Miercuri, 16 Septembrie, 2020 - 17:06

Alegătorii care se vor prezenta la urne în 27 septembrie și vor avea febră de peste 37,3 de grade vor vota într-o cabină specială, a precizat miercuri ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunță că dacă un alegător se prezintă la triajul observațional și epidemiologic la secția de votare și are o temperatură de peste 37,3 grade va avea prioritate și va merge direct către o cabină de vot dedicată.

Joi, 10 Septembrie, 2020 - 11:03

Ministerul Sănătăţii va propune prelungirea stării de alertă, în contextul evoluţiei actuale a pandemiei.

"După cum vedem şi evoluţia, suntem pe un platou. Propunerea Ministerului Sănătăţii este de prelungire a stării de alertă", a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, într-o conferinţă de presă, joi, la Piteşti.

Luni, 7 Septembrie, 2020 - 12:48

Ministerul Sănătăţii reaminteşte că, în această săptămână vor fi stabilite scenariile privind organizarea activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2

Sâmbătă, 5 Septembrie, 2020 - 09:51
„ Am avut cazuri la donatorii de plasma care nu aveau anticorpi”

"Pana in acest moment avem 12.800 de recoltari de seruri individuale, din care s-au lucrat in jur de 7.99% din acestea, 303 erau pozitive", a anuntat, vineri seara, la Antena 3, ministrul Nelu Tataru, vorbind despre studiul de seroprevalenta.

Joi, 3 Septembrie, 2020 - 15:46

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, după o vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, că persoanele asimptomatice vor fi testate acasă de către echipajele Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ), iar spitalul suport, dar şi celelalte unităţi implicate în gestionarea cazurilor COVID-19 trebuie să îşi amenajeze izolatoare.

Miercuri, 2 Septembrie, 2020 - 17:45

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că autorităţile au în vedere la elaborarea normelor care vor fi aplicate în ziua votului pentru alegerile locale asigurarea unor cabine de vot dedicate în cazul în care la o secţie de votare se va prezenta un alegător care prezintă o stare febrilă.

Miercuri, 2 Septembrie, 2020 - 10:15

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat marţi că Uniunea Europeană a contractat 30 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, într-o primă tranşă, iar România, raportat la numărul de locuitori, are asigurat 4% dintre acestea.

Marţi, 1 Septembrie, 2020 - 12:05

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a spus marţi că ordinele comune de miniştri privind redeschiderea şcolilor, teatrelor, cinematografelor şi a restaurantelor vor fi publicate marţi în Monitorul Oficial.

"Astăzi vor apărea în Monitorul Oficial şi ordinele comune, cu ministrul Educaţiei, care a fost semnat de ieri, cu redeschiderea şcolilor, cu ministrul Culturii, pe deschiderea cinematografelor şi teatrelor, cu ministrul Economiei, pe deschiderea restaurantelor", a precizat Nelu Tătaru într-o conferinţă de presă.
 

Marţi, 1 Septembrie, 2020 - 11:36

Consiliile de administraţie ale unităţilor şcolare vor transmite pe 10 septembrie scenariul la care s-au hotărât să înceapă anul şcolar, a anunţat, marţi, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Vineri, 28 August, 2020 - 19:00

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat vineri după amiază, la Miercurea Ciuc, că se ia în calcul relaxarea restricţiilor din industria balneară, respectiv reluarea terapiilor hidrice, în a doua parte a lunii septembrie.

Joi, 27 August, 2020 - 16:00

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că, din cei peste 83.000 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, 5.105 au vârste până în 19 ani.

"În această perioadă, prima perioadă pandemică, din cei peste 83.000 de pacienţi sau români infectaţi, 5.105 sunt copii până la 19 ani. Dintre aceştia 1.978 sunt până la vârsta de 9 ani, iar 3.127 de la 10 la 19 ani", a spus Tătaru, joi.

Vineri, 21 August, 2020 - 11:36

Mesajul ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru:

Astăzi se împlinesc 157 ani de când domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat Înaltul Decret Domnesc prin care a luat fiinţă Corpul Ofiţerilor Sanitari ai Armatei.

Medicina militară reprezintă un segment specializat important care asigură servicii medicale recunoscute pentru înaltă performanţă şi calitate atât pentru efectivele militare, dar si pentru populaţia civilă.

În această zi de sărbătoare urez mult succes colegilor militari.

Miercuri, 19 August, 2020 - 10:33

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri, că, în prezent, sunt funcţionale 1.034 de paturi de terapie intensivă complet echipate pentru patologia COVID-19.

Marţi, 18 August, 2020 - 18:10

Elevii din clasele mici ar trebui să poarte masca în mod obligatoriu, iar această regulă ar trebui introdusă "poate de către cei care pregătesc acest moment", afirmă ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Joi, 13 August, 2020 - 12:33

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat joi că România se află într-o perioadă în care va trebui să prelungească starea de alertă.

"Suntem într-un moment cu un număr crescut de cazuri de la o zi la alta. Suntem în apropierea unei perioade în care va trebui să prelungim o stare de alertă. Suntem într-un moment în care pregătim începerea unui nou an şcolar şi pregătim o serie de evenimente electorale sau nu ce va, eu ştiu, accentua această manifestare pandemică la sfârşitul acestui an", a declarat Tătaru la Academia Română.

Marţi, 11 August, 2020 - 15:35

​Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, propune prelungirea stării de alertă în România pentru încă 30 de zile. Anunțul său vine după ce, luni, premierul Ludovic Orban, a declarat că starea de alertă va fi cel mai probabil prelungită. Starea de alertă expiră pe 16 august.

„Propunerea mea ca ministru al Sănătății este de a prelungi starea de alertă. Rămâne ca și CNSU, cu domnul prim ministru Ludovic Orban, să decidă dacă da sau nu. Noi considerăm necesar în acest moment, încă 30 de zile”, a spus Nelu Tătaru, într-un interviu.

Marţi, 11 August, 2020 - 15:00

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a semnat un ordin care va permite creșterea atât a numărului persoanelor vindecate de coronavirus care pot să doneze sânge/plasmă, cât și a numărului pacienților în stare critică din terapie intensivă care pot să primească plasmă. A fost eliminat criteriul de eligibilitate care solicita ca donatorul să prezinte 2 teste RT-PCT negative.

Marţi, 4 August, 2020 - 13:03

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, marţi, că intenționeză să crească numărul echipajelor din cadrul serviciilor medicale de urgenţă prespitalicească.

Luni, 3 August, 2020 - 16:00

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni, că, după jumătatea lunii august, autoritățile vor anunța cum se vor deschide școlile.

Ministrul Sănătății a fost întrebat cum vede deschiderea anului școlar dacă evoluția noului coronavirus se va menține.

„Nu facem supoziții într-un context în care suntem la o lună și jumătate față de începutul școlii. În a doua jumătate a lunii august vă vom spune exact cum se va deschide școala”, a declarat Nelu Tătaru.

Vineri, 24 Iulie, 2020 - 05:34
În Bucuresti nu mai sunt locuri la Terapie Intensiva.

Secretarul de stat, Raed Arafat, a anuntat, joi seara, ca miercuri seara, nu au mai existat locuri in spitalele Covid din Bucuresti pentru pacientii simptomatici. "Dupa o discutie cu domnul ministru Tataru, cu primul ministru, cu ministrul Bode, decizia a fost "Hai sa gasim inca doua spitale", a precizat Arafat.

Miercuri, 22 Iulie, 2020 - 13:32

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a stabilit, printr-un ordin, modalitatea de aplicare a unor măsuri de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV- 2.

Ordinul, care a fost publicat miercuri în Monitorul Oficial, stabileşte criteriile pentru carantinarea sau izolarea persoanelor, după caz, precum şi pentru carantinarea zonală.

Luni, 20 Iulie, 2020 - 18:00

Școlile ar urmă să înceapă la 15 septembrie iar guvernul pregătește mai multe scenarii și pentru cursuri în format obișnuit, dar și online. Există și posibilitatea unui format mixt, cursuri online care să alterneze cu prezența în clasa, dar totul depinde de evoluția pandemiei.

Marţi, 14 Iulie, 2020 - 20:53
Potrivit noii legi a carantinării

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, arată că prin noua lege a carantinării, pacienții asimptomatici vor ajunge la spital pentru 48 de ore, perioadă în care vor fi evaluați medical.

”Asimptomaticii vor avea o evaluare de 48 de ore. Fiecare pacient va beneficia de o evaluare clinică, biologică de 48 de ore și medicul curant va avea posibilitatea de a-și exprima opinia.

Pentru cei simptomatici se va prelungi măsura internării până la vindecare sau până la momentul în care devin asimptomatici. De asemenea, pcientul are dreptul de a refuza tratamentul.

Luni, 13 Iulie, 2020 - 11:20

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat, luni, la Galați, ca sistemul medical din România nu este în colaps.

„Avem 243 de persoane în terapie intensivă. Adresabilitatea în UPU încă este acceptabilă. Cei care sunt asimptomatici sau cu simptome ușoare mulți dintre ei au solicitat externarea. Sunt locuri în spital”, a afirmat Nelu Tătaru, la Galați, unde 83 de cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus.

 

Miercuri, 8 Iulie, 2020 - 17:41

O persoană care refuză internarea, dar respectă izolarea la domiciliu și recomandările medicilor, trebuie să primească concediu medical, a declarat miercuri ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Constanţa.

Ministrul a explicat că autoritățile nu mai pot condiționa internarea pacienților, dar dacă pacientul respectă recomandările și merge la medicul de familie poate beneficia de concediul medical.

Luni, 6 Iulie, 2020 - 15:05

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, luni, că numărul pacienților care au solicitat externare, ca urmare a deciziei CCR, a ajuns la 550.

„A fost aprobat în ședință de guvern proiectul legislativ care să inițieze niște măsuri igienico-sanitare pentru situații deosebite de risc epidemiologic sau biologic. E necesar pentru a putea gestiona și controla pandemia prin care trecem. Ați putut observa de vineri modificările de abordare a tot ce a însemnat carantină, izolare, chiar și internarea în spital”, a declarat ministrul Sănătății, ședința de guvern.

Sâmbătă, 4 Iulie, 2020 - 07:50
Privind carantinarea si izolarea persoanelor cu COVID-19

 

Ministrul Nelu Tataru a afirmat, vineri seara, ca Ministerul Sanatatii, Ministerul de Interne si Ministerul Justitiei au creat un grup de lucru in vederea inaintarii unui proiect de lege pentru "punerea in concordanta" a cerintelor Curtii Constitutionale privind carantinarea si izolarea persoanelor cu COVID-19.

Vineri, 3 Iulie, 2020 - 11:25

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat vineri că va fi elaborat un proiect legislativ referitor la starea de carantină şi internarea obligatorie, act normativ care va fi prezentat în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare.

Vineri, 3 Iulie, 2020 - 10:49

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat vineri că dacă se va impune, va fi prelungită starea de alertă.

Joi, 25 Iunie, 2020 - 12:41

1 iulie ar putea fi data la care românii scapă total de restricțiile impuse în contextul stării de alertă. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

"Noi suntem într-o continuă evaluare. Evaluăm măsurile luate și toate deciziile se iau în comun. Vom avea discuții și astăzi și mâine, următoarea perioadă de măsuri de relaxare se va lua de 1 iulie. Vom avea niște restricții punctuale la nivel de comunitate, de focar", a declarat Tătaru.

 

Subscribe to Nelu Tătaru