Luni, 28 Octombrie, 2019 - 12:03

Programul de guvernare anunţat de premierul desemnat, Ludovic Orban, este "axat pe austeritate", a avertizat, luni, prim-ministrul demis, Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Luni, 26 August, 2019 - 10:00

Premierul României şi preşedinte al PSD, Viorica Dăncilă, a convocat comitetul executiv al partidului pentru luni, la ora 17.00, iar şedinţa va avea loc la sediul Guvernului, informează REALITATEA.

Potrivit sursei citate au fost convocaţi toţi membrii partidului care au şi funcţii de conducere iar decizia vine după întâlnirea cu ALDE.

Premierul Viorica Dăncilă discută, luni, cu Călin Popescu Tăriceanu dacă ALDE rămâne la guvernare. Ulterior, ALDE va decide în ședința de la ora 16:00 dacă face alianță cu Pro România.

Miercuri, 21 August, 2019 - 16:00

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, la începutul ședinței de Guvern, că cifrele publicate recent de INS și Eurostat arată că ”economia României înregistrează o evoluție peste așteptări”, înregistrând o creștere a PIB de 4,8% față de aceeași perioadă a anului trecut, iar țara noastră a reușit a doua cea mai mare creștere economică din UE.

Miercuri, 3 Iulie, 2019 - 12:00

Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene a fost un succes, a declarat miercuri premierul Viorica Dăncilă.

Marţi, 25 Iunie, 2019 - 19:00

Premierul Viorica Dăncilă a spus, marți, referitor la cazul copilului din Mehedinți luat de acasă cu mascații, după ce a fost adoptat de un cuplu de români din SUA, că fetița de 8 ani este consiliată începând de marți și de către un specialist din cadrul asistenței sociale. Dăncilă a mai afirmat că anchetele vor continua pentru că mai sunt multe întrebări fără răspuns cu privire la acest caz de adopție, iar multe dintre probleme trebuie lămurite și ca urmare a verificărilor și a acțiunilor dispuse de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și de Parchetul General.

Marţi, 18 Iunie, 2019 - 17:34
Au lipsit doar 31 de voturi pentru ca Orban să-și vadă visul cu ochii

Update: Viorica Dăncilă a declarat, după ce Parlamentul a respins moţiunea de cenzură, că rezultatul i-a întărit convingerea că PSD-ALDE este o alianţă puternică. 

Luni, 3 Iunie, 2019 - 16:32

Premierul Viorica Dăncilă a semnat luni decizia de revocare a Adrianei Cotel din funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

"La data intrării în vigoare a prezentei decizii, doamna Adriana Cotel se revocă din funcţia de membru al Consiliului de administraţie şi de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate", se arată în decizia publicată în Monitorul Oficial.

Luni, 27 Mai, 2019 - 15:39

Liderii PSD și mai mulți miniștri se întâlnesc, luni, în şedință de urgență, după ce Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la trei ani și șase luni în dosarul angajărilor fictive. Potrivit unor surse din PSD Viorica Dăncilă va prelua șefia partidului.

Întâlnirea are loc pentru a stabili calea de urmat după condamnarea liderului PSD Liviu Dragnea la închisoare cu executare.

Potrivit surselor citate, Viorica Dăncilă, care îndeplinește funcția de președinte executiv, va prelua șefia partidului.

Premierul Viorica Dăncilă va face declarații după ședința PSD.

Vineri, 3 Mai, 2019 - 08:23

DECLARAŢIILE PREŞEDINTELUI PNL, LUDOVIC ORBAN, ÎN CONFERINŢA DE PRESĂ SUSŢINUTĂ LA BRĂILA - 02 MAI 2019

Sărut mâna! Bună ziua!

Bine v-am găsit! Mulţumim că sunteţi prezenţi alături de noi la această conferinţă de presă. Voi aborda câteva subiecte.

Primul subiect este legat de proiectul de Ordonanţă pregătit de PSD împreună cu preşedintele pus de PSD la Autoritatea Electorală Permanentă, Ordonanţă care are ca obiectiv modificarea legislaţiei electorale, în special în ceea ce priveşte referendumul.

Marţi, 30 Aprilie, 2019 - 20:38
Împreună cu ambasadorul Israelului

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, va efectua, în perioada 1-2 mai 2019, o vizită în Republica Polonă, care va avea două momente principale.

Astfel, în data de 1 mai, premierul Viorica Dăncilă va participa la Conferința șefilor de guvern ai statelor din Europa Centrală și de Est care au aderat la Uniunea Europeană după 2004, organizată la Varșovia.

La Conferință vor fi prezenți prim-miniștri din Bulgaria, Cehia, Croația, Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Slovacia și Ungaria.

Luni, 8 Aprilie, 2019 - 17:00

Carmen Dan: ”Numai cine a văzut fostul sediu poate înțelege că mutarea în această locație este o chestiune de normalitate. Facem o analiză acum la nivelul Ministerului Afacerilor Interne a numărului de sedii care ar trebui reabilitate în perioada viitoare. Este evident că numai din bugetul MAI, chiar dacă acesta a crescut în ultimii ani, nu vom putea reabilita tot ceea ce necesită reparații. Am reușit în ultimii 2 ani să reabilitam 60 de clădiri ale MAI, altele le-am construit și finalizat pe fonduri europene, așa cum este cel de aici de la Isaccea”.

Marţi, 2 Aprilie, 2019 - 09:38

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă participă, marţi, de la ora 14.00, la şedinţa comună solemnă a Senatului şi Camerei Deputaţilor dedicată aniversării a 15 ani de la aderarea României la NATO şi a 70 de ani de la înfiinţarea Alianţei Nord-Atlantice.

Potrivit unui memorandum intern aprobat de conducerea Legislativului, pe 27 martie, la eveniment vor lua cuvântul preşedintele Klaus Iohannis şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, dar şi premierul Viorica Dăncilă.

Marţi, 19 Martie, 2019 - 17:16

Premierul Viorica Dăncilă va participa miercuri, la Bruxelles, alǎturi de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la Summit-ul social tripartit.

Ulterior oficialul roman va deschide o dezbatere cu privire la ceea ce înseamnă Europa pentru cetăţeni.

Vineri, 1 Februarie, 2019 - 19:35

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut vineri, 1 februarie 2019, o întrevedere cu secretarul de stat pentru afaceri externe și Commonwealth al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Jeremy Hunt.

Discuția a evidențiat relațiile bilaterale foarte bune dintre România și Marea Britanie, întemeiate pe Parteneriatul Strategic și pe interesele comune care stau la baza cooperării dintre cele două state.

Luni, 21 Ianuarie, 2019 - 11:56

Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis o nouă scrisoare lui Klaus Iohannis în care îi cere să-i numească la Dezvoltare şi Transporturi pe Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici:

Marţi, 1 Ianuarie, 2019 - 18:25
„Mă bucur să constat că politica de coeziune reprezintă o prioritate pentru Președinția română”

După un interval tensionat, în care comisarul Corina Crețu a criticat în repetate rânduri guvernul și pd fosta sa colegă de bancă europarlamentară, la răscruce de ani (la intrarea în cel care va decide cine sunt viitorii europarlamentari pe care partidele îi vor pune pe liste) se pare că revine la sentimente mai bune. O dovedește mesajul său postat pe o rețea de socializare:

Marţi, 18 Decembrie, 2018 - 13:40

Preşedintele României, Klaus Iohannis, i-a transmis marţi, 18 decembrie a.c., o scrisoare Prim-ministrului României, Vasilica-Viorica Dăncilă, prin care îi solicită includerea pe ordinea de zi a proximei şedinţe de Guvern a subiectului protejării drepturilor şi intereselor cetăţenilor români aflaţi în Marea Britanie.

Vă prezentăm, în continuare, textul scrisorii:

Doamnei VASILICA-VIORICA DĂNCILĂ

Prim-ministrul României

Bucureşti, 18 decembrie 2018

Doamnă Prim-ministru,

Luni, 17 Decembrie, 2018 - 10:44
Amintirea orelor de dirigenție ale profului de Fizică

Update: Preşedintele României, Klaus Iohannis, i-a transmis luni, 17 decembrie a.c., o scrisoare Prim-ministrului României, Vasilica-Viorica Dăncilă, prin care îi solicită agenda de lucru a fiecărei şedinţe a Guvernului.

Vă prezentăm, în continuare, textul scrisorii:

Doamnei VASILICA-VIORICA DĂNCILĂ

Prim-Ministrul României

Stimată doamnă Prim-ministru,

În vederea exercitării prerogativelor stabilite de art. 87 din Constituţie, vă solicit să îmi transmiteţi agenda de lucru a fiecărei şedinţe a Guvernului.

Subscribe to Vasilica-Viorica Dăncilă