Joi, 17 Octombrie, 2019 - 08:48

Prezentarea planurilor de investiţii ale corporaţiei JTEKT în România a fost tema centrală a întâlnirilor succesive de miercuri dintre ministrul Ştefan-Radu Oprea şi Tetsuo Agata, preşedintele companiei japoneze. Discuţiile au avut loc în contextul vizitei reprezentanţilor corporaţiei japoneze JTEKT pentru extinderea capacităţii de producţie la fabrica de rulmenţi Koyo din Alexandria. La întâlnire a participat o delegaţie extinsă a corporaţiei, din care au făcut parte reprezentaţii pentru Europa şi alţi membri importanţi ai boardului JTEKT.

Miercuri, 16 Octombrie, 2019 - 12:16

Ministrul Ştefan-Radu Oprea a anunțat că Guvernul Dăncilă a reluat discuțiile cu Grupul Volkswagen pentru a aduce investiția în România, în contextul în care acesta a comunicat că amână anunţul unei investiţii în Turcia.

Ministrul Oprea a făcut această declarație în cadrul Conferinței Naționale Școala profesională în sistem-dual - Alternativă de excelență pentru rezolvarea crizei forței de muncă în industria auto, eveniment organizat în cadrul Salonului Auto București.

Marţi, 10 Septembrie, 2019 - 09:36

Potenţialul relaţiilor bilaterale dintre România şi Sri Lanka poate fi valorificat mult mai concret, au convenit astăzi, Ştefan Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, şi Tilak Marapana, ministrul Afacerilor Externe din Sri Lanka.

Miercuri, 7 August, 2019 - 11:06

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat face publică lista celor 10.000 de beneficiari care au fost admiși pentru finanțare în cadrul celei de-a doua sesiuni a programului Start-up Nation.

Start-up Nation continuă în parametrii stabiliți inițial – 10.000 de firme finanțate, iar rectificarea bugetară anunțată nu are impact asupra derulării programului.

Joi, 1 August, 2019 - 13:41

Ministrul Ştefan-Radu Oprea s-a întâlnit, miercuri, 31 iulie, cu doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Republicii Franceze în România, și cu un grup de investitori francezi, în contextul dialogului constant cu reprezentanții mediului de afaceri.

Principalele teme ale dialogului au fost îmbunătățirea climatului economic din România, creșterea gradului de atractivitate pentru investiții și aprofundarea cooperării dintre cele două economii.

Luni, 8 Iulie, 2019 - 17:22

Prezentarea oportunităţilor investiţionale oferite de România şi crearea de posibilităţi suplimentare pentru firmele româneşti de a stabili parteneriate vor fi obiectivele misiunilor externe şi forumurilor economice, a transmis luni ministrul Ştefan-Radu Oprea participanţilor la sesiunea oficială a reuniunii Zilele Diplomației Comerciale, desfăşurată în Aula Magna a Academiei de Studii Economice din București.

Vineri, 28 Iunie, 2019 - 09:16

Relansarea Strategiei Dunării şi alinierea sa la standardele Uniunii Europene după anul 2020 reprezintă obiectivele primei faze de revizuire a proiectului SUERD, a transmis astăzi ministrul Ştefan-Radu Oprea în deschiderea Forumului anual al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), organizat la Palatul Parlamentului.

Joi, 27 Iunie, 2019 - 08:50

Ministrul Ştefan-Radu Oprea s-a întâlnit astăzi cu o delegație a Consiliului de Afaceri Româno-American (AMRO), condusă de președintele executiv Eric Stewart. Companiile americane se află la Bucureşti în perioada 26-27 iunie a.c., cu prilejul celei de a şaptea misiuni anuale de afaceri în România. La întâlnire au fost prezenți şi oficiali ai Ambasadei SUA la București.

Marţi, 25 Iunie, 2019 - 13:00

Consiliul UE a adoptat astăzi, 25 iunie, decizia de semnare a două acorduri între UE și Vietnam, respectiv: Acordul de Comerț Liber (ACL) și Acordul privind Protecția Investițiilor (IPA). Ambele Acorduri vor fi semnate la 30 iunie 2019, la Hanoi, de Cecilia Malmström, comisar european pentru Comerț, și de Ștefan-Radu Oprea, președinte în exercițiu al Consiliului Afaceri Externe - Comerț.

Vineri, 21 Iunie, 2019 - 11:53

Atragerea de investiții în proiecte brownfield şi PPP în infrastructură şi energie au fost temele principale ale întâlnirii de joi, 20 iunie, dintre ministrul Ștefan-Radu Oprea și E.S. Sheikh Faisal Thani Al-Thani – membru al familiei regale, șef al Direcției pentru portofolii regionale din cadrul Autorității de Investiții a Statului Qatar (QIA).

Marţi, 18 Iunie, 2019 - 15:54

Atragerea de investiții de tip greenfield, brownfield și în proiecte de tip Parteneriat Public-Privat a fost tema principală a întâlnirii de marți dintre ministrul Ștefan-Radu Oprea și Ahmed Al-Tahous, director executiv în cadrul Autorității de Investiții din Kuwait (KIA).

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 08:52

Ministrul Ștefan-Radu Oprea a primit astăzi, 13 iunie, o delegație condusă de Sayyid Badr Bin Hamad Al Busaidi, secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe al Sultanatului Oman, temele principale ale discuțiilor fiind cooperarea bilaterală în domeniul economic și comercial.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 13:35

Preluarea unor modele de bună practică din domeniul învățământului dual a fost tema principală a întâlnirii de miercuri, 12 iunie, de la București, dintre ministrul Ștefan-Radu Oprea și Karl-Josef Laumann, ministrul Muncii, Sănătății și Protecției Sociale din landul german Renania de Nord – Westfalia.

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 08:39

Aflat la Haga în perioada 3-5 iunie, ministrul Ştefan-Radu Oprea a convenit cu omologii olandezi şi cu preşedintele Dutch-Romanian Network organizarea, în parteneriat, a unui forum economic dedicat României şi a unei misiuni economice româneşti în Olanda, în luna octombrie. Acţiunea pleacă de la constatarea că firmele românești au o prezență redusă pe piața din Olanda, precum şi de la nevoia echilibrării relației comerciale. Prin acţiunea agreată, se urmăresc informarea corectă, facilitarea contactelor directe între mediile de afaceri şi iniţierea de noi cooperări bilaterale.

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 08:33

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a publicat, astăzi, lista aplicanților la ediția a doua a programului Start-Up Nation admiși de principiu la finanțare, precum și lista aplicanților respinși la finanțare. Aceasta poate fi studiată accesând site-ul www.aippimm.ro.

Aceștia vor primi, pe adresele de corespondență, începând de astăzi, 3 iunie, scrisorile de acceptare de principiu la finanțare, precum și scrisorile de respingere cu motivele care au condus la această decizie.

Luni, 3 Iunie, 2019 - 11:34

Ministrul Ştefan-Radu Oprea va participa, ca invitat special, la Global Entrepreneurship Summit, la Haga, între 3 și 5 iunie. Evenimentul este organizat de guvernele american şi olandez și este patronat de Regina Maxima a Regatului Ţărilor de Jos.

Luni, 27 Mai, 2019 - 14:00

Consiliul Afaceri Externe în format Comerț a adoptat azi, 27 mai 2019, la Bruxelles, un mandat de negociere prin care autorizează Comisia Europeană să participe la negocierile plurilaterale privind comerțul electronic (e-commerce), care se derulează în cadrul Organizației Mondiale a Comerțului (OMC).

În ianuarie 2019, în marja Forumului Economic Mondial de la Davos, Uniunea Europeană și alți 48 de membri OMC au hotărât să lanseze negocieri în vederea stabilirii unor reguli internaționale în domeniul comerțului electronic.

Vineri, 24 Mai, 2019 - 10:47

Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, va prezida luni, 27 mai 2019, reuniunea formală a Consiliului Afaceri Externe – Comerț, în calitate de președinte al acestui format de lucru pe perioada Președinției României la Consiliul Uniunii Europene (PRES RO 2019).

Miercuri, 22 Mai, 2019 - 13:38

Ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat şi ministru interimar pentru românii de pretutindeni, Ştefan-Radu Oprea, şi comisarul european pentru mediu, afaceri maritime şi pescuit, Karmenu Vella, au găzduit la 21 mai 2019, conferinţa ministerială privind adoptarea Agendei maritime comune pentru Marea Neagră.

Miercuri, 22 Mai, 2019 - 08:46

La 21 mai 2019, ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat şi ministrul interimar pentru românii de pretutindeni, Ştefan-Radu Oprea, şi comisarul european pentru mediu, afaceri maritime şi pescuit, Karmenu Vella, au găzduit împreună conferinţa ministerială privind adoptarea Agendei maritime comune pentru Marea Neagră. 

Marţi, 21 Mai, 2019 - 09:25

Cea de a 51-a reuniune a Consiliului Spațiului Economic European (SEE) a avut loc, la Bruxelles, la data de 20 mai 2019. Uniunea Europeană a fost reprezentată de Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, reuniunea fiind prezidată de ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, Ștefan-Radu Oprea. Statele membre ale SEE din Asociația Europeană a Liberului Schimb (AELS) (Norvegia, Islanda, Liechtenstein) au fost reprezentate de miniștrii afacerilor externe. Au mai participat reprezentanți ai Comisiei Europene și ai Serviciului European de Acțiune Externă.

Vineri, 17 Mai, 2019 - 13:24

Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, va prezida luni, 20 mai 2019, cea de a 51-a reuniune a Consiliului Spațiului Economic European (SEE) ce se va desfășura la Bruxelles, Belgia.

Miercuri, 8 Mai, 2019 - 13:19

”În prezent, 1,4 milioane de locuri de muncă din România și 36 de milioane de locuri de muncă din UE sunt susținute prin comerțul internațional cu state terțe. Aceste cifre confirmă importanța politicii comerciale comune europene, iar contribuția tehnică a economiștilor din cadrul DG Trade și din statele membre ne ajută să evaluăm impactul deciziilor pe care le luăm”, a afirmat ministrul Ștefan-Radu Oprea, președintele Consiliului Afaceri Externe – Comerț. 

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 09:12

Ministrul Ștefan-Radu Oprea a avut luni o întâlnire cu Stephane Roy de Lachaise, director general al companiei Michelin România, la sediul fabricii din Florești, temele principale ale discuțiilor fiind investițiile și inovarea.

Luni, 15 Aprilie, 2019 - 17:04

Consiliul Uniunii Europene a adoptat astăzi, 15 aprilie 2019, deciziile de autorizare a inițierii negocierilor şi directivele de negociere aferente pentru două acorduri comerciale privind liberalizarea comerțului cu produse industriale și evaluarea conformității în relația cu Statele Unite ale Americii. De asemenea, a decis publicarea deciziilor de autorizare a deschiderii negocierilor cu SUA, precum și a directivelor de negociere aferente.

Miercuri, 3 Aprilie, 2019 - 10:34

Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, s-a întâlnit marți, la Abu Dhabi, cu E.S. Dr. Sultan Al Jaber, ministru de stat în Guvernul Emiratelor Arabe Unite, responsabil de proiecte strategice, tema principală a discuțiilor fiind atragerea de investiții în România.

Vineri, 29 Martie, 2019 - 09:08

Mediile de afaceri din UE și Vietnam vor avea noi avantaje prin eliminarea unui număr important de taxe vamale după semnarea acordului comercial între cei doi actori ai sistemului internațional. Acesta, alături de organizarea, la Bucureşti, a unui forum de afaceri româno-vietnamez au fost principalele teme abordate în cadrul întrevederii de astăzi a ministrului Ştefan-Radu Oprea cu ambasadorul Republicii Socialiste Vietnam în România, E.S. Dang Tran Phong.

Miercuri, 27 Martie, 2019 - 10:13

Ministrul român pentru Mediul de Afaceri Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea s-a întâlnit, marţi, 26 martie, la Bucureşti cu E.S. Kevin Hamilton, ambasadorul Canadei în România şi E.S. Stephane Dion, ambasadorul Canadei în Germania, trimis special al prim ministrului canadian Justin Trudeau în Europa.

Miercuri, 20 Martie, 2019 - 12:04

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a organizat, în perioada 18-19 martie 2019, conferința Reuniunii Ambasadorilor IMM (SME Envoys), eveniment în marja Președinției române la Consiliul Uniunii Europene, cu sprijinul DG-GROW din Comisia Europeană. 

Ministrul Ștefan-Radu Oprea a transmis că Europa are nevoie de o politică matură, proactivă, inovativă de susținere a competitivității întreprinderilor mici și mijlocii pe termen lung, care să asigure oportunitățile de angajare și prosperitatea colectivităților locale și regionale.

Vineri, 15 Martie, 2019 - 09:20

Ministrul Ștefan-Radu Oprea a semnat miercuri la Madrid un Memorandum de Înţelegere între Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi Agenţia Spaniolă pentru Exporturi şi Investiţii (ICEX), care are ca scop promovarea cooperării economice, dezvoltarea relațiilor dintre companii și intensificarea colaborării pentru internaționalizarea IMM-urilor din cele două state.

Subscribe to Stefan-Radu Oprea