Vineri, 10 Aprilie, 2020 - 17:56

Un nou șef a fost numit vineri de Nelu Tătaru la Spitalul Județean din Baia Mare, în locul Sorinei Pintea. Președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea, spune că Alexandru Oros a condus anterior un alt spital pe care l-a dus spre retrogradare și care a fost și amendat pentru că nu folosea biocide.

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăți, a fost demisă de la conducerea Spitalului Județean din Baia Mare, iar în locul ei a fost numit Alexandru Oros.

Vineri, 6 Martie, 2020 - 17:39

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, acuzată de luare de mită, a ieșit din arestul Poliției Capitalei, vineri seară, fiind preluată de o ambulanță pentru a fi dusă la spital. Pintea, care s-a aflat în arest de sâmbătă trecută, va fi cercetată sub control judiciar.

Marţi, 3 Martie, 2020 - 18:00

Curtea de Apel Bucureşti va judeca, vineri, contestaţia formulată de fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea faţă de decizia de arestare preventivă. Pintea este acuzată de procurorii DNA că a luat de mită sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract.

Sorina Pintea a contestat decizia din 28 februarie luată de Tribunalul Bucureşti, prin care a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, iar Curtea de Apel București va judeca vineri contestația acesteia.

Marţi, 3 Martie, 2020 - 17:18

Liderii PSD au suspendat-o, marți, din partid pe fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea. Ei au acceptat propunnerea preşedintelui organizaţiei din Maramureş a PSD.

Decizia de suspendare a Sorinei Pintea din Partidul Social Democrat a fost luată, marți, în şedinţa informală a Comitetului Executiv al PSD.

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost arestată preventiv sâmbătă, pentru 30 de zile, fiind suspectată că a luat de mită sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract.

Sâmbătă, 29 Februarie, 2020 - 11:31

 DNA anunță reținerea Sorinei Pintea după ce ieri, a fost surprinsă în  flagrant la Baia Mare, unde fostul ministru ar fi primit 120.000 de lei șpagă.

Vineri, 28 Februarie, 2020 - 18:41
În urma unui flagrant de corupție

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost reţinută vineri de procurorii DNA. Anchetatorii au indicii referitoare la implicarea acesteia într-un caz de corupţie.

Potrivit unor surse judiciare, reţinerea Sorinei Pintea ar fi fost făcută în urma unui flagrant.

Sorina Pintea urmează să fie prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Joi, 27 Februarie, 2020 - 08:24

Spitalul Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" din Baia Mare (SJUBM) vine în sprijinul cetăţenilor cu câteva informaţii privind măsurile de prevenire a infecţiei cu coronavirus - SARS-CoV-2.

"În contextul situaţiei actuale de circulaţie a noului coronavirus, este foarte important ca fiecare persoană să cunoască modul de transmitere, manifestare, precum şi modalităţile de reducere a expunerii şi transmiterii acestui virus", a precizat managerul unităţii medicale, ec. Sorina Pintea.

Marţi, 4 Februarie, 2020 - 11:49

Conferinţa Medicina de Urgenţă Azi, desfăşurată în perioada 30 ianuarie - 2 februarie 2020 a adunat, în Maramureş, peste 600 de participanţi din întreaga ţară - aproximativ 200 de persoane prezente la eveniment au venit din alte judeţe, dar şi din străinătate.

Miercuri, 30 Octombrie, 2019 - 18:00

Ministrul demis al Sănătăţii, Sorina Pintea, a transmis miercuri un mesaj cu prilejul împlinirii a 4 ani de la tragedia de la Colectiv, afirmând că lucrurile s-au schimbat în sistem, poate nu atât de repede şi de mult cum s-ar dori, dar s-au făcut paşi importanţi.

Miercuri, 30 Octombrie, 2019 - 13:19

Asociaţia Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) trage un semnal de alarmă cu privire la riscul iminent de declanşare a unei noi crize a medicamentelor în România şi face un apel public către Doamna Ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, să promoveze măsurile necesare pentru menţinerea în farmacii a celor 71 de medicamente cu risc de dispariţie, multe dintre ele fără alternativă terapeutică.

Miercuri, 30 Octombrie, 2019 - 08:47
Scrisoare Deschisă pentru Viaţa Pacienţilor Români

29 octombrie 2019: Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor (ANPP) este o organizaţie de pacienţi care în ultimii 12 ani şi-a dedicat activitatea pentru protecţia reală a pacienţilor.

Miercuri, 23 Octombrie, 2019 - 16:00

Clinica Marelui Ars de la Iași, inaugurată acum o săptămână în prezența ministrului Sănătății, Sorina Pintea, ar putea fi funcțională cel mai devreme la finalul lunii noiembrie, după ce se vor face angajări. Jurnaliștii ieșeni scriu că, în ciuda asigurărilor date de conducerea Spitalului "Sfântul Spiridon" din Iași, Secţia de Chirurgie Plastică, microchirurgie reconstructivă şi arşi nu este 100% funcțională.

Luni, 21 Octombrie, 2019 - 13:13

Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei nu pot rezolva problema rezidenţiatului în contextul actual, a declarat luni ministrul interimar al Sănătăţii, Sorina Pintea.

"Ne somează public să rezolvăm problema cu rezidenţiatul (Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice - n.r.). Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei nu pot rezolva această problemă. Preşedintele ar fi putut numi un ministru interimar la Educaţie", a susţinut Pintea, într-o dezbatere publică la sediul MS.

Vineri, 18 Octombrie, 2019 - 11:49

Aproximativ 400 de cazuri noi de cancere pediatrice sunt diagnosticate şi tratate anual în România, adică o incidenţă anuală de 10 cazuri la suta de mii de copii, arată un studiu prezentat joi de Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică.

Miercuri, 16 Octombrie, 2019 - 13:39

Începând de astăzi vor fi operaționale 5 paturi de Mari Arși în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași ce sunt organizate în cadrul Clinicii de Chirurgie Plastică Microchirurgie Reconstructivă și Arsuri.
Sorina Pintea a fost prezentă la inaugurarea secției.
Investiția a fost realizată de către Ministerul Sănătății prin utilizarea de fonduri de la bugetul de stat (transferuri) și prin intermediul proiectului garantat de Guvernul Romaniei, finanțat de Banca Mondială.

Marţi, 15 Octombrie, 2019 - 16:39

Inspectorii sanitari din cadrul direcţiilor de sănătate publică au finalizat controlul dispus în unităţile sanitare de psihiatrie de către ministrul Sănătăţii Sorina Pintea.

Controlul a vizat calitatea actului medical şi a condiţiilor igienico-sanitare din unităţile de psihiatrie.

Marţi, 15 Octombrie, 2019 - 13:44

Ministrul demis al Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că, în urma controalelor făcute la spitalele de psihiatrie din ţară, au fost aplicate zeci de amenzi, iar unde au existat suspiciuni de natură penală rapoartele au fost înaintate la Parchet.

Marţi, 15 Octombrie, 2019 - 12:51

Procedura de achiziţie a incubatoarelor cu care vor fi dotate 140 de maternităţi s-a încheiat, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul demis al Sănătăţii, Sorina Pintea.

Vineri, 11 Octombrie, 2019 - 15:00

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că, după ce a fost adoptată moţiunea de cenzură, se va întoarce pe funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare "Constantin Opriş", pe care a ocupat-o înainte de a fi ministru.

Marţi, 8 Octombrie, 2019 - 15:45

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat marţi că a fost finalizat circuitul de avizare a unei Hotărâri de Guvern care aprobă studiul de fundamentare prin care România poate construi o bancă de sânge, plasmă şi produse derivate din plasmă.

Marţi, 8 Octombrie, 2019 - 15:24

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, marţi, că a fost finalizat Centrul de arşi de la Iaşi şi, cel mai probabil, va fi inaugurat în această săptămână.

Vineri, 4 Octombrie, 2019 - 17:00
Noul calendar al examenului de rezidenţiat!

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, vineri, că examenul de rezidenţiat, care ar fi trebuit să aibă loc pe data de 17 noiembrie, va fi amânat pentru 8 decembrie, din cauză că nu are cine semna cele șapte ordine de ministru necesare.

Sorina Pintea a declarat, vineri, că motivul amânării constă în faptul că nu are cine să semneze ordinul de examen, în condițiile în care nu există ministru la Educație.

Vineri, 4 Octombrie, 2019 - 15:38

Supraviețuitorii tragediei din clubul Colectiv vor beneficia de îngrijire medicală decontată de statul român "atâta timp cât au nevoie". Guvernul urmează să emită o Ordonanță de Urgență de modificare a legii sănătății în acest sens, a anunțat vineri ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Răniții din Colectiv beneficiază, în acest moment, de tratament decontat până la data de 31 decembrie 2020. Sorina Pintea spune că acesta va fi prelungit "astfel încât să nu mai aibă temeri că cineva, vreodată, le-ar putea opri tratamentul".

Miercuri, 25 Septembrie, 2019 - 20:38

Mesajul ministrului Sănătății, Sorina Pintea, cu ocazia Zilei Mondială  a Farmacistului:
25 septembrie este Ziua Mondială a Farmacistului, un bun prilej pentru a aduce un gând de mulțumire și respect celor aproape 25 000 de profesioniști care lucrează în acest domeniu în România.

Joi, 19 Septembrie, 2019 - 11:36

Vor fi utilizate peste 15,6 milioane de euro pentru dezvoltarea Registrului Național de Transplant, actualizarea ghidurilor și protocoalelor din domeniu, dar și sistematizarea și simplificarea legislației de transplant.

Vineri, 13 Septembrie, 2019 - 16:26

Ministerul Sănătății intenționează să limiteze publicitatea la pentru dispozitivele pentru fumat care încălzesc tutun, a anunțat vineri ministrul Sorina Pintea, care motivează că în urma folosirii acestor produse pot apărea efecte grave pe termen scurt.

Vineri, 13 Septembrie, 2019 - 15:24

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat vineri că a emis un ordin și va notifica Comisia Europeană cu privire la decizia României de a interzice exporturile de  citostatice pentru o perioadă de 6 luni, în urma riscului ca pacienții bolnavi de cancer să rămână fără medicamente.

Joi, 12 Septembrie, 2019 - 19:44
O nouă etapă a parteneriatului dintre Uniunea Notarilor Publici și Asociația transplantaților

Notarii publici continuă parteneriatul pro-viață încheiat cu reprezentanții pacienților cu transplant, pacienților aflați pe listele de așteptare și în dializă. UNNPR a susținut financiar, alături de alți sponsori, organizarea celei de a cincea ediții a Școlii de Vară a Pacienților Cronici.

 

Joi, 12 Septembrie, 2019 - 17:24

Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care se creează baza pentru reorganizarea sistemului transfuzional din România, a anunţat, joi, ministrul Sorina Pintea.

Marţi, 10 Septembrie, 2019 - 12:59

La solicitarea Ministerului Sănătății, Executivul a aprobat în ședința de luni,  9 septembrie 2019, Hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții “SPITAL REGIONAL DE URGENȚĂ CLUJ”.

Subscribe to Sorina Pintea