Miercuri, 3 Iunie, 2020 - 10:48

Europarlamentarul Dan Nica, liderul Delegaţiei europarlamentare a PSD, a cerut, în dezbaterea Grupului S&D din Parlamentul European cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, asigurări că "România nu va fi discriminată în finanţarea relansării post-pandemie şi că investiţiile nu vor duce la sacrificarea unor sectoare industriale cu puternic impact economic şi social în România".

Marţi, 21 Aprilie, 2020 - 10:23

Avem nevoie de mai mult sprijin financiar pentru fermierii afectați de criza COVID-19

I-am solicitat președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să  folosească toate instrumentele financiare de care dispune pentru evitarea prăbușirii pieței agricole și menținerea suveranității alimentare a UE.

Vineri, 3 Aprilie, 2020 - 17:59

Pandemia de coronavirus pune Europa la încercare într-un mod care ar fi fost de neconceput cu doar câteva săptămâni în urmă. Profunzimea și amploarea acestei crize necesită un răspuns de o amploare, rapiditate și solidaritate fără precedent, salvarea de vieți omenești și sprijinirea mijloacelor de subzistență fiind de o importanță capitală.

Duminică, 29 Martie, 2020 - 18:38
După ce primul proiect a eșuat

Comisia Europeană va propune un nou proiect de buget multianual al UE pentru a a face faţă consecinţelor economice ale pandemiei de coronavirus, a anunţat sâmbătă preşedinta executivului european, Ursula von der Leyen, notează AFP.

În urmă cu peste o lună, la 21 februarie, liderii celor 27 de ţări ale UE au eşuat să ajungă la o înţelegere asupra bugetului Uniunii în următorii şapte ani (între 2021 şi 2027), atât în ce priveşte valoarea lui totală, cât şi repartiţia cheltuielilor (de la agricultură la domeniul digital, de la apărare la migraţie).. 

Sâmbătă, 21 Martie, 2020 - 07:05
Se va permite guvernelor sa pompeze oricati bani va fi nevoie in economie

Presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Layen, a anuntat ca la nivelul UE se vor relaxa regulile fiscale intr-o masura fara precedent. Asta, pentru a le permite guvernelor sa pompeze oricati bani va fi nevoie in economie, fara grija obligatiei de respeca tinta de deficit impusa la nivel comunitar, prin Pactul de Stabilitate.

Vineri seara, Ursula von der Layen a anuntat noi masuri pentru sustinerea statelor membre, in lupta cu pandemia.

Miercuri, 11 Martie, 2020 - 09:42
Ursula von der Leyen anunță alocări de 25 mld euro

Comisia Europeava va sustine economia tarilor afectate de epidemia provocata de noul coronavirus, prin crearea unui fond special ca raspuns la epidemie, a anuntat, marti presedintele CE, Ursula von der Leyen.

"Vom folosi toate instrumentele de care dispunem pentru ca economia noastra sa reziste la aceasta furtuna", a declarat Ursula von der Leyen, la incheierea unei reuniuni extraordinare prin videoconferinta cu cei 27 de lideri europeni.

"Ne vom asigura ca ajutoarele de stat se pot adresa companiilor care au cel mai mult nevoie", a spus ea.

Joi, 5 Martie, 2020 - 20:12

Preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen a răspuns la scrisoarea PSD, trimisă pe 4 februarie, cu privire la ordonanţele legate de modificarea legislaţiei electorale. Oficialul european spune că schimbarea legilor electorale cu un an înainte de alegeri nu sunt conforme codului de bune practici al Comisiei de la Veneţia. Ea invocă respectarea Mecanismului de Verificare şi Cooperare (MCV) de către instituţiile fundamentale ale României, în condițiile în care au existat derapaje în trecut.

Joi, 5 Martie, 2020 - 13:46

Comisia Europeană şi-a prezentat joi strategia privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi în Europa pe perioada 2020-2025, anunţă un comunicat de presă al CE.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 12:48

Update: Declaraţii de presă susţinute de Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, înaintea participării la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a susţinut vineri, 21 februarie a.c., la Bruxelles (Regatul Belgiei), declaraţii de presă înaintea participării la reuniunea extraordinară a Consiliului European.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declaraţiilor de presă:

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 09:00

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, vineri dimineaţa, o întâlnire cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, după ce lucrările reuniunii extraordinare a Consiliului European pe tema bugetului multianual al UE pentru perioada 2021-2027 au fost întrerupte.

Reamintim că preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a întrerupt, joi seara, summitul pentru a avea negocieri bilaterale cu toţi şefii de state prezenţi la reuniune pentru a ajunge la un acord cu privire la viitorul buget al UE.

Vineri, 31 Ianuarie, 2020 - 15:27

Preşedinţii celor trei instituţii europene - Comisia, Consiliul şi Parlamentul - Charles Michel, David Sassoli şi Ursula von der Leyen au transmis vineri o scrisoare deschisă emoţionantă referitoare la ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană şi a viitorului european care începe după Brexit.

Redam textul integral al scrisorii :

Europa la începutul unei epoci noi 

 

Vineri, 24 Ianuarie, 2020 - 11:51

Preşedinţii Comisiei Europene şi Consiliului au semnat vineri acordul referitor la Brexit aprobat de Regatul Unit pentru a permite ratificarea sa de către Parlamentul European, a anunţat şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, conform France Presse.

"Împreună cu Charles Michel am semnat acordul privind ieşirea Regatului Unit din UE, deschizând calea ratificării sale de către Parlamentul European", a anunţat preşedinta Comisiei Europene pe contul său de Twitter.

Marţi, 21 Ianuarie, 2020 - 11:19

Peste o sută de miliardari din întreaga lume vor fi prezenţi în Elveţia cu ocazia Forumului de la Davos, care se desfăşoară în perioada 21-24 ianuarie 2020. La această ediţie va fi prezent şi preşedintele american Donald Trump, informează AFP.

Reuniunea din 2020 a Forumului Economic Mondial are ca temă principală ''Părţile implicate pentru o lume coezivă şi durabilă'' ("Stakeholders for a Cohesive and Sustainable World"). 

Joi, 9 Ianuarie, 2020 - 13:45

Întrevederea premierului Ludovic Orban cu Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, și declarații comune de presă:

Miercuri, 27 Noiembrie, 2019 - 18:30

Membrii Parlamentului European au votat miercuri în favoarea noii Comisii Europene formate de președintele ales Ursula von der Layen, care urmează să preia funcția de la 1 decembrie, se arată într-un comunicat al Legislativului UE.

Potrivit comunicatului, 461 de membrii ai Parlamentului European au votat pentru noua Comisie,  157 de votat împotrivă, iar  89 s-au abținut.

Noua Comisie Europeană va prelua atribuțiile la data de 1 decembrie.

Miercuri, 13 Noiembrie, 2019 - 17:33

Preşedinta aleasă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a modificat denumirea controversată a portofoliului comisarului însărcinat cu migraţia din ''protejarea modului de viaţă european'' în ''promovarea modului de viaţă european'', a anunţat miercuri purtătorul său de cuvânt, transmite AFP.

Denumirea portofoliului a suscitat o polemică intensă după anunţarea noii Comisii Europene.

Joi, 7 Noiembrie, 2019 - 12:48
Vasile, zis Sigfried, a rămas cu buza umflată!

Adina Vălean, europarlamentar PNL, a fost validată de președinta Comisiei Europene pentru funcția de comisar european pe Transporturi. Ursula von der Leyen a discutat și cu Vălean, dar și cu Mureșan, dar balanţa a înclinat către Adina Vălean.

Adina Vălean va avea de trecut şi audierile în comisii. De altfel, Vălean, a fost favorizată şi de regulile privind egalitatea de gen în componenţa Comisiei Europene.

Miercuri, 6 Noiembrie, 2019 - 11:41

Liderul grupului Socialiștilor din Parlamentul European, al doilea ca număr de mandate, a avertizat-o pe Ursula von der Leyen că grupul va vota împotriva Comisiei Europene dacă nominalizarea României pentru postul de comisar european nu va fi femeie, transmite Politico.

Reamintim că numele cele mai vehiculate ca posibile propuneri din partea României sunt Siegfried Mureșan și Adina Vălean. De altfel, Ursula von der Leyen a promis Parlamentului European că va forma o Comisie cu un număr egal de femei și bărbați.
 

Marţi, 29 Octombrie, 2019 - 20:05
Comisia nu a mai avut răbdare să se clarifice treburile de la București

Ursula von der Leyen, preşedintele-ales al Comisiei Europene, a primit marţi după-amiază scrisoarea Guvernului Viorica Dăncilă cu noua propunere pentru postul de comisar european, a declarat un oficial UE, precizând că sunt cunoscute disensiunile de la Bucureşti, dar că procedura este urgentă.

Marţi, 29 Octombrie, 2019 - 13:38
A făcut-o: a transmis propunerea lui Victor Negrescu!

Premierul demis Viorica Dăncilă a decis să procedeze la fel ca Iohannis, neținînd cont de cutume, trimițând o nouă propunere de comisar european la Bruxelles. Se pare că decizia vine ca urmare a discuțiilor purtate cu oficialii europeni, care nu mai sunt dispuși să aștepte clarificările politice de la București care blochează funcționarea Comisiei

Premierul desemnat Ludovic Orban spunea că atributul numirii unui comisar european va reveni viitorului Guvern și a făcut apel la Dăncilă să nu trimită nicio propunere.

Marţi, 8 Octombrie, 2019 - 20:14

Dan Nica a fost respins de Ursula von der Leyen, anunță Digi24. România este astfel nevoită să trimită o a treia propunere pentru portofoliul de comisar european.

Dan Nica a mai fost propus pentru portofoliul de comisar european odată cu Rovana Plumb, în prima rundă de nume trimise de România către Ursula von der Leyen, președintele desemnat al Comisiei Europene. Plumb a fost nominalizată de von der Leyen în detrimentul lui Dan Nica, însă a fost respinsă ulterior de Comisia juridică din Parlamentul European.

Luni, 9 Septembrie, 2019 - 13:48

Rovana Plumb este comisarul european desemnat din partea României, conform listei aprobate luni de preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit unui comunicat de la Bruxelles.

Marţi, 20 August, 2019 - 12:25

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut astăzi, la Bruxelles, o întrevedere cu președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în continuarea dialogului pe care premierul român și oficialul european l-au inițiat în cadrul unei convorbiri telefonice pe care au avut-o la 29 iulie a.c..
          Prim-ministrul României i-a transmis felicitări oficialului european pentru nominalizarea la conducerea viitoarei Comisii Europene și a asigurat de întregul său sprijin în eforturile Comisiei Europene de consolidare a proiectului european și de a răspunde provocărilor actuale.

Marţi, 20 August, 2019 - 09:27

Premierul Viorica Dăncilă se va întâlni marţi, la Bruxelles, cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi ar putea discuta atât despre portofoliul care va reveni României în cadrul Colegiului Comisarilor.

Vineri, 16 August, 2019 - 18:29

Noul preşedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri - după ceremonia de rămas bun organizată joi seara de Bundeswehr că acum se va bate "cu toată puterea" pentru Europa, informează dpa.

"Acum mă voi lupta cu toată puterea pentru Europa, pentru valorile sale de pace, drepturile omului, democraţii puternice şi o planetă sănătoasă", a scris pe Twitter Ursula von der Leyen.

Vineri, 9 August, 2019 - 14:47

Premierul Viorica Dăncilă a trimis la Bruxelles scrisoarea cu propunerile României de comisar european, acestea fiind Dan Nica și Rovana Plumb, au declarat pentru G4Media.ro mai multe surse politice și guvernamentale. 

Marţi, 30 Iulie, 2019 - 08:11

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi, 29 iulie, o convorbire telefonică cu preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

În cadrul convorbirii, premierul român a transmis doamnei von der Leyen felicitări pentru alegerea la conducerea Comisiei Europene şi a reiterat sprijinul Guvernului român pe durata exercitării mandatului. 

De asemenea, a subliniat faptul că, pentru România, Comisia Europeană rămâne un partener cheie şi un pilon vital în arhitectura instituţională a Uniunii Europene.

Marţi, 23 Iulie, 2019 - 13:19

Participarea Secretarului de Stat Ilie Călin Bodea la reuniunea Grupului de Lucru la Nivel Înalt pentru Competitivitate și Creștere, 19 iulie 2019, Bruxelles

Ilie Călin Bodea, Secretar de Stat în Ministerul Economiei, a participat în perioada 18 - 19 iulie 2019, la reuniunea Grupului de Lucru la Nivel Înalt pentru Competitivitate și Creștere, la Consiliul Uniunii Europene, la Bruxelles, care a fost organizată de Președinția finlandeză a Consiliului Uniunii Europene.

Duminică, 21 Iulie, 2019 - 08:21

Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, că susţine ideea Ursulei von der Leyen, preşedinte al Comisiei Europene, privind intoducerea unui mecanism pentru monitorizarea situaţiei statului de drept. Premierul a subliniat că această abordare este una corectă, deoarece vizează toate statele membre ale UE.

Vineri, 19 Iulie, 2019 - 09:00

Ursula von der Leyen, viitorul preşedinte al Comisiei Europene, a avertizant împotriva comportamentului de marginalizare a unor state membre UE care se află în est, informează site-ul agenţiei Dpa.

"În statele central şi est-europene, mulţi au sentimentul că nu sunt pe deplin acceptaţi. (...) Cu toţii trebuie să învăţăm că deşi un stat de drept consolidat este scopul nostru, nimeni nu este perfect", a declarat von der Leyen, potrivit ediţiei de vineri a cotidianului german Sueddeutsche Zeitung.
 

Subscribe to Ursula von der Leyen