Joi, 20 Iunie, 2019 - 11:51
Petre Daea către către Jari Leppä: Este un moment extraordinar, de mare responsabilitate!

Marți, 18 iunie 2019, la finalul Consiliului AgriFish de la Luxemburg, în prezența reprezentanților statelor membre și a Comisarului european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Phil Hogan, ministrul Petre Daea a predat oficial ștafeta către Jari Leppä, ministrul Agriculturii din Finlanda, țara care va prelua președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene de la 1 iulie 2019. ”Momentul predării este un moment extraordinar, de mare responsabilitate. Acum când predau această misiune mă gândesc la munca comună pe care am desfășurat-o și pentru care vreau să vă mulțumesc.

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 13:35

Ministrul Petre DAEA a participat în data de 4 iunie 2019 la cea de-a cincea conferință anuală a UE privind instrumentele financiare ale Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, în perioada 2014-2020, eveniment organizat de Comisia Europeană, prin Direcția Generală pentru agricultură și dezvoltare rurală și Banca Europeană de Investiții (BEI).

 

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 16:01
A fost anunțată candidatura unică pentru funcția de Director General FAO, a franțuzoaicei Catherine Geslain Lanéelle

La finalul reuniunii informale a Consiliului AGRIFISH care a avut loc timp de două zile, la București, în marja președinției române a Consiliului Uniunii, a avut loc o conferință de presă la care au participat comisarul pentru Agricultură, Phil Hogan și ministrul român al Agriculturii,  președintele Consiliului. Petre Daea a susținut cu acest prilej o alocuțiune:

Luni, 29 Aprilie, 2019 - 19:46
Program comun CE și BEI

Comisia Europeană şi Banca Europeană de Investiţii (BEI) au lansat luni un program comun pentru finanţarea de împrumuturi pentru tineri agricultori, în valoare de 1 miliard de euro, potrivit unui comunicat al executivului european, informează AFP.

Acest program, finanţat în totalitate de BEI, ar urma să fie completat de băncile participante în cadrul fiecărui stat membru, ceea ce ar putea majora suma totală disponibilă la 2 miliarde de euro.

Miercuri, 27 Martie, 2019 - 20:21
Prin programul UE de încurajare a consumului de fructe, legume și lapte în școli

Alocările bugetare pentru programul de încurajare a consumului de fructe şi legume în şcoli în perioada 2019/2020 au fost adoptate astăzi, 27 martie. Din cele aproape 18 milioane EUR puse la dispoziția României, 6.86 milioane EUR sunt destinate încurajării consumului de fructe şi legume în şcoli, iar 10.8 milioane EUR sunt destinați programului de distribuire a laptelui în şcoli.

Programul are un scop educațional și vine în completarea activităților desfășurate la nivel național.

Marţi, 19 Martie, 2019 - 08:00
Corespondență din Bruxelles de la Carmen Dinu

Discuţiile din cadrul Consiliului pentru Agriculturǎ şi Pescuit (AGRI-FISH), care a avut loc luni la Bruxelles, sub coordonarea ministrului roman, Petre Daea, au pemis o serie de progrese pe cele trei dosare importante aflate pe ordinea de zi - Regulamentul privind planurile strategice în domeniul Politicii Agricole Comune (PAC), Regulamentul orizontal și Regulamentul privind organizarea comună a pieții, au informat ministrul Daea şi Comisarul european pentru agricultură Phil Hogan, în conferinţa de presǎ de la finalul reuniunii.

Luni, 25 Februarie, 2019 - 15:43
Noile norme privind ajutoarele de stat

Plafonul aplicabil sprijinului național acordat fermierilor va crește în mod semnificativ, făcând posibilă o mai mare flexibilitate și mai multă eficiență, în special în perioade de criză și în situații care necesită o reacție rapidă din partea autorităților publice.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 12:36
România are posibilitatea să ocupe o poziție dominantă pe piața ovinelor

Comisia Europeană anunţă că statele membre vor putea beneficia de condiţii mult mai facile de export pentru carnea de oaie şi vită pe piaţa din Iran, de la începutul anului viitor. Iranul simplifică condiţiile la importurile de carne de oaie şi vită din statele membre ale UE, astfel că, începând cu prima jumătate a anului viitor, se va aplica un sistem unic de certificare a sănătăţii, informează Comisia Europeană.

Vineri, 25 Ianuarie, 2019 - 16:21

Cea mai recentă vânzare prin licitație a stocurilor publice de lapte praf degresat s-a încheiat cu succes,  stocurile totale cumpărate și gestionate de Comisie fiind vândute în proporție de 99 %, anunta Comisia Europeana. 

Stocurile au fost reintroduse pe piață în mod prudent, asigurându-se menținerea echilibrului pieței și sprijinindu-se refacerea sectorului în urma crizei de pe piață din perioada 2015-2016.

Luni, 21 Ianuarie, 2019 - 00:00

Cât de mult îi poate apropia pe oameni o misiune și o pasiune comune – dincolo de toate celelalte diferențe, inevitabile la scara unui continent cu evoluții neunitare – reiese dintr-o relație recunoscută ca fiind nu doar instituțională ci și umană.

Marţi, 18 Decembrie, 2018 - 20:08
„ România, prin interesul ei și munca celui care vă vorbește, își pune slujba în folosul tuturor și în sprijinul fiecăruia”

Intervenția ministrului Petre Daea la finalul Consiliului  UE – Agricultură și Pescuit, din data de 17 decembrie 2018, la preluarea responsabilităților de la colega austriacă Elisabeth Köstinger, în prezența comisarului european Phil Hogan.

Dragă Elisabeth, Dragă Phil, Dragi colegi,

Luni, 17 Decembrie, 2018 - 19:09
Două noi produse protejate: ”Scrumbia de Dunăre afumată” (IGP) și vinul ”Însuraței” (DOP)

Petre DAEA, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, participă în perioada 17 -19 decembrie 2018, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Uniunii Europene (Agricultură și Pescuit) și la întâlnirea ministerială informală privind problematica controlului și eradicării Pestei Porcine Africane în Uniunea Europeană.

 

Duminică, 7 Octombrie, 2018 - 14:00

1. Jihadul primăriței din Voluntari împotriva „dictatorului” din Alexandria / 2.Trei mări și un ocean - summit pe „persoană fizică” / 3. Angajament sinucigaș al lui Dragnea: legea Offshore nu se modifică!

Duminică, 16 Septembrie, 2018 - 14:00

1. Scrisoarea pierdută a celor „28 anti-dragnea” / 2. Vizita lui Phil Hogan cojoc contra ajutoare europene / 3. Audiere cu „răsteli” a ambasadorului Maior / 4. SRI face inventarul sutelor de protocoale / 5. Gondola Comisiei de la Veneția la București

Sâmbătă, 15 Septembrie, 2018 - 13:27
Daea: Creșterea porcilor în gospodării nu va fi interzisă!

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Phil Hogan, a declarat, vineri, la Cluj, că pesta porcină e o problemă pentru mai multe ţări europene şi că România poate beneficia de ajutor suplimentar pentru supravegherea cazurilor apărute. 

Vineri, 14 Septembrie, 2018 - 12:10

Joi, 13 septembrie a.c., senator Gabriela Crețu, președinta Comisiei pentru afaceri europene din Senatul României, a prezidat întrevederea comisiilor parlamentare reunite pentru afaceri europene și agricultură ale Senatului și Camerei Deputaților cu Phil Hogan, Comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală.

Joi, 13 Septembrie, 2018 - 12:36

Comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan, a dat asigurări că va sprijini România în lupta sa împotriva pestei porcine africane.

Miercuri, 12 Septembrie, 2018 - 19:47

Comisarul european Phil HOGAN, responsabil pentru agricultură și dezvoltare rurală, se va afla în București și Cluj Napoca, între 13-14 septembrie. 

Joi, 16 August, 2018 - 20:21
„Atrag atenţia asupra pericolului legat de stimularea economică a creşterii de porcine în zone în care riscurile de Pestă Porcină Africană devin endemice”,

Despăgubirea pentru persoanele şi fermele afectate de pesta porcină africană se acordă doar temporar, ca măsură de ultim resort, a transmis comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan, într-o scrisoare adresată ca răspuns la solicitarea europarlamentarului român Laurenţiu Rebega.

Luni, 30 Iulie, 2018 - 20:32

Pentru a veni în sprijinul fermierilor români, în urma fenomenelor climatice dificile din acest an, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre DAEA, a solicitat Comisiei Europene – comisarului european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Phil HOGAN - sprijin prin creșterea avansului pentru plățile directe și dezvoltare rurală pentru a fi acordate în toamna acestui an.

 

Marţi, 10 Iulie, 2018 - 15:00

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut marti o întrevedere cu Phil Hogan, comisar european pentru agricultură și dezvoltare rurală, în contextul vizitei de lucru pe care oficialul român o efectuează la Bruxelles în perioada 9-10 iulie a.c. Ministrul fondurilor europene, doamna Rovana Plumb a participat la această întrevedere.

Subscribe to Phil Hogan