Duminică, 25 Noiembrie, 2018 - 14:00

1. Remaniere cu cântec: 5 „da” și 2 „NU” / 2. CExN a decis noii miniștri și „conservarea” lui Firea (doar) în partid / 3. Acuzații de antisemitism la nivel înalt / 4. Rectificare bugetară cu frâna de mână trasă / 5. Miting neautorizat de ISU la Catedrală

Vineri, 23 Noiembrie, 2018 - 16:50
În schimb, va veni patriarhul la Cotroceni, însoțit de Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis Patriarhului Daniel că nu poate participa la ceremonia de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului care va avea loc duminică, zi în care șeful statului va participa la reuniunea extraordinară a Consilului European pe tema Brexit. Iohannis a mai spus că sfințirea Catedralei reprezintă ”o sărbătoare cu o încărcătură istorică şi simbolică aparte”.

Miercuri, 14 Noiembrie, 2018 - 12:39

Postul Crăciunului a început, miercuri, şi durează 40 de zile, printre care sunt multe cu dezlegare la peşte, ulei şi vin, până în Ajunul Crăciunului.

”Postul Nașterii Domnului nu este la fel de aspru ca Postul Sfintelor Paști, dar „este un post al rugăciunii și al milosteniei”, a spus luni Patriarhul României, la sfintirea Casei Consilium, aflată lângă Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului.

Vineri, 5 Ianuarie, 2018 - 12:03

Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, la sărbătoarea Botezului Domnului, după Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oficia Sfinţirea cea Mare a apei (Slujba Agheasmei Mari) în faţa Reşedinţei patriarhale (după ora 11,30).

În curtea Catedralei patriarhale au fost amplasate 24 de vase mari, cu o capacitate de 12.000 de litri de apă de la izvorul din Parcul "Grădina Maicii Domnului al Reşedinţei Patriarhale. De asemenea, în faţa Catedralei patriarhale, a fost înălţată o cruce din cetină de brad, împodobită cu flori şi busuioc.

Luni, 1 Ianuarie, 2018 - 16:00

Patriarhul Daniel a spus luni, la slujba Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos, slujba trecerii dintre ani de la Catedrala Patriarhală, că 2018 a fost declarat de către Sfântul Sinod al BOR drept Anul omagial al Unităţii de Credinţă şi Neam şi Anul Comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918.

Luni, 11 Decembrie, 2017 - 17:54

Mare personalitate istorică a veacului său, monarh, mareșal al României, veteran al celui de-al Doilea Război Mondial, eroic în actul de la 23 august 1944, Regele Mihai I a fost în același timp un credincios statornic al Bisericii Ortodoxe Române. Un om cu o credință puternică și care nu s-a sfiit niciodată să o mărturisească în public, trăind potrivit principiului călăuzitor al monarhiei române — 'Nihil sine Deo!'", a spus, luni, patriarhul Daniel, în ședința solemnă a Parlamentului dedicată omagierii personalității Regelui Mihai I.

Subscribe to Daniel patriarh