Luni, 19 August, 2019 - 10:20

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a spus luni faptul că 80% dintre manageri ''nu au ce căuta'' în sistemul de sănătate.

Luni, 19 August, 2019 - 10:10

Ministerul Sănătăţii va efectua controale la toate spitalele de psihiatrie din ţară, a anunţat, luni, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Luni, 19 August, 2019 - 09:49

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a informat că un al cincilea pacient a murit în urma atacului de la Spitalul Săpoca.

Luni, 19 August, 2019 - 09:19

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat duminică seara, la Spitalul din Săpoca, că "pacientul care a produs tragedia nu dădea semne că ar fi ceva neobişnuit".

Vineri, 9 August, 2019 - 15:57

Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Naţional şi Locuinţe a avizat astăzi studiul de fezabilitate pentru construirea  Spitalului Regional de Urgentţă Cluj.

Spitalul Regional de Urgenţă Cluj va avea 849 de paturi şi va deveni un pol de nivel terţiar pentru reţeaua de spitale din regiunea NV, destinat pacienţilor critici şi cazurilor complexe care necesită tehnologii şi expertiză de nivel înalt.

SRU Cluj va fi construit în comuna Floreşti, judeţul Cluj, pe un teren intravilan aflat în administrarea Ministerului Sănătăţii.

Vineri, 9 August, 2019 - 09:18

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat în cadrul ședinței din 8 august a Consiliului Economic și Social prelungirea scutirii de taxă pentru încă 3 ani a imunogobulinei și a produselor obținute din plasmă umană.

FACIAS a avizat favorabil proiectul de ordonanță de urgență, în cadrul plenului CES de joi, considerând că preîntâmpinarea unor crize precum cea a imunoglobulinei, în care mai mulți bolnavi cu imunodeficiențe primare și-au pierdut viața, trebuie să devină prioritate națională. 

Vineri, 9 August, 2019 - 08:33

La propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul a aprobat astăzi o Ordonanță care prevede reglementări menite să asigure un acces mai bun al pacienților la servicii medicale și medicamente.
Printre măsurile adoptate de Executiv, se numără  extinderea exceptării temporare a obligatiei de plată a taxei clawback, de la 2 la 3 ani, începând cu  data de 1 ianuarie 2018, pentru  deținătorii autorizațiilor de punere pe piaţă a medicamentelor derivate din sânge uman sau plasmă umană.

Joi, 1 August, 2019 - 15:25

​Tratamentele care nu sunt disponibile în spitalele de stat din România și pentru care unii dintre pacienți ajung acum în străinătate ar urma să fie decontate în premieră la clinicile private din țară, prevede un proiect de Ordonanță de Urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, obținut de HotNews.ro. Actul normativ ar urma să fie aprobat de Guvern la începutul săptămânii viitoare.

Marţi, 23 Iulie, 2019 - 20:00

Marti, 23.07.2019, o delegație a Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR) condusă de președintele Alexandru Cumpănașu, a avut o întâlnire de lucru cu Ministrul Sănătății, Sorina Pintea. În cadrul întâlnirii avute, ministrul Pintea a prezentat reprezentanților CNMR Pactul pentru Sănătate pe care îl propune și principalele măsuri cuprinse în acesta.

Luni, 22 Iulie, 2019 - 16:30

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat luni că raportul de control privind platforma informatică a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate va fi depus la DNA în următoarele zile, după finalizare.

Joi, 18 Iulie, 2019 - 09:27

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat miercuri că nu înţelege de ce măsura privind introducerea de "pacienţi falşi" în spitalele publice a stârnit controverse şi nemulţumiri în rândul unor persoane din sistemul medical.

Luni, 8 Iulie, 2019 - 17:34

Luni, la sediul Guvernului României, Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea şi Andrew McDowell, Vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii, au semnat  Acordul de servicii de asistenţă tehnică (PASSA).

Vineri, 5 Iulie, 2019 - 16:00

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că va fi prelungit termenul privind scutirea de taxă clawback pentru imunoglobulină şi produse din plasmă şi derivate din plasmă.

Cred că săptămâna trecută am finalizat actul normativ de prelungire a ordonanţei care scuteşte clawback-ul la imunoglobulină şi la produsele din plasmă şi derivate. Ştiam foarte bine. Făcând analize, ne-am dat seama că nu putea rezolva problema dacă nu prelungim acel act normativ”, a explicat Pintea, la Ministerul Sănătăţii.

Vineri, 5 Iulie, 2019 - 15:26

Anchete în județul Botoșani după ce, joi după amiază, primarul comunei Vorniceni, Toader Leampăr, a murit, la scurt timp după ce a ieșit din Spitalul din Săveni, unde nu ar fi fost niciun medic.

Direcţia de Sănătate Publică Botoşani face verificări în cazul primarului comunei Vorniceni, Toader Leampăr, care a decedat, joi, în unitatea spitalicească din oraşul Săveni, la scurt timp după ce a fost consultat, a declarat, vineri, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Miercuri, 26 Iunie, 2019 - 08:57

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat Hotărârea pentru modificarea secțiunii A din anexa la Hotărârea Guvernului nr. 155/2017 privind aprobarea programelor naţionale de sănătate pentru anii 2017 şi 2018 și pentru prelungirea termenului de aplicare.

Luni, 24 Iunie, 2019 - 09:09

Ministerul Sănătății a elaborat două proiecte de acte normative care prevăd noi reglementări referitoare la îngrijirile medicale necesare  pentru pacienții cu arsuri.

Luni, 24 Iunie, 2019 - 09:00

În urma unor sesizari primite de ministrul Sănătății din partea unor pacienți care reclamă  condițiile proaste pe care le-au suportat  pe perioada internării la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, pavilionul  Zerlendi, în această dimineață Sorina Pintea a făcut o vizita inopinată în această locație. 

Vineri, 21 Iunie, 2019 - 08:25

Pentru a putea asigura necesarul de medicamente pentru tratamentul pacienţilor, fiecare unitate sanitară trebuie să transmită la Ministerul Sănătăţii informaţii cu privire la medicamentele care lipsesc în tratamentul bolnavilor, inclusiv cantităţile necesare.

Joi, 20 Iunie, 2019 - 13:00

Sorina Pintea a declarat că activitatea spitalelor este îngreunată din cauza atacului cibernetic, dar că sistemul Casei de Asigurări nu e afectat.

Joi, 20 Iunie, 2019 - 09:47

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că există atacuri cibernetice în cinci spitale din Capitală, unul dintre acestea fiind Spitalul „Victor Babeş”.

Miercuri, 19 Iunie, 2019 - 14:03

Ministrul Sorina Pintea a spus că metodologia privind promovarea meritocraţiei în angajarea personalului medical va fi publicată miercuri. 

Miercuri, 19 Iunie, 2019 - 11:58

În urmă cu 7 ani, laureatul premiului Nobel pentru Fiziologie și Medicină pentru descoperirea virusului HIV, profesorul Luc Montagnier spunea la București că prevenția este medicina viitorului. "Să scoatem sănătatea din spitale şi să o dezvoltăm mai mult în şcoli, în întreprinderi, oriunde în cotidianul indivizilor", ne recomanda una dintre somitățile medicinei mondiale. E posibil însă ca profesorul Montagnier să nu fi fost nici în satele românești, nici în școli, nici prin vreun spital de provincie.

Miercuri, 19 Iunie, 2019 - 08:23

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii a participat la Health Forumul cu tema "Focus pe prevenţie. De la politici de sănătate pentru prevenţie, la practică".

"Am lansat o provocare partidelor politice, dar şi preşedintelui pentru a semna un Pact pentru Sănătate pentru că în acest domeniu nu trebuie să existe culoare politică. Sănătatea este a noastră, a tuturor", a spus Sorina Pintea în timpul întâlnirii.

Marţi, 18 Iunie, 2019 - 15:52

Sorina Pintea,  ministrul Sănătății participă la prima ediție a Forumul Național al Spitalelor care se desfășoară în perioada 18- 19 iunie la București. 
"Este nevoie de o asociație a spitalelor din România. Acesta ar trebui să fie unul din scopurile acestui Forum. Vreau să discut cu reprezentantul acestei asociații. Vreau să îl pun la masa pe acest reprezentant, să negocieze inclusiv cu ministrul Finanțelor”, a subliniat Sorina Pintea. 

Luni, 10 Iunie, 2019 - 16:10

Timp de 3 zile, București devine Capitala europeană a Sănătății digitale.

În perioada 11-13 iunie 2019, Ministerul Sănătății organizează evenimentele Săptămânii Sănătății Digitale, în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Dezbaterile se desfășoară la Palatul Parlamentului și se bucură de participarea a peste 200 de participanți experți în sănătate digitală și oficiali din Statele Membre ale UE. Evenimentul este organizat cu sprijinul Comisiei Europene și a Biroului Regional al OMS-Europa.

Luni, 10 Iunie, 2019 - 15:54

În urma unor informații apărute în presă conform cărora în România există 3000 de medici falși, Ministerul Sănătății face următoarele precizări:

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 13:43

Marţi, 4 iunie 2019, Ministerul Sănătății a organizat Simpozionul privind Controlul Cancerului: prevenția primară și screening-ul, raportarea și monitorizarea, elemente cheie al Planului Național de Control al Cancerului.
Evenimentul s-a desfășurat la Biblioteca Națională, în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene și a fost prezidat de către ministrul român al Sănătății, Sorina Pintea. La dezbateri au participat experți în domeniul combaterii și controlului cancerului din Statele Membre ale UE.

Vineri, 31 Mai, 2019 - 12:42

În urma unor articole apărute în presă referitoare la  proiectul de protocol de prescriere a unei asocieri de medicamente ce va fi utilizată în tratamentul unor afecțiuni oncologice, Ministerul Sănătății face următoarele precizări:
Politicile Ministerului Sănătății au ca principal scop asigurarea tratamentelor necesare pacienților români în condiții de maximă siguranță, cu respectarea recomandărilor Agenției Europene a Medicamentului (EMA).   

Luni, 27 Mai, 2019 - 10:44

Ministerul Sănătăţii organizează marți, 28 mai 2019, ora 10.00, la sediul Ministerului Sănătăţii, sala de consiliu, etaj 2, şedinţa publică de dezbatere a proiectului de Ordin privind modificarea Anexei nr. 1 la Ordinul ministrului sănătății nr.

Vineri, 24 Mai, 2019 - 09:45

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat astăzi Hotărârea de Guvern pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea, funcționarea și finanțarea activității de asistență medicală comunitară.

Documentul reglementează cadrul legal privind organizarea, funcționarea și finanțarea activității de asistență medicală comunitară și a centrelor comunitare integrate în contextul dezvoltării rețelei de asistență medicală comunitară, în conformitate cu Programul de Guvernare.

Subscribe to Sorina Pintea