Miercuri, 16 Octombrie, 2019 - 10:28

Senatorul Mihai Fifor, secretar general al PSD, apreciază că Ludovic Orban, premierul desemnat de şeful satului, nu va trece de votul Parlamentului.

Vineri, 11 Octombrie, 2019 - 22:09

Liderii PSD l-au înlocuit, vineri seara, pe Mihai Fifor din calitatea de șef de campanie al Viorică Dăncilă la alegerile prezidențiale, au precizat surse participante la ședința social-democraților.

”Mihai (Fifor - n.r.) nu mai este șeful campaniei pentru prezidențiale, iar Paul (Stănescu - n.r.) a cerut chiar suspendarea lui din partid. Dăncilă, însă, i-a luat apărarea”, au declarat surse participante la ședința liderilor social-democrați, care se desfășoară la Vila Lac I.

Miercuri, 9 Octombrie, 2019 - 09:22

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, susține că nici măcar cei din opoziție nu-și doresc trecerea moțiunii de cenzură:

”Să vă spun de ce nu va trece moțiunea:
1. Niciun partid din opoziție nu vrea să vină la guvernare! Ar fi o misiune imposibilă să obțină cea mai mare creștere economică din UE, să ducă șomajul mai jos de 3%, să crească salariul mediu net la peste 44%, iar pe cel minim net cu 41%, să crească pensia medie netă cu peste 54%, să crească puterea de cumpărare a românilor cu peste 40%.

Marţi, 1 Octombrie, 2019 - 08:33
Fără consultarea lui Iohannis

Comitetul Executiv al PSD se reunește, marți, de la ora 16.00. Ședința are loc după ce Rovana Plumb a fost respinsă de Comisia JURI a PE pentru funcția de comisar european, iar premierul a anunțat că va face o nouă propunere în acest sens. Întâlnirea social-democraților de marți va avea loc la sediul PSD din Kiseleff.

Marţi, 10 Septembrie, 2019 - 10:13
Un fel de „a fi sau a nu fi!”...

Secretarul general al PSD Mihai Fifor a declarat că Guvernul va cere votul de încredere al Legislativului, săptămâna viitoare, şi dacă nu îl va primi, Executivul va veni cu o altă variantă.

„Vom merge săptămâna viitoare în Parlament să cerem votul pentru guvern. E prea mult spus un «vot de încredere pentru guvern». Este un vot de calibrare si validare pentru o nouă variantă a Cabinetului. Dacă nu trece, venim cu altă variantă până convingem Parlamentul că ţara trebuie totuşi să fie guvernată!”, a scris Mihai Fifor, marţi, pe Facebook.
 

Luni, 9 Septembrie, 2019 - 13:00

Ministrul de Externe Mihai Fifor oferă elevilor 10 sfaturi prin care să aibă nota 10 la lecţia siguranţei. 

Vineri, 6 Septembrie, 2019 - 11:13

Social-democraţii vor pleca de la guvernare dacă ar trece o moţiune de cenzură, dar aceasta nu va fi adoptată de Parlament, a spus vineri secretarul general al PSD, Mihai Fifor.

Luni, 26 August, 2019 - 18:24

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, luni, la Palatul Cotroceni propunerile de miniştri, stabilite în Comitetul Executiv al partidului de săptămâna trecută, conform unor surse politice.

CEx a stabilit, vineri, ca Dana Gîrbovan să fie propusă la Ministerul Justiţiei, Mihai Fifor la conducerea MAI, iar senatorul Şerban Valeca la portofoliul Educaţie, Ana Birchall vicepremier pentru parteneriate, iar Iulian Iancu vicepremier pe probleme economice, a declarat preşedintele PSD, premierul Viorica Dăncilă.

Sâmbătă, 24 August, 2019 - 10:06
Tăriceanu pare să reziste cu greu „ocheadelor” lui Ponta

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a anunţat că luni, la ora 10:00, premierul Viorica Dăncilă se va întâlni cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu în şedinţă de coaliţie.

„Noi nu ne dorim ruperea acestei alianţe. Îmi doresc să nu îşi dorească lucrul acesta. Luni vom avea la oră 10 şedinţa de coaliţie. Avem câteva repere de discutat. Eu îmi doresc că această coaliţie să continue să guverneze”, a declarat Mihai Fifor, la Antena 3. Este congresul pe care îl prevede statultul.

Vineri, 23 August, 2019 - 19:42

Vicepremierul Mihai Fifor a avut vineri o nouă videoconferinţă cu prefecţii pentru a avansa procesul de pregătire a unităților de învățământ pentru începerea anului școlar.

''Am reanalizat situația la nivelul fiecărui județ, precum și stadiul de implementare a acțiunilor imediate. Vorbim atât de garantarea apei potabile, a utilităților, cât și de măsuri de siguranță în școli. Continuăm procesul până la implementarea integrală a planului de acțiuni menit să asigure debutul anului școlar în condiții optime'', a scris Mihai Fifor pe pagina sa de Facebook.

Luni, 19 August, 2019 - 18:19

Ministrul de Interne, Mihai Fifor, susține că ședința Coaliției a decurs fără probleme. Asta după ce șefa PSD, Viorica Dăncilă, a lispit de la discuțiile cu omologul ei din cadrul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

"Am avut astăzi o nouă ședință a Coaliției PSD-ALDE, o discuție productivă pe care o vom continua zilele următoare în aceeași formulă. Relațiile în interiorul alianței sunt stabile și funcționale.

Ne-am asumat împreună un program de guvernare și suntem și astăzi la fel de hotărâți să îl ducem la bun sfârșit.

Vineri, 16 August, 2019 - 13:57

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, anunţă că trimite Corpul de Control la Vrancea, unde un poliţist i-a spus unei tinere că nu are echipaje de Poliţie disponibile. 
„Nu am niciun fel de toleranţă faţă de astfel de situaţii. Luni dimineaţa Corpul de Control al Ministerului de Interne va fi prezent la Vrancea pentru a vedea ce s-a întâmplat acolo. De îndată ce vom avea rezultatele acestui control, le vom face publice. Dacă s-a greşit, cine a greşit pleacă acasă”, a declarat Mihai Fifor.
 

Luni, 12 August, 2019 - 14:00

1. Iohannis, invitat de Trump la Washington să dea seamă de politica energetică a Guvernului / 2. Tăriceanu pune sula în coaste PSD-ului ca să-l bage pe Ponta în coaliție / 3. Dragnea atacă în justiție alegerea Vioricăi Dăncilă / 4. Miting-cacealma de un sfert de milion organizat de un dentist din Londra / 5. Plumb și Nica propuși comisari europeni

Vineri, 9 August, 2019 - 14:36

Ministrul de Interne, Mihai Fifor, a anunțat că dispeceratul integrat al sistemului 112 din București este funcțional şi va permite o mai bună colaborare între autoritățile din cadrul MAI, care intervin în situații de urgență.

Vineri, 9 August, 2019 - 13:00

Secretarul general PSD, Mihai Fifor, a declarat, vineri, că solicitarea depusă în instanţă de fostul lider PSD Liviu Dragnea nu se referă la funcţia sa sau cea a actualului preşedinte al PSD Viorica Dăncilă.

"Este o cerere legată de funcţia mea şi a doamnei Dăncilă? Aţi văzut contestaţia? Dumneavoastră aţi văzut contestaţia? Uitaţi-vă la contestaţie. Eu vă spun că nu asta contestă", a declarat Mihai Fifor, întrebat de jurnalişti de sesizarea depusă de fostul preşedinte PSD referitoare la conducerea PSD.

Vineri, 9 August, 2019 - 13:00

Ministrul de interimar de Interne, Mihai Fifor, a declarat vineri că a discutat cu premierul Viorica Dăncilă şi ''nu se pune problema remilitarizării Poliţiei''.

Vineri, 9 August, 2019 - 09:45

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a anunţat, joi seară, că a abordat tema remilitarizării ministerului cu premierul Viorica Dăncilă.

Marţi, 6 August, 2019 - 11:06

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a declarat marţi, după învestirea în funcţie a noului şef al Jandarmeriei Române, generalul de brigadă Constantin Florea, că are convingerea că noua conducere se va concentra, în primul rând, pe siguranţa cetăţeanului.

Marţi, 6 August, 2019 - 09:50

Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a declarat referitor la cazul poliţiştilor de la Galaţi care nu au ajutat o minoră plină de sânge şi în stare de şoc, că cei care au greşit „pleacă acasă”.

Marţi, 6 August, 2019 - 09:32

Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a făcut un apel la cetăţenii care vor participa la mitingul de sâmbătă, 10 august, să protesteze în mod paşnic deoarece nu îşi doreşte să revadă violenţele de la evenimentul de anul trecut.

Luni, 5 August, 2019 - 12:00

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a declarat, luni, că a solicitat inspectorilor-şefi de poliţie să prezinte o evaluare "riguroasă" a activităţii.

"Am cerut fiecărui inspector-şef de poliţie ca, în maximum o săptămână, să prezinte o evaluare riguroasă a activităţii Inspectoratului, structură cu structură, urmând ca aceasta să facă obiectul analizei imediate de la nivel central", a scris Fifor, pe Facebook.

 

Luni, 5 August, 2019 - 10:44

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a transmis, referitor la cazul poliţiştilor de la Galaţi care au intervenit în cazul unei minore pline de sânge pe stradă numai la insistenţele trecătorilor, că a dispus "măsuri ferme de verificare imediată".

Joi, 1 August, 2019 - 12:07
Scrisoare deschisă

Organizațiile civice semnatare vă fac cunoscută scrisoarea deschisă lansată astăzi pentru a solicita reacție urgentă  autorităților responsabile în cazul crimelor de la Caracal.
 
SCRISOARE DESCHISĂ ORGANIZAȚII CIVICE
 
Domnului Mihai Fifor, Ministrul interimar al Afacerilor Interne
Domnului Alexandru Petrescu, Ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale
Domnului Felix Bănilă,  Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT),

Joi, 1 August, 2019 - 11:05

Ministrul Internelor, Mihai Fifor, a anunţat, joi, că nu vrea trecerea 112 la MAI, ci integrarea dispecerizării.

Joi, 1 August, 2019 - 10:30

Ministrul interimar al Internelor, Mihai Fifor, a declarat, joi, că Ioan Buda s-a întors la conducerea Poliţiei de Frontieră după demiterea de la şefia Poliţiei Române, pentru că, potrivit legii, s-a întors pe postul pe care-l deţine.

"Chestorul Ioan Buda era la comandă la Poliţia Română prin împuternicire, chestorul Buda în momentul în care nu a mai fost pe poziţie, tehnic s-a întors de unde plecase. Vom vedea ce vom face, dar în momentul acesta, conform legii, s-a întors pe postul pe care-l deţine", a declarat Mihai Fifor.

Miercuri, 31 Iulie, 2019 - 12:27

Alexandru Cumpănaşu, preşedinte al Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României şi unchi al Alexandrei Măceşanu, a declarat miercuri, după discuţia cu ministerul de Interne Mihai Fifor, că angajaţii STS care au răspuns fetei de 15 ani nu au fost încă audiaţi.

Miercuri, 31 Iulie, 2019 - 10:00

Mihai Fifor a declarat că nimeni nu încearcă să ascundă nimic în cazul de la Caracal şi că toţi cei vinovaţi vor plăti. Reacţia vine după ce deputatul PNL Adrian Săftoiu a spus că a ascultat înregistrările la 112 cu Alexandra şi nu mai crede nimic din ce i se serveşte public.

Vineri, 26 Iulie, 2019 - 14:03

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, l-a comparat pe Klaus Iohannis cu Suleiman şi pe Viorica Dăncilă cu Ştefan cel mare, referindu-se la zvonurile potrivit cărora PSD ar fi făcut blat cu preşedintele.

Vineri, 26 Iulie, 2019 - 08:40

Mihnea-Daniel Năstase, fiul lui Adrian Năstase, a fost numit în funcţia de consilier onorific al vicepremierului pentru parteneriate strategice, Mihai Fifor, conform unei decizii a prim-ministrului Viorica Dăncilă publicată, joi, în Monitorul Oficial.

Vineri, 5 Iulie, 2019 - 12:22

Mihai Fifor scrie pe Facebook că s-a reluat sloganul Opoziţiei cu privire la faptul că nu există bani de pensii şi salarii, dar realitatea arată că au fost încasaţi la buget cu 11,6% mai mulţi bani ca în 2018.

Subscribe to Mihai Fifor