Miercuri, 24 Iunie, 2020 - 19:42
Victimă a represaliilor SRI în cazul legii Big Brother, a fost nevoit să demisioneze din Curtea Constituțională

Plenul Parlamentului i-a numit, miercuri, pe Toni Grebla si Mariana Mot ca presedinti la Sectia de drept privat, respectiv la Sectia de drept public din cadrul Consiliului Legislativ.

Vineri, 22 Mai, 2020 - 12:02

Fostul judecător CCR Toni Greblă spune că limitarea libertăților în stare de alertă nu este permisă și că Guvernul a creat mai multă confuzie prin legea care prevede sancțiuni pentru români și în stare de alertă. Asta pentru că deja starea de alertă era reglementată printr-un OUG care nu permitea limitarea drepturilor, lucru subliniat și de CCR.

Vineri, 8 Mai, 2020 - 15:43
În forma actuală restricțiile dorite de autorități după 15 mai nu pot fi impuse

Toni Greblă, fost judecător CCR, a  scos în evidență ignoranța legislativă a echipei de la palatul Victoria, explicând că în forma actuala de reglementare a stării de alertă, restricțiile dorite de autorități după 15 mai nu pot fi impuse.

Marţi, 17 Martie, 2020 - 20:00

Salutăm declararea de către Președintele României a stării de urgență și ne exprimăm speranța că modalitatea in care se va concretiza aceasta masura nu va depăși scopul pentru care a fost instituită.

Considerăm că aplicarea imediată a prevederilor decretului privind instituirea stării de urgență, măsură salutată de cvasi-majoritatea populației, va contribui, alături de efortul fiecărui cetățean, la eliminarea treptata a epidemiei de coronavirus.

Luni, 1 Iulie, 2019 - 14:00

1. Congresul PSDăncilă. Reconstituirea algoritmului puterii: premier=președinte de partid / 2. Deși nu l-a chemat nimeni, Iohannis nu se mai duce la Consiliu / 3. „Succesuri” marca DNA. Achitări în serie: Greblă și David / 4. Reevaluări: Pașcu - comisar european, Weber - avocat al poporului / 5. Isteria națională „Sorina”. Doar președintele nu s-a pronunțat...

Joi, 27 Iunie, 2019 - 15:22

Magistrații instanței supreme l-au achitat definitiv, joi, pe Toni Greblă, în dosarul în care a fost cercetat pentru fapte de corupție. Secretarul general al Guvernului a fost achitat și în primă instanță de ÎCCJ pentru trafic de influenţă, fals în acte şi coordonarea unui grup infracţional.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 19:38

Guvernul României este preocupat să aibă o cât mai mare deschidere față de societatea civilă, a afirmat Secretarul General al Guvernului, Toni Greblă, la Reuniunea informală a Grupului de lucru pentru Afaceri Generale, organizată astăzi la Palatul Victoria, în cadrul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Luni, 3 Iunie, 2019 - 15:24

Un complet de 5 judecatori de la Inalta Curte trebuia sa pronunte luni decizia definitiva in dosarul fostului judecator CCR, Toni Grebla, in prezent secretar general al Guvernului, acuzat de mai multe fapte de coruptie.

Insa completul a amanat pronuntarea in acest caz pana pe 24 iunie. Este a doua amanare de pronuntare in acest caz.

Achitat in faza de fond

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 20:28
Referendumul are aatiuni electorale

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, consideră că întrebările pentru referendumul din 26 mai sunt ”neclare”, apreciind că acest demers al preşedintelui Iohannis se face ”cu încălcarea” recomandărilor Comisiei de la Veneţia şi a deciziei CCR.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 12:24

Secretarul general al Guvernului Toni Greblă a spus, luni, că nu cunoaşte la Ministerul Justiţiei cu câte ore înainte erau trimise unele proiecte de acte normative.

„Am înaintat propunerile corespunzătoare, respectiv de demisie şi de numire, şi se aşteaptă o reacţie a Preşedintelui României. Aceste lucruri trebuie să le clarificaţi cu domnul ministru. (...) Eu nu am de unde să ştiu la Justiţie cu câte ore erau înaintate unele proiecte de acte normative”, a spus Toni Greblă, luni, la sediul ÎCCJ.

Marţi, 16 Aprilie, 2019 - 18:12

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, și consilierul de stat László Borbély s-au întâlnit marți, la Palatul Victoria, cu Secretarul general adjunct al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Masamichi Kono.
Întrevederea a avut loc în contextul Conferinței Internaționale “Agenda 2030: Parteneriate pentru dezvoltare durabilă”, organizată la București, de către Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă al Guvernului, în cadrul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Joi, 21 Martie, 2019 - 12:04

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă,  și șeful Cancelariei prim-ministrului, Costin Mihalache, împreună cu reprezentanții Ministerului Transporturilor și ai Ministerului Dezvoltării Regionale s-au întâlnit astăzi, la sediul Guvernului, cu reprezentanții Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR).

Joi, 10 Ianuarie, 2019 - 13:15
„Motivele” președintelui "ar fi putut fi scrise de orice candidat la o facultate de Drept in 10 minute de dupa decizie, nu la o luna de zile dupa".

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, spune că nu l-au convins argumentele invocate de președintele Klaus Iohannis în scrisorile prin care își motivează refuzul numirii miniștrilor la Transporturi și Dezvoltare, dar că acestea sunt ”analizate”.

”În plan personal și după o primă lectură, nu m-au convins argumentele președintelui, dar analizăm”, a declarat secretarul general al Guvernului.

Luni, 17 Decembrie, 2018 - 11:47

"Întotdeauna, toate şedinţele de guvern le-am ţinut cu respectarea regulamentului, inclusiv a articolului 39", a declarat Toni Greblă, pentru stiripesurse.ro. Reactia secretarului general al Guvernului, Toni Greblă, vine în urma solicitarii președintelui României, Klaus Iohannis, către Guvern să îi fie prezentată agenda de lucru a fiecărei ședințe de Guvern.

"Potrivit secretarului general al Guvernului, interesul preşedintelui se poate manifesta în domeniile apărării, ordinii publice şi politicii externe", mai scrie sursa citată.

Duminică, 11 Noiembrie, 2018 - 14:00

1. CCR distruge „independența” justiției: completele de judecată trebuiau trase la sorți integral / 2. Iohannis și Dragnea mai au puțin și trec la înjurături / 3. Episodul rocambolesc al „Valizei” / 4. Demisia lui Negrescu lasă în aer pregătirile pentru președinție / 5. Autostrada Unirii - unica votată în Parlament

Miercuri, 7 Noiembrie, 2018 - 21:29

Uite cine vorbește! Băsescu s-a trezit să comenteze vizitele premierului Dăncilă. „Se duce și ea pe unde mai e primită!” - zice fostul președinte, uitând că nici pe el nu îl mai primea decât prietenul Saakashvili din Georgia, căruia îi ducea cadou cravate STOP  De la Madrid Gabriela Firea emite o sentință antologică: Nu pot fi dată afară din inima oamenilor! Într-adevăr, acolo poate rămâne. Se pare însă că nu și în „inima” partidului STOP Sesizarea de conflict juridic de natură constituțională a Guvernului a fost admisă de Curtea Constituțională.

Luni, 8 Octombrie, 2018 - 14:00

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat luni, pentru 5 noiembrie, începerea judecării apelului declarat de DNA în dosarul în care fostul judecător al Curţii Constituţionale Toni Greblă a fost achitat în primă instanţă pentru trafic de influenţă. 

Apărătorii lui Toni Greblă au solicitat amânarea pentru a studia motivele apelului, depuse de DNA. 

Luni, 24 Septembrie, 2018 - 12:52

Toni Greblă, fost judecător la Curtea Constituţională, a fost numit în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă, publicată luni în Monitorul Oficial.

De asemenea, prim-ministrul a dispus eliberarea din funcţia de şef al SGG a Andreei Lambru. 

Duminică, 23 Septembrie, 2018 - 18:57

Ședința CExN care promitea să rezolve conflictul intrapesedist  a durat cât o zi de muncă de lefegiu. Opt ore. Opt ore în care fiecare parte a negat susținerile celeilalte și le-a susținut pe cele proprii.

Sâmbătă, 22 Septembrie, 2018 - 07:52

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a făcut un anunţ-surpriză în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului de vineri anunţând că Toni Greblă, fost judecător la Curtea Constituţională, va prelua funcţia de secretar general al Guvernului. Decizia nu a fost supusă la vot, ci doar anunţată. Viorica Dăncilă urmează să semneze săptămâna viitoare numirea.

Ioana Andreea Lambru, actualul secretar general, va trece în funcţia de secretar general adjunct.

Sâmbătă, 12 Mai, 2018 - 19:10
Și nici nu-i va cere scuze lui Ponta

Klaus Iohannis a spus sâmbătă, la Blaj, că nu comentează achitările decise de ÎCCJ în cazul fostului premier Victor Ponta și în cazul fostului judecător CCR Toni Greblă.

„Nu pot să am în public nicio părere despre ce decizii ia sistemul de justiție. Știți foarte bine că am făcut două afirmații și am plăcerea să le repet. Am toată încrederea în justiția din România și sunt ferm convins că justiția trebuie să fie și să rămână independentă. În niciun caz nu voi accepta o imixtiune a politicului în actul de justiție.”, a spus Iohannis.

Sâmbătă, 12 Mai, 2018 - 08:03
Fostul șef al Curții Constituționale era sigur că Greblă este nevinovat

Fostul președinte al Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, este de părere că judecătorul Toni Greblă, care a fost obligat să demisioneze de la CCR pentru că era anchetat, este o victimă a sistemului și că toți judecătorii bănuiau că nu sunt multe probe împotriva lui.

Sâmbătă, 12 Mai, 2018 - 07:56
„Cazul Greblă”: Trei ani în care onoarea unor oameni a fost terfelită!

Generalul (r) Bartolomeu Constantin Săvoiu,Preşedintele Partidului Alianţa Lege şi Ordine (A.L.O.) declară:

Vineri, 11 Mai, 2018 - 23:52

După trei knock-down-uri într-o singură repriză arbitrul ar trebui să oprească jocul și să pronunțe KO Tehnic! Este exact situația în care se află DNA în această săptămână în care a suferit nu trei, ci patru eșecuri devastatoare: închiderea dosarului Nițu, achitarea definitivă a Gabrielei Bârsan, achitarea lui Ponta și Șova și achitarea lui Toni Greblă!

Vineri, 11 Mai, 2018 - 17:12
Prezentam acuzațiile procurorilor în acest dosar!

Fostul judecător al Curții Constituționale Toni Greblă a fost achitat vineri de instanţa supremă în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, fals în acte şi coordonarea unui grup infracţional. Decizia judecătorilor nu este definitivă, poate fi atacată. Verdictul în cazul Toni Greblă vine la o zi după ce DNA a primit o altă lovitură dură. Joi, Victor Ponta și Dan Șova au fost achitați în dosarul Turceni-Rovinari.

Joi, 29 Martie, 2018 - 23:13

 Legile justiției au fost revotate de către majoritate și urmează să fie contestate la Curtea Constituțională de către PNL/USR, ai căror specialiști au depistat 37 de motive de neconstituționalitate STOP  „Aceste legi vor intra în vigoare și își vor produce efectele” - a amenițat Dragnea STOP  Conducerea Băncii Naționale a fost convocată la Parlament, unde a fost primită de singurii trei membri ai comisiei de specialitate care nu s-au dus la o sindrofie din provincie.

Joi, 29 Martie, 2018 - 11:26

Toni Greblă, fost judecător al CCR, a declarat că principală ţintă a Serviciilor Secrete a fost Curtea Constituţională. 

Duminică, 4 Martie, 2018 - 10:01
Fostul judecător CCR a căzut victima „protocolului” SRI - DNA

Şeful statului nu poate refuza cererea de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Fostul judecător constituțional Toni Greblă a spus  la Antena 3 că cererea ministrului justiţiei, Tudorel Toader, trebuie acceptată şi semnată de Iohannis.

Vineri, 19 Ianuarie, 2018 - 16:10

Toni Greblă, fost judecător al Curţii Constituţionale a României (CCR), găsește declaraţia procurorului general Augustin Lazăr că urmăreşte cu mare atenţie procedura de verificare a constituţionalităţii legilor justiţiei "o ameninţare şi o presiune". 

Subscribe to Toni Greblă