Vineri, 7 Iunie, 2019 - 13:41
Semestrul european 2019 – Pachetul de primăvară: Comisia adresează un avertisment României cu privire la abaterea din 2018

Comisia Europeană prezintă astăzi, 5 iunie, recomandările specifice fiecărei țări pentru 2019, în care definește orientările de politică economică adresate tuturor statelor membre ale UE pentru următoarele 12-18 luni. De asemenea, Comisia a adresat un avertisment României cu privire la abaterea semnificativă constatată în 2018 și sugerează Consiliului să recomande corectarea acesteia.

Luni, 25 Martie, 2019 - 10:21

Comisarul UE pentru politici economice şi fiscale, Pierre Moscovici, a opinat luni că Marea Britanie nu va părăsi Uniunea Europeană fără un acord, conform Reuters.

"Convingerea mea este că putem evita un Brexit fără acord şi cred că vom evita acest lucru", a declarat Moscovici pentru radio RTL.

Marţi, 1 Ianuarie, 2019 - 14:41
Intră în vigoare de la 1 ianuarie 2019

 Un comunicat de presă al Comisiei Europene face cunoscute cele cinci măsuri antiabuz cu caracter juridic obligatoriu, ce vizează principalele forme de evitare a obligaţiilor fiscale practicate de marile companii multinaţionale, care se aplică de la 1 ianuarie 2019 :

1. Toate statele membre vor putea de-acum să impoziteze profiturile transferate în ţări cu un nivel redus de impozitare în care firma nu are o activitate economică reală, iar aceste norme privesc firmele străine controlate.

Miercuri, 5 Decembrie, 2018 - 19:18

Reuniunea comună a Guvernului României și a colegiului Comisarilor, organizată în mod tradițional înaintea preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene de către un stat membru, a avut loc astăzi la Bruxelles.

Principalul obiectiv al întrevederii a fost acela de a prezenta liniile majore ale Programului de priorități în perspectiva Președinției române a Consiliului UE . În același timp, reuniunea a oferit ocazia realizării unui schimb de opinii cu membrii colegiului pe principalele tematici europene.

Marţi, 2 Octombrie, 2018 - 14:02
„Vom fi extrem de preocupați de domeniul controalelor vamale, având în vedere nevoia de finanțare a echipamentelor de ultimă generație”

Ministrul finanțelor publice, Eugen TEODORIVICI, s-a întâlnit astăzi, 2 octombrie a.c., la Luxembourg, cu Pierre MOSCOVICI, comisar european pentru afaceri economice și financiare, impozitare și vămi.

Marţi, 12 Iunie, 2018 - 17:43

Pentru a răspunde la provocările crescânde în materie de migrație, mobilitate și securitate cu care se confruntă UE, Comisia propune pentru  următorul buget pe termen lung al UE pentru perioada 2021-2027, suplimentarea fondurilor neecsare finanțării pentru migrație și gestionarea frontierelor, de la 13 miliarde de euro, cât era pachetul financiar alocat acestui domeniu în perioada precedentă, la 34,9 miliarde de euro.

Joi, 3 Mai, 2018 - 13:22

Creșterea PIB-ului real a continuat și în 2017, determinată de creșterea consumului privat, impulsionat la rândul său de o politică fiscală expansionistă. Se estimează că creșterea PIB-ului real va încetini în 2018, dar va rămâne robustă. Piața muncii se așteaptă să rămână rigidă pe parcursul orizontului de prognoză. Inflația a crescut la sfârșitul anului 2017 și prognoza arată că va continua să crească, în continuare, în 2018, înainte de a se tempera, într-o oarecare măsură, în 2019.

Marţi, 10 Aprilie, 2018 - 18:29
Comisarii Elżbieta Bieńkowska și Pierre Moscovici

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, s-a întâlnit, astăzi, 10 aprilie a.c., la Bruxelles, cu doamna Elżbieta Bieńkowska, comisar european pentru Piața Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri și cu domnul Pierre Moscovici, comisar european pentru Afaceri Economice și Financiare, Impozitare și Vamă.

Subscribe to Pierre Moscovici