Miercuri, 11 Septembrie, 2019 - 12:43

Proiectele destinate românilor din provincia italiană Torino şi principalele teme de interes ale conaţionalilor din această zonă a Italiei au fost tema discuţiilor pe care ministrul Natalia-Elena Intotero le-a purtat cu reprezentanţii mediului asociativ şi al comunităţii în cadrul vizitei la Torino.

În regiunea Piemonte trăiesc aproape 150.000 de români, dintre care aproximativ 100.000 în provincia Torino.

Joi, 29 August, 2019 - 09:05

Participarea ministrului Natalia-Elena Intotero la Conferinţa mondială a ciprioţilor din afara graniţelor şi întrevederea cu comisarul prezidenţial cipriot pentru Diaspora şi Afaceri Umanitare

Schimbul de experienţe şi bune practici în relaţia cu diaspora au fost în atenţia ministrului pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, cu prilejul participării la Conferinţa mondială a ciprioţilor din afara graniţelor, care are loc zilele acestea la Nicosia.

Miercuri, 24 Iulie, 2019 - 12:40

Ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a spus, miercuri, că aproximativ 9.700.000 de români sunt plecaţi în afara graniţelor, din cauza corupţiei şi sărăciei.

Marţi, 23 Iulie, 2019 - 14:28

Una dintre cele mai active şi implicate organizaţii studenţeşti a devenit partener al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Ministrul Natalia-Elena Intotero a semnat astăzi un acord de colaborare cu Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), reprezentată de preşedintele Robert Stredie. LSRS are filiale în 10 ţări cu importante comunităţi de tineri români, între care Marea Britanie, Olanda, Germania, Italia, Franţa.

Vineri, 12 Aprilie, 2019 - 08:45

Ministrul Natalia-Elena Intotero a prezentat campania "Informare acasă! Siguranţă în lume!" ediţia 2019, în judeţele Arad şi Timiş.

Vineri, 5 Aprilie, 2019 - 09:56

O întâlnire specială a avut loc între ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, şi membrii Alianţei Românilor din Cipru, alături de preşedintele acesteia, Cristina Christodoulou-Todea şi însărcinatul cu afaceri a.i. din cadrul Ambasadei României în Republica Cipru, Daniela-Mariana Sezonov-Ţane, în cadrul vizitei de lucru pe care ministrul o efectuează în Republica Cipru în perioada 4-7 aprilie a.c.

Vineri, 22 Februarie, 2019 - 12:48

Comunitatea românească din Sydney s-a reunit pentru a celebra opera şi personalitatea marelui poet Mihai Eminescu, la iniţiativa Academiei Australiano-Române de artă, cultură şi ştiinţă şi în prezenţa ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a E.S. Nineta Bărbulescu, ambasadorul României în Australia şi Noua Zeelandă, şi a Consulului General al României la Sydney, Iulian Niţu.

Marţi, 18 Decembrie, 2018 - 13:53

Consulatul General al României în Dubai a găzduit întâlnirea ministrului pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, cu reprezentanţii mediului asociativ al românilor din Emiratele Arabe Unite.

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 13:59

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a semnat vineri, 14 decembrie a.c., un Memorandum de Înţelegere cu instituţia Comisarului Prezidenţial al Republicii Cipru, cu privire la cooperarea în domeniul diasporei.

Partea cipriotă a fost reprezentată de Comisarul prezidenţial Photis Photiou. La întâlnire a participat şi Excelenţa Sa domnul Dimitris Hatziargyrou, ambasadorul Republicii Cipru în România.

Vineri, 31 August, 2018 - 11:10

Românii de pretutindeni sărbătoresc astăzi Ziua Limbii Române, onorând astfel poate cea mai importantă moştenire pe care o avem, ca popor.

Începând cu anul 2013, Ziua Limbii Române se sărbătoreşte anual, la data de 31 august, potrivit prevederilor Legii nr. 53/2013. Promovarea educaţiei în limba maternă pentru copiii românilor din diaspora şi din comunităţile istorice este una dintre priorităţile Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Joi, 16 August, 2018 - 12:03

Ministrul Natalia-Elena Intotero s-a întâlnit miercuri, 15 august a.c., cu numeroşi români din diaspora de mobilitate, dar şi cu mulţi dintre cei care au revenit în ţară şi au deschis afaceri, cu ocazia participării la o serie de evenimente organizate în localitatea maramureşeană Borşa.

Luni, 13 August, 2018 - 08:35
Cei care au lipsit de la miting...

Ministrul Natalia-Elena Intotero a fost alături de numeroşii români de pretutindeni reuniţi duminică, 12 august a.c., la Nedeea Românilor de Pretutindeni, organizată în localitatea Valea lui Liman din judeţul Timiş.

Evenimentul reuneşte artişti şi ansambluri din România, dar şi din Banatul istoric şi din Ungaria, devenind, de la an la an, un punct de confluenţă al tradiţiilor şi folclorului din comunităţile istorice româneşti.

Luni, 30 Iulie, 2018 - 13:37

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a susţinut luni, 30 iulie, o declaraţie de presă în care a făcut public bilanţul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP), aferent primului semestru al anului 2018, şi stadiul angajamentelor bugetare din programul de guvernare 2018-2020.

Vineri, 6 Iulie, 2018 - 10:52

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) a încheiat prima etapă a Campaniei Naţionale "INFORMARE acasă! SIGURANŢĂ în lume!", o iniţiativă dedicată informării în prealabil a românilor care îşi doresc să lucreze, studieze sau locuiască în afara graniţelor.

Vineri, 4 Mai, 2018 - 10:47

Cu prilejul vizitei de lucru în Republica Italiană, ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a avut ieri, 3 mai a.c., întrevederi cu reprezentanţi ai asociaţiilor româneşti din regiunile Puglia, Basilicata, Molise şi Calabria.

Discuţiile au vizat problematici care ţin de partea de muncă, elemente referitoare la procesul de integrare în societatea italiană, precum şi oportunităţile lucrative existente în România pentru românii care doresc să revină acasă.

Miercuri, 2 Mai, 2018 - 12:03

O delegaţie condusă de ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, va efectua o vizită de lucru în Republica Italiană în perioada 3-6 mai a.c. Deplasarea va debuta în regiunea Puglia, la Bari şi se va încheia în regiunea Lazio, la Roma.

Agenda demnitarului român va cuprinde întrevederi cu reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai mediului asociativ, ai organizaţiilor sindicale şi cu membri ai cultelor ortodoxe.

Marţi, 1 Mai, 2018 - 11:11

La data de 2 mai sărbătorim tânăra generaţie. Proiectul legislativ privind decretarea acestei zile a fost iniţiat în anul 2004, de către 15 deputaţi reprezentând toate formaţiunile politice parlamentare. La 5 octombrie 2004, legea a fost adoptată de plenul Camerei Deputaţilor, aceasta fiind şi Camera decizională. Astfel, conform Legii nr. 425/25 octombrie 2004, ziua de 2 mai a devenit Ziua Naţională a Tineretului.

Vineri, 27 Aprilie, 2018 - 09:47

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a participat astăzi la cea de a a XXVII-a ediţie a Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România (AOR), care are loc în perioada 25-27 aprilie a.c.

La reuniune au fost prezenţi primari de oraşe din întreaga ţară, reprezentanţi ai autorităţilor centrale, membri ai agenţiilor guvernamentale, parlamentari români, precum şi o delegaţie a primarilor din Republica Moldova.

Vineri, 20 Aprilie, 2018 - 10:24

În cadrul primei zile a vizitei de lucru în Republica Moldova, care are loc în perioada 18-20 aprilie a.c., ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a avut, ieri, 19 aprilie, întâlniri cu o serie de reprezentanţi ai Administraţiei de la Chişinău, ai cultelor, dar şi cu membri ai autorităţilor locale.

Întrevederile demnitarului român au constat în discuţii cu Monica Babuc, ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Tineretului şi Sportului, viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic şi cu şefa Biroului Relaţii cu Diaspora (BRD), Olga Coptu.

Luni, 5 Martie, 2018 - 17:03

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a participat luni, 05 februarie a.c, la ceremonia de semnare a Acordului de Cooperare dintre Primăria Sectorului 5 a Municipiului Bucureşti cu localitatea Saint-Josse-ten-Noode, Bruxelles, Belgia.

Evenimentul este parte a Campaniei "Centenar prin Înfrăţiri", o iniţiativă prin care Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MpRP) şi-a propus înfrăţirea judeţelor din România şi a sectoarelor Municipiului Bucureşti cu unităţi administrativ-teritoriale similare din statele unde există comunităţi de români.

Joi, 1 Martie, 2018 - 15:30

Pentru a elabora și aplica politica statului român în ceea ce privește drepturile românilor plecați din țară, în anul 2017 a fost înființat Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MpRP) și a fost aprobată de către Guvernul României Strategia Națională pentru Românii de Pretutindeni pentru perioada 2017-2020.

Joi, 1 Martie, 2018 - 14:14

Având în vedere interesul deosebit pe care Guvernul României îl acordă comunităţilor istorice în vederea susţinerii drepturilor etnicilor români din vecinătatea ţării, comunitatea de români din Ucraina este una dintre priorităţile de pe agenda Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

În acest context, în perioada 2-3 martie 2018, ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, va efectua prima vizită de lucru de la preluarea mandatului în Ucraina, în oraşele Cernăuţi şi Solotvino.

Miercuri, 21 Februarie, 2018 - 08:39

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni îşi exprimă regretul faţă de incidentele violente din Ragusa în care sunt implicaţi membri ai comunităţii româneşti din teritoriu.

Subscribe to Natalia-Elena Intotero