este estimat la 5 milioane de lei.

Marţi, 18 Septembrie, 2018 - 12:40

UVT își întâmpină noii studenți cu activități culturale, sociale, de cunoaștere și explorare. „Săptămâna de inițiere” este deja o tradiție a Universității

Anul universitar la UVT începe cu „Săptămâna de inițiere”, un program de activități dedicat în principal studenților din anul I, dar și celor interesați să descopere Universitatea.

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 14:35

Deputatul PNL, Marilen Gabriel Pirtea, a acuzat, vineri, Ministerul Educaţiei că a semnat un contract ilegal în valoare de 25 de milioane de lei cu Editura Didactică şi Pedagogică înainte ca CCR să decidă că înfiinţarea acesteia este neconstituţională.

Vineri, 13 Aprilie, 2018 - 10:56

Grava eroare prin care dezvoltarea vestului țării este frânată: plafonarea alocării de locuri bugetate centrului universitar timișorean 

Dincolo de pierderile infime, dar nedrepte, pe care Universitatea de Vest din Timișoara le înregistrează prin alocarea preliminară a locurilor bugetate, marea pierdere pe care o produc decidenții guvernamentali Timișoarei și regiunii de vest este blocarea dezvoltării, prin plafonarea de ani buni a numărului de locuri alocate universităților timișorene.

Marţi, 27 Martie, 2018 - 12:53

Trei zile de acţiuni pentru elevii din vestul ţării. Invitaţia făcută de Universitate celor care doresc să urmeze o facultate: "Become your best!"

Elevii de toate vârstele, părinţii şi profesorii sunt aşteptaţi în aceste zile la Universitatea de Vest din Timişoara, pentru a lua parte la acţiunile organizate cu ocazia Zilelor Porţilor Deschise.

Luni, 26 Martie, 2018 - 13:41

Singura campioană olimpică la maraton a României se alătură Liberty Marathon, eveniment organizat de UVT. Pe 2 iunie, la Timișoara se aleargă maratonul libertății

Constantina Diță, singura campioană olimpică la maraton a României, se alătură Liberty Marathon, evenimentul care își propune să pună Timișoara pe harta internațională a evenimentelor de alergare pe distanțe lungi. 

Miercuri, 14 Martie, 2018 - 12:59
De la prezentarea ofertei educaționale la cartografiere digitală, exerciții de modelaj și gestionarea emoțiilor în viața cotidiană

Acțiuni de prezentare a ofertei educaționale, vizitarea expozițiilor Facultății de Arte și Design, exerciții de modelaj, experimente de chimie și biologie, cartografiere digitală, prelucrarea imaginilor satelitare, conferințe de popularizare a științei, vizitarea Planetariului UVT. Iată doar câteva dintre activitățile pregătire pentru elevii care vor vizita Universitatea de Vest din Timișoara în cadrul programului Zilele Porților Deschise 2018.

Subscribe to Marilen Gabriel Pirtea