Miercuri, 4 Septembrie, 2019 - 16:39

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat miercuri că sistemul de intervenţie la dezastre este mai bine pregătit în prezent, după ce, în urma tragediei de la clubul Colectiv, au fost create mai multe mecanisme.

"Cu certitudine am învăţat de la Colectiv. Cu certitudine suntem mai bine pregătiţi, pentru că s-au creat nişte mecanisme care nu erau înainte", a afirmat Raed Arafat, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, la nivelul Direcţiei Generale de Protecţie Civilă Europeană se discută despre procedura europeană pentru accidentele cu multipli arşi.

Vineri, 30 August, 2019 - 08:30

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a anunțat, vineri dimineață, că, după explozia la o fabrică de prefabricate din Capitală, unul dintre cei trei răniți are arsuri foate grave, de peste 90% pe corp, și a fost dus la Spitalul Floreasca.

Joi, 8 August, 2019 - 08:33

Secretarul de stat Raed Arafat, preşedinte al Comitetului interministerial privind sistemul apelurilor de urgenţă 112, a prezentat, miercuri, raportul cu privire la sistemul 112, document care cuprinde 14 măsuri pe termen scurt, mediu şi lung.

Măsurile pe termen scurt, de până la 12 luni, sunt:

1. Urgentarea implementării sistemului de localizare AML, inclusiv prin îmbunătăţirea cadrului legislativ

Marţi, 6 August, 2019 - 19:40

Șeful DSU, Raed Arafat, a spus, marți că implementarea sistemului AML, care permite localizarea rapidă a celor care sună la 112, costă sub un milion de euro, și nu aproape 30 de milioane de euro așa cum se vehicula în spațiul public.

Este fals total (sistemul AML costă 28 milioane de euro, n.r.) E o sumă avansată de colegii de la STS pe costurile de bază pentru a face acest lucru. Dar pot să-i spun cui a zis acest lucru, că este chiar sub un milion de euro și e vorba de servere”, a declarat Raed Arafat la Marius Tucă Show, conform Mediafax.

Vineri, 2 August, 2019 - 16:16

Sistemul 112 se va reforma și va funcționa după un model integrat. Şeful DSU, Raed Arafat, a vorbit la "Tema Zilei" despre ce funcționează și ce nu în sistemul de urgență. Secretarul de stat a recunoscut că, în cazul apelurilor date de Alexandra, operatorii au făcut greșeli.

"Discepeceratul Jandarmeriei pe București și pe Ilfov se va muta împreună cu Pompierii, cu SMURD-ul, cu Ambulanța și cu 112, în restul țării astăzi am început să inventariem spațiile, să vedem unde, fără modificări semnificative, reușim să aducem pe toți în același loc", a explicat Raed Arafat la TVR.

Joi, 1 August, 2019 - 08:42

Miercuri, 31 iulie a.c., la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc cea de a doua şedinţă extraordinară a Comitetului Interministerial privind sistemul apelurilor de urgenţă 112.

Luni, 29 Iulie, 2019 - 18:41

Premierul Viorica Dăncilă a participat astăzi la semnarea Acordului-cadru de furnizare a unor elicoptere ușoare, echipate corespunzător pentru operațiuni medicale și de căutare-salvare în mediul montan sau medii greu accesibile. Proiectul este finanțat din fonduri europene, este valabil pentru o perioadă de 48 de luni și are ca obiectiv achiziționarea, în total, a 10 elicoptere pentru operațiuni medicale și de căutare-salvare. 

Joi, 11 Iulie, 2019 - 14:33

Coaliţia de guvernare PSD - ALDE s-a întrunit astăzi, 29 iulie 2019, principala temă de discuţie fiind măsurile dispuse de urgenţă de către doamna Prim-ministru, Viorica Dăncilă, în urma tragediei petrecute la Caracal.

În cadrul întrevederii a fost amintită înfiinţarea grupului de lucru interministerial care are drept scop gândirea unui plan de măsuri pentru eficientizarea timpilor de răspuns în situaţii critice, coordonat de Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, domnul Raed Arafat.

Vineri, 5 Iulie, 2019 - 18:23

Regiunea Nord-Vest va avea, din septembrie, un elicopter de intervenţie, care va avea baza la Jibou, a anunţat vineri şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat.

Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 20:28
FUMIGENE DE WEEKEND (83)

FUMIGENE DE WEEKEND (83)

Băieții ăștia (d)in PLUS spun lucruri trăznite. Sa-l luam, de pilda,  pe Cioloș, care cere nici mai mult nici mai puțin decat alegeri anticipate. Rezon! Daca e bal, bal sa fie! Noi mergem chiar mai departe și propunem sa fie toate alegerile anticipate, și prezidențialele, și localele, și generale, ba chiar și europarlamentarele! Ca tot e omu’ in campanie și binemerita de la patrie. Dacian - Președinte, Primar, Deputat si Europarlamentar. Basca numit, concomitent, Premier și Comisar! Eficientă la Max! STOP Mureș News titreaza: “Raed Arafat, la un pas sa piarda o lupta importanta cu fumatorii!“ Comisia de sanatate a Camerei a respins proiectul USR pentru extinderea definiției fumatului la vapat, motivând ca nu exista dovezi ca acesta ar produce efecte similare fumatului pasiv. “Secretarul de Stat Raed Arafat a sustinut vehement necesitatea introducerii în spaţiile publice a restricţiilor pentru ţigările electronice şi dispozitivele care încălzesc tutunul, la fel ca pentru ţigările clasice. Din pacate, se pare ca a pierdut aceasta lupta…”, scrie ziarul ardelean

Vineri, 12 Aprilie, 2019 - 18:18

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), dr. Raed Arafat, a declarat vineri, la Cincu, cu ocazia Zilei Distinşilor Vizitatori, că unul dintre scopurile Exerciţiului Vigorous Warrior 19, cel mai mare exerciţiu medical din istoria NATO, care presupune acordarea de asistenţă medicală şi socială, într-o situaţie reală de război, este colaborarea între civili şi militari iar acesta a fost atins.

Luni, 25 Martie, 2019 - 12:33

În perioada 25 - 29 martie 2019, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), Center for EU Communication Studies şi Institutul de Intervenţie în Conflict Edward M. Kennedy (Maynooth, Universitatea Naţională din Irlanda), sub auspiciile Colegiului European de Securitate şi Apărare (European Defence and Security College), organizează cursul-pilot "Comunicarea strategică în contextul securităţii şi apărării" (Strategic communication in the context of security and defence).

Vineri, 7 Decembrie, 2018 - 10:31
FUMIGENE DE WEEKEND (62)

FUMIGENE DE WEEKEND (62)

”Savanții au descoperit cea mai eficienta metodă de lăsat de fumat”: în loc de plămâni ciuruiți, fețe mustrătoare, care ”condamnă” fumatul. Parcă și văd primele mutre de ”acuzatori publici”, pe pachetele de țigări: Magda Ciobanu și Florin Mihălțan pe primul set de avertismente, Raed Arafat și Ramona Brad pe următorul... STOP Cu toate astea- scrie presa de peste Prut - citând Journal of Consumer Affairs, din Canada -,  abordarea descrisă are și lacune, „metoda rușinării" acționând numai la cei care se îndoiau deja de corectitudinea fumatului. ”Fumătorii înveterați, pentru care țigările au devenit parte a vieții”, nu iau în seamă „condamnarea societății”. Așa cum nu au luat în seamă nici imaginile horror impuse de UE, nici pachetele australiene vopsite “în cea mai urâtă culoare din lume” (căcăniu-scuzați!), numite “generice”...

Duminică, 25 Noiembrie, 2018 - 12:21
Cu o aeronavă C-27J Spartan, pe ruta Otopeni - Baia Mare - Otopeni

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează duminică, 25 noiembrie, o misiune umanitară pe ruta Otopeni - Baia Mare - Otopeni, pentru transportul, în regim de urgență, a echipelor medicale desemnate pentru o intervenție de prelevare de organe umane.

Misiunea se efectuează ca urmare a aprobării ministrului apărării naționale, Gabriel Leș, la solicitarea secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Duminică, 28 Octombrie, 2018 - 03:52
Seismul s-a produs cu puțin înainte de schimbarea orei și a avut un efect benefic
  • Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP) transmite:
    In ziua de 28/10/2018 la ora 03:38:06(ora Romaniei) s-a produs in Zona seismica Vrancea, judetul Covasna un cutremur cu magnitudinea 5.7 pe scara Richter, la adancimea de 200km.
  • Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: Covasna(24km), Nehoiu(28km), Întorsura Buzăului(34km), Târgu Secuiesc(38km), Slănic-Moldova(54km)
Duminică, 14 Octombrie, 2018 - 20:46
Organizatorii exerciţiului au mobilizat 750.000 de oameni

"Acest exerciţiu (Seism 2018) ne permite să facem schimb de experienţă, de a învăţa unii de la ceilalţi şi de a descoperi punctele slabe înainte ca un dezastru să se întâmple şi nu în timpul dezastrului", a afirmat Raed Arafat, într-o declaraţie comună cu comisarul european pentru ajutor umanitar şi gestionarea crizelor, Christos Stylianides, la sediul Centrului 70 Geniu Aviaţie.

El a precizat că prezenţa comisarul european este foarte importantă pentru că "ne oferă o idee despre cât de mare este acest exerciţiu, de amploarea lui". 

Sâmbătă, 13 Octombrie, 2018 - 18:56

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat, a anuntat, sambata, ca in cadrul exercitiului Seism 2018 sunt estimate peste o mie de victime, intre care patru sute de morti, in urma cutremurului de 7,5 grade Celsius produs in Vrancea.

De asemenea, in cadrul simularii, Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a transmis presedintelui Klaus Iohannis o solicitare pentru decretarea starii de urgenta, asteptandu-se raspunsul de la Cotroceni.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 09:54
FUMIGENE DE WEEKEND (51)

FUMIGENE DE WEEKEND (51)

“Orice filantrop se gândește puțin (sau mai mult, dupa caz) si la el insusi”, ziceau vechii greci. Asta ca sa înțelegeți ca nimic nu e nou sub soare, nici măcar - sau, mai ales - in cazul marilor susținători ai sanatatii publice ca vehicul de imagine STOP “Michael Bloomberg intenţionează să candideze ca democrat în scrutinul prezidenţial din SUA”. Times arata ca finanțatorul 2035 fara tutun, tăticul lobbiului antitutun si al fundației omonime, “fost primar al oraşului american New York, se pregăteşte să se înscrie în cursa Partidului Democrat pentru desemnarea candidatului formaţiunii în scrutinul prezidenţial din 2020” STOP Activistul Bloomberg contra abstinentul Trump, cum ar veni. Amândoi excesivi, amândoi miliardari, amândoi  săriți  bine de  70 de ani si cu ambiții pe măsura. Ce-am avut si ce-am pierdut. Ce a fost si unde a ajuns America ...

Miercuri, 19 Septembrie, 2018 - 09:11

În urma unui apel primit la 112 în cursul acestei seri, a fost anunţat că pasagerul aflat la bordul unei aeronave care urma să aterizeze pe Aeroportul "Henri Coandă" din Bucureşti prezintă simptome de febră tifoidă.

Subscribe to Raed Arafat