Luni, 19 August, 2019 - 08:37

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, vor participa la ceremonia de plecare în misiune a Detaşamentului "Carpathian Pumas", care va avea loc luni, 19 august, începând cu ora 14.00, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Cei aproximativ 120 de membri ai detaşamentul românesc, cu patru elicoptere IAR-330 Puma L-RM, îşi vor începe misiunea la mijlocul lunii octombrie.

Marţi, 16 Aprilie, 2019 - 20:13

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ionel Ciucă, a participat marţi, 16 aprilie, la conferinţa cu tema "Întărirea descurajării şi apărării pe Flancul de Sud-Est al NATO - asigurarea securităţii la Marea Neagră", organizată de Centrul de Analiză Politică Europeană (CEPA), în perioada 16-17 aprilie, la Palatul Cotroceni.

Vineri, 29 Martie, 2019 - 15:05

Curtea de Apel a decis că generalul Nicolae Ciucă este şeful Statului Major al Apărării şi a obligat MApN să îi plătească 900 de lei cheltuieli de judecată.Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată în 15 zile.

MApN a atacat în instanţă decretul prin care preşedintele Iohannis îi prelungea mandatul lui Ciucă la şefia Armatei, după ce a respins ca nelegală o propunere a ministrului Apărării.

Vineri, 29 Martie, 2019 - 13:00

Curtea de Apel Bucureşti a respins, vineri, acţiunea prin care s-a cerut anularea decretului semnat de Klaus Iohannis, de prelungire a mandatului de şef al Statului Major al Apărării pentru Nicolae Ciucă. Decizia nu este definitivă.

Joi, 14 Martie, 2019 - 13:26

Curtea de Apel Bucureşti a suspendat decretul preşedintelui Iohannis prin care a prelungit mandatul lui Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Armatei deoarece există o îndoială serioasă asupra legalităţii actului.

Joi, 31 Ianuarie, 2019 - 13:01
CA București a suspendat decretul lui Iohannis...

Curtea de Apel Bucuresti a decis, miercuri, suspendarea decretului prezidențial de prelungire a mandatului lui Nicolae Ciuca, peste capul Guvernului.

Luni, 21 Ianuarie, 2019 - 17:18

Statul Major al Forțelor Terestre a desfășurat luni, 21 ianuarie, şedinţa de autoevaluare a activităţii pe anul 2018, în prezenţa ministrului apărării naţionale, Gabriel Leş, a secretarului de stat Andrei Ignat şi a şefului Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă.

Duminică, 13 Ianuarie, 2019 - 14:00

1. O „rotativă” emoțională - festivitatea de la Ateneu / 2. Ping pong cu miniștri între Cotroceni și Victoria / 3. Codruța plânge la CEDO drepturile omului / 4. „Unitatea de elită” s-a devoalat în „grup infracțional organizat” / 5. Criza corvetelor. Suspendarea achizițiilor militare navale

Miercuri, 9 Ianuarie, 2019 - 20:14

Dacă Doamne ferește ar fi un război adevărat cu inamici din exterior iar armata română ar fi chemată să intervină am suferi, cu siguranță, o înfrângere rușinoasă. Pentru că armata română are dublă comandă! Una la Cotroceni și alta la Victoria STOP  Cea de la Cotroceni are un comandant expirat, iar cel de la Victoria este unul care n-a intrat în pâine, pentru că l-a refuzat Cotroceniul.

Miercuri, 9 Ianuarie, 2019 - 15:35
Bine că nu suntem în vreme de război...real!

COMUNICAT  al Ministerului Apărării Naționale:

Ministerul Apărării Naţionale a depus marți, 8 ianuarie, în temeiul articolului 7 din Legea nr. 554/ 2004, privind contenciosul administrativ, o plângere prealabilă la Administraţia Prezidenţială, prin care solicită revocarea Decretului nr. 1331 emis în data de 28 decembrie 2018, privind prelungirea mandatului şefului Statului Major al Apărării.

Duminică, 30 Decembrie, 2018 - 14:00

1. Anul Nou - fără armistițiu între puteri: Guvernul în echipă incompletă / 2. Apărarea națională provoacă război în CSAT / 3. Guvernul în deplasare - la întâlnirea cu Colegiul Comisarilor, la Bruxelles / 4. Parada militară de 1 decembrie - o vitrină a achizițiilor din 2% PIB / 5. Revoluția omagiată de procurorii militari cu „crime împotriva umanității” / 6. Efectele „razelor” Stanciu-Tarcea asupra completelor incomplete

Duminică, 30 Decembrie, 2018 - 14:00

1. Apărarea națională provoacă război în CSAT / 2. Anul Nou - fără armistițiu între puteri: Guvernul în echipă incompletă / 3. Interviu-fluviu al lui Dragnea despre păpușari și păpuși / 4.Toader insistă să-l transforme pe Lazăr în martir al justiției / 5. Revoluția fiscală face primul pas în Monitorul Oficial

Duminică, 30 Decembrie, 2018 - 11:42

Era aproape imposibil ca anul să se încheie fără un nou scandal interinstituțional.

Sâmbătă, 29 Decembrie, 2018 - 10:57

”Este ilegal (decretul preşedintelui Klaus Iohannis de prelungire a mandatului şefului SMG, Nicolae Ciucă - n.r.). Trebuia să existe avizul prim-ministrului. Un decret ilegal poate fi apreciat şi de primul-ministru, şi de preşedinte”, a declarat Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului.

El a mai precizat că procedura prelungirii unui mandat este similară cu cea a numirii.

Sâmbătă, 29 Decembrie, 2018 - 10:47
Update: Decretul a fost publicat!

Decretul de prelungire a mandatului şefului Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, nu a fost publicat încă în Monitorul Oficial. Mandatul lui Ciucă expiră luni.

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache (PSD), spunea vineri că decretul ar urma să fie publicat „în această noapte sau mâine dimineaţă”.

Decretul prin care  președintele a prelungit mandatul şefului Statului Major al Apărării a fost transmis Monitorului Oficial imediat după şedinţa de vineri a CSAT.

Joi, 27 Decembrie, 2018 - 18:20

”Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării în data de 28 decembrie a.c., începând cu ora 12:00, la Palatul Cotroceni, pentru a analiza solicitările ministrului apărării naționale referitoare la ocuparea unor posturi în conducerea Armatei României”, a precizat Președinția într-un comunicat remis presei.

Vineri, 21 Decembrie, 2018 - 17:20

Președintele a convocat ședința CSAT pe 28 decembrie, de la ora 12.00 pentru a analiza solicitările ministrului Apărării referitoare la ocuparea unor posturi în conducerea Armatei României, informează Președinția.

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a anunțat, miercuri seară, că nu va prelungi mandatul actualului șef al Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, care se încheie în 31 decembrie 2018. Leș nu a precizat pe cine va propune în locul lui Ciucă.

Vineri, 7 Decembrie, 2018 - 11:12

O delegație condusă de către șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, a participat joi, 6 decembrie, la Ziua Distinșilor Vizitatori a Exercițiului NATO de certificare a Comandamentului Diviziei Multinaționale Nord-Est, ANAKONDA 18, ce s-a desfășurat în localitatea Elbląg din Polonia. 

În marja vizitei, generalul Nicolae Ciucă a avut o întâlnire cu generalul-locotenent Rajmund Andrzejczak, șeful Statului Major General al Forțelor Armate Poloneze.

Vineri, 30 Noiembrie, 2018 - 15:51

Începând cu 1 decembrie 2018 se înființează Comandamentul Apărării Cibernetice, structură subordonată Statului Major al Apărării, comanda fiind asigurată de general de brigadă Costică Postolache.

Marţi, 30 Octombrie, 2018 - 11:01

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, participă marţi 30 octombrie la Ziua Distinşilor Vizitatori (DV-Day) a exerciţiului NATO TRIDENT JUNCTURE 18, în Trodheim, Norvegia.

Exerciţiul se desfăşoară în perioada 25 octombrie - 23 noiembrie 2018, în Norvegia şi Islanda, cu participarea a aproximativ 45.000 de militari, 150 aeronave, 65 nave şi 10.000 de vehicule din peste 30 ţări aliate şi partenere. 

Miercuri, 26 Septembrie, 2018 - 04:39
Beneficiarii procentului de 2% din PIB-ul țării fără școli și spitale

Întâlniri ale ministrului apărării naționale cu reprezentanți ai principalelor companii din industria de apărare americană

În cadrul vizitei oficiale în Statele Unite ale Americii, ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a avut o serie de întrevederi cu reprezentanți ai companiilor Bell Helicopter, Boeing, Raytheon și Lockeed Martin, la sediile lor din Washington D.C.

Oficialul român a fost însoțit de către secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat și de șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă.

Miercuri, 19 Septembrie, 2018 - 12:56

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, vor participa joi, 20 septembrie, începând cu ora 09.00, la ceremonia de repatriere a militarilor Batalionului 30 Protecția Forței “Vulturii Carpaților”, eveniment care va avea loc la sediul batalionului, din Câmpulung-Muscel.

Vineri, 7 Septembrie, 2018 - 12:42

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă au participat vineri, 7 septembrie, la ceremonia arborării drapelelor și intonării imnurilor țărilor NATO la Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est. 

Ceremonia a avut loc în semn de apreciere pentru angajamentul statelor care contribuie cu personal în cadrul acestei structuri multinaționale, precum și pentru a  marca trei ani de la înființarea HQ MND-SE, la 1 septembrie 2015. 

Vineri, 8 Iunie, 2018 - 19:17

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, participă sâmbătă, 9 iunie, la ceremonia organizată cu prilejul zilei aniversare a Majestății Sale Regina Regatului Marii Britanii și Irlandei de Nord, răspunzând astfel invitației omologului său britanic, chief air marchal Sir Stuart Peach.

Activitatea reprezintă o recunoaștere a bunelor relații de cooperare dintre cele două armate și constituie un bun prilej pentru promovarea, la nivel militar, a intereselor Armatei României în relația cu armata britanică, unul dintre cei mai importanți aliați.

Miercuri, 9 Mai, 2018 - 18:25

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, va efectua o vizită de lucru în Turcia, în perioada 9 - 11 mai, la invitaţia omologului turc.

În cadrul întrevederii care va avea loc între șefii celor două armate, vor fi discutate subiecte referitoare la posibilitățile de dezvoltare ale cooperării militare bilaterale și implicarea celor două state în cadrul inițiativelor și proiectelor de întărire a securității regionale.

Miercuri, 7 Martie, 2018 - 16:46

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, vor lua parte joi, 8 martie, începând cu ora 11.00, la ceremonia de repatriere a militarilor Batalionului 280 Infanterie Protecţia Forţei „Brave Hearts”, care va avea loc în Piaţa Unirii din Focşani.

Vineri, 23 Februarie, 2018 - 19:17

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae-Ionel Ciucă, l-a primit astăzi, 23 februarie, la sediul SMAp, pe Comandantul Forţelor Terestre Americane în Europa (USAREUR), generalul-locotenent Christopher Cavoli.
În cadrul vizitei s-au purtat discuții despre activităţile ce urmează a se desfăşura în comun de către militari ai Forţelor Terestre Române şi militari din Forţelor Terestre Americane din Europa în anul 2018, atât în România, cât şi în centrele de instruire ale USAREUR. 

Luni, 29 Ianuarie, 2018 - 19:36

Şeful Statului Major al Apărării, Generalul Nicolae Ciucă, participă marţi, 30 ianuarie, la Conferinţa Comandamentului Forţelor Armate ale Statelor Unite ale Americii din Europa (EUCOM), în formatul şefilor apărării din Europa Centrală, care se desfăşoară la Bratislava, Slovacia.

 Conferinţa Comandamentului Forţelor Armate ale Statelor Unite ale Americii  din Europa (EUCOM) reuneşte şefii armatelor din Europa Centrală pentru a dezbate modul în care Alianţa poate răspunde cel mai bine la provocările globale de securitate.

Luni, 15 Ianuarie, 2018 - 19:45

Delegaţia Statului Major al Apărării, condusă de generalul Nicolae Ciucă, va participa în zilele de 16 şi 17 ianuarie la Conferinţa Comitetului Militar NATO, în formatul şefilor apărării, ce se va desfăşura la Bruxelles, Belgia.

Duminică, 24 Decembrie, 2017 - 15:03

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, s-a întâlnit duminică, 24 decembrie, în baza militară din Mihail Kogălniceanu, cu secretarul Forțelor Navale Americane, Richard Spencer, și cu comandantul Corpului de Infanterie Marină al SUA, generalul Robert Neller.
La activitate au participat și ambasadorul SUA în România, Hans Klem, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, general de brigadă Viorel Pană, și contraamiralul de flotilă  Mihai Panait, şeful de stat major al Comandamentului Flotei.

Subscribe to Nicolae Ciuca