Vineri, 15 Mai, 2020 - 12:00

Municipiul Aiud beneficiază de un nou proiect REGIO 2014-2020, prin care va reabilitată întreaga reţea de iluminat public a oraşului, reţea a cărei lungime este de peste 72 km şi care cuprinde acum mai mult de 1700 corpuri de iluminat, al căror număr va creşte în doi ani cu aproape 20%. Prin contractul de finanţare - în valoare totală de peste 11 milioane lei, semnat de doamna primar Oana Badea şi directorul general ADR Centru, Simion Creţu - se va reduce la jumătate consumul anual de energie primară utilizat de iluminatul public în municipiul Aiud şi va creşte gradul de iluminare urbană.

Vineri, 8 Mai, 2020 - 12:56

Peste trei ani, locuitorii oraşului Sărmaşu din judeţul Mureş, vor avea încă 2 km de străzi reabilitate şi un Centru Cultural modern, realizate cu ajutorul fondurilor nerambursabile Regio. Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei din oraşul Sărmaşu, prin asigurarea unui centru cultural adecvat şi drumuri mai bune ce garantează fluidizarea traficului şi traversarea localităţii în condiţii de siguranţă, reprezintă obiectivul contractului de finanţare nerambursabilă Regio, semnat de către domnul Ioan Mocean, primarul oraşului Sărmaşu şi domnul Simion Creţu, director general ADR Centru.

Joi, 16 Aprilie, 2020 - 13:28

În zona Belvedere a municipiului Târgu Mureş se vor realiza încă două investiţii importante în domeniul învăţământului, prin care cei mai mici cetăţeni ai oraşului vor beneficia de condiţii mult mai bune de educaţie. Este vorba de construcţia unei creşe şi a unei grădiniţe, pe o suprafaţă totală de peste 2000 mp, ca urmare a contractării proiectului REGIO, depus de Primăria târgumureşeană în cadrul Axei Prioritare 4 şi finanţat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru pentru creşterea calităţii infrastructurii educaţionale.

Marţi, 25 Februarie, 2020 - 08:15

Judeţul Mureş este următorul judeţ în care Europe Direct Regiunea Centru şi ADR Centru invită cetăţenii să participe pentru a afla mai multe informaţii despre destinaţia fondurilor europene de până acum, despre "faptele" realizate de către administraţi publică prin care direct sau indirect fiecare cetăţean beneficiază de rezultatele acestor proiecte.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 10:37

Sala mare de şedinţe a Consiliului Judeţean Sibiu a fost pur şi simplu neîncăpătoare pentru cei peste 120 de oameni care au participat în data de 18 februarie la dezbaterea privind impactul fondurilor europene în judeţul Sibiu.

Vineri, 31 Ianuarie, 2020 - 12:58

Dezvoltarea urbană a municipiului Târgu Mureş propune cetăţenilor un nou proiect dedicat unei calităţi mai bune a vieţii în comunitate. Din fonduri Regio se va amenaja în municipiu un nou parc cu spaţii de agrement, de sport şi sănătate, întins pe o suprafaţă de aproape patru hectare.

Joi, 30 Ianuarie, 2020 - 14:59

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru conlucrează cu partenerii germani pentru dezvoltarea parteneriatului bilateral între cele două regiuni europene: Landul Brandenburg şi Regiunea Centru. Conducerea ADR Centru a efectuat o vizită de lucru la Potsdam şi în alte localităţi din acest land, pentru a analiza noile oportunităţi de dezvoltare, împreună cu decidenţii germani, fiind prima vizită după alegerile locale din Brandenburg, desfăşurate în toamna anului trecut. Delegaţia ADR Centru a fost primită de Preşedinta Parlamentului de Stat din Landul Brandenburg, Prof. Dr.

Miercuri, 29 Ianuarie, 2020 - 13:50
- vor beneficia de fonduri europene REGIO

Noi proiecte REGIO în valoare totală de peste 285 milioane euro vor intra în perioada următoare la contractare, pe baza cererilor de finanţare care au fost deja evaluate, crescând astfel gradul de îmbunătăţire al calităţii vieţii din cele şase judeţe ale Regiunii Centru: Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu. Decizia vine ca urmare a demersurilor întreprinse de Agenţiile de Dezvoltare Regională şi potenţialii beneficiari de finanţare din ţară pentru contractarea unui număr cât mai mare de proiecte depuse în cadrul axelor prioritare ale Programului REGIO 2014-2020.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 13:03

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru a organizat lansarea publică a apelului de proiecte pentru creşterea accesului la serviciile de asistenţă medicală comunitară, furnizate integrat cu serviciile sociale şi educaţionale pentru persoanele aparţinând grupurilor vulnerabile, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Marţi, 31 Decembrie, 2019 - 10:30

În municipiul Miercurea Ciuc se vor realiza încă două investiţii importante în domeniul învăţământului, prin care atât cei mai mici cetăţeni ai oraşului, cât şi elevii de la un important grup şcolar vor beneficia de condiţii mult mai bune de educaţie. Este vorba de contractarea a două proiecte REGIO, ambele pe Axa Prioritară 4, dar pe obiective diferite, pentru creşterea calităţii infrastructurii educaţionale.

Marţi, 24 Decembrie, 2019 - 13:10

Aproape 10 milioane euro, pentru reabilitarea a 3,3 hectare de spaţii pietonale, modernizarea unei suprafeţe de peste 2300 mp piste de biciclete, realizarea de 2 hectare de spaţii verzi şi multe altele

Luni, 16 Decembrie, 2019 - 20:30

Un nou contract de finanţare va completa oferta turistică a municipiului Alba Iulia, va duce la creşterea suprafeţei spaţiilor verzi şi a serviciilor de care pot beneficia cetăţenii din localitate. Contractul a fost semnat azi, 16.12.2019 la Alba Iulia, de către domnul Paul Voicu, viceprimar cu atribuţii de primar, şi de către domnul Simion Creţu, director general al ADR Centru.

Luni, 16 Decembrie, 2019 - 20:14

Pentru municipiul Făgăraş
A FOST CONTRACTAT ŞI CEL DE-AL DOILEA PROIECT REGIO DE MOBILITATE URBANĂ

- Iniţiativa, în valoare totală de 10 milioane euro, asigură fonduri pentru modernizarea unei suprafeţe de 2,9 hectare de căi rutiere pentru transport public şi a mai mult de 1,5 hectare de spaţii pietonale şi piste de biciclete, achiziţionarea a 3 autobuze electrice şi multe alte dotări

Miercuri, 13 Noiembrie, 2019 - 08:29

În prezenţa a 50 de invitaţi din Regiunea Centru, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru a organizat marţi, 12 noiembrie 2019, la Complexul Balnear Jasmine din Ocna Sibiului, o dezbatere pe tema nevoilor actuale şi viitoare de dezvoltare a turismului în Regiunea Centru.

Vineri, 1 Noiembrie, 2019 - 12:25

"Unde sunt fondurile europene din judeţ?" a fost întrebarea la care şi-a propus să răspundă evenimentului organizat de Centrul Europe Direct Regiunea Centru la Braşov. Peste 80 de persoane au participat la dezbaterea publică despre rezultatele fondurilor europene din judeţ şi circa 4.000 de persoane au vizualizat transmisiunea video a întâlnirii desfăşurate la Centrul Cultural "Reduta" din Braşov. Pe parcursul a trei ore s-au derulat prezentări şi s-a răspuns cu cifre şi exemple concrete de proiecte finanţate de către Uniunea Europeană, din 2007 până în prezent.

Marţi, 29 Octombrie, 2019 - 08:25

Peste 1,2 milioane euro fonduri nerambursabile, vor fi utilizate administraţia publică locală din comuna Remetea - Harghita - în implementarea unui proiect de modernizare a şcolii gimnaziale.

Vineri, 25 Octombrie, 2019 - 09:17

După un an şi jumătate de la semnarea contractului de finanţare pentru reabilitarea Secţiei Maternitate şi Pediatrie din cadrul Spitalului Orăşenesc Cugir, un nou contract care atrage fonduri nerambursabile în valoare de peste 2,25 milioane euro a fost semnat astăzi la sediul ADR Centru din Alba Iulia.

Miercuri, 14 August, 2019 - 09:25

O veche centrală termică dezafectată din Târgul Secuiesc se va transforma într-un incubator de afaceri nou şi modern. Este cel de-al doilea incubator de afaceri ce se va construi în Regiunea Centru cu finanţare prin Programul Operaţional Regional în perioada 2014-2020.

Luni, 15 Iulie, 2019 - 11:33

Cu aproape 700.000 euro fonduri nerambursabile, administraţia publică locală din comuna Stremţ va derula două proiecte de modernizare a şcolilor gimnaziale. Primul dintre aceste contracte a fost semnat la începutul primăverii, pentru modernizarea şcolii din reşedinţa comunei, iar acum, primarul Traian Ştefan Popa şi directorul general ADR Centru, Simion Creţu, au semnat contractul de finanţare pentru proiectul "Modernizare şcoala gimnazială "Vasile Bologa" în satul Geoagiu de Sus, comuna Stremţ, judeţul Alba".

Marţi, 9 Iulie, 2019 - 13:34
Investiţii de aproximativ două milioane euro pentru ambulatoriul spitalului Municipal

Un nou proiect cofinanţat din fonduri europene în municipiul Gheorgheni va duce la creşterea calităţii vieţii şi la îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei. Este vorba despre cel de-al optulea proiect contractat de municipalitatea din acest oraş al judeţului Harghita, pentru cererea de finanţare cu titlul "Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului de specialitate din municipiul Gheorgheni", în valoare totală de peste 9,33 milioane lei.

Joi, 7 Martie, 2019 - 09:12

Un nou contract de finanţare nerambursabilă, monitorizat la nivel regional de ADR Centru, asigură fondurile necesare pentru dotarea cu echipamente medicale pentru Spitalul Judeţean "Dr. Fogolyan KristĂłf" Sfântu Gheorghe. Fondurile sunt alocate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8, Obiectivul specific 8.2B ce finanţează dezvoltarea infrastructurii sanitare din unităţile de primiri urgenţe (UPU).

Luni, 4 Martie, 2019 - 13:36

Pentru cei 90 de elevi ce învaţă la Şcoala Gimnazială din Viişoara, Mureş, primăvara le aduce şi veşti bune. Peste trei milioane de lei fonduri nerambursabile vor fi investite pentru modernizarea şcolii, pentru săli decente de clasă şi mobilier nou. Contractul de finanţare al proiectului depus la ADR Centru a fost semnat de către primarul comunei, Ovidiu Dorel Stoica, şi de către directorul general ADR Centru, domnul Simion Creţu.

Luni, 4 Februarie, 2019 - 12:30

În termen de doi ani, cu sprijinul fondurilor REGIO 2014-2020, ELEVII ŞCOLII BETHLEN GABOR DIN ODORHEIU SECUIESC VOR AVEA O SALĂ DE SPORT COMPLET NOUĂ

Azi, 4 februarie, la Alba Iulia, primarul din Odorheiu Secuiesc Arpad Galfi şi Simion Creţu, director general ADR Centru, au semnat contractul de finanţare, în cadrul Axei Prioritare 10.1 a Programului REGIO 2014-2020, pentru proiectul "REABILITAREA, DOTAREA SĂLII DE SPORT ŞI ETAJAREA, EXTINDEREA ANEXEI SĂLII DE SPORT LA ŞCOALA GIMNAZIALĂ "BETHLEN GÁBOR" DIN ODORHEIU SECUIESC".

Marţi, 29 Ianuarie, 2019 - 12:16

La sediul ADR Centru din Alba Iulia, domnul Fulop Laszlo Zsolt, primarul oraşului Sovata, şi domnul Scumpu Lucian Gligor, primarul comunei Bazna, au semnat, împreună cu domnul Simion Creţu, director general ADR Centru, două contracte de finanţare în cadrul Axei Prioritare 7 a programului REGIO 2014-2020, prin care vor fi alocate sume totale cumulate de peste 23,5 milioane lei pentru investiţii dedicate dezvoltării durabile a turismului.

Vineri, 11 Mai, 2018 - 08:41

Joi, la sediul ADR Centru din Alba Iulia, a fost semnat proiectul de finanţare, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, destinat îmbunătăţirii gestionării energiei şi reducerii consumurilor de curent şi gaz de la Spitalul Orăşenesc Cugir, Secţia Maternitate şi Pediatrie, având ca beneficiar direct această instituţie medicală a oraşului, iar ca beneficiari indirecţi, pacientele şi medicii.

Marţi, 24 Aprilie, 2018 - 08:43

Pana la inceputul lunii iunie se vor finaliza inscrierile la cursurile de formare antreprenoriala, prin care viitorii oameni de afaceri pot obtine circa 38.000 euro nerambursabili!

Joi, 5 Aprilie, 2018 - 14:08

Peste 50 de reprezentanţi ai primăriilor de oraşe mici şi mijlocii din Regiunea Centru au participat la Alba Iulia, la evenimentul de lansare a Axei prioritare 13.1 din cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. Publicat în urmă cu o săptămână, ghidul specific al axei oferă primăriilor circa 30 de zile pentru a-şi pregăti proiectele de depunere.

Depunerea şi solicitarea de finanţare prin ADR Centru începe cu data de 30 aprilie şi este posibilă până în 30 august 2018, principiul acordării fondurilor fiind "primul venit, primul servit".

Miercuri, 21 Martie, 2018 - 08:42

REDUCEREA COSTURILOR ENERGETICE LA DOUĂ UNITĂŢI MEDICALE DIN JUDEŢUL BRAŞOV PRIN PROIECTE EUROPENE DE REABILITARE TERMICĂ

Subscribe to Simion Creţu