Marţi, 12 Noiembrie, 2019 - 14:04
Dimulescu, la cea de a 43-a Sesiune Anuală a Comisiei Generale pentru Pescuit în Mediterană și Marea Neagră (GFCM)

 

Marţi, 9 Aprilie, 2019 - 16:59
Alocuțiune susținută de președintele ANPA la inaugurarea Bursei de Pește de la Tulcea

La festivitatea inaugurării Bursei de Pește de la Tulcea, directorul Agenției Naționale de Pescuit șu Acvacultură, Nicolae Dimulescu, a susținut o alocuțiune:

„Stimati invitați,

Suntem la deschiderea oficială a unui obiectiv de investiţii in sectorul pescăresc, al cărui scop principal este să consolideze infrastructura de colectare şi distribuire a peştelui pescuit sau produs in fermele de acvacultură din Delta Dunării.

El trebuie să aducă transparenţă, trasabilitate şi bunăstare.

Luni, 8 Aprilie, 2019 - 20:49
Iar ministrul Petre Daea a primit câteva sarcini noi

Un desant guvernamental compus din premierul Dăncilă și miniștrii Daea, Dan și Cuc a descins cu elicopterul  la Tulcea, la noul sediu al Bursei de Pește din cadrul Agenției Naționale de Pescuit și Acvacultură.  Panglica a fost tăiată de premierul Viorica Dăncilă, de ministrul Agiculturii, Petre Daea şi de Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea.

Marţi, 29 Ianuarie, 2019 - 19:00
Pagubele produse de cormorani depășesc 50% din producție

Cormoranii constituie un subiect sensibil în România de mulţi ani, datorită legislaţiei de protecţie a acestora care  produce pierderi mari fermierilor din acvacultura românească.

Dezbaterile pe această temă au rămas fără ecou până acum câteva zile când domnul Petre DAEA - ministrul Agriculturii şi Dzvoltării Rurale a atras atenţia în Comisia de Pescuit a Parlamentului European atât asupra nivelului extrem de ridicat a populatiilor de cormorani în România cât şi a pagubelor pe care aceste păsări ihtiofage protejate  le aduc fermierilor din acvacultura românească.

Joi, 13 Decembrie, 2018 - 09:42

Secretarul de stat Daniel Dumitru BOTĂNOIU a participat, în data de 12 decembrie 2018, la  conferința intitulată "100 de ani de pescărie românească". Organizată de către Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură, cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, conferința s-a desfășurat în cadrul proiectului “Sprijinirea monitorizării, controlului și executării din sectorul pescăresc al României” și a avut loc la Constanța.

 

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 11:00
Alocuțiunea președintelui ANPA, Nicolae Dimulescu

 I00 ANI DE PESCARIE ROMÂNEASCĂ

 

Stimate domnule ministru,

Stimaţi invitaţi,

Doamnelor şi domnilor,

Dragi colegi,

 

Este o mare bucurie pentru mine să fim împreună astăzi, la  Constanţa, pe ţărmul Mării Negre, pentru a omagia cu această ocazie munca şi sacrificiul multor pescari, piscicultori, procesatori, tehnicieni, ingineri, cercetători şi profesori universitari  care şi-au dedicat viaţa şi activitatea pescăriei româneşti.

Marţi, 11 Decembrie, 2018 - 14:37
Organizată cu prilejul Centenarului de către AgenţiaNaţională pentru Pescuit şi Acvacultură

Miercuri, 12 decembrie 2018 are loc la Constanța, Conferința  "100 de ani de pescărie românească", cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.

 

La acest moment aniversar  participă reprezentanți ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, ai institutelor de cercetare în domeniu şi ai învăţământului superior de profil, reprezentanţi ai organizaţiilor de pescari şi piscicultori.

Joi, 4 Octombrie, 2018 - 20:24

Alexandru Potor, Secretar de Stat în cadrul MADR, a participat în 4 octombrie la Reuniunea Comitetului consultativ pentru sectorul pescăresc, ocazie cu care au fost discutate probleme privind sectorul acvaculturii din România. Evenimentul a fost găzduit de Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură.

 

Subscribe to Nicolae Dimulescu