Vineri, 1 Noiembrie, 2019 - 13:08

În prezent, în România, sunt zeci de bolnavi cu amiotrofie musculară spinală, care aşteaptă rectificarea bugetară, ca să primească de la CNAS tratamentul costisitor. Tragedia este că boala acestor pacienţi nu ţine cont de calculele guvernanţilor şi evoluează provocând pierderea funcţiei locomotorie. O tânără pacientă, în vârstă de doar 23 de ani, Andreea Costrăş, care suferă de amiotrofie musculară spinală a declarat că singurul tratament pentru acestă boală, SPINRAZA, nu i-a fost acordat de către CNAS, din cauza lipsei fondurilor, şi că boala s-a agravat considerabil, în ultimul timp.

Miercuri, 24 Iulie, 2019 - 12:22

Alianţa Pacienţilor Cronici din România salută numirea domnului Dr. Vasile Ciurchea la conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi nutreşte speranţa rezolvării rapide a situaţiilor dificile cu care se confruntă în acest moment medicii, dar mai ales pacienţii.

Marţi, 23 Iulie, 2019 - 16:57

Vasile Ciurchea, fost şef al insituţiei până în 2016, este propunerea pe care ministrul Sănătăţii i-a transmis-o premierului Viorica Dăncilă. Potrivit unor surse din cadrul instituţiei, Răzvan Vulcănescu ar urma sa rămână vicepreşedinte. Interesant este că cel mai important proiect al CNAS, dus la bun sfârşit în mandatul lui Ciurchea, a fost chiar implementarea sistemului cardului naţional de sănătate, blocat de aproape 20 de zile.

Subscribe to Vasile Ciurchea