Joi, 20 Septembrie, 2018 - 13:12

Ministerul Sănătății va pune astăzi în dezbatere publică proiectul de reorganizare al Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Miercuri, 19 Septembrie, 2018 - 17:00

43 de pacienţi din România sunt pe listele de aşteptare pentru a primi un transplant cu celule stem, a anunţat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, precizând că pentru aceştia, transplantul de stem este ultima şansă şi îndeamnă oamenii să se înscrie online în Registrul Donatorilor de Celule Stem.

Miercuri, 19 Septembrie, 2018 - 09:11

În urma unui apel primit la 112 în cursul acestei seri, a fost anunţat că pasagerul aflat la bordul unei aeronave care urma să aterizeze pe Aeroportul "Henri Coandă" din Bucureşti prezintă simptome de febră tifoidă.

Marţi, 18 Septembrie, 2018 - 12:08

Sorina Pintea, ministrul Sănătății a paticipat luni la lansarea campaniei de înscriere on-line în Registrul Donatorilor de Celule Stem Hematopoetice.

Vineri, 14 Septembrie, 2018 - 10:33

La propunerea Ministerului Sanătății, Guvernul a aprobat astăzi o Hotărâre de Guvern  care prevede reorganizarea Programului național de diabet zaharat derulat de CNAS și finanțat din bugetul  Fondului Național Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate (FNUASS), în scopul asigurării accesului bolnavilor cu diabet zaharat insulinodependent la mijloace eficiente de monitorizare și control a nivelului glicemiei.

Astfel,  structura Programului național de diabet  va cuprinde de acum două subprograme distincte:

·     Subprogramul de diabet zaharat tip 1;

Marţi, 11 Septembrie, 2018 - 11:22

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, însoţită de dr. Cristian Grasu, secretar de stat participă la Viena, în aceste zile, la Reuniunea informală a miniştrilor Sănătăţii din cadrul Preşedinţiei austriece a Consiliului UE.

În cadrul reuniunii, ministrul român al Sănătăţii are discuţii cu omologii europeni asupra unor teme de importanţă majoră pentru România. Una dintre ele priveşte provocările statelor UE pentru reglementarea şi furnizarea de medicamente autorizate centralizat la nivelul UE. O altă temă vizează investiţiile în infrastructura digitală de sănătate.

Luni, 10 Septembrie, 2018 - 13:10

Sorina Pintea, ministrul Sănătății s-a întâlnit în această dimineață cu omologul austriac  Beate Hartinger - Klein.

Cei doi oficiali au discutat despre procesul de preluare a președinției Consiliului Europei de către România de la Austria, dar și despre o viitoare colaborare între cele două țări în domeniul sănătății.

Joi, 6 Septembrie, 2018 - 14:15

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a participat miercuri la masa rotundă organizată la sediul Consiliului Județean Craiova  de responsabilii Ministerului Sănătății împreună cu reprezentanții BEI pe tema proiectului de construcție a Spitalului Ragional de Urgență Craiova

În cadrul evenimentului dl. Martin Schriever, expert Banca Europeană de Investiții, a prezentat  evaluarea nevoilor și cererilor de servicii în regiunea de S-V a României, pe care Spitalul Regional care se va construi la Craiova va trebui să o acopere.

Miercuri, 29 August, 2018 - 13:35

Sorina PINTEA, ministrul Sănătății a discutat în această dimineață cu dr. Nedret Emiroglu, directorul pentru urgențe în sănătate publică și boli transmisibile și Maria Magdalena Meulenbergs, directorul parteneriatelor strategice din cadrul Biroului Regional al OMS pentru Europa.

Marţi, 14 August, 2018 - 17:00
Prin ușile din spate și pe propriile picioare...

Femeia jandarm care a fost agresată la mitingul din 10 august a fost externată, marți, de către medicii Spitalului Floreasca, ea folosind ieșirea din spate, fără a da declarații jurnaliștilor prezenți la unitatea spitalicească.

Vineri, 3 August, 2018 - 17:47

Verificări urgente dispuse de ministrul Sănătății la un mare spital din România.

Anchetă la Spitalul Judeţean Satu Mare, după ce o familie  i-a trimis ministrului Sănătății o scrisoare prin care acuză că o rudă de-a lor a murit după ce a contractat o infecție chiar din unitatea medicală în care se internase pentru a se trata de o altă boală.

Oamenii susțin că femeia a fost ținută 26 de ore la Urgențe și mai apoi a fost plimbată între secții.

O lună mai târziu, aceasta a decedat ca urmare a unei infecții primite în spital.

Vineri, 3 August, 2018 - 08:00
FUMIGENE DE WEEKEND (44)

FUMIGENE DE WEEKEND (44)
“Tutunul e bun pentru sănătatea Zimbabwe”, in epoca post Mugabe, transmite Reuters. Fermierii au vândut in acest an mai mult tutun decât oricând si spera ca performanta lor va atenua lipsa resurselor financiare, înaintea alegerilor de săptămâna viitoare STOP “Aurul verde al Zimbabwe” titrează Agenția, ca o ironie a sortii. Pentru cine nu știe, pe ultima suta de metri, cu doar câteva luni înainte sa dispară in peisaj, dictatorul Robert Mugabe, care si-a înfometat poporul si a distrus una dintre cele mai avansate economii din Africa, fusese desemnat de OMS ambasador anti-tutun STOP Ce mai e nou in Romania, la aproape 30 de ani după Ceaușescu, “pretenul” lui Mugabe? Culturile de tutun s-au redus substanțial. In schimb, suntem in top trei producători de țigarete din UE, in top cinci la nivelul contrabandei si in top de top in materie de activism anti-fumat STOP Ca si cum nu ar fi fost suficiente inundațiile (in accepțiunea dnei. Premier, “irigațiile”), firmele din Arad vor plăti si taxa pe...apa de ploaie. Nu este o glumă, ci o măsură adoptată în Consiliul Județean, la cererea unui ONG (”Asociația de dezvoltare intercomunitară apă canalizare”) STOP “Cere si ți se va da”. Același ONG a cerut și instituirea unor amenzi, in stilul custozilor care au avut in concesiune mascata lacurile si pădurile, iar acum fac scandal ca Guvernul le ia jucăria.

Joi, 26 Iulie, 2018 - 20:00

Proiectul construirii a patru centre mari de arși, început în 2012, se află abia în faza licitaţiei serviciilor de studii de fezabilitate, declară ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Joi, 26 Iulie, 2018 - 13:51

"Viitorul spital regional din Cluj va fi organizat într-un nou și modern concept, pe centre de servicii care vor asigura optimizarea paturilor, dar și îngrijirea multidisciplinară", a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății și Cristian Grasu,  secretar de stat  au participat în această dimineață la Cluj, la prezentarea modelului arhitectural al viitorului Spital Regional care se va construi în localitatea Florești.

Miercuri, 25 Iulie, 2018 - 19:16

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că urmează să fie înfiinţat un comitet interministerial privind combaterea infecţiilor în spitale. "Noi avem o problemă în a recunoaşte, pentru că toată lumea are senzaţia că dacă recunoşti eşti pus la zid. Eu prefer să fiu pusă la zid pentru că recunosc, pentru că sunt nişte probleme, decât să fiu pusă la zid pentru că s-a întâmplat ceva", a afirmat ministrul Sănătății. Potrivit acesteia, nivelul raportat al infecţiilor spitaliceşti din România este de 1,4%, în vreme ce în Germania este de 8%.

Vineri, 13 Iulie, 2018 - 15:15

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, vineri, la Iaşi, că schimbarea conducerii Agenției Naționale de Transplant (ANT) va rezolva problema listelor de așteptare și va duce la o transparentizare a întregului proces.

Joi, 5 Iulie, 2018 - 08:34

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a semnat Ordinul de numire a dr. Alexandra Anca Mureşan în funcţia de director executiv al Agenţiei Naţionale de Transplant.

Miercuri, 4 Iulie, 2018 - 19:21

Ministrul Sănătii, Sorina Pintea, numit-o miercuri pe doctorița Alexandra Anca Mureșan în funcția de director executiv al Agenției Naționale de Transplant.

Luni, 2 Iulie, 2018 - 12:27

Începând de astăzi şi până în data de 31 august 2018, inspectorii sanitari vor desfăşura o acţiune de control în staţiunile de pe litoralul românesc şi perimetrul Deltei Dunării.

Vineri, 29 Iunie, 2018 - 11:26

Sorina Pintea, ministrul Sănătății și Cristian Grasu, secretar de stat au participat în această dimineață la deschiderea celui de - al VIII - lea Curs European de Neuroreabilitare care se desfășoară la Eforie Nord.
Evenimentul reunește cercetători științifici ai neurologiei mondiale care vor prezenta și dezbate în următoarea săptămână cele mai recente descoperiri din domeniu.

Vineri, 29 Iunie, 2018 - 11:01

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat Ordonanța de Urgență pentru asigurarea continuității asistenței medicale primare prin centrele de permanență și pentru modificarea și completarea Legii 263/2004 privind asigurarea continuității asistenței medicale prin centrele de permanență.

Vineri, 29 Iunie, 2018 - 10:29

Sorina Pintea, ministrul Sănătății a participat în această seară la cea de-a doua ședință trimestrială a serviciilor publice de ambulanță și la Consiliul Național al Federației Naționale Sindicale "Ambulanța" care se desfășoară în aceste zile la Eforie Nord.

Ministrul Sănătății a declarat că știe situația în care se află serviciile publice de ambulanță. 

Marţi, 26 Iunie, 2018 - 14:10

Sorina Pintea, ministrul Sănătății a vizitat în această dimineață Spitalul Județean de Urgență Slatina, la invitația autorităților locale.

Ministrul Sănătății a fost însoțit în această vizită de către vicepremierul Paul Stănescu.

Sorina Pintea a vizitat secțiile UPU, pediatrie, neonatologie, secția de Obstetrică - Ginecologie - lehuze și a discutat cu medicii din unitatea sanitară și reprezentanții autorităților locale.

Vineri, 15 Iunie, 2018 - 13:32

“Vreau să le mulțumesc tuturor celor care înțeleg importanța donării de sânge și care, prin gestul lor, ajută pacienții care au nevoie de sânge ca să supraviețuiască. Vreau să mulțumesc și celor 43 de donatori care au participat ieri la acțiunea organizată de Centrul de transfuzii București prin care a fost marcată Ziua Mondială a Donatorului. Tot în parcul Herastru îi așteptăm în weekend pe tineri, pentru a dona în cadrul acțiunii comune cu organizatorii festivalului Untold”, a declarat Sorina PINTEA, ministrul Sănătății.

Joi, 14 Iunie, 2018 - 08:45

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii participă, în perioada 13-14 iunie 2018, la Întâlnirea de nivel înalt privind prosperitatea şi solidaritatea sistemelor de sănătate, eveniment organizat, la Tallinn, de către Biroul Regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi Ministerul Afacerilor Sociale din Estonia.

Joi, 7 Iunie, 2018 - 09:38

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea şi Preşedintele CNAS Răzvan Vulcănescu au aprobat Ordinul comun care detaliază modul de aplicare a noilor mecanisme de încheiere şi de derulare a contractelor de tip cost-volum/cost-volum-rezultat, reglementate prin OUG nr. 32/2018.

Joi, 7 Iunie, 2018 - 08:43

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, face parte din delegaţia condusă de premierul României,  Viorica Dăncilă, care se află în vizită oficială în Republica Portugheză, în perioada 6-7 iunie.

În cadrul acestei vizite, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a semnat astăzi cu omologul său din Republica Portugheză Memorandumul de Înţelegere între ministerele de resort din cele două ţări, care are ca scop dezvoltarea colaborării în domeniul sănătăţii dintre cele două state.

Vineri, 1 Iunie, 2018 - 09:35
Invitat special, ministrul Sorina Pintea

Sorina Pintea, Ministrul Sanatatii, Diana-Loreta Paun, Consilier de Stat, Administratia Prezidentială, Departamentul de Sanatate Publica si Octavian Alexandrescu, Subsecretar de Stat in Ministerul Sanatatii, au confirmat participarea la cea de-a noua editie a Forumului Industriei Farmaceutice, organizat de Pharma Business Services marti, 5 iunie 2018, la Novotel Hotel, Bucuresti.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 11:06

Sorina Pintea, ministrul Sănătății se află în perioada 21-23 mai 2018 la Geneva, acolo unde conduce delegația României la cea de-a 71-a Adunare Mondială a Sănătății (AMS), desfășurată la Palatul Națiunilor Unite.

Sorina Pintea este însoțita de Adrian Vieriță, ambasadorul României la Națiunile Unite si de prof. dr. Alexandru Rafila, consilier personal onorific pentru sănătate publica al ministrului sănătății. 

Miercuri, 2 Mai, 2018 - 16:00

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat miercuri, după întâlnirea cu sindicaliştii, că va prezenta premierului Viorica Dăncilă propunerile acestora.

"Este vorba despre nişte propuneri pe care sindicatele le-au făcut pentru a rezolva problemele salarizării din acest an, propuneri pe care o să le prezint doamnei prim-ministru în cursul zilei de astăzi. Propunerile sunt aproximativ aceleaşi care au fost făcute după mitingul din Piaţa Victoriei, (...) propuneri pe care le analizăm, o să le propun doamnei prim-ministru", a declarat Pintea.

Subscribe to Sorina Pintea