Luni, 18 Ianuarie, 2021 - 16:22

În timp ce afară temperaturile au scăzut sub zero grade Celsius, bucureștenii îngheață în case. Mai multe blocuri din sectoarele 1, 2, 4, 5 și 6 nu au caldură și apa caldă, din cauza unor noi avarii la rețeaua de termoficare.

În plus, în mai multe locuințe, termoficarea funcționează sub parametri pentru a nu se forța excesiv rețeaua. Anunțul a fost făcut chiar de primarul Capitalei.

Luni, 18 Ianuarie, 2021 - 14:02

Primarul general, Nicuşor Dan, a susţinut astăzi, 18 ianuarie, o conferinţă de presă în care a anunţat că încep procedurile de înlocuire a reţelei de termoficare din Bucureşti, o parte din fonduri proprii, o parte din bani europeni.

Primarul General, Nicuşor Dan: "Începem procedurile de înlocuire sistematică a reţelei de termoficare! Este vorba despre 60 km de reţea din fonduri proprii - aproximativ 90 de milioane de euro, iar alţi 200 km îi vom reabilita din fonduri europene, aproximativ 300 de milioane de euro.

Joi, 14 Ianuarie, 2021 - 13:38

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a exprimat joi intenţia municipalităţii de a cumpăra Elcen, dar că pentru realizarea acestui deziderat trebuie să se obţină acordul Guvernului şi al Consiliului General al Capitalei.

Miercuri, 13 Ianuarie, 2021 - 18:18

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că municipalitatea a efectuat marţi mai multe plăţi sociale, fiind la zi cu cele destinate familiilor monoparentale, prevenirii abandonului şcolar, copiilor cu dizabilităţi şi victimelor violenţei în familie.

Tot marţi au fost plătite o serie de restanţe: banii pentru nou-născuţi (restanţele pentru luna iulie), stimulentele pentru femeile însărcinate (sumele aferente lunii septembrie) şi stimulentele pentru persoanele adulte cu dizabilităţi (jumătate din sumele aferente lunii noiembrie), a scris Dan, pe Facebook.

Luni, 11 Ianuarie, 2021 - 15:05

Primarul general, Nicușor Dan, a declarat că a decis ca Municipalitatea să renunțe la dosarele pornite de fosta administrație împotriva presei şi opozanţilor şi care se află în prezent pe rolul instanței.

Duminică, 20 Decembrie, 2020 - 09:34

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, sâmbătă, că municipalitatea va veni "curând" cu un ajutor de urgenţă pentru sectorul cultural independent.

Joi, 17 Decembrie, 2020 - 12:56

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan a decis joi, 17 decembrie, încetarea atribuţiilor de manager al Spitalului Filantropia Bucureşti ale domnului Sîmpălean Dan Ştefan.

Decizia a fost luată în urma rapoartelor Curţii de Conturi şi Corpului de Control al Primarului General, care indică nereguli în activitatea conducerii spitalului.
 

Luni, 14 Decembrie, 2020 - 13:25

Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan a convocat, astăzi, 14 decembrie a.c., o primă întâlnire online cu toţi cei şase primari de sectoare din Bucureşti, pentru a analiza împreună o serie de probleme urgente, dar şi pentru a stabili o agendă de dialog constantă.

Miercuri, 9 Decembrie, 2020 - 15:44

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, îi transmite primarului general, Nicuşor Dan, să semneze o dispoziţie prin care îşi asumă achitarea facturilor Romprest, după ce acesta din urmă a afirmat la Digi 24 că un contract în vigoare trebuie executat, adică Primăria trebuie să plătească operatorului de salubritate, astfel încât gunoaiele să fie ridicate de pe străzi.

Nicuşor Dan a menţionat că un aspect care poate fi discutat este cum a fost semnat acel contract.

Luni, 7 Decembrie, 2020 - 16:22

Iluminatul festiv va fi pornit în Capitală luni seara, decoraţiunile urmând să fie, în linii mari, cele folosite anul trecut, după cum a anunţat primarul general Nicuşor Dan.

"Nu am vrut să interfereze cu campania electorală, să fie consemnat ca un gest electoral. Mâine, imediat după încheierea acestei campanii electorale, aprindem luminiţele, pentru că e firesc ca de sărbători să avem luminiţe, să avem bucurie pentru copii", a precizat, duminică, Dan.

Duminică, 6 Decembrie, 2020 - 11:21

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan i-a îndemnat pe români să voteze „cu capul”.

Miercuri, 2 Decembrie, 2020 - 18:45

Nicușor Dan anunță schimbări la Administrația pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic. Pleacă un director adjunct și un director executiv adjunct.

„Azi am decis schimbări în conducerea Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, subordonată Primăriei Capitalei. Pleacă din funcții Marius Coaje, director adjunct și Alina Tarcevschi, director executiv adjunct”, a anunțat primarul general al Capitalei.

Miercuri, 2 Decembrie, 2020 - 12:40

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a spus miercuri că în ultimele zile a existat o "situaţie mai grea" a sistemului de termoficare, din cauza scăderii bruşte a temperaturii.

Luni, 30 Noiembrie, 2020 - 09:34

Având în vedere avertizările meteorologilor care anunţă cod galben de ninsori moderate cantitativ pentru Bucureşti, Primarul General, Nicuşor Dan, a solicitat operatorilor de deszăpezire din toate sectoarele Capitalei să fie pregătiţi de intervenţie, astfel încât traficul rutier din Bucureşti să nu aibă de suferit.

Marţi, 10 Noiembrie, 2020 - 18:18

Nicușor Dan și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, au semnat un contract de finanțare pentru reabilitarea a 210 kilometri din rețeaua principală de termoficare din cei 954, adică 22%.

Valoarea contractului semnat este de 1,6 miliarde lei, dintre care 1,3 miliarde sunt finanțare nerambursabilă. Finanțarea vine ca soluție pentru numeroasele problemele de termoficare din București din ultimii ani.

Marţi, 10 Noiembrie, 2020 - 17:05

Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că toti bucureştenii vor avea apă caldă şi căldură în această iernă, dar afirmă că vor exista "câteva sute de avarii", iar ceea ce poate promite este că acestea vor fi reparate transparent, în cel mai scurt timp posibil.

Marţi, 10 Noiembrie, 2020 - 12:52

Amendă pe sărăcie: care este soluţia pentru persoanele fără adăpost?

Organizaţiile semnatare solicită Primarului General Nicuşor Dan să ia măsuri urgente cu privire la persoanele fără adăpost în contextul noilor măsuri impuse de Guvern pentru limitarea efectelor pandemiei şi să comunice public care este strategia Primăriei Municipiului Bucureşti în această privinţă.

Luni, 9 Noiembrie, 2020 - 17:21

Primarul Capitalei anunță că persoanele cu dizabilități vor primi stimulentul financiar în aceste zile. Nicușor Dan a spus că au fost semnat ordinele de plată și că plățile vor fi făcute marți și miercuri. Întârzierea plății a provocat scandal între politicienii de dreapta și de stânga.

Marţi, 3 Noiembrie, 2020 - 16:49
Zuckermann dixit: Se privatizează!

Astăzi, Ambasadorul Adrian Zuckerman i-a întâmpinat la Ambasadă pe noul Primar al Bucureștiului,și pe Prim-ministrul Ludovic Orban. Ambasadorul l-a felicitat pe Primarul Dan pentru câștigarea alegerilor și pentru politica sa de deschidere și transparență. Ambasadorul i-a promis Primarului sprijin în vederea găsirii unor soluții practice și inteligente pentru problemele legate de infrastructură și transport.

Luni, 2 Noiembrie, 2020 - 16:06

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat luni că a solicitat o situaţie a planurilor de acces în pieţe.

"Până joi, primarii de sector au termen să ne înainteze situaţiile pieţelor, fie pieţe pe care le administrează ei înşişi, prin Administraţia Pieţelor sau alte structuri, să spună dacă au planuri sau nu au planuri de acces cu circuite şi să ne înainteze situaţia pieţelor private pe care ei le-au autorizat să funcţioneze", a spus Nicuşor Dan referitor la deciziile luate în şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) de luni.

Sâmbătă, 31 Octombrie, 2020 - 21:00

Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, anunta ca in curand va exista un bilet unic pentru mijloacele de transport public de suprafata din Capitala, aflate in subordinea Primariei Generale si pentru Metrou, aflat in subordinea Ministerului Transporturilor. Noul primar general sustine ca nu doreste in acest moment preluarea metroului la Primaria Capitalei pentru ca aceasta ar presupune plata unei subventii in plus.

Joi, 29 Octombrie, 2020 - 16:24

După mai bine de o lună de la alegerile locale Nicuşor Dan și-a preluat mandatul de primar general al Capitalei. Criza sanitară, situația financiară a primăriei și problemele cu încălzirea și apa caldă au fost temele abordate de noul primar al Bucurestiului în primul său discurs în calitate de edil.

Joi, 22 Octombrie, 2020 - 11:14

Primarul general ales, Nicuşor Dan, a declarat joi că preluarea mandatului său va mai fi întârziată cel puţin o săptămână, din cauza a 52 de contestaţii.

Miercuri, 21 Octombrie, 2020 - 10:09

Sectorul cultural independent este unul dintre cele mai afectate de restricţiile impuse de pandemia provocată de virusul Sars-Cov2. Pentru a-i veni în întâmpinare, astăzi a avut loc o nouă întâlnire, la care au participat premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul finanţelor publice Florin Cîţu, ministrul culturii Bogdan Gheorghiu, primarul Municipiului Bucureşti Nicuşor Dan şi reprezentanţi ai sectorului cultural independent din Bucureşti.

Vineri, 9 Octombrie, 2020 - 12:21

Daniel Ionașcu, președintele executiv al PPU (social-liberal), reacționează după ce primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că proiectul privind stimularea financiară a celor care donează sânge şi plasmă este ilegal, astfel că el va fi stopat.
 
Daniel Ionașcu solicită tuturor formațiunilor politice care au reprezentare în Consiliul General al Municipiului București să garanteze menținerea stimulentului financiar pentru donatorii de plasmă.

Marţi, 6 Octombrie, 2020 - 15:21

Primarul general ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat miercuri că, din momentul în care va prelua funcţia, va face un management de avarie în ceea ce priveşte situaţia reţelelor de termoficare, respectiv a căldurii şi apei calde din Bucureşti.

Luni, 5 Octombrie, 2020 - 11:03

Primarul general ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că se va testa în cursul zilei de luni pentru a afla dacă este infectat cu noul coronavirus.

"În cursul zilei de azi mă testez", a spus Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul unei vizite de lucru la Ministerul Fondurilor Europene.

 

Marţi, 29 Septembrie, 2020 - 09:32

Candidatul independent Nicuşor Dan, susţinut de PNL şi USR PLUS, a obţinut 42,78% dintre voturi pentru funcţia de primar general al Capitalei, iar actualul primar, Gabriela Firea, candidatul PSD - 37,99%, potrivit datelor parţiale ale Biroului Electoral Central (BEC) centralizate până marţi la ora 9,00, după numărarea a 97,46% dintre voturi.

Pe locul al treilea s-a clasat candidatul PMP Traian Băsescu, cu 10,98%.

 

Luni, 28 Septembrie, 2020 - 11:18

Candidatul independent Nicuşor Dan, susţinut de PNL şi USR PLUS, a obţinut 42,75% din voturi pentru funcţia de primar general al Capitalei, iar actualul primar Gabriela Firea, candidatul PSD - 38%, conform datelor parţiale ale BEC centralizate până la ora 11,00, după numărarea a aproximativ 94,4% dintre voturi.

Pe locul al treilea este Traian Băsescu, candidatul PMP, cu 11%. 

 

Duminică, 27 Septembrie, 2020 - 21:12

Sondajul realizat de CURS-Avangarde la ieșirea de la urne, cu cifre valabile pentru ora 19.00, deci cu două ore înainte de încheierea votului, arată următorul clasament:

Nicuşor Dan – 47,2%
Gabriela Firea – 39%
Traian Băsescu – 8,6%

 

Primăria Sectorului 1:

 

Clotilde Armand (USR) – 47%
Dan Tudorache (PSD) – 37,7%
Ioana Constantin (PMP) – 7,5%

Primăria Sectorului 2:

Radu Mihaiu (USR) – 42%
Dan Cristian Popescu (PSD) – 31%
Neculai Onţanu (PPU-sl) – 12,9%

Primăria Sectorului 3:

Subscribe to Nicusor Dan