Vineri, 13 Decembrie, 2019 - 11:41

Fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor, s-a prezentat, vineri, la DNA Timişoara, pentru audieri, în calitate de martor, în dosarul de corupţie de la vama Nădlac II.

Potrivit unor surse judiciare, înaintea lui a intrat în audieri deputatul PSD Luminiţa Jivan, preşedinte al PSD Caraş Severin, în aceeaşi calitate de martor.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, marţi, cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a celor opt persoane reţinute în dosarul de corupţie de la vama Nădlac II, dosar în care sunt cercetaţi şi lideri ai PSD Arad.

Luni, 25 Noiembrie, 2019 - 12:27

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a atras atenţia că reconstrucţia formaţiunii nu poate începe cu oameni care "nu mai au nimic de a face cu ceea ce ar trebui să devină acest partid".

Luni, 25 Noiembrie, 2019 - 11:03

Rezultatul votului la alegerile prezidenţiale arată că există ''multe resentimente'' împotriva PSD, apreciază secretarul general al social-democraţilor, Mihai Fifor.

Joi, 17 Octombrie, 2019 - 11:23

"Vă arăt azi cum vrea Iohannis să vă prostească atunci când se jură că pensiile și salariile nu vor fi tăiate. E o mare păcăleală!", a scris secretarul general al PSD, Mihai Fifor, pe Facebook.

"Pentru a reduce veniturile nu trebuie neapărat să le tai, cum a făcut Băsescu. Poți să le impozitezi, poți anula praguri minime garantate, poți desființa beneficii salariale sau poți crește taxe și tarife la utilități. Rezultatul este același: mai puțini bani în buzunarele românilor!

Miercuri, 16 Octombrie, 2019 - 10:28

Senatorul Mihai Fifor, secretar general al PSD, apreciază că Ludovic Orban, premierul desemnat de şeful satului, nu va trece de votul Parlamentului.

Vineri, 11 Octombrie, 2019 - 22:09

Liderii PSD l-au înlocuit, vineri seara, pe Mihai Fifor din calitatea de șef de campanie al Viorică Dăncilă la alegerile prezidențiale, au precizat surse participante la ședința social-democraților.

”Mihai (Fifor - n.r.) nu mai este șeful campaniei pentru prezidențiale, iar Paul (Stănescu - n.r.) a cerut chiar suspendarea lui din partid. Dăncilă, însă, i-a luat apărarea”, au declarat surse participante la ședința liderilor social-democrați, care se desfășoară la Vila Lac I.

Miercuri, 9 Octombrie, 2019 - 09:22

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, susține că nici măcar cei din opoziție nu-și doresc trecerea moțiunii de cenzură:

”Să vă spun de ce nu va trece moțiunea:
1. Niciun partid din opoziție nu vrea să vină la guvernare! Ar fi o misiune imposibilă să obțină cea mai mare creștere economică din UE, să ducă șomajul mai jos de 3%, să crească salariul mediu net la peste 44%, iar pe cel minim net cu 41%, să crească pensia medie netă cu peste 54%, să crească puterea de cumpărare a românilor cu peste 40%.

Marţi, 1 Octombrie, 2019 - 08:33
Fără consultarea lui Iohannis

Comitetul Executiv al PSD se reunește, marți, de la ora 16.00. Ședința are loc după ce Rovana Plumb a fost respinsă de Comisia JURI a PE pentru funcția de comisar european, iar premierul a anunțat că va face o nouă propunere în acest sens. Întâlnirea social-democraților de marți va avea loc la sediul PSD din Kiseleff.

Marţi, 10 Septembrie, 2019 - 10:13
Un fel de „a fi sau a nu fi!”...

Secretarul general al PSD Mihai Fifor a declarat că Guvernul va cere votul de încredere al Legislativului, săptămâna viitoare, şi dacă nu îl va primi, Executivul va veni cu o altă variantă.

„Vom merge săptămâna viitoare în Parlament să cerem votul pentru guvern. E prea mult spus un «vot de încredere pentru guvern». Este un vot de calibrare si validare pentru o nouă variantă a Cabinetului. Dacă nu trece, venim cu altă variantă până convingem Parlamentul că ţara trebuie totuşi să fie guvernată!”, a scris Mihai Fifor, marţi, pe Facebook.
 

Luni, 9 Septembrie, 2019 - 13:00

Ministrul de Externe Mihai Fifor oferă elevilor 10 sfaturi prin care să aibă nota 10 la lecţia siguranţei. 

Vineri, 6 Septembrie, 2019 - 11:13

Social-democraţii vor pleca de la guvernare dacă ar trece o moţiune de cenzură, dar aceasta nu va fi adoptată de Parlament, a spus vineri secretarul general al PSD, Mihai Fifor.

Luni, 26 August, 2019 - 18:24

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, luni, la Palatul Cotroceni propunerile de miniştri, stabilite în Comitetul Executiv al partidului de săptămâna trecută, conform unor surse politice.

CEx a stabilit, vineri, ca Dana Gîrbovan să fie propusă la Ministerul Justiţiei, Mihai Fifor la conducerea MAI, iar senatorul Şerban Valeca la portofoliul Educaţie, Ana Birchall vicepremier pentru parteneriate, iar Iulian Iancu vicepremier pe probleme economice, a declarat preşedintele PSD, premierul Viorica Dăncilă.

Sâmbătă, 24 August, 2019 - 10:06
Tăriceanu pare să reziste cu greu „ocheadelor” lui Ponta

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a anunţat că luni, la ora 10:00, premierul Viorica Dăncilă se va întâlni cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu în şedinţă de coaliţie.

„Noi nu ne dorim ruperea acestei alianţe. Îmi doresc să nu îşi dorească lucrul acesta. Luni vom avea la oră 10 şedinţa de coaliţie. Avem câteva repere de discutat. Eu îmi doresc că această coaliţie să continue să guverneze”, a declarat Mihai Fifor, la Antena 3. Este congresul pe care îl prevede statultul.

Vineri, 23 August, 2019 - 19:42

Vicepremierul Mihai Fifor a avut vineri o nouă videoconferinţă cu prefecţii pentru a avansa procesul de pregătire a unităților de învățământ pentru începerea anului școlar.

''Am reanalizat situația la nivelul fiecărui județ, precum și stadiul de implementare a acțiunilor imediate. Vorbim atât de garantarea apei potabile, a utilităților, cât și de măsuri de siguranță în școli. Continuăm procesul până la implementarea integrală a planului de acțiuni menit să asigure debutul anului școlar în condiții optime'', a scris Mihai Fifor pe pagina sa de Facebook.

Luni, 19 August, 2019 - 18:19

Ministrul de Interne, Mihai Fifor, susține că ședința Coaliției a decurs fără probleme. Asta după ce șefa PSD, Viorica Dăncilă, a lispit de la discuțiile cu omologul ei din cadrul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

"Am avut astăzi o nouă ședință a Coaliției PSD-ALDE, o discuție productivă pe care o vom continua zilele următoare în aceeași formulă. Relațiile în interiorul alianței sunt stabile și funcționale.

Ne-am asumat împreună un program de guvernare și suntem și astăzi la fel de hotărâți să îl ducem la bun sfârșit.

Vineri, 16 August, 2019 - 13:57

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, anunţă că trimite Corpul de Control la Vrancea, unde un poliţist i-a spus unei tinere că nu are echipaje de Poliţie disponibile. 
„Nu am niciun fel de toleranţă faţă de astfel de situaţii. Luni dimineaţa Corpul de Control al Ministerului de Interne va fi prezent la Vrancea pentru a vedea ce s-a întâmplat acolo. De îndată ce vom avea rezultatele acestui control, le vom face publice. Dacă s-a greşit, cine a greşit pleacă acasă”, a declarat Mihai Fifor.
 

Luni, 12 August, 2019 - 14:00

1. Iohannis, invitat de Trump la Washington să dea seamă de politica energetică a Guvernului / 2. Tăriceanu pune sula în coaste PSD-ului ca să-l bage pe Ponta în coaliție / 3. Dragnea atacă în justiție alegerea Vioricăi Dăncilă / 4. Miting-cacealma de un sfert de milion organizat de un dentist din Londra / 5. Plumb și Nica propuși comisari europeni

Vineri, 9 August, 2019 - 14:36

Ministrul de Interne, Mihai Fifor, a anunțat că dispeceratul integrat al sistemului 112 din București este funcțional şi va permite o mai bună colaborare între autoritățile din cadrul MAI, care intervin în situații de urgență.

Vineri, 9 August, 2019 - 13:00

Secretarul general PSD, Mihai Fifor, a declarat, vineri, că solicitarea depusă în instanţă de fostul lider PSD Liviu Dragnea nu se referă la funcţia sa sau cea a actualului preşedinte al PSD Viorica Dăncilă.

"Este o cerere legată de funcţia mea şi a doamnei Dăncilă? Aţi văzut contestaţia? Dumneavoastră aţi văzut contestaţia? Uitaţi-vă la contestaţie. Eu vă spun că nu asta contestă", a declarat Mihai Fifor, întrebat de jurnalişti de sesizarea depusă de fostul preşedinte PSD referitoare la conducerea PSD.

Vineri, 9 August, 2019 - 13:00

Ministrul de interimar de Interne, Mihai Fifor, a declarat vineri că a discutat cu premierul Viorica Dăncilă şi ''nu se pune problema remilitarizării Poliţiei''.

Vineri, 9 August, 2019 - 09:45

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a anunţat, joi seară, că a abordat tema remilitarizării ministerului cu premierul Viorica Dăncilă.

Marţi, 6 August, 2019 - 11:06

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a declarat marţi, după învestirea în funcţie a noului şef al Jandarmeriei Române, generalul de brigadă Constantin Florea, că are convingerea că noua conducere se va concentra, în primul rând, pe siguranţa cetăţeanului.

Marţi, 6 August, 2019 - 09:50

Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a declarat referitor la cazul poliţiştilor de la Galaţi care nu au ajutat o minoră plină de sânge şi în stare de şoc, că cei care au greşit „pleacă acasă”.

Marţi, 6 August, 2019 - 09:32

Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a făcut un apel la cetăţenii care vor participa la mitingul de sâmbătă, 10 august, să protesteze în mod paşnic deoarece nu îşi doreşte să revadă violenţele de la evenimentul de anul trecut.

Luni, 5 August, 2019 - 12:00

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a declarat, luni, că a solicitat inspectorilor-şefi de poliţie să prezinte o evaluare "riguroasă" a activităţii.

"Am cerut fiecărui inspector-şef de poliţie ca, în maximum o săptămână, să prezinte o evaluare riguroasă a activităţii Inspectoratului, structură cu structură, urmând ca aceasta să facă obiectul analizei imediate de la nivel central", a scris Fifor, pe Facebook.

 

Luni, 5 August, 2019 - 10:44

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a transmis, referitor la cazul poliţiştilor de la Galaţi care au intervenit în cazul unei minore pline de sânge pe stradă numai la insistenţele trecătorilor, că a dispus "măsuri ferme de verificare imediată".

Joi, 1 August, 2019 - 12:07
Scrisoare deschisă

Organizațiile civice semnatare vă fac cunoscută scrisoarea deschisă lansată astăzi pentru a solicita reacție urgentă  autorităților responsabile în cazul crimelor de la Caracal.
 
SCRISOARE DESCHISĂ ORGANIZAȚII CIVICE
 
Domnului Mihai Fifor, Ministrul interimar al Afacerilor Interne
Domnului Alexandru Petrescu, Ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale
Domnului Felix Bănilă,  Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT),

Joi, 1 August, 2019 - 11:05

Ministrul Internelor, Mihai Fifor, a anunţat, joi, că nu vrea trecerea 112 la MAI, ci integrarea dispecerizării.

Joi, 1 August, 2019 - 10:30

Ministrul interimar al Internelor, Mihai Fifor, a declarat, joi, că Ioan Buda s-a întors la conducerea Poliţiei de Frontieră după demiterea de la şefia Poliţiei Române, pentru că, potrivit legii, s-a întors pe postul pe care-l deţine.

"Chestorul Ioan Buda era la comandă la Poliţia Română prin împuternicire, chestorul Buda în momentul în care nu a mai fost pe poziţie, tehnic s-a întors de unde plecase. Vom vedea ce vom face, dar în momentul acesta, conform legii, s-a întors pe postul pe care-l deţine", a declarat Mihai Fifor.

Miercuri, 31 Iulie, 2019 - 12:27

Alexandru Cumpănaşu, preşedinte al Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României şi unchi al Alexandrei Măceşanu, a declarat miercuri, după discuţia cu ministerul de Interne Mihai Fifor, că angajaţii STS care au răspuns fetei de 15 ani nu au fost încă audiaţi.

Subscribe to Mihai Fifor