Vineri, 24 Mai, 2019 - 09:45

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat astăzi Hotărârea de Guvern pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea, funcționarea și finanțarea activității de asistență medicală comunitară.

Documentul reglementează cadrul legal privind organizarea, funcționarea și finanțarea activității de asistență medicală comunitară și a centrelor comunitare integrate în contextul dezvoltării rețelei de asistență medicală comunitară, în conformitate cu Programul de Guvernare.

Joi, 23 Mai, 2019 - 17:55

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, propune desfacerea contractului de muncă şi dosar penal în cazul asistentei medicale de la Bacău.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, consideră că ar trebui luate măsuri care să meargă până la desfacerea contractului de muncă şi dosar penal în cazul asistentei medicale de la Bacău, care nu a supravegheat o pacientă în ambulanţă, iar aceasta a murit, după ce s-ar fi aruncat din salvare.

Joi, 23 Mai, 2019 - 11:52

Investiții de peste 12 000 000 mii lei realizate în unitățile sanitare din Dâmbovița de Ministerul Sănătății! Sorina Pintea, ministrul Sănătății s-a aflat astăzi în județul Dâmbovița unde a vizitat Spitalul Județean de Urgență Târgoviște și Spitalul Municipal Găești. 
Ministrul Sănătății s-a întâlnit și cu cadrele medicale, reprezentanții autorităților locale și cei ai autorităților medicale din județ.

Luni, 20 Mai, 2019 - 13:46

În urma campaniei de informare şi vaccinare derulată de Ministerul Sănătăţii, rata de vaccinare în Ţăndărei a crescut la peste 62.

În perioada 7- 10 mai 2019, Ministerul Sănătăţii în parteneriat cu UNICEF şi OMS, au organizat la Ţăndărei, judeţul Ialomiţa, o campanie de informare şi vaccinare.

Vineri, 17 Mai, 2019 - 17:45

În maximum doi ani, posturile vacante din spitale ar urma să fie acoperite cu medici specializaţi în medicina de urgenţă, susține ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Ea a fost întrebată vineri, în timpul unei vizite la Zalău, ce măsuri poate lua Ministerul Sănătăţii pentru rezolvarea crizei generate de lipsa medicilor specializaţi în medicină de urgenţă, problemă prezentă în multe spitale din țară.

Joi, 16 Mai, 2019 - 17:26

Un raport preliminar realizat în urma controlului efectuat la Maternitatea Giulești arată că au fost găsite patru probe pozitive de stafilococ la angajate, însă tipul depistat în exudatele nazale prelevate nu are legătură de cauzalitate cu stafilococul găsit la nou-născuţi, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, joi, într-o conferință de presă.

Angajatele contaminate sunt: o moașă de la blocul operator, două asistente și o infirmieră de la salonul de nașteri.

Joi, 16 Mai, 2019 - 12:13

Un raport preliminar realizat în urma controlului efectuat la Maternitatea Giuleşti arată că au fost găsite patru probe pozitive de stafilococ la angajate, însă tipul depistat în exudatele nazale prelevate nu are legătură de cauzalitate cu stafilococul găsit la nou-născuţi, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, joi, într-o conferinţă de presă.

Miercuri, 15 Mai, 2019 - 09:34

La solicitarea Ministerului Sănătății, Executivul a aprobat astăzi în ședința de Guvern Hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai studiului de fezabilitate pentru construcția Spitalului Regional de Urgență din Iași.

Conform actului normativ, viitorul spital va avea o structură de 850 de paturi în regim de spitalizare continuă și 45 de paturi pentru spitalizare de zi. Costul construcției și a echipamentelor medicale din dotare se va ridica la peste 500 milioane de euro cu TVA.

Marţi, 14 Mai, 2019 - 12:11

Sorina Pintea, ministrul Sănătății a vizitat astăzi Spitalul Orășenesc Horezu.

Ministrul Sorina Pintea a anunțat că reprezentanții Comisiei Ministerului Sănătății au aprobat 1 725 000 mii de lei pentru achiziția de aparatură medicală pentru unitatea sanitară. Se vor achiziționa ecograf Dopller,  analizoare, aparat roengen, sistem videonscopie.

Luni, 13 Mai, 2019 - 20:00

Ministerul Sănătăţii este "pe ultima sută de metri" cu demararea proiectelor spitalelor regionale, în şedinţa de Guvern de marţi urmând să fie aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru prima astfel de unitate spitalicească - cea de la Iaşi, a declarat luni, la Horezu, ministrul Sorina Pintea. "Am înţeles că în spaţiul public se discută că PSD ar fi blocat realizarea acestor spitale. Mie nu mi-a venit să cred", a adăugat ministrul Sănătății. 

Luni, 6 Mai, 2019 - 11:07

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat luni că va trimite o echipă de control la Spitalul de Urgenţă din Cluj.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 17:45

Ministerul Sănătății anunță, luni, printr-o infomare de presă, că, potrivit informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) București, toate probele exudat luate de la copiii de la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" au ieșit negative pentru meningită.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat, luni, prin intermediul unei informări, că, potrivit informațiilor furnizate de DSP București, toate probele exudat, în număr de 61, luate de la copiii din liceul Gheorghe Lazăr au ieșit negative.

Luni, 15 Aprilie, 2019 - 18:27

În perioada 14-15 aprilie 2019, Ministerul Sănătății a organizat Reuniunea Informală a miniștrilor Sănătății din Statele Membre ale UE. Evenimentul s-a desfășurat la Palatul Parlamentului, în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene și a fost prezidat de către ministrul român al Sănătății, Sorina Pintea. La dezbateri au participat peste 140 de delegați din Statele Membre ale Uniunii Europene. 

Vineri, 12 Aprilie, 2019 - 15:23

Ministrul Sănătăţii explică ordonanţa de urgenţă pentru introducerea coplatei în sistemul privat, după ce proiectul a fost retras de pe ordinea de zi a şedinţei de guvern. Sorina Pintea i-a invitat pe reprezentanţii pacienţilor şi ai sistemului privat la o dezbatere publică, înainte ca actul normativ să fie aprobat.

Joi, 11 Aprilie, 2019 - 18:37

După scandalul dezinfectanților, apar acuzații legate şi de calitatea unor materiale sanitare care ar putea pune pacienții în pericol.

Luni, 8 Aprilie, 2019 - 15:38

Control fulger duminică seară la Spitalul Județean Constanța. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a verificat Unitatea de Primiri Urgențe și secțiile Neurologie, Cardiologie și Pediatrie.

Ministrul a găsit numeroase nereguli - pe lângă mizerie și lipsa dezinfectanților, în saloane nici nu erau curățate petele de sânge, iar prosoapele cu care se ștergeau pacienții erau nespălate.

Drept urmare, Sorina Pintea a propus ca asistenta șefă de la secția Neurologie și asistenta care se ocupa cu triajul în Unitatea de Primiri Urgențe să fie demise.

Vineri, 5 Aprilie, 2019 - 16:40

Managerul general, directorul de îngrijiri și directorul medical din Spitalul Județean de Urgență Ploiești au demisionat, vineri, la doar câteva zile după ce Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a efectuat o vizită neanunțată în unitatea medicală și a cerut remedierea urgentă a problemelor, precum și retragerea acreditării.

Vineri, 5 Aprilie, 2019 - 10:05

Ministerul Sănătății va aloca 10 milioane de lei spitalelor arădeane pentru achiziție de aparatură și echipamente medicale.

Sorina Pintea ministrul Sănătății s-a aflat astăzi la Arad, acolo unde a vizitat mai multe unități sanitare. Ministrul Sănătății a fost însoțită de prefectul judetului,  Florentina Horgea,  precum şi de Mihai Fifor,  senator şi deputaţii Dorel Caprar, Florin Tripa şi Adrian Todor.

Miercuri, 3 Aprilie, 2019 - 12:31

Miercuri, 3 aprilie, la Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, a fost dat în funcțiune un centru național de radioterapie. Cladirea care găzduiește buncărul a fost construită din fonduri proprii,  iar echipamentul a fost achiziționat de către Ministerul Sănătății în cadrul unui proiect cu Banca Mondială.

Marţi, 2 Aprilie, 2019 - 15:36

În prezența prim-ministrului Viorica Dăncilă, marţi, 2 aprilie, a fost semnat un  Protocol de colaborare între Ministerul Sănătății, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Finanțelor Publice și Casa Națională de Asigurări de Sănătate, care are ca scop  dezvoltarea și implementarea unor programe destinate îmbunătățirii accesului persoanelor diagnosticate cu tulburări de spectru autist la servicii integrate de sănătate, sociale și de educație.

Luni, 1 Aprilie, 2019 - 16:01

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a spus luni că va propune Autorităţii Naţionale pentru Management al Calităţii în Sănătate retragerea acreditării spitalelor controlate săptămâna trecută - Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi 

Vineri, 29 Martie, 2019 - 12:36

 Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a participat, în data de 28 martie 2019, la Conferința anuală de medicină a familiei, ocazie cu care  a subliniat rolul important al medicilor de familie în sistemul de sănătate, motiv pentru care Guvernul va susține creșterea alocării de fonduri  pentru medicii din acest  sector.

Joi, 28 Martie, 2019 - 12:04
La noi - în scop medical, la ei - recreațional!

Ambasadorul Olandei la București, Stella Ronner-Grubacic, a declarat joi, referitor la folosirea marijuanei în scopuri medicale, că experiențele olandezilor în acest domeniu au fost unele pozitive.

"Luând în considerare că avem experiență cu marijuana folosită în scopuri medicale, experiențele noastre au fost pozitive. Binențeles, depinde mereu de contextul domestic, dar știu, din niște exemple personale, că poate ușura soarta unui pacient", a declarat ambasadorul Olandei la București, Stella Ronner-Grubacic

Joi, 28 Martie, 2019 - 10:30

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a facut o vizită inopinată la Spitalul Județean Gorj în seara zilei de 26 martie, ca urmare a unor sesizări privind nereguli din cadrul acestei unități sanitare. De asemenea, ministrul Sănătății a stat de vorba cu personalul medical prezent în spital la acea oră, precum și cu câțiva pacienți.

Joi, 28 Martie, 2019 - 09:20

Ministerul Sănătății derulează cel mai amplu program de screening pentru tuberculoză, la nivel național:
Proiectul „Organizarea de programe de depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente” - cod SMIS 2014+: 117426.

Proiectul beneficiază de cofinanțare din fonduri europene nerambursabile în valoare de 63,3 milioane lei, la care se adaugă  contribuția din bugetul Ministerului Sănătății, în valoare de 975 mii lei. 

Beneficiarul acestui Proiect este Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

Joi, 28 Martie, 2019 - 09:17

Sorina Pintea, ministrul Sănătății a avut astăzi o întrevedere cu Vythenis Andiukaitis, Comisar European pentru Sănătate și Siguranță Alimentară în care au fost abordate subiecte importante  legate de prioritățile pe Sănătate în cadrul Președinției, precum și alocările bugetare pe acest domeniu în viitorul cadru multianual.

Vineri, 22 Martie, 2019 - 09:47

Siguranța pacientului, valorificarea inovației și digitalizării pentru eficientizarea sistemelor de sănătate, precum și necesitatea intensificării cooperării între profesioniștii din Sănătate sunt temele dezbătute la București de către medicii, asistenții și dentiștii șefi din Statele Membre.

Miercuri, 20 Martie, 2019 - 12:06

Guvernul a aprobat marti proiectul de finanțare de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății, acordat Spitalului Universitar de Urgență București pentru dotarea blocului operator central.

Valoarea estimată a proiectului este de 71, 084 milioane lei, fonduri cu care vor fi dotate cele 11 săli de operație care formează Blocul Operator Central din Spitalul Universitar de Urgență București. Durata de realizare a investiției va fi de 18 luni.

Marţi, 19 Martie, 2019 - 19:17

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat marţi că acordul cu Ungaria privind transplantul pulmonar va fi semnat la sfârşitul lunii mai, după ce va exista şi procedura prin care pacienţii români vor merge pentru a face intervenţiile în ţara vecină.

Marţi, 19 Martie, 2019 - 11:50

În cadrul acțiunilor de control tematice realizate, în anul 2018, de către inspectorii sanitari din cadrul  Direcțiilor de Sănătate Publică județene, prin  care a fost verificată calitatea unui număr de 15 produse biocide utilizate în unități sanitare și cabinete de înfrumusețare, au fost prelevate si analizate probe din aceste produse în laboratoare acreditate RENAR. 

Subscribe to Sorina Pintea