Miercuri, 13 Noiembrie, 2019 - 17:33

Preşedinta aleasă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a modificat denumirea controversată a portofoliului comisarului însărcinat cu migraţia din ''protejarea modului de viaţă european'' în ''promovarea modului de viaţă european'', a anunţat miercuri purtătorul său de cuvânt, transmite AFP.

Denumirea portofoliului a suscitat o polemică intensă după anunţarea noii Comisii Europene.

Joi, 7 Noiembrie, 2019 - 12:48
Vasile, zis Sigfried, a rămas cu buza umflată!

Adina Vălean, europarlamentar PNL, a fost validată de președinta Comisiei Europene pentru funcția de comisar european pe Transporturi. Ursula von der Leyen a discutat și cu Vălean, dar și cu Mureșan, dar balanţa a înclinat către Adina Vălean.

Adina Vălean va avea de trecut şi audierile în comisii. De altfel, Vălean, a fost favorizată şi de regulile privind egalitatea de gen în componenţa Comisiei Europene.

Miercuri, 6 Noiembrie, 2019 - 11:41

Liderul grupului Socialiștilor din Parlamentul European, al doilea ca număr de mandate, a avertizat-o pe Ursula von der Leyen că grupul va vota împotriva Comisiei Europene dacă nominalizarea României pentru postul de comisar european nu va fi femeie, transmite Politico.

Reamintim că numele cele mai vehiculate ca posibile propuneri din partea României sunt Siegfried Mureșan și Adina Vălean. De altfel, Ursula von der Leyen a promis Parlamentului European că va forma o Comisie cu un număr egal de femei și bărbați.
 

Marţi, 29 Octombrie, 2019 - 20:05
Comisia nu a mai avut răbdare să se clarifice treburile de la București

Ursula von der Leyen, preşedintele-ales al Comisiei Europene, a primit marţi după-amiază scrisoarea Guvernului Viorica Dăncilă cu noua propunere pentru postul de comisar european, a declarat un oficial UE, precizând că sunt cunoscute disensiunile de la Bucureşti, dar că procedura este urgentă.

Marţi, 29 Octombrie, 2019 - 13:38
A făcut-o: a transmis propunerea lui Victor Negrescu!

Premierul demis Viorica Dăncilă a decis să procedeze la fel ca Iohannis, neținînd cont de cutume, trimițând o nouă propunere de comisar european la Bruxelles. Se pare că decizia vine ca urmare a discuțiilor purtate cu oficialii europeni, care nu mai sunt dispuși să aștepte clarificările politice de la București care blochează funcționarea Comisiei

Premierul desemnat Ludovic Orban spunea că atributul numirii unui comisar european va reveni viitorului Guvern și a făcut apel la Dăncilă să nu trimită nicio propunere.

Marţi, 8 Octombrie, 2019 - 20:14

Dan Nica a fost respins de Ursula von der Leyen, anunță Digi24. România este astfel nevoită să trimită o a treia propunere pentru portofoliul de comisar european.

Dan Nica a mai fost propus pentru portofoliul de comisar european odată cu Rovana Plumb, în prima rundă de nume trimise de România către Ursula von der Leyen, președintele desemnat al Comisiei Europene. Plumb a fost nominalizată de von der Leyen în detrimentul lui Dan Nica, însă a fost respinsă ulterior de Comisia juridică din Parlamentul European.

Luni, 9 Septembrie, 2019 - 13:48

Rovana Plumb este comisarul european desemnat din partea României, conform listei aprobate luni de preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit unui comunicat de la Bruxelles.

Marţi, 20 August, 2019 - 12:25

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut astăzi, la Bruxelles, o întrevedere cu președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în continuarea dialogului pe care premierul român și oficialul european l-au inițiat în cadrul unei convorbiri telefonice pe care au avut-o la 29 iulie a.c..
          Prim-ministrul României i-a transmis felicitări oficialului european pentru nominalizarea la conducerea viitoarei Comisii Europene și a asigurat de întregul său sprijin în eforturile Comisiei Europene de consolidare a proiectului european și de a răspunde provocărilor actuale.

Marţi, 20 August, 2019 - 09:27

Premierul Viorica Dăncilă se va întâlni marţi, la Bruxelles, cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi ar putea discuta atât despre portofoliul care va reveni României în cadrul Colegiului Comisarilor.

Vineri, 16 August, 2019 - 18:29

Noul preşedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri - după ceremonia de rămas bun organizată joi seara de Bundeswehr că acum se va bate "cu toată puterea" pentru Europa, informează dpa.

"Acum mă voi lupta cu toată puterea pentru Europa, pentru valorile sale de pace, drepturile omului, democraţii puternice şi o planetă sănătoasă", a scris pe Twitter Ursula von der Leyen.

Vineri, 9 August, 2019 - 14:47

Premierul Viorica Dăncilă a trimis la Bruxelles scrisoarea cu propunerile României de comisar european, acestea fiind Dan Nica și Rovana Plumb, au declarat pentru G4Media.ro mai multe surse politice și guvernamentale. 

Marţi, 30 Iulie, 2019 - 08:11

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi, 29 iulie, o convorbire telefonică cu preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

În cadrul convorbirii, premierul român a transmis doamnei von der Leyen felicitări pentru alegerea la conducerea Comisiei Europene şi a reiterat sprijinul Guvernului român pe durata exercitării mandatului. 

De asemenea, a subliniat faptul că, pentru România, Comisia Europeană rămâne un partener cheie şi un pilon vital în arhitectura instituţională a Uniunii Europene.

Marţi, 23 Iulie, 2019 - 13:19

Participarea Secretarului de Stat Ilie Călin Bodea la reuniunea Grupului de Lucru la Nivel Înalt pentru Competitivitate și Creștere, 19 iulie 2019, Bruxelles

Ilie Călin Bodea, Secretar de Stat în Ministerul Economiei, a participat în perioada 18 - 19 iulie 2019, la reuniunea Grupului de Lucru la Nivel Înalt pentru Competitivitate și Creștere, la Consiliul Uniunii Europene, la Bruxelles, care a fost organizată de Președinția finlandeză a Consiliului Uniunii Europene.

Duminică, 21 Iulie, 2019 - 08:21

Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, că susţine ideea Ursulei von der Leyen, preşedinte al Comisiei Europene, privind intoducerea unui mecanism pentru monitorizarea situaţiei statului de drept. Premierul a subliniat că această abordare este una corectă, deoarece vizează toate statele membre ale UE.

Vineri, 19 Iulie, 2019 - 09:00

Ursula von der Leyen, viitorul preşedinte al Comisiei Europene, a avertizant împotriva comportamentului de marginalizare a unor state membre UE care se află în est, informează site-ul agenţiei Dpa.

"În statele central şi est-europene, mulţi au sentimentul că nu sunt pe deplin acceptaţi. (...) Cu toţii trebuie să învăţăm că deşi un stat de drept consolidat este scopul nostru, nimeni nu este perfect", a declarat von der Leyen, potrivit ediţiei de vineri a cotidianului german Sueddeutsche Zeitung.
 

Marţi, 16 Iulie, 2019 - 21:03
383 voturi pentru, 327 contra si 22 de abţineri

Cu 383 voturi pentru, 327 contra si 22 de abţineri, Ursula von der Leyen a fost aleasă marţi la Strasbourg în funcția de Președinte al Comisiei Europene, prin votul deputaţilor europeni.

Anunţul a fost făcut de preşedintele forului legislativ David-Maria Sassoli, care a spus că pentru Ursula von der Leyen urmează acum o perioadă dificilă pentru identificarea viitorilor candidaţi la funcţiile de comisari europeni, candidaţi care trebuie să fie apoi audiaţi şi votaţi de Parlamentul European.

Who s Who

Marţi, 16 Iulie, 2019 - 20:44
Oroare: reprezentanți ai Germaniei au declarat că nu o sprijină!

O planetă sănătoasă si o lege europeană privind climatul, planuri pentru investiții durabile în Europa, o economie în serviciul cetățenilor, definirea violenței împotriva femeilor ca o infracțiune în tratatele europene, sunt doar câteva dintre prioritățile prezentate de Ursula von der Leyen marți la Strasbourg in dezbaterea pentru funcția de Președinte al Comisiei cu eurodeputații.

Forul legislativ va vota azi candidatura sa prin vot secret pe hârtie.

 

Marţi, 16 Iulie, 2019 - 13:38

Deputaţii din Parlamentul European vor decide marţi dacă Ursula von der Leyen va prelua funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, conform site-ului agenţiei Dpa.

Ursula von der Leyen a declarat că ar putea accepta încă o amânare a ieşirii Marii Britanii din Blocul comunitar dacă va fi numită la şefia Executivului UE, conform site-ului EUObserver.com

"Sunt pregătită pentru încă o amânare a datei limită privind Brexit, în cazul în care va fi nevoie pentru un motiv suficient de bun", a declarat von der Leyen.

Vineri, 5 Iulie, 2019 - 13:19

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat vineri că procesul de desemnare a succesoarei sale, creştin-democrata germană Ursula von der Leyen, nu a fost transparent. 
"Procesul nu a fost foarte transparent", a spus Juncker într-o conferinţă de presă la Helsinki, relatează Reuters.

Nominalizarea va trebui sa primească însă şi aprobarea Parlamentului European.
 

Marţi, 2 Iulie, 2019 - 20:48
Președinția Parlamentului European va fi împărțită între Serghei Stanishev și Manfred Weber

În Consiliul Uniunii s-a ajuns la un acord pentru noii șefi ai marilor instituții:

Subscribe to Ursula von der Leyen