Miercuri, 26 Iunie, 2019 - 19:22

Preşedintele rus Vladimir Putin se va întâlni cu premierul britanic la final de mandat Theresa May şi cu preşedintele american Donald Trump în această săptămână, la summitul G20 din Japonia, a anunţat miercuri Kremlinul, relatează Reuters şi AFP.

Relaţiile dintre Marea Britanie şi Rusia au ajuns la nivelul cel mai scăzut de la sfârşitul Războiului Rece după ce Londra a acuzat Moscova că l-a otrăvit pe fostul spion rus Serghei Skripal şi pe fiica sa Iulia cu un agent neurotoxic într-un oraş englezesc.

Vineri, 24 Mai, 2019 - 12:21

Şefa Executivului britanic Theresa May a anunţat vineri că va demisiona în data de 7 iunie, urmare a solicitarilor venite din partea formaţiunii sale politice, Partidul Conservator.
''Îmi este clar acum că este în interesul ţării ca un nou prim-ministru să conducă acest efort (al Brexit-ului - n.r.). Aşa că anunţ astăzi că voi demisiona din funcţia de lider al Partidului Conservator (...), vineri, 7 iunie'', a declarat May.

Joi, 2 Mai, 2019 - 12:34

Prim-ministrul britanic, Theresa May, l-a demis pe secretarul Apărării, Gavin Williamson.

May l-a acuzat că a dezvăluit presei informații despre compania chineză de telecomunicații Huawei. Este vorba despre discuții confidențiale din Consiliul Național de Securitate.

Ministrul demis a negat acuzaţiile.

Săptămâna trecută a fost deschisă o anchetă dupa ce în presă, s-a dezvăluit că participanții la ședință au aprobat ca Huawei să participe la dezvoltarea unor segmente ale rețelei 5G din Marea Britanie.

Vineri, 5 Aprilie, 2019 - 11:30

Premierul britanic Theresa May i-a trimis, vineri, o scrisoare preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, prin care îi cere o amânare a retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană până pe 30 iunie, informează Reuters.

Marţi, 2 Aprilie, 2019 - 19:23
Corespondenţă specială de la Carmen Dinu

Pariul ratat al ex-premierului David Cameron, un divorţ cu consecinţe dramatice şi o stare de haos, în care nimeni nu ştie ce va aduce ziua de maine.

Asta pare sǎ fie Marea Britanie la ora actualǎ, dupǎ ce deputaţii au respins pentru a treia oarǎ acordul premierului Theresa May, dar şi opţiunile prezentate ca alternativǎ pentru a pǎstra legǎturi strânse cu Uniunea Europeanǎ.

Miercuri, 27 Martie, 2019 - 22:34

Cu douǎ zile înainte de fatidicul termen iniţial pentru Brexit, toatǎ lumea este cu ochii pe Marea Britanie şi situaţia tensionatǎ de peste Canalul Mânecii, mai ales dupǎ cu Parlamentul britanic a preluat „conducerea bǎtǎliei”, iar o petiţie contra Brexit, lansatǎ pe internet săptămâna trecutǎ a primit deja peste 5 milioane de semnǎturi.

Vineri, 22 Martie, 2019 - 08:39
Două noi date - 22 mai și 12 aprilie 2019 - pentru a decide

Cu opt zile înainte de termenul inițial, Consiliul European propune Marii Britanii două noi date - 22 mai și 12 aprilie 2019 - pentru a decide în legătură cu Brexit-ul.

Aceasta este principala concluzie a reuniunii liderilor europeni, care s-au întâlnit pentru două zile la Bruxelles, punctul cel mai fierbinte al discuțiilor fiind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Prim-ministrul britanic Theresa May a fost pur și simplu mitraliată cu întrebări de către colegii europeni pentru a cunoaște care este situația la acest moemnt.

Marţi, 19 Martie, 2019 - 17:13

Premierul Marii Britanii, Theresa May, va cere formal Uniunii Europene marţi sau miercuri amânarea Brexit, a anunţat un purtător de cuvânt al Downing Street.

Theresa May îi va trimite marţi ori miercuri o scrisoare oficială preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, prin care va cere prelungirea negocierilor în virtutea Articolului 50 al Tratatului comunitar şi implicit amânarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, a precizat purtătorul de cuvânt al Biroului premierului britanic, citat de agenţia de presă Reuters.

Marţi, 26 Februarie, 2019 - 17:40

Theresa May a declarat marţi în Camera Comunelor că a înregistrat "progrese bune" în discuţiile cu liderii UE din staţiunea egipteană Sharm el-Sheikh.

"Ştiu că unii membri ai Camerei Comunelor sunt preocupaţi că timpul se scurge, că există o stare de incertitudine pentru companii", a afirmat Theresa May.

Premierul a precizat că va propune un nou vot parlamentar pe tema Acordului Brexit până pe 12 martie. Dacă textul va fi respins din nou, pe 13 martie va adresa Camerei Comunelor întrebarea dacă preferă ieşirea Marii Britanii din UE fără niciun acord.

Miercuri, 16 Ianuarie, 2019 - 19:00

Premierul britanic Theresa May a dat asigurări că ţara sa va părăsi Uniunea Europeană la 29 martie şi că blocul comunitar va lua în considerare extinderea perioadei de negociere aferente articolului 50 numai dacă există un plan alternativ de ieşire credibil.

Marţi, 15 Ianuarie, 2019 - 22:26

Parlamentul din Marea Britanie a respins marţi seară acordul propus de premierul Theresa May privind Brexit-ul, relatează agenţiile internaţionale de presă.

„Trebuie să stabilim dacă Guvernul mai are încrederea Parlamentului” – a declarat Theresa May, după rezultatul votului. 

Au fost 202 de voturi „pentru” și 432 „împotrivă”.

Theresa May a făcut apel, în intervenția sa, la „respectarea” rezultatului referendumului asupra Brexit și a cerut deputaților britanici să voteze în favoarea acordului de ieșire din UE pe care ea l-a negociat cu Bruxelles-ul.

Luni, 10 Decembrie, 2018 - 14:48

Premierul Theresa May va propune amânarea votului pe tema proiectului de acord Brexit, de teamă că va fi respins de Camera Comunelor, afirmă luni surse politice de la Londra.

Theresa May va propune amânarea votului parlamentar pe tema Acordului Brexit

Marţi, 2 Octombrie, 2018 - 12:33

Şefa guvernului de la Londra, Theresa May, a anunţat marţi noi reglementări în materie de imigraţie în Regatul Unit, care vor intra în vigoare după Brexit şi vor da întâietate lucrătorilor calificaţi eliminând libera circulaţie a cetăţenilor europeni, transmite AFP. 

"Când vom părăsi Uniunea Europeană, vom institui un sistem de imigraţie care pune capăt, o dată pentru totdeauna, liberei circulaţii" a cetăţenilor europeni în Regatul Unit, a declarat May într-un comunicat în care precizează că acesta va fi un sistem "bazat pe competenţele lucrătorilor, şi nu pe originea lor". 

Luni, 9 Iulie, 2018 - 18:09

Boris Johnson, ministrul britanic de Externe, şi-a prezentat demisia luni, a anunţat Guvernul de la Londra, potrivit postului ITV.

"În această după-amiază, premierul Theresa May a acceptat demisia lui Boris Johnson din funcţia de ministru de Externe. Înlocuitorul său va fi anunţat în scurt timp. Premierul îi mulţumeşte lui Boris pentru activitate", a comunicat Downing Street.

Sâmbătă, 14 Aprilie, 2018 - 11:41
May: Un mesaj către oricine foloseşte arme chimice!

"Am ordonat armatei Statelor Unite lansarea unor bombardamente punctuale asupra unor ţinte asociate capabilităţilor de arme chimice ale dictatorului Bashar al-Assad", a declarat Donald Trump.

Surse din cadrul Pentagonului au declarat pentru CNN că la bombardamente participă nave şi avioane militare americane.

În cadrul unui discurs susţinut la Palatul Elysee alături de Florence Parly, ministrul francez al Apărării, le Drian a afirmat că folosirea armelor chimice este inacceptabilă, prin urmare acţiunea aliaţilor împotriva Siriei a fost legitimă.

Marţi, 10 Aprilie, 2018 - 00:00

[UK, -Era să uit: Condoleanţe pentru soacră-ta de la Mrs. May!]

Duminică, 1 Aprilie, 2018 - 14:00

Desecretizarea protocolului secret SRI - PG / Ședință festivă dedicată centenarului Unirii cu Basarabia - boicotată de Iohannis /  Am expulzat un rus - au expulzat un român: alba/neagra diplomatică /  Mișa se întoarce. La ANAF / Conducerea BNR convocată la Parlament pentru a fi urecheată

Miercuri, 14 Martie, 2018 - 15:02

Premierul britanic Theresa May a declarat, miercuri, că Londra va expulza 23 de diplomaţi ruşi, considerând că Moscova este vinovată de otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal la Salisbury (în sud-vestul Angliei), transmit agențiile de presă internaționale.

De asemenea, şefa executivului britanic a anunţat suspendarea contactelor bilaterale cu Rusia. Numărul diplomaţilor ruşi acreditaţi în Marea Britanie era până acum de 59.

Vineri, 2 Martie, 2018 - 17:30

Marea Britanie nu se va răzgândi în legătură cu decizia sa de a părăsi Uniunea Europeană şi în prezent politicienilor le revine sarcina să pună în aplicare această hotărâre, a declarat vineri premierul britanic Theresa May.

''Nu ne vom gândi încă o dată asupra Brexit-ului. Poporul britanic a votat pentru Brexit şi cred că politicienii au datoria de a pune în aplicare decizia'', a spus şefa executivului britanic într-un discurs privitor la viziunea Londrei asupra viitoarei relaţii cu UE după Brexit.

Vineri, 2 Februarie, 2018 - 10:28

 Trecută neobservată în Occident, relansarea Tratatului de la Lancaster House între Londra şi Paris, instaurează o super „Înțelegere cordială”, cu mult mai profundă decât cea de acum 114 ani, din 1904. Ea va participa la restabilirea unei lumi bipolare, provocând, în mod inevitabil, ieşirea Franţei din Uniunea Europeană şi reluarea tensiunilor între Paris şi Berlin.

 

Joi, 1 Februarie, 2018 - 17:45

Premierul britanic Theresa May a declarat că cetăţenii europeni care vor sosi în Marea Britanie după martie anul viitor viitor vor fi trataţi în mod diferit de cei stabiliţi deja în această ţară.

"Persoanele care au venit în Regatul Unit atunci când eram membri ai UE şi-au stabilit anumite aşteptări - au făcut o alegere de viaţă şi şi-au stabilit anumite aşteptări", le-a declarat ea reporterilor înaintea vizitei în China.

Subscribe to Theresa May