Luni, 15 Aprilie, 2019 - 18:11

Comisarul european Tibor Navracsics, responsabil pentru educație, cultură, tineret și sport, se află în vizită la București pe 16 aprilie. Înaltul oficial european va participa la reuniunea informală a miniștrilor culturii, în contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene. Evenimentul se va desfășura la Palatul Parlamentului și va fi prezidat de ministrul român al Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer Daniel Breaz.

Vineri, 12 Aprilie, 2019 - 13:28

În contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, vă reamintim că în data de 16 aprilie 2019, va avea loc reuniunea informală a miniștrilor culturii. Lucrările se vor desfășura la București, la Palatul Parlamentului.

Marţi, 2 Aprilie, 2019 - 14:50

Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer Daniel BREAZ, a participat astăzi, 2 aprilie, la Conferința „Dezvoltarea sustenabilă a industriei cinematografice din România", desfășurată la Palatul Parlamentului.

Miercuri, 27 Martie, 2019 - 13:12

Mesaj al Ministrului Culturii și Identității NaționaleValer Daniel Breaz: 
 
„Teatrul, după părerea mea, nu e un gen de artă, ci o artă de sine stătătoare” - spunea dramaturgul I.L. Caragiale în articolul său „Oare teatrul este literatură?”. Nu întâmplător, suntem tentați să așezăm sărbătoarea dedicată tuturor reprezentanților lumii teatrului, fie ei persoane sau instituții, sub acest semn de noblețe al artei totale, care depășește granițele uzuale dintre categoriile estetice și formele de exprimare specifice artelor consacrate.

Miercuri, 20 Februarie, 2019 - 18:00

România a făcut un nou pas important în adoptarea Directivei Dreptul de autor în Piața Unică Digitală, un act legislativ care constituie, în momentul de față, unul dintre cele mai dificile dosare aflate în discuție la nivel european. Acordul politic obținut de România, în calitatea sa de Președinție a Consiliului Uniunii Europene, cu Parlamentul European a fost validat astăzi, 20 februarie 2019, de Statele Membre UE, în cadrul reuniunii Comitetului Reprezentanților Permanenți (COREPER). 

Joi, 14 Februarie, 2019 - 09:47

Președinția României la Consiliul Uniunii Europene depune toate eforturile necesare încheierii dosarelor-cheie aflate pe agenda Uniunii Europene. Unul dintre aceste dosare este propunerea de Directivă privind Dreptul de autor în Piața Unică Digitală, a cărei negociere complexă durează de trei ani.

Marţi, 15 Ianuarie, 2019 - 13:44

MESAJUL MINISTRULUI CULTURII ȘI IDENTITĂȚII NAȚIONALE CU OCAZIA ZILEI CULTURII NAȚIONALE:

A vorbi despre cultura națională din perspectiva numeroaselor valori, a permanențelor și a perspectivelor ei în contextul actual al preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene, consider că este un fericit prilej pentru relansarea interesului pentru România ca destinație culturală pentru toți cei care doresc să ne cunoască în calitatea noastră de națiune cu o istorie exemplară, ancorată în tradiții și deschisă modernității, în același timp.

Subscribe to VALER DANIEL BREAZ