Sâmbătă, 19 Decembrie, 2020 - 15:43

Strategia de Digitalizare a Educației din România 2021-2027 - SMART-Edu, lansată în consultare publică până în data de 15 februarie 2021

 

Ministerul Educației și Cercetării a lansat astăzi, 18 decembrie, în consultare publică, Strategia de Digitalizare a Educației din România 2021-2027- SMART-Edu, într-un timp record: 54 de zile de la data lansării procesului de consultare publică pe tema elaborării (26 octombrie 2020).

Joi, 10 Decembrie, 2020 - 09:56

Monica Cristina Anisie, ministrul educaţiei şi cercetării, a semnat contractul de finanţare pentru proiectul "Start în carieră prin master didactic".

Marţi, 8 Decembrie, 2020 - 17:15

În conformitate cu prevederile ordinului nr. 6.122/7.12.2020, semnat de ministrul Monica Cristina Anisie, activitățile didactice care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal și postliceal se suspendă pentru perioada 9 decembrie - 23 decembrie 2020.

Vineri, 4 Decembrie, 2020 - 11:07

Monica Cristina Anisie, ministrul educaţiei şi cercetării, a emis ordinul prin care s-au aprobat, pentru prima dată, programele şcolare pentru cele 425 de discipline din învăţământul special.

Aceste programe şcolare pentru învăţământul special sunt elaborate în baza planurilor-cadru aprobate prin ordinul nr. 3.662/2018 şi reprezintă o premieră prin prisma faptului că, faţă de ceea ce exista anterior, acestea sunt concepute ţinând seamă de tipurile de dizabilitate, şi nu de gradele de deficienţă.

Vineri, 4 Decembrie, 2020 - 09:51

Ministrul Monica Cristina Anisie a vizitat Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare Aerospaţială "Elie Carafoli" - I.N.C.A.S. din Bucureşti, instituţie ce desfăşoară o bogată activitate în domeniu.

Expertiza I.N.C.A.S. include cercetarea fundamentală în ştiinţele aerospaţiale, precum şi elemente de cercetare aplicativă, deopotrivă în context naţional şi internaţional, în parteneriate strategice cu industria. Institutul este, de altfel, un actor major în cercetarea aerospaţială din programele Uniunii Europene, precum şi în cea internaţională.

Marţi, 1 Decembrie, 2020 - 09:15

Monica Cristina Anisie, ministrul educaţiei şi cercetării, a participat luni, 30 noiembrie 2020, la reuniunea miniştrilor educaţiei din Uniunea Europeană. Pe agenda evenimentului a fost inclusă şi o dezbatere cu tema Configurarea Spaţiului european al educaţiei şi a viitorului cadru strategic pentru cooperare europeană în educaţie şi formare.

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 10:30

Ministrul educației și cercetării, Monica Cristina Anisie și președintele Agenției Naționale Anti-Doping, Pavel Cristian Balaj, au semnat joi, 26 noiembrie, un protocol de colaborare cu scopul de a promova valorile specifice sportului curat prin mijloace de informare, conștientizare și educare.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 10:32

Întâlnirile ministrului Monica Cristina Anisie cu echipele de cercetători din institutele românești de profil au continuat astăzi, 25 noiembrie 2020, cu vizita efectuată la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (INCDBA - IBA) din București, instituție aflată în coordonarea Ministerului Educației și Cercetării.

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 10:03

Ministerul Educației și Cercetării propune o listă cu 5 obiective, imperativ a fi realizate în următorii ani în ceea ce privește digitalizarea educației, și invită operatorii/companiile IT, societatea civilă și mediul guvernamental să contribuie la conturarea acestui proiect de țară cu expertiza și propunerile proprii.

Vineri, 20 Noiembrie, 2020 - 10:51
SMART-Edu”: companiile IT, societatea civilă și mediul guvernamental

Ministerul Educației și Cercetării lansează vineri, 20 noiembrie, primul eveniment care deschide consultarea publică pentru elaborarea Strategiei pentru Digitalizarea Educației din România 2021-2027 - SMART-Edu.

Luni, 16 Noiembrie, 2020 - 10:19

După două săptămâni de la solicitarea ministrului educației și cercetării, Monica Cristina Anisie, ca toate instituțiile de învățământ superior din România să opereze modificările necesare în Registrul Matricol unic al Universităților din România (RMUR), situația se prezintă astfel:

Instituții de  învățământ superior din România care au introdus în proporție de 100% datele solicitate (absolvenți) în RMUR:

 

Luni, 16 Noiembrie, 2020 - 10:10

Monica Cristina Anisie, ministrul educației și cercetării, a dispus începerea demersurilor pentru a se realiza o evidență informatizată a actelor de studii din învățământul preuniversitar.

 

Marţi, 10 Noiembrie, 2020 - 10:45

Monica Cristina Anisie, ministrul educației și cercetării, a avut luni, 9 noiembrie, o videoconferință cu inspectorii școlari generali, inspectorii școlari generali adjuncți și directorii Centrelor Județene de Resurse și Asistență Educațională/Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE/CMBRAE).

Luni, 9 Noiembrie, 2020 - 10:34

Ministrul educației și cercetării, Monica Cristina Anisie și directorul executiv al Agenției Naționale pentru Transplant, dr. Radu Zamfir, au semnat un protocol de colaborare pentru implementarea Campaniei naționale „Transplantul înseamnă VIAȚĂ”.

Vineri, 6 Noiembrie, 2020 - 11:15

Ministrul educației și cercetării, Monica Cristina Anisie, a aprobat, prin ordin, înființarea de centre de excelență în fiecare județ și în municipiul București. Acestea vor funcționa ca unități conexe ale Ministerului Educației și Cercetării, cu personalitate juridică, fiind coordonate metodologic de către inspectoratele școlare județene/ISMB.

Vineri, 6 Noiembrie, 2020 - 11:05

Raportul de activitate „1 an de guvernare” al ministrului Monica Cristina Anisie (structurat pe domeniile majore de activitate ale Ministerului Educației și Cercetării - învățământ preuniversitar, învățământ superior și cercetare) cuprinde, în egală măsură, răspunsurile la principalele provocări ale mandatului și obiectivele îndeplinite într-o perioadă extrem de dificilă, grevată de declanșarea pandemiei de COVID-19.

Marţi, 3 Noiembrie, 2020 - 09:08

O nouă măsură din procesul pentru debirocratizarea activităţii din unităţile de învăţământ preuniversitar, prioritate a mandatului ministrului Monica Cristina Anisie, a fost îndeplinită: procedurile operaţionale ale Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP) au fost simplificate. În acest sens, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a validat propunerile ARACIP în privinţa noilor standarde naţionale de evaluare internă şi externă, precum şi ale Metodologiei de evaluare externă, acestea urmând a fi aprobate prin hotărâri de guvern în perioada următoare.

Joi, 29 Octombrie, 2020 - 11:05

Ministerul Educației și Cercetării începe procesul de dezvoltare a Hărții școlilor dezavantajate din România, instrument esențial pentru obiectivul asumat de a promova o educație incluzivă de calitate pentru toți copiii. Odată realizat, acest instrument va avea un rol important în procesul de stabilire a modului și a priorităților de alocare a resurselor și a proiectelor din viitoarea programare financiară 2021-2027, dar și pentru a putea ghida intervenții strategice, realizate de Guvern, menite să reducă și să atenueze clivajele din educație.

Joi, 29 Octombrie, 2020 - 10:53

Monica Cristina Anisie, ministrul educației și cercetării, invită companiile din mediul privat, organizațiile neguvernamentale, reprezentanții industriilor și ai companiilor, precum și stakeholderii să contribuie la transformarea de paradigmă propusă de Ministerul Educației și Cercetării: Școala SMART - Școală Modernă, Accesibilă, Bazată pe Resurse și Tehnologii digitale, care să asigure accesul la o educație incluzivă și de calitate pentru toți copiii.

Miercuri, 28 Octombrie, 2020 - 09:50

Monica Cristina Anisie, ministrul educației și cercetării, a solicitat tuturor instituțiilor de învățământ superior ca, începând cu data de 2 noiembrie, în termen de 30 de zile, să opereze toate modificările necesare în Registrul matricol unic al universităților din România (RMUR), astfel încât să fie implementate toate măsurile prevăzute de actele normative în vigoare.

 

Marţi, 27 Octombrie, 2020 - 10:21

Ministerul Educației și Cercetării a lansat luni, 26 octombrie, procesul de elaborare a Strategiei privind digitalizarea educației din România 2021 - 2027 - SMART.Edu (Școală Modernă, Accesibilă, bazată pe Resurse și Tehnologii digitale).

Vineri, 23 Octombrie, 2020 - 12:12

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a lansat proiectul "Start în carieră prin master didactic" dedicat masteranzilor din cele opt universităţi care organizează, pentru prima dată, programe-pilot de studii universitare de master didactic, la forma de învăţământ cu frecvenţă.

Joi, 22 Octombrie, 2020 - 11:28

Marți, 20 octombrie 2020, sub egida Președinției germane a Consiliului Uniunii Europene, s-a desfășurat la Bonn, Conferința miniștrilor cercetării din Uniunea Europeană privind Spațiul European de Cercetare ERA (European Research Area).

Marţi, 20 Octombrie, 2020 - 11:26

Luni, 19 octombrie 2020, Monica Cristina Anisie, ministrul educației și cercetării, a avut o întâlnire de lucru cu Marius Ovidiu Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și cu Simion Hancescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ.

În cadrul întâlnirii a fost realizată o analiză a aspectelor cu privire la organizarea eficientă a procesului educațional în condițiile desfășurării activității didactice în sistem online. În acest context, s-au decis următoarele:

 

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 08:14

Stimaţi primari,
Mă adresez dumneavoastră în speranţa că înţelegem cu toţii că România are nevoie de un sistem educaţional bine finanţat, în care elevii să înveţe cu drag, în condiţii optime, iar profesorii, folosind noile tehnologii, să aibă acces la toate resursele materiale necesare bunei desfăşurări a activităţilor în şcoală.

Rolul comunităţii locale este foarte important şi consider că România s-a dezvoltat în ultimii ani, astfel încât asigurarea finanţării complementare pentru educaţie să fie o realitate concretă, în fiecare unitate administrativ-teritorială.

Marţi, 24 Decembrie, 2019 - 11:27

Ministerul Educaţiei şi Cercetării face primii paşi concreţi pentru debirocratizarea activităţii cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar.

Grupul de lucru, cunoscut sub denumirea de ,,Comisia de tăiat hârtii", prezintă un prim raport ce are în vedere eficientizarea procesului de predare - învăţare - evaluare. În urma propunerilor primite pe platforma debirocratizare.edu.ro şi a dezbaterilor din perioada noiembrie-decembrie 2019, comisia a decis eliminarea şi simplificarea unor documente în vederea eficientizării procesului de predare - învăţare - evaluare.

Luni, 23 Decembrie, 2019 - 10:16

Executivul a adoptat în ședința de pe data de 20 decembrie prorogarea unor termene și condiții privind desfășurarea unor examene (Evaluarea Națională și Bacalaureat) și a admiterii la liceu. Prin această decizie, Guvernul a corelat modalitatea de evaluare, pe discipline, cu modalitatea de predare-învățare, conform planului-cadru în baza căruia elevii au studiat în clasele V-VIII.

Luni, 16 Decembrie, 2019 - 19:10

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie, va premia olimpicii români care s-au remarcat în anul 2019 la concursurile internaţionale pe discipline școlare, în cadrul unei festivităţi ce va fi găzduită marți, 17 decembrie, cu începere de la ora 13:30, de Palatul Național al Copiilor (Sala Mare) din București.

Luni, 16 Decembrie, 2019 - 15:47

Luni, 16 decembrie 2019, ministrul Educaţiei şi Cercetării, doamna Monica Cristina Anisie, a avut o întrevedere cu reprezentanţii Asociaţiei Ad Astra şi ai blogului Doi Mici şi un Anc. Cercetătorii Octavian Micu, Stefan Szedlacsek şi Gabriel Preda au prezentat propuneri de măsuri privind îmbunătăţirea sistemului de cercetare.

Discuţiile s-au axat pe puncte clare privind aspecte ale evaluărilor institutelor de cercetare, ale proiectelor de cercetare din cadrul Planului Naţional CDI şi pe măsuri privind atragerea cercetătorilor din diaspora.

Subscribe to Monica Cristina Anisie