Joi, 8 Noiembrie, 2018 - 10:14
și omagierii tuturor celor care s-au jertfit în timpul Marelui Război

Ambasadoarea Franței, Michèle Ramis, ambasadorul  Germaniei, Cord Meier-Klodt, și ambasadorul Bulgariei, Todor Churov, vor participa, duminică, 11 noiembrie, pentru al patrulea an consecutiv, la o ceremonie comună care va comemora sfârșitul Primului Război Mondial și, în mod special, centenarul armistițiului de la 11 noiembrie 1918.  

Miercuri, 31 Octombrie, 2018 - 19:44

Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial - Departamentul Cultură, Culte şi Centenar, a fost distins cu Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Ofițer, de către doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței în România, în cadrul unei ceremonii care a avut loc miercuri, 31 octombrie, la Reședința ambasadoarei Franței.

 

Marţi, 25 Septembrie, 2018 - 11:48

Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței în România, și Cord Meier-Klodt, Ambasadorul Germaniei în România, vor efectua o vizită la Cluj-Napoca, miercuri, 26 septembrie, în cadrul unei noi acțiuni diplomatice franco-germane.   

Cei doi ambasadori vor participa, în cursul dimineții,  la ceremonia de inaugurare a noii uzine a filialei române a companiei Pfeiffer Vacuum (Nervia Industrial Park), care a beneficiat de o investiție de 13 milioane de euro. 

Duminică, 23 Septembrie, 2018 - 10:49
La Seminarului internaţional "Penser l'Europe", având ca temă "România - Europa, 1918 - 2018".

"Se spune că intelectualii au făcut unirea. E foarte adevărat. Fără intelectuali şi fără elite, o naţiune nu poate exista", a spus Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, în prelegerea cu tema "Crearea României şi locul său în societatea de astăzi" - din deschiderea celei de-a XVII-a ediţii a Seminarului internaţional "Penser l'Europe", având ca temă "România - Europa, 1918 - 2018",evidenţiindt rolul intelectualilor în mobilizarea maselor pentru realizarea dezideratului Marii Uniri de la 1918.

Luni, 16 Iulie, 2018 - 20:39
O viziune cât se poate de ...pozitivă!

Succesul obținut de Republica Franceză la Campionatul Mondial se datorează în mare măsură talentului și devotamentului urmașilor populației din imperiul colonial. Unii sunt descendenți, alții sunt născuți prin suburbiile marilor orașe din Hexagon,dar toți s-au afirmat ca mari vedete sub drapelul tricolor. Așa că să nu fie de mirare dacă, sub impresia copleșitoare a evenimentului, unii români o văd chiar și pe ambasadoarea Ramis în culoarea tradițională!

Vineri, 15 Iunie, 2018 - 12:53

Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței în România, va fi prezentă în perioada 16-17 iunie, la Sibiu, pentru a participa la o serie de evenimente din cadrul Festivalului Internațional de Teatru.   

Miercuri, 16 Mai, 2018 - 13:56

15 companii franceze de toate mărimile, de la grupuri internaționale mari până la întreprinderi mijlocii, sunt prezente în cadrul expoziției internaționale „Black Sea Defense & Aerospace 2018”. Ele își vor prezenta performanțele și soluțiile pe care le pot oferi în domeniul echipării forțelor armate române, precum și ale întregii regiuni. 

Joi, 10 Mai, 2018 - 15:01

Doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței în România, salută lansarea în România a consultărilor cetăţeneşti privind viitorul Uniunii Europene, de Ziua Europei.

Miercuri, 2 Mai, 2018 - 12:48

Ileana Țăroi, coordonator al Serviciului în limba franceză al Radio România Internațional, a fost distinsă cu Ordinul Național al Meritului în grad de Cavaler de către doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței în România, în cadrul unei ceremonii care a avut loc joi, 26 aprilie, la Reședința Franței.

În discursul său de decernare a distincției,  Michèle Ramis a pus în evidență parcursul profesional al doamnei Țăroi, subliniind în mod particular atașamentul său față de francofonie și standardele înalte ale jurnalismului.

Miercuri, 18 Aprilie, 2018 - 10:51

Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței în România, va efectua, vineri 19 aprilie, o vizită a Șantierului Naval din Constanța care, în parteneriat cu societatea franceză Naval Group, va construi pentru România nave performante. 

Cu ocazia acestei vizite, un acord de colaborare va fi semnat de către reprezentanții Șantierului Naval Constanța și cei ai Naval Group, care urmează Memorandumului de înțelegere, semnat de cele două companii în noiembrie 2017 și care confirmă dorința de a conlucra pentru a răspunde cererii de ofertă a Statului român pentru achiziția de patru corvete.

Duminică, 18 Martie, 2018 - 09:21

Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, a avut  o întâlnire cu Pierre Buhler, Președintele Institutului Francez Paris, cu Excelența Sa Michele Ramis, Ambasadorul Franței la București, și cu François Laurent, Director al Direcției de Afaceri Europene și Internaționale din Ministerul Culturii din Franța.

Miercuri, 14 Martie, 2018 - 13:21

Toate culorile lumii francofone în doar 17 silabe. Pentru al patrulea an consecutiv, cu ocazia Zilei Francofoniei, pe 20 martie, între orele 12.00 şi 14.00, Institutul Francez din România îi invită pe toţi francofonii şi francofilii români să sărbătorească frumuseţea şi diversitatea limbii franceze în şcoli sau la locurile lor de muncă, în cadrul unei noi ediţii a Picnicurilor poetice #Haikunoi2018.

Marţi, 13 Martie, 2018 - 08:41

Ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, s-a întâlnit luni, 12 martie, cu Excelenţa Sa Michele Ramis, ambasadorul Franţei în România

Cu acest prilej, cei doi oficiali au discutat aspecte legate de predarea limbii franceze în şcolile şi universităţile din România, precum şi de modalităţile concrete de cooperare la nivel european pentru implementarea Concluziilor Consiliului European din decembrie 2017.

Joi, 8 Martie, 2018 - 11:35

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței în România, aduce un omagiu femeilor care, de-a lungul timpului, prin creativitatea, expresivitatea și originalitatea gândirii lor, au creat un dialog dinamic între cultura românească și cea franceză. 

Marţi, 6 Martie, 2018 - 12:21

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut marți, 6 martie, o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Franceze în România, Michèle Ramis, la Palatul Victoria. 

Întrevederea a oferit prilejul unui schimb de vederi cu privire la stadiul actual al cooperării bilaterale, precum și perspectivele de dezvoltare ale acesteia, la 10 ani de la semnarea Declarației de Parteneriat Strategic între cele două state.  

Vineri, 2 Martie, 2018 - 16:00

Fregata franceză „Jean Bart” va face o escală în portul Constanța, în perioada 7-10 martie 2018, înainte de a participa la un exercițiu militar în apele teritoriale ale României în Marea Neagră, alături de Forțele Navale Române. 

Fregata „Jean Bart” face parte din clasa F 70 AA și este specializată în acțiuni de luptă antiaeriană în cadrul operațiunilor aero-maritime și de gestionare de crize, fiind capabilă să desfășoare misiuni în orice zonă, în cadrul unei grupări navale aliate sau internaționale. Nava este echipată cu un elicopter Panther.

Subscribe to michele ramis