Duminică, 12 Aprilie, 2020 - 07:55
„Mens sana in corpore polisano!”

Să le luăm în ordine: 

1. Klaus Werner Iohannis a fost președintele FDGR între 2002 și 2013.

2. Paul-Jürgen Porr e președintele FDGR din 2013.

3. În 2006, Klaus Werner Iohannis devine nașul de cununie al lui
Paul-Jürgen Porr. În 2008, Klaus Werner Iohannis devine și naș de
botez pentru familia Porr.

4. Anul 2017 e important pentru Paul-Jürgen Porr nu doar pentru că e
reales președinte al FDGR, ci și pentru că, în luna februarie, devine
noul director medical al spitalului #POLISANO din Sibiu.

Joi, 26 Martie, 2020 - 10:06
Update: Secretarul de stat Nelu Tătaru va prelua interimar conducerea MS

Update: Secretarul de stat Nelu Tătaru va prelua interimar conducerea MS. 

Update: 'Am luat act de demisie și o voi trimite președintelui pentru a se lua act de revocare. Regret demisia și îi mulțumesc pentru colaborare', a spus premierul Ludovic Orban.

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 21:51
În absența testelor și a medicilor

În prima zi de izolare totala armata a iesit cu vehicule de lupta pe strazi. Militari cu mitralierele la vedere  alaturi de politisti si jandarmi, au oprit dupa 12:00 oamenii care se deplasau pentru a verifica daca se incadreaza la motivele prevazute in noua ordonanta militara.

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 13:30
aflate în prima linie în lupta cu Covid-19

România traversează în acest moment o situaţie care a adus laolaltă, într-un efort de solidaritate şi implicare, actori din spaţiul public şi mediul de afaceri, ce îşi unesc forţele să sprijine autorităţile şi cadrele medicale pentru a face faţă valului reprezentat de Coronavirus.

Marţi, 10 Martie, 2020 - 13:30

Ministerul Sănătății a operaționalizat în această dimineață Centrul Operațional de Coordonare, unitate care stabilește în timp operativ legătura cu direcțiile de sănătate publică și unitățile sanitare aparținând Ministerului Sănătății pentru identificarea în timp real a situațiilor de risc asociate infecției cu coronavirus COVID 19 și pentru stabilirea măsurilor ce se impun. “Centrul Operațional ne va furniza situația la zi toate informațiile utile și vitale pentru stabilirea măsurilor corecte pentru fazele epidemice în care ne aflăm.

Miercuri, 4 Martie, 2020 - 16:21

Ministrul interimar al Sănătății, Victor Costache, a declarat în comisiile reunite de specialitate că săptămâna viitoare ajung în țară 25 de tone de dezinfectant și sute și mii de mănuși și costume de protecție.

Victor Costache a declarat că termenul limită pentru primirea materialelor de protecție este 11 – 12 martie.

Miercuri, 4 Martie, 2020 - 15:18

Al cincilea caz de infecție cu coronavirus a fost confirmat miercuri în România, în județul Timiș, a anunțat ministrul Sănătății, Victor Costache. Este vorba despre un adolescent de 16 ani, nepotul bărbatului de 47 de ani diagnosticat cu o zi în urmă cu infecție cu coronavirus.

Potrivit informațiilor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, în această după amiază, s-a confirmat al cincilea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19.

Vineri, 28 Februarie, 2020 - 13:12

Victor Costache, ministrul Sănătății a decis astăzi demiterea directorului Direcției de Sănătate Publică Gorj, Ivanov Carmen în cadrul videoconferinței organizate cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică din teritoiu.

Miercuri, 26 Februarie, 2020 - 23:33
Costache: Nu trebuie sa ne alarmam!

"Suntem din păcate în situația să vă anunțăm că, în urma testării persoanelor din Gorj care au intrat în legătură cu cetățeanul italian, avem primul caz infectat cu COVID-19 de pe teritoriul României", a declarat ministrul Sanatatii, Victor Costache.

Miercuri, 26 Februarie, 2020 - 09:25

Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării, a susţinut o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali şi a avut o întâlnire cu Victor Costache, ministrul Sănătăţii

În continuarea demersurilor/măsurilor de monitorizare a stării de sănătate a elevilor şi de prevenire a îmbolnăvirii prin infecţii respiratorii, Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării, a susţinut o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali şi inspectorii şcolari generali adjuncţi şi a avut o întâlnire de lucru cu Victor Costache, ministrul Sănătăţii.

Miercuri, 26 Februarie, 2020 - 08:14

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, s-a întâlnit marţi, marţi - 25 februarie a.c., cu reprezentanţii Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR). Întâlnirea a avut loc la sediul Ministerului şi a vizat o informare cu privire la măsurile de sănătate publică instituite de către Guvern şi Ministerul Sănătăţii în această perioadă. Oficialii AMRCR şi-au exprimat deschiderea de a reprezenta un canal de diseminare a materialelor informative ce urmează să fie transmise de către Ministerul Sănătăţii.

Marţi, 25 Februarie, 2020 - 13:08

Victor Costache, ministrul Sănătății a convocat în această dimineață o videoconferință de urgență cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică din teritoriu și municipiul București cu privire la gestionarea modului de prevenire a infecției COVID-19.

Duminică, 23 Februarie, 2020 - 00:00
10 elemente ale unei succesiuni evidente

Să luăm la numărat cele 10 elemente ale unei succesiuni mai mult decât evidente:

1. Klaus Werner Iohannis a fost președintele FDGR între 2002 și 2013.

2. Paul-Jürgen Porr e președintele FDGR din 2013.

3. În 2006, Klaus Werner Iohannis devine nașul de cununie al lui Paul-Jürgen Porr. În 2008, Klaus Werner Iohannis devine și naș de botez pentru familia Porr.

4. Anul 2017 e important pentru Paul-Jürgen Porr nu doar pentru că e reales președinte al FDGR, ci și pentru că, în luna februarie, devine noul director medical al spitalului #POLISANO din Sibiu.

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 10:46

Ministrul propus al Sănătăţii, Victor Costache, a spus, miercuri, la audierea din comisiile parlamentare de specialitate că decizia de demitere din funcţia de şef de secţie a profesorului Mircea Beuran nu îi aparţine.

Joi, 13 Februarie, 2020 - 11:31

Ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat joi, în cadrul şedinţei de Guvern, că, ultima suspiciune de infecţie cu coronavirus a fost infirmată ieri seară târziu (n.r. - miercuri).

Miercuri, 12 Februarie, 2020 - 17:19

Ordonanța de Urgență care prevede că pacientii cu boli cronice, dar și urgențele medicale, vor putea fi tratate și în spitalele private a fost publicată miercuri după-amiază în Monitorul Oficial, a anuntat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Ordonanța de Urgență modifică Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul Sănătății și prevede extinderea tratamentului pacienților tratați în cadrul programelor naționale de boli cronice, la alegere, și în spitale private. De asemenea, urgențele medicale vor putea fi tratate în premieră și la spitale private.

Marţi, 11 Februarie, 2020 - 20:00

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat, marţi, că România are nevoie de un "pact pentru epilepsie", în cadrul unui pact naţional pentru sănătate, pentru un mai bun management în urgenţă privind această afecţiune.

Vineri, 7 Februarie, 2020 - 08:14

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, în prezenţa ambasadorului Luca Niculescu, s-a întâlnit la Paris cu medicii români care activează în centrele medicale franceze. Această întâlnire, în premieră, a fost de bun augur şi a deschis dialogul cu o comunitate destul de numeroasă stabilită în Franţa.

Miercuri, 5 Februarie, 2020 - 08:26
Ce înseamnă asta știe mai bine ministrul Costache

Şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, a anunţat că Guvernul României a adoptat Ordonanţa de Urgenţă, marţi seara, prin care accesul pacienţilor la furnizorii publici sau privaţi se va face în egală măsură.

Miercuri, 5 Februarie, 2020 - 08:20

În urma vizitei ministrului Sănătăţii, Victor Costache, Spitalul Universitar Foch, unul dintre cele mai importante spitale din Europa, va primi pacienţi români pentru efectuarea transplantului pulmonar.

Marţi, 4 Februarie, 2020 - 09:03

În perioada 4-6 februarie 2020, Victor Costache, ministrul Sănătăţii se va afla la Paris, acolo unde va avea o serie de întâlniri cu autorităţi franceze, dar şi cu medici români care activează în centrele medicale din Franţa.

Ministrul Victor Costache se va întâlni cu Agnes Buzyn, ministrul Solidarităţii şi Sănătăţii din Republica Franceză.

Cei doi oficiali vor discuta Memorandumul de Înţelegere care va fi încheiat între Ministerul Sănătăţii din România şi Ministerul Solidarităţii şi Sănătăţii din Republica Franceză în domeniul sănătăţii.

Luni, 3 Februarie, 2020 - 09:16

Echipa Ministerului Sănătăţii condusă de ministrul Sănătăţii, Victor Costache a participat la Comandamentul pentru situaţii de urgenţă convocat astăzi de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Cu această ocazie, ministrul Sănătăţii a declarat că se iau toate măsurile necesare pentru a întări capacitatea de răspuns a sistemului în cazul situaţiei răspândirii infecţiei cu noul coronavirus in spaţiul european.

Vineri, 31 Ianuarie, 2020 - 19:40

Recenta inițiativă liberală privind privatizarea serviciilor de sănătate arată direcția de reformă asumată de către PNL: slăbirea sistemului public în favoarea operatorilor privați.
În contextul în care investigații jurnalistice au scos la iveală grave conflicte de interese ale conducerii Ministerului care activează sau a activat în clinici private, Demos atrage atenția că modificările legislative dorite de liberali nu sunt în interesul cetățenilor, ci transformă sănătatea într-o marfă, tranzacționată după bunul plac al intereselor private.

Joi, 30 Ianuarie, 2020 - 13:39
„Operează” în timpul liber!

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că ministrul Sănătăţii, Victor Costache, operează sâmbăta şi duminica la cererea pacienţilor şi că nu se află în conflict de interese.

Luni, 27 Ianuarie, 2020 - 10:25

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, este invitat la şedinţa comitetului interministerial pentru monitorizarea şi managementul potenţialelor infecţii cu noul coronavirus, care va avea loc luni, la Ministerul Sănătăţii, începând cu ora 12,00.

Activitatea comitetului interministerial pentru monitorizarea și managementul potențialelor infecții cu noul coronavirus

Vineri, 24 Ianuarie, 2020 - 13:12

Ministerul Sănătăţii a decis măsuri suplimentare pentru prevenirea, limitarea şi tratarea îmbolnăvirilor prin gripă.

Astfel, a fost organizată o colaborare interdisciplinară cu Institutele de Boli Cardiovasculare din Bucureşti, Cluj Napoca, Tg Mureş, Timişoara, dar şi cu Spitalul Polisano din Sibiu pentru asigurarea unei tehnici extracorporale de suport cardiac şi respirator prelungit pentru persoanele cu insuficienţă respiratorie severă - ECMO.

Este o tehnologie modernă folosita ca suport în astfel de situaţii.

Marţi, 21 Ianuarie, 2020 - 16:42

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a solicitat specialiştilor în sănătate publică un plan de acţiune suplimentar pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor prin gripă, precum şi pregătirea unui set de măsuri pentru intervenţia în cazul apariţiei îmbolnăvirilor cauzate de noul coronavirus.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 13:09

Victor Costache, ministrul Sănătăţii a acceptat invitaţia Societăţii de obstetrică ginecologie din România de a participa astăzi la dezbaterea cu tema "Împreună pentru o experienţă mai bună a cuplului infertil în timpul tratamentului de reproducere asistata".

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 11:01

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a atras atenţia vineri că subfinanţarea cronică a programelor de sănătate a dus la un sistem sanitar care este "pe roşu în toate sectoarele".

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 09:57

Cu sprijinul Biroului OMS pentru România, Ministerul Sănătăţii a reunit astăzi, 16 ianuarie 2020, într-un seminar de lucru, recunoscuţi specialişti români şi străini, pacienţi, medici de familie pentru pregătirea unui plan de acţiune în vederea informării şi educării populaţiei cu privire la vaccinarea împotriva HPV, dar şi în vaccinare în general.

Subscribe to Victor Costache